Iso kasa kesälukemista – mitkä ovat sinun suosikkisi?

Kesä ja kirjat. Kaksi asiaa mitkä kuuluvat lyömättömästi yhteen. Vaikka jos pienistä arkipäivän paheista puhutaan vuodenajasta huolimatta, niin kirjathan ne ovat. Amazonin verkkokaupasta on aivan luvattoman helppo klikata postin tuotavaksi muutama uusi teos, ja vielä helpompaa on täyttää Kindle kirjoilla jotka odottavat lukijaansa. Vielä kun löytyisi jostain aikaa lukea, tämä äiti kun nykyään sammahtaa usein samaan aikaan kuin muksutkin. Eli aika aikaisin…

Alla ovat muutamat tämän kesän parhaista löydöistäni, suurin osa kirjoista taitaa tosin jäädä odottamaan talvea ja takkatulta. Nyt kun mieheni työ- ja melontarupeama on tältä kesältä alkamassa, minä ja muksut hengailemme kotosalla ja pyörälenkitkin tehdään kärryjen kanssa aina elokuulle asti. Ja sitten se onkin jo menoa!

Kesälukemista I @SatuVW I Destination Unknown

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miki-kirjat ja Mia Kankimäen “Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”

Pienen pienet Miki-kirjat herättivät huomioni Helsingin lentokentällä jo yhdellä kevään Suomi-reissuista, ja kun Otavalta kyseltiin haluaisinko muutaman kirjan omakseni, vastaus oli ilman sen suurempia miettimättä kyllä. Pienissä kirjoissa eniten arvelutti se, miten tulisi olemaan jatkuvan sivujen kääntelyn kanssa, mutta ehkäpä hidastin omaa normaalisti nopeaa lukemistyyliäni kirjaan sopivaksi, tiedä häntä, mutta enpä tuota edes ensimmäistä kirjaa aloittaessani miettinyt. Ohuen ohut paperikin oli vauvan ja muksun kestävää – pienet kirjat kiinnostivat kyllä molempia, mutta (vielä) ei ole yhtään sivua teoksista irronnut. Vaikka olen kovasti yrittänyt minimoida matkakassien painoa ja ihastunut siinä prosessissa alun vastahakoisuudesta huolimatta Kindleen, tällaisen pienen kirjan voisin aina silloin tällöin kuitenkin ottaa mukaani vaikka takin taskussa.

Ja tuo Mia Kankimäen teos. Se vain kolahti. Kirjaa voisi suositella vaikka Japanin ystäville mutta menee kyllä muutenkin kaikille jotka uneksivat arjesta irtiotosta ja täysiin uuteen hyppäämisestä. Kuulostaa kovin tutulta omalla kohdallani. Kirjan lumoissa muistiinpanoni kirjan lukemisen ajalta ovat yllättäen listoissa. Tähän tyyliin.

Asioita jotka herättävät turhautumista: Minin vastalause kenkien kaappiin laittamiselle (ja yleisesti ottaen kaikkeen mahdolliseen): “you do it, okey!?”

Asoita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin: Kun mini kiepsahtaa leikkien lomassa kaulaan ja sanoo ensimmäistä kertaa ikinä “I love you äiti”.

Sidetracked & Microadventures I @SatuVW I Destination Unknown

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alastair Humphreys ja “Microadventures”

Ainahan se on mielessä. Seikkailu. Tätä teosta ei tosin suomeksi löydä, hyvä kun painomuste on edes tämän kirjan kohdalla kuivunut. Olen ollut Alastairin ja hänen “mikroseikkailu” – konseptin fani jo kauan ja siitä muutamaan otteeseen kirjoittanutkin – aina ei tarvitse lähteä kotiovea kauemmas seikkailemaan luottokortin kera, usein parhaat seikkailut löytyvät aivan läheltä. Vaikka kirja on Englanti-keskeinen siitä löytyy kuitenkin roppakaupalla ideoita omien mikroseikkailuiden toteuttamiseen. Ja kirjan innoittamana jos iltapäivällä ei sada, minä ja muksut painumme vuorille eväiden kanssa kokkaamaan illallisen ulkoilmassa!

Sidetracked – lehti täynnä seikkailuja

Ensimmäinen Sidetracked-lehden numero näki päivänvalon tämän kevään aikana ja se on osoittautunut aivan täydelliseksi tavaksi tankata pieni annos seikkailuja kerrallaan kiireisen arjen lomassa. Lehti on täynnä upeita kuvia ja vielä upeampia tarinoita, lehden nettisivuilta saa jo hyvän kuvan siitä mitä on tiedossa. Tuo eka numero on täysin loppuunmyyty, mutta jatkoa työstetään parhaillaan.

