Suomen suurin matkablogiyhteisö
Campertogno, Italia I @SatuVW I Destination Unknown

Seikkailullista matkailua parhaimmillaan – kymmenen vuotta paluita Italian Alpeille

Campertogno, Italy I @SatuVW I Destination Unknown

Vaikka matkustamisessa ihanaa onkin uuden löytäminen ja tutkinen, ehkä vielä ihanampaa ovat paluut vanhoihin tuttuihin paikkoihin. Kuten pieneen Campertognon kylään Italian Alpeilla, kylään johon päädyin ensimmäisen kerran melontamatkalla vuonna 2003 ja jossa olen käynyt vierailulla sen jälkeen vuosittain yhtä tai kahta vuotta lukuun ottamatta.

Ei kuulosta kovin seikkailulliselta? Mutta sitä se juuri mielestäni on. Ihan samalla lailla kun kotiseuduilla voi harrastaa mikroseikkailuita ja löytää uusia kohteita lähimaastosta, paluut vanhoihin tuttuihin paikkoihin ulkomailla ovat kuin paluita kotiin. Kotiin mistä löytyy aina jotain uutta.

Halusin tänään jakaa pikaisesti muutamat Instagram-kuvat täältä Italian kodistani. En tällä hetkellä ehdi päivittäin kuin käymään pikaisesti kääntymässä koneellani ja kämpillämme ei edes toimi netti, joten sen sijaan että ottaisin stressiä blogin hiljaiselosta, nautin täysillä Alppien koskien kuohusta. Yksin muksujen kanssa matkustaminen Barcelonassa on muisto vain, kun nyt auttavia käsipareja ei ole vain kahdet vaan neljät. Ihana Anna Englannista, joka on auttanut meitä lasten kanssa kerran jo Englannin reissulla lähti nyt matkaamme muutamaksi viikoksi Italiaan. Joten sen sijaan että juoksisin minin perässä pitkin vuoria ja laaksoja, päivittelisin tiuhaan tahtiin blogia tai keikkuisin Facebookissa, minä melon. Kaksi viikkoa. AAAAAH! Nettimaailma siis odottakoon sillä välin kun täällä yritetään tehdä paluuta koskimelonnan pariin välillä jalat tutisten, välillä suurta voitonriemua tuntien.

Eli tässä nämä kuvalliset terveiset täältä Italian Alpeilta!

Campertogno, Italia I @SatuVW I Destination Unknown

Piode, Italia I @SatuVW I Destination Unknown

Ciao Bella! I @SatuVW I Destination Unknown

Seikkailetko sinä muuten aina mieluummin uusissa paikoissa, vai löytyykö sinultakin varmoja tuttuja kulmia mihin palaat aina uudelleen ja uudelleen niin kuin minä?

**************************

Mikä ihmeen Instagram Travel Thursday? Instagram Travel Thursday kampanja lähti liikenteeseen Skimbaco Lifestyle-lehden Katja Presnalin johdolla kesällä 2013, ja kansainvälinen hanke on levinnyt Suomen lisäksi jo saksan kielisten matkablogaajien maailmaan ja Italiaan. Suomessa kampanjaa vetävät kanssani Kaukokaipuun Marinella ja Running with the Wild Horses – blogin Veera, ja minut löydät Instagramista nimimerkillä @todestinationunknown.

Aina torstaisin matkablogaajat siis kirjoittavat matkailusta Instagram-kuvien voimin, ja kaikki viikon osallistujat löydät tuosta sivun alalaidan linkkikokoelmasta. Jos haluat lähteä mukaan katso ohjeet täältä, ja tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin! Instagramista kaikki Instagram Travel Thursday kuvat löydät tunnisteella #IGTravelThursday – niitä on jo yli 10,000!!!


Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 15.05.2014 at 7.35

  Vau erityisesti tuo siltakuva :O! Mahtavalta näyttää! Hyvä, että saat irtauduttua arjesta ja pääset tekemään sitä, mistä todella nautit :).

  Kävin itse viime vuoteen saakka vähintään kerran vuodessa samassa paikassa Espanjassa. Se oli kuin toinen koti, joten sinne oli hyvä mennä vähän niin kuin ”kesämökille”. Nautin siitä kovasti, että kaikki paikat olivat tuttuja, mutta siitä huolimatta ”kotikulmilta” löytyi vieläkin uusia pieniä salaisuuksia. Mutta olin jo parin vuoden ajan alkanut saamaan tarpeekseni kyseisestä alueesta, joten kaipasin jo jonnekin muualle. Viime kesänä vakiokämpästämme löytämät jättimäiset torakat ajoivatkin minut ja avovaimoni pois pidemmäksi aikaa :P. Sen jälkeen ei ole tehnyt hetkeäkään mieli palata Espanjaan, joten nyt on täysin vapaa katselemaan muita vaihtoehtoja :).

