Suomen suurin matkablogiyhteisö
Myrskyinen meri Irlannissa I Destination Unknown

Pienen pienet maistiaiset, Corkista nimittäin

Tässäpä pikainen aivojumppa. Sulje silmäsi ja mieti Irlantia. Mitä näet? Ehkä vihreitä nummia, sammaleisia kiviaitoja ja Guinness-tuoppeja? Jatketaan harjoitusta ja tehdään sama Corkin kreivikunnan kanssa. Näetkö nyt yhtään mitään? Vielä reilu kuukausi sitten meikäläisen mielessä olisi ainakin pyörinyt vain hieman erilainen cork tai korkki, jolla olisi ollut enemmän tekemistä juuri korkatun punaviinipullon korkin kuin Irlannin kanssa. Mutta Ride Wild seikkailun suunnittelun edetessä selvisikin että Cork saattaisi olla mitä mainioin loppuhuipennus tälle pitkälle pyörämatkalle.

Silti, kun lähdimme aikaisemmin tällä viikolla Kerryn Kenmaresta pitkin Ring of Beara maisematietä kohti Corkin kreivikuntaa, mikään ei olisi voinut valmistaa meitä tulevaan. Mäkiä osasimme odottaa, mutta näitä maisemia emme.

 

Ring of Beara maisematie

Läntisen Corkin näkymiä

Myrskyinen meri auringonlaskussa

Durseyn saari

Glengariff, Irlanti

Päiviin on mahtunut vauhdikkaita alamäkiä, vuoristoisia ylämäkiä, auringon laskiessa ihailtuja rantakiviin iskeytyviä aaltoja ja kyyti Irlannin ainoassa köysiradassa Durseyn saarelle. Sää on ollut leppoisa ja ihmiset ystävällisiä, ja taisi jopa käydä niin että vain minuutteja sen jälkeen kun saavuimme Corkin puolelle, minulla oli jo päällä paikallinen jalkapallofanipaita. Ja saattoi olla, että päädyimme juhlimaan jo toista päivää juhlivan irkkujalkapallojoukkueen kanssa heidän kauan odotettua voittoaan paikallisessa turnauksessa.

Mutta maistiaiset ovat maistiaiset ja ei sen enempää vielä Corkista. Meillä on kiireinen aikataulu edessämme ja lisää täältä läntisestä Corkista on tiedossa kun me siirrymme syvemmälle tähän kreivikuntaan, joka tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä ”People’s Republic”…

Kuvat: 1. ja 3. kuva Kate Cornfield, loput kuvat allekirjoittanut

Matkaamme voi seurata myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Ride Wild 2014 seikkailua ovat tukemassa mm. Irlannin matkailu, North West Adventure ToursSkimbaco Lifestyle ja Birk Sport, kaikki yhteistyökumppanit löydät täältä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kea / Deep Red Blues 03.09.2014 at 10.27

  Toisessa ja kolmannessa kuvassa näyttää aika lailla Oregonilta… voisi olla vierailemisen arvoinen paikka! :)

  • Reply satuvw 03.09.2014 at 23.27

   Oregonista en tiedä mitään, mutta suosittelen kyllä visiittiä tuonne suunnalle!! :)

 • Reply Annika 04.09.2014 at 11.56

  Upeita maisemia sieltä näköjään löytyy vaikka kuinka paljon! Cork on mulle varmaan Dublinin jälkeen tunnetuin Irlannin kolkka (noin mielikuvissa, en ole ikinä fyysisesti siellä käynyt), koska ystäväni oli siellä vaihdossa ja on ylistänyt paikkaa aika paljon :)

  • Reply satuvw 10.09.2014 at 14.14

   Täytyy tunnustaa että Cork oli aivan mieletön päätös tälle reissulle. Haluaa takaisin…..!!

  Leave a Reply