Mitkä ovat sinun kesälukemistärpit tälle kesälle? Ainahan voisin tuohon omaan pinooni lisätä vielä muutaman teoksen… :)

Ja hei, Norjan länsirannikon fillarilenkiltä selvittiin kuin selvittiinkin kunnilla Trondheimiin, juuri ajoissa päivänokosille hotellihuoneeseen ja burgerille lempikahvilaani. Käyn parhaillaan läpi isoa kasaa kuvia, joten lisää on tiedossa pian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Katja 01.07.2014 at 13.52

  Voih! Oma kirjapino vain kasvaa kasvamistaan, nyt tosin laitoin kirjaostolakon päälle. Ei enää uusia kirjoja ennenkuin suurin osa juuri hankituista on luettuna. Itse bongailen luettavaa kirppareilta ja kirjakauppojen alesta ja nyt on kyllä jotenkin todella helposti tullut kaikkea mielenkiintoista vastaan.

  Tällä hetkellä on loppusuoralla kirja ”4 dollarin päivä” jossa suomalainen keski-ikäinen nainen reissaa ympäri maailmaa mahdollisimma ekosti ilman lentokoneita ja tutustuu erilaisiin retriitteihin ja ekokyliin. Kirja on tietääkseni tehty blogista. Seuraavaksi luettavaksi pitääkin valita Leiri 14, Tuhat loistavaa aurinkoa, Matka Intiaan, Kabulin kirjakauppias… kyllä näitä on! Pitkälle syksyyn kyllä menee ennenkuin kaikki on luettuna :)

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.00

   Kirjaostolakko…. pitäisiköhän joskus koittaa…? :)

   Tuo 4 dollarin päivä kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, täytyypä katsastaa. Lakko ei ainakaan ala sitä ennen… :) Tuhat loistavaa aurinkoa on muuten loistava!

 • Reply tatjaana 01.07.2014 at 14.36

  Katsoin kerran kirjakaupassa ko. kirjaa. Paperi on ohutta ”raamattupaperia”. Mietin, näkyykö toisen puolen teksti läpi. Mutta nyt, kun muistutit kirjoista, menen kenties ostamaan Anna-Leena Härkösen: Ei kiitos.

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.03

   Aloitin muuten lukemaan tuota ”Ei kiitos” kirjaa ja täytyy tunnustaa että en päässyt alkua pidemmälle. Se oli minulle jotenkin tosi pahanolon kirja, vaikka onkin hyvin kirjoitettu… Täytyy tunnustaa että meinasin jopa laittaa kirjan paperinkierrätyspinoon, mutta säästin sen nyt kuitenkin vielä toista yritystä varten!

 • Reply Inka 01.07.2014 at 20.16

  Voi vitsi mää niin ootan sitä kun kesäloma alkaa ja voi tarttua kirjapinoon, tosin se kyllä taitaa olla tänä kesänä aika toiveajattelua.. Mutta siitä huolimatta aion napata Nykin-lennolle ainakin kaksi kirjaa, ehkä niitä ehtii jossain välissä selailla.

  Nuo miki-kirjat on kyllä superkäteviä, ja sen kahden perusteella mitä oon lukenu en kyllä kiinnittäny yhtään huomiota siihen sivujen kääntelyyn paitsi siinä vaiheessa, kun lyhyen lukemisen jälkeen oli jo jollain sivulla 500.. :)

  Supersöpöjä nuo pienet kaverit, ja eiiikä miten suloinen mini! Terkkuja! :)

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.05

   Olen välillä miettinyt että pitäisi pitää pieni loma netissä pyörimisestä ja vain keskittyä kirjoihin, tekisi välistä ihan hyvää! :) Ja Miki-kirjat olivat kyllä tosi positiivinen yllätys. Ah, voi kun itsekin lentelisin Nykiin tänä kesänä – ihanaa matkaa!

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla 01.07.2014 at 21.01

  Miki-kirjoja olisikin kiva päästä lueskelemaan. Ne olisi ihan loistavia matkalle.

  Tällä hetkellä työn alla on Nesbon Poliisi. Luen eniten dekkareita, eikä ne sovi mulle. Alan aina epäilemään, että ikkunan takana kurkkii vähintäänkin kirvesmurhaaja :/ Silti aloitan aina seuraavan, kun yhden lopetan. Silti suosittelen Jo Nesbon kirjoja kaikille. Aivan parhaita!

  • Reply Salamatkustaja 02.07.2014 at 1.49

   Täällä toinen Nesbö-fani :) Ajattelin aloittaa jo kertaalleni lukeman Harry Hole -sarjan lukemisen alusta tänä kesänä…

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.06

   Nesbø kolahtaa kyllä myös täällä, vaikka vähän samoissa merkeissä mennään. Kesällä tosin niitä on kivempi lukea kuin talven pimeydessä… :)

   • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.06

    Ja toisen kerran! Nesbø kirjat muuten valvottavat jo siinäkin että ne pitää aina saada luettua saman päivän aikana loppuun… :)

 • Reply Jonnariikka 02.07.2014 at 12.47

  Hell of a journey pompsahti nimensä takia tuolta esille. Täytyypä kurkata minkälainen teos se on.