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.34

   Täytyy tunnustaa että tämä tekee HYVÄÄ, vaikka näitä arjesta irtiottoja on tässä kevään aikana ollutkin aika urakalla… :)

   Ja tuo on niin totta että tutuistakin paikoista voi helposti löytää jotain uutta kun hieman etsii, sama on meillä ihan kotonakin Norjassa. Tosin välillä veri vetää katsastamaan uusiakin paikkoja, ja en kyllä yhtään ihmettele jos torakat teidät hetkeksi ainakin ajoivat ”kotoa” pois! :)

 • Reply Katja 15.05.2014 at 10.49

  Ihanaa loman jatkoa ja seikkailuja sinne Italiaan! Täytyy sanoa, että kyllä tuolla mielisi kenen tahansa meloa, upeat maisemat.
  Minä taidan kuulua niihin, aina uuteen paikkaan haluaviin. Tosin nykyään veto Espanjaan ja espanjan kielisiin maihin on kova. Ja tämä mennyt Barcelonan matka vain vahvisti sitä tunnetta, että minun on jossain välissä aivan pakko päästä vaihtoon espanjan kieliseen maahan. :D

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.35

   Kiitoksia!! Täällä on nyt kyllä hyvä olla :)

   Ja sulla on erikoisen hyvä syy taitaa espanjaa, toivottavasti vaihto ulkomaille onnistuu!

 • Reply Amanda 15.05.2014 at 12.56

  No kyllä. Missä Alpit, siellä seikkailua. :) Sydän alkoi tykyttää erityisesti ensimmäisen kuvan kohdalla – ah vuoria… Upean näköistä!

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.38

   Aivan! Tuon tiivistetymmin sitä ei olisikaan voinut sanoa :)

 • Reply lena 15.05.2014 at 15.54

  Terkut täältä vähän etelämpää!! Nauti kajakoinnista, ihan kateeksi käy. :) Matteo ehdotti että opeteltaisiin kajakoimaan joku päivä, ehkä mekin joskus innostutaan!

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.46

   Terveiset lähtevät takaisin sinne suunnalle! Ja täällä nautitaan, ihan täysin siemauksin. Sitten kun teillä on koskimelonnan alkeet hallussa, niin ei muuta kuin mieheni kurssille/melontalomareissulle mukaan! ;)

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 15.05.2014 at 20.52

  Oi kuin nättiä! Meikäläinen on tainnut hurahtaa pahemman kerran Kanarian patikointipolkuihin ja ei tämä manner-Espanjan luontokaan pöllömpi ole!

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.47

   Täytyy kyllä tunnustaa että sun kauttasi olen saanut aivan erilaisen kuvan Kanarian ja Espanjan patikointipoluista ja luonnosta noin yleensäkin kuin mitä minulla aikaisemmin oli, en yhtään ihmettele että olet niihin hurahtanut!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 15.05.2014 at 21.24

  Taidetaan olla aika samanlaisia tässä kuin mitä te. Toisiin paikkoihin on ihana palata, tuntea olo kotoisaksi jossakin kaukana kotoota. Välistä on suorastaan tuskaisaa, kun haluaisi palata kaikkiin niihin rakkaisiin paikkoihin uudestaan, mutta vielä olisi myös se yksi ja miljoona kohdetta kokematta ;)

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 22.55

   Tuskaisa on myös se tunne kun tajuaa että eihän tässä ehdi elämänsä aikana edes murto-osaan niistä ihanista paikoista missä haluaisi vierailla, kun koko ajan on palattava jo tutuiksi käyneisiin rakkaisiin paikkoihin…. ;)

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana 15.05.2014 at 22.47

  Ihanan näköistä! Mulla ei kyllä tule mentyä samaan paikkaan useasti, koska jotenkin pidemmälle lähtiessä menee mieluummin uuteen paikkaan. Useasti nähtyjä on sitten tyyliin Helsingissä asuessa Tallinna ja Tukholma, täällä ollessa Pariisi, Lontoo ja Bryssel. Kyllähän niissäkin paljon löytyy vielä uutta, ja noi lähialueen mikroseikkailut on just kanssa mun juttu.

  • Reply satuvw 15.05.2014 at 23.00

   En yhtään ihmettele jos noista suurkaupungeista löytyy vielä uutta ihmeteltävää, kun täältