Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hashtagien voima Instagramissa I @SatuVW I Destination Unknown

Sinne meni sekin kuva, eli hashtagien voima Instagramissa

Hashtagien voima Instagramissa I @SatuVW I Destination UnknownTerveiset pohjoisesta Norjasta! Lapissa on oma taikansa täällä Norjankin puolella, ja tällä viikolla oma Instagram-galleriani on täyttynyt pohjoisen maisemista. Mutta sen sijaan että jakaisin tämän marraskuun Instagram Travel Thursdayn kunniaksi näitä Bodøn seudun maisemia, päädyinkin ihan toiseen aiheeseen miettiessäni millä hashtageilla tai #-tunnisteilla sitä kuviani täällä merkkailisin. Sen lisäksi jäin miettimään miksi ja miten hashtageja kannattaa käyttää Instagramissa, ja mihin nuo tunnisteet kuvat lopulta vievät. Jos vievät. Tässä hieman ajatuksia aiheesta!

Miksi ja miten käyttää hashtagejä Instagramissa?

(Löytyykö näille muuten mitään järkevää suomenkielistä nimeä!?)

Itse käytän hahstageja aika krantusti, jos ollenkaan, enkä oikeastaan koskaan varsinaisen kuvan “esittelytekstin” yhteydessä. Tässä muutamia omia hyväksi havaitsemiani vinkkejä.

Miten? 

 • Jos hashtageja haluaa käyttää kuvan yhteydessä, ne kannattaa rajata kahteen tai kolmeen eikä #koskaan #hashtagata #jokaista #sanaa.
 • Hashtagien lisäksi on hyvä aina kirjoittaa pieni esittelyteksti kuvasta. Vaikka kuva kertoisikin enemmän kuin tuhat sanaa, Instagram on ihmisten yhteisö ja tuo pienikin tekstin pätkä tuo kuvaajan persoonan lähemmäksi kuin pelkkä kuva.
 • Hashtagit voi lisätä myöhemminkin, joko heti kuvan jakamisen jälkeen kommentteihin, tai koska vain myöhemmin. Itse teen yleensä näin, ja silloin ei suurempikaan hashtagien määrä ole niin häiritsevä.
 • Jos ei ole varma mitä tunnisteita matkalta otettuihin kuviin lisäisi, kannattaa katsoa vinkiksi esimerkiksi samalta alueelta otettuja kuvia, tai alueen matkailutoimiston sivuja. Täällä Norjassa toimii hyvin esimerkiksi #visitnorway, ja omalla kotiseudullani #visitlillehammer.
 • Muistathan myös että hashtagien käyttö voi johtaa siihen että kuvaasi käytetään kaupallisiin tarkoituksiin. Tuo postauksen ensimmäinen kuva on alueemme paikallisen kesälehden kannesta mitä koristi oma IG-kuvani jonka olin tägännyt lehden #mittlillehammer tunnisteella. Hieno juttu ja iloinen yllätys kaikin puolin, kiitokseksi sain frisbeen ja kesähatun mihin oli lätkäisty lehden tarrat. :)
 • Vaikka kuinka lisäilisi muiden kuvaan hastageja, nämä eivät “toimi”, eli vain kuvan lisääjä voi liittää kuvaan toimivia tunnisteita.

Ja hashtagien käyttöhän ei ole mitenkään pakollista. Välillä en käytä niitä itse ollenkaan, välillä taas innostun ottamaan osaa yhteisöihin, kilpailuihin tai muuten vain merkkaamaan tunnisteilla mistä kuvan paikka löytyy. Hashtagien lisäksihän geotäggäys on kätevä keino osoittaa kuvasta kiinnostuneet oikeaan osoitteeseen.

Visit Norway Instagramissa I @SatuVW I Destination Unknown

Miksi? 

 • Hashtagien avulla kuvat löytyvät kätevästi. Kuviahan voi taggailla esimerkiksi paikannimillä, mutta nykyään IG:stäkin löytyy jos jonkinmoista spämmääjää, joten mitä tarkempi tagi, sitä paremmin se varmasti toimii (eli #norja tunnisteen sijasta #lillehammer on minulla tehokkaampi).
 • Omatkin kuvat järjestyvät kätevästi tunnisteiden avulla, kunhan kukaan muu ei innosta käyttämään samaa tunnistetta.
 • Tunnisteet mahdollistavat erilaiset yritysten järjestämät kisat ja kampanjat. Omien suosikkieni joukosta löytyvät tuo jo aikaisemminkin mainittu #visitnorway, näin tägätyt kuvat kun löytyvät Visit Norwayn sivuilta, ja norjalaisen ulkoilumerkin Norrønan järjestämä jatkuva kilpailu missä #welcometonature – tunnisteella merkatut kuvat ovat mukana kuukausittaisessa tuotepalkintojen kilpailussa. Kaikkein tärkeimpänä näissä kuitenkin on se, että tunnisteiden takaa löytyy inspiroivia ja upeita kuvia, paikoista ja aktiviteeteistä jotka kiinnostavat minua.
 • Ehkäpä kaikkein tärkeimpänä syynä käyttää tunnisteita on se, että hashtagit luovat yhteisöjä. Näitähän löytyy vaikka kuinka ja paljon tämän meidän Instagram Travel Thursdayn lisäksi, ja suurimmassa osassa ideana on “sharing is caring”. Eli käytä ihmeessä yhteisön/kampanjan hashtagia, mutta käy myös tykkäämässä ja kommentoimassa muiden kuvia.

