Suomen suurin matkablogiyhteisö

33 Kuvaa Irlannin lounaisimmasta kulmasta (matkakuume vaara!)

Glengariff, County Cork, Ireland I @SatuVW I Destination Unknown

Viiden viikon Irlannin pyörälenkin päätöksestä on reilu viikko, ja tähän ”normaaliin” pyöräilyn jälkeiseen elämään sopeutuminen on ollut yllättävän hankalaa. Yllättävää on se, että Irlannissa taas sopeutuminen pyörän satulassa istumiseen, päivä toisensa jälkeen ei tuntunut (melkein) missään!

Mutta kuten luvattu, tarkoituksenani oli viedä sinutkin virtuaalimatkalle Irlannin lounaisimpaan kulmaan eli läntisen Corkin alueelle, joten lähdetäänpä matkalle.

”Mitä mieltä olet läntisestä Corkista? Eikö se olekin parasta mitä Wild Atlantic Way – maisematien varrelta löytyy? Kirjoitathan tuon blogiisi?”

Tuota kommenttia en kuullut vain kerran tai kaksi, ja vaikka en ihan lähtisi sanomaan että läntinen Cork olisi se kaikista paras pätkä Wild Atlantic Waytä, tämän parempaa päätöstä reissullemme ei olisi voinut olla. Tapahtumien täyteisen viikon tiivistämineen yhteen postaukseen muodostui aika mahdottomaksi, mutta päätinpä kokeilla kuitenkin, lähinnä kuvien muodossa.

Pedals & Boots Café I @SatuVW I Destination Unknown

Tämä fillari odottelee vierailijoita vielä Kerryn kreivikunnan puolella, juuri ennen Corkin rajalle saapumista pienessä Lauraghin kylässä Ring of Beara maisematien varrella. Alueelta löytyy lukemattomia haikkaus- ja pyöräilyreittejä, ja niistä tietoa löytyy tämän Pedals and Boots Café kahvilan nettisivuilta.

Ring of Beara, Wild Atlantic Way I @SatuVW I Destination Unknown

Ring of Beara, Wild Atlantic Way I @SatuVW I Destination Unknown

IMG_6411

Ring of Beara, Wild Atlantic Way I @SatuVW I Destination Unknown

IMG_6418

Ring of Beara, Wild Atlantic Way I @SatuVW I Destination Unknown

Ring of Beara, Wild Atlantic Way I @SatuVW I Destination Unknown

Vaikka ”Ring of Kerry” on yksi Irlannin suosituimmista ja tunnetuimmista maisemateistä ja turistikohteista, täytyy tunnustaa, Ring of Beara vei voiton. Tämä reitti ei ainakaan vielä ole aivan täysin turistien kansoittama, yllättäviä ”vau!” hetkiä on Kerryä enemmän ja maisemapaikoista ja kahvilantuoleista ei tarvitse kilpailla turistibussien kanssa. Fillarointi tällä reitillä on yhtä ylä- ja alamäkeä, mutta ylämäkiä enemmän meidän vauhtia hidastivat tiheät valokuvastopit!

IMG_6515

IMG_6477

IMG_6482

Allihies on pieni värikäs kylä ja viimeinen ruokastoppi ennen Durseyn saarelle (minne vie Irlannin ainut köysirata) saapumista. Me luulimme kylän lähinnä uinuvan maanantai-iltapäivän auringonpaisteessa, mutta toisin kävin kun saavuimme O’Neills Bar & Restaurant pubiin. Kylän irkkujalkapallojuokkue Garnish GAA juhli jo toista päivää aluevoittoaan ja kaikki pubiin saapuvat otettiin vastaan juhlallisen riemukkain menoin, meidät mukaan lukien.

Juhlimassa oli myös henkilö, joka piti huolen siitä että me ehdimme nähdä ja kokea kaiken sen minkä me näimme Corkin alueella, varsinkin kun reittisuunnitelmassamme oli muutama pikku virhe. Finbarr Harringtonin missiona on viedä eteenpäin matkailua ja elinkeinoelämää alueella, ja hänet löytää esimerkiksi Twitterissä ja tuolta kuvasta hänet voi spotata ystäväni Katen vierestä.

IMG_6491

Corkin alueella, kuten koko Wild Atlantic Wayn varrella maisemat ovat välillä rauhallisen lempeitä.

IMG_6509

IMG_6506

Kunnes aallot jälleen paiskautuvat voimalla rantaan. Tänne pitäisi päästä kyllä talvellakin…

IMG_4323

IMG_4320

IMG_4304

IMG_6679

Yksi useaan kertaan meille suositelluista kohteista oli Sheep’s Head Peninsula, missä me tällä kertaa käväisimme vain niin pikaisella visiitillä, että en osaa siitä sanoa muuta kuin että tuon niemimaan kärjessä oli aurinkoisen tyynenä päivänä ihanan rauhallista. Alueelta löytyy useita vaellusreittejä ja fillarointireitti myös, ja näistä lisätietoja voi kurkata The Sheep’s Head Way sivuilta.

IMG_6683

IMG_6696

IMG_6701

IMG_6695

IMG_6710

Mizen Head on yksi tämän maisematien ”Signature Discovery Points” pääkohteista ja mitä näihin pääkohteisiin tulee, yksi suosikeistani. Paikan päällä voi tutustua toimivaan majakkaan, upeisiin rantakallioihin, käväistä matkailijoille suunnatussa keskuksessa oppimassa lisää alueesta tai juoda kupin kuumaa teetä makoisia ruoka-annoksiakin tarjoavassa kahvilassa. Jos aikaa riittää, kallioilla kannattaa istuskella hetki jos toinenkin bongaillen delfiinejä, valaita ja erilaisia merilintuja. Meillä tuota ylimääräistä aikaa ei ikävä kyllä ja jälleen kerran ollut!

IMG_1771

IMG_4443

IMG_4477

Ihmisethän ne tekevät matkan kuin matkan ja tällä reissulla tuli tehtyä mitä mukavimpia uusia tuttavuuksia. Corkin lentokentältä matkaamme liittyi pariksi viimeiseksi päiväksi yllä olevassa kuvassakin poseeraava Ciara, mutta ehkäpä yksi hauskimmista ”vain Irlannissa” hetkistä oli se kun Clonakilty Charity Cycle porukka liittyi yllättäen seuraamme Clonakiltyssä. ”Oletko sinä se jota haastateltiin radiossa ja pyöräilet Wild Atlantic Way – tietä pitkin” oli täysin odottamaton kysymys joka tuli vastaan pubin ulkopuolella tuossa pienessä kylässä, kun etsimme sopivaa lounaspaikkaa. Lounaan sijasta päädyimme sitten syömään ison kasan kakkuja hyväntekeväisyystilaisuudessa ja saimme innostettua osan porukasta lähtemään mukaamme, muutamat herroista jopa ihan loppumetreille asti. Ja liittyipä seuraamme Corkin lentokentän poliisisaattuekin viemään meitä maaliin Kinsaleen asti!

IMG_6681

Kun puhutaan Irlannin rantaviivasta, ei voi unohtaa rantoja. Tämäkin Barley Covesta, Mizen Headin läheltä otettu kuva on melkein suoraan kuin Välimereltä, jos vain rajaisi pelkän hiekkarannan ja turkoosin meren kuvaan.

IMG_7208

IMG_7187

IMG_7124

IMG_7204

IMG_7116

Ja mikäpä sen parempi päätöspaikka matkalle kuin värikäs Kinsale!

Kun vielä vasta suunnittelimme tätä viiden viikon seikkailua kotoa käsin, kysymys siitä mihin suuntaan reitti pitäisi pyöräillä päättyi pähkäilyyn siitä jäisimmekö loppupäiviksi pieneen kalastajakylään Kinsaleen, vai jatkaisimmeko matkaa Corkin kaupunkiin. Onneksi päädyimme jäämään aloillemme, Kinsale oli juuri sopivan kokoinen ja makuinen mitä tulee rentouttavaan viikonloppuun ja erinomaiseen ruokaan. Ruokaan, mikä vaatii kyllä vielä ihan oman postauksen lähiviikkoina…

Mutta juuri nyt en voi muuta kuin tunnustaa että tuonne lähtisin takaisin, vaikka heti. Muksut ja mies saisivat hekin tulla tällä kertaa mukaan…

Kuvat: Kate Cornfield & Satu Vänskä-Westgarth

Muutamia vinkkejä:

Aloita näistä:

Hyvät yöunet:

 • Windy Point House – tyylikäs B&B aivan Dursey saaren köysiradan vieressä
 • Island View House – ystävällinen B&B Glengariffissa
 • Cluain Mara B&B – kaunis ja kodikas B&B Cape Clear saarella (saaristakin on tulossa aivan oma postaus!)
 • Seascape B&B – paikka mihin veisin miehenikin pienelle romanttiselle viikonloppureissulle, B&B Union Hallissa
 • Rocklands House B&B – ja toinen mahtava viikonlopun viettopaikka, upea sijainti korkealla Kinsalen yläpuolella ja ystävällinen isäntäväki

Aktiviteetteja:

Ride Wild 2014 seikkailua ovat tukemassa mm. Irlannin matkailu, North West Adventure ToursSkimbaco Lifestyle ja Birk Sport, kaikki yhteistyökumppanit löydät täältä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sanna Wallenius 17.09.2014 at 8.39

  Ihana seikkailu ja Cork varsinkin huikea maisemiltaan. Tuonne on pakko päästä! :-)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.18

   Suosittelen!! Yllättäenkin… :) Sun pitää laittaa pomollesi viestiä että nyt olisi tarpeen pieni työmatka Irlantiin… :)

 • Reply kalamuija 17.09.2014 at 10.49

  Kaunista!!!! Terkut Trondheimista :)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.18

   Kiitos! Ja huikean kaunista oli kyllä. Mukavaa Norja-visiittiä!

 • Reply Kea / Deep Red Blues 17.09.2014 at 11.47

  Ihania nuo tyrskyävät allot ja jylhät rantakalliot.. vois kyllä vakavasti harkita pientä road trippiä tuolla rannikolla! Arvasit varmaan että kolahtaa ainakin muhun. :)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.19

   Ha ha, käväisit kyllä mielessä kun tätä postasin. Vesiputoukset puuttuvat (tai, jokunen pieni matkalta tai lähistöltä löytyy), mutta jylhiä kallioita, upeita rantoja ja majakoita tuolta reitiltä löytyy kyllä!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 17.09.2014 at 15.59

  Oih!

 • Reply Sanna I Siveltimellä 17.09.2014 at 17.03

  Upean värikkäitä paikkoja ja onnellisia ihmisiä :) Varmasti ikimuistoinen reissu ;)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.19

   Siis kyllä, nyt on vähän epätodellinen olo tosin, tapahtuiko tuo kaikki ihan oikeasti. En ymmärrä miten viisi viikkoa voikaan kadota niin nopeaan…

 • Reply Mari 17.09.2014 at 18.15

  Terkut Durruksesta! ;)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.20

   Terkut Norjasta! Harmi että ei ehditty törmäilemään matkalla. Seuraavalla kerralla sitten! :)

 • Reply Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja 17.09.2014 at 23.43

  No matkakuumehan näistä nousi! :)

  • Reply satuvw 18.09.2014 at 16.20

   Eikös! Minulla myös… :)

 • Reply Maarit Johanna 19.09.2014 at 2.52

  Vauu, oon niin jo purkanut kaikki superlatiivit tänne kommenttikenttään aikoja sitten että tyydyn vain hymähtelemään onnellisesti. (Ehkä tsekkasin Norskin hinnat myös Dubliniin) :D

  • Reply satuvw 19.09.2014 at 10.56

   Ha ha, ja niinhän se on vähän täälläkin, on tässä tullut aika lailla käytettyä kaikki superlatiivit viimeisten viikkojen aikana… Muutama irkkupostaus olisi vielä tulossa ja sitten ne kaikki loput videot. Hommaa riittää… Ja seuraava Irkkureissu on suunnitteilla myös täällä! :)

  Leave a Reply