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.09

   Olen siitä lukaissut ekan sivun – vaikuttaa lupaavalta. Mike Cawthorne vaeltaa talvella läpi Skotlannin ylämaan, eli 135 yli 1,000 metrin huippua! Siinä olisikin vähän tavoitetta tämän fillariprojektin jälkeen… :)

 • Reply Marika 02.07.2014 at 13.18

  Mulla on iltojen höpölukemisiksi kasa Lars Monsenia :D

  • Reply satuvw 02.07.2014 at 16.10

   Lisää norjalaisia kirjailijoita siis :) Itse en ole lukenut mitään hänen teoksistaan mutta pikaisella googlauksella vaikuttaa kiinnostavalta!

 • Reply Maarit Johanna 03.07.2014 at 12.31

  En ole yhdestäkään mainitsemastasi kuullut! Rakastan romaaneja jotka sijoittuvat mielenkiintoiseen ympäristöön, jotka voi käydä joskus reissuilla katsastamassa. Viimeisin oli Johanna Sinisalon Salattuja voimia -Opas valoisille ja pimeille poluille jossa kirjoittaja kertoo lyhyin kertomuksin parhaat palat omista haikkailureissuistaan omalla jännittävällä tvistillään sekä keksittyjä samantyylisiä kertomuksia. Ihan paras! Ildefonso Falconesin kirjat historiallisesta Espanjasta on myös onnistuneet koukuttamaan. Mulla pätee reissussa sääntö, yks kirja matkaan ja mitä paksumpi, sen parempi! :)

  • Reply satuvw 03.07.2014 at 22.37

   Tuo Salattuja voimia – opas on minulle aivan tuntematon mutta kuulostaa TOSI mielenkiintoiselta, harmi kun suomalaisia kirjoja saa niin harvoin Kindlelle, sen haluaisin ladata luettavaksi heti. Itse roudaan matkan pituudesta riippuen yleensä enemmän kuin yhden kirjan, siksi tuo Kindle on ollutkin niin kätevä. Aikaisemmin reissussa tuli joskus epätoivoiset hetket kun lukeminen loppui kesken ja mistään ei löytynyt englanninkielisiä kirjoja. Tai suomalaisia varsinkaan… :)

 • Reply ananas2go 04.07.2014 at 9.29

  Miten niin pitäisi hillitä lukemista? Yleisiä kirjamietteitä ja linkki sinun postaukseesi pogoilevissa popoissa:

  https://www.rantapallo.fi/ananas2go/2014/07/04/matka-jolla-riittaa-jalkatilaa/

  • Reply satuvw 04.07.2014 at 9.43

   Lukemista ei tarvitse hillitä (sille pitäisi löytää aikaa), mutta kirjojen ostoa kyllä! :) Tosin tämän postauksen myötä on taas tullut monta uutta teosta/kirjailijaa joihin haluaisin tutustua…

   Kiitos linkkauksesta, täytyypä tulla kurkkaamaan!

   • Reply ananas2go 04.07.2014 at 11.49

    Kas, vain, hyppäsin aiemmin yhden o-kirjaimen yli ja luin ”kirjastolakko”. Kamala ajatus! Kiitos täsmennyksestä.

    Kiitos, että kävit kommentoimassa blogini puolella. Vastasin tiedusteluusi työstäni. Kommentissa vielä yksi kirjavinkkikin.

    • Reply satuvw 04.07.2014 at 11.53

     Kamala ajatus tosiaankin! Onneksi lukemisen kanssa ei tarvitse lakkoilla, lukea ei voi koskaan liikaa.. Ja kiitos vielä lisäkirjavinkeistä! :)

 • Reply Marimente 04.07.2014 at 16.10

  Aika herkullisen näkönen kirjasaalis sinulla Satu! :) Helsingin kirjamessuilla tutustuin vähän noihin mikeihin, mutta en ole vielä varsinaisesti lukenut yhtään – reissussahan ne ois etenkin käteviä kannettavia! Lainasin just kirjastosta Roman Schatzin Voi, maamme Suomi-teoksen, koska mua kiinnostaa aina hirveästi miten ulkomaalaiset kokee Suomen täällä kauemmin asuessaan ja oikeasti tutustuessaan maahan ja sen kulttuuriin. Kirja on kätevästi samassa sekä englanniksi että suomeksi, joten saattais olla kätevä lahja/tuliainen jollekin ulkomaalaiselle kaverillekin.

  • Reply satuvw 04.07.2014 at 19.26

   Kyllä! Valinnan vaikeus piilee siinä että mistä alottaisi, kun Kindleltäkin löytyy lisää herkkuja… Monesta kirjasta on tullut aloitettua sivu ja kaksi, ja sitten on ollut ihan pakko kurkata se naapurikirjakin :)

   Tuo Romanin teos kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, itse luin hiljattain hieman samaa aihepiiriä sivuavan Wolfram Eilenbergerin ”Minun suomalainen vaimoni”, alkuperäinen teos on saksaksi, mutta tuo oli siitä suomen kielinen käännös. Ja aihe toki kiinnostaa jo senkin vuoksi että olen itse brittimiehen ”suomalainen vaimo”. :) Taitaapa tuo mainitsemasi kirjakin lähteä luettavien listalle ja on tosiaan myös hyvä lahjavinkki, seuraavalle Suomi-reissulle pitää tulla tyhjän matkalaukun kera jotta sen voi täyttää lukemisella!

  Leave a Reply