Ja kun puhutaan yhteisöistä, tässä muutamia suosikkejani yllä mainittujen lisäksi:

 • #skimbaco: Skimbacon ”Live life to the fullest” yhteisö, eli elä täysillä, mitä se sinulle ikinä merkitseekään ja näytä se myös meille muille
 • #suomiretki: Kotimainen suosikki jonka takaa löytyy tämän IGTT:nkin emäntä Nella Kaukokaipuusta
 • #jj: ”Create to connect” – päivittäin vaihtuvat John Jonhsonin ja kumppaneiden teemat (ja galleriat). Instagramin ensimmäinen ja hurjan vilkas ja inspiroiva yhteisö.
 • #discoveryourworld: tämän takana on suomalainen Create Trips putiikki, jonka PR-hommissa toimii toinen IGTT hostimme Veera Wanderlust Expert – blogista

Mitä mieltä olet – jäikö jotain puuttumaan ja mitä itse lisäisit tähän? Mitkä ovat omat suosikkisi yhteisöistä?  

Instagram Travel Thursday: Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävä blogi-tempaus tuo yhteen matkablogaajia kertomaan omia matkailuun liittyviä tarinoitaan Instagram-kuvien voimin. Tutustu tämän kuukauden postauksiin alla. Kampanjan järjestäjinä Suomessa kanssani toimivat Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert-blogin Veera. Jos olet blogaaja ja halua lähteä tempaukseen mukaan, katso ohjeet täältä.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Annika 05.11.2014 at 23.28

  Hyviä huomioita! Tosiaankin raivostuttaa kun yrittää etsiä jostain maasta/kaupungista kuvia ja vastaan tulee jotain ihan muuta. Esim. #Barcelona ja #buenosaires hashtagit on jo ihan pilattuja. On myös jännä seurata ihmisten hashtagien käyttöä siinä mielessä, että ne sanat kuvan alla kuvaa aika hyvin millasta kohderyhmää omia kuvia seuraamaan houkutellaan, eli laittaako joku saman kuvan alla #finnishgirl #blond vaiko vaikka #helsinki #visitfinland :)

  • Reply satuvw 10.11.2014 at 22.56

   Hah, olen nähnyt noita #finnishgirl jne tägejä ja lähinnä naureskellut niille, ilmeisesti toimivat tietylle kohdeyleisölle!! :)

 • Reply Jael 06.11.2014 at 20.53

  Hyvät ohjeet.Hashtageja käytän aika ahkerasti,,mutta kirjoitan usein Insta-postauksen 3 kielellä,joten ihan senkin vuoksi niitä tulee sitten useita.

  • Reply satuvw 10.11.2014 at 22.57

   Olen itsekin miettinyt instapostausten kirjoittamista useammalla kielellä, mutta tyytynyt kuitenkin vain Englantiin, Facebookissa kirjoitan sekä suomeksi ja englanniksi ja se jotenkin tuntuu hankalalta, joten ajattelin että pysyköön IG mahdollisimman helppona päivittää :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 08.11.2014 at 13.13

  Hyviä ohjeita, kiitos niistä! Aika hauska juttu, että Instagram-kuvasi päätyi lehden kanteen, mutta hyvä muistutus myös siitä, mihin käyttöön omat kuvat saattavat päätyä :)

  • Reply satuvw 10.11.2014 at 22.58

   Joo ja siis se oli kyllä tiedossa että lehdessä julkaistaan tuolla tunnisteella merkattuja kuvia, mutta se oli aika yllätys että kesälehden, mikä oli jaossa eri pisteissä ympäri Lillehammerin aluetta koko kesän, kannessa! Ja tietty ei mitään ilmoitusta asiasta ennen kuin kesän lopussa :)

 • Reply Inka 09.11.2014 at 17.49

  Aika mielenkiintoisia juttuja! En oo ihan kauheasti hashtagien käyttötarkoitusta miettinyt niitä läiskiessäni, joten tässä tuli myös uusia pointteja.

  Ja aika hauskaa, että sun kuva päätyi instagramin kautta lehden kanteen, oli taatusti aikamoinen yllätys!

  • Reply satuvw 10.11.2014 at 22.59

   Yllätys oli kyllä suuri, katsoin ensin että onpa tutunnäköinen kuva ennen kuin tajusin että niin, sehän on minun kuva! :)

 • Reply ananas2go 12.11.2014 at 2.30

  Kiitos aihetunnisteita käsittelevästä jutustasi!

 • Reply Anna Koskela 12.11.2014 at 7.07

  ”Hashtagien lisäksi on hyvä aina kirjoittaa pieni esittelyteksti kuvasta. Vaikka kuva kertoisikin enemmän kuin tuhat sanaa, Instagram on ihmisten yhteisö ja tuo pienikin tekstin pätkä tuo kuvaajan persoonan lähemmäksi kuin pelkkä kuva.”

  Erityien hyvä muistutus. Itse olen vaan niin laiska, että kun on tunkenut kuvaan 15 hastagia, ei enää jaksa ruveta vääntämään tekstiä. Mutta pitäisi jaksaa :)

  • Reply satuvw 12.11.2014 at 10.05

   Itselläni käy taas juuri toisin päin, kun olen saanut väsättyä tekstit, en jaksa enää lisäillä tunnisteita :)

 • Reply Rimma 18.11.2014 at 15.10

  Hei tämä olikin hyvä postaus! Just näitä tägejä miettinyt ja välillä itselläkin se linja katoaa. Pitääkin ottaa paremmin nämä haltuun :)

  • Reply satuvw 18.11.2014 at 22.54

   No joo, itse mietin sen kuitenkin niin että se pieni esittelyteksti on loppujen lopuksi tärkeämpi kuin tägit. Mutta onhan noita kiva aina silloin tällöin lisäillä :)

  Leave a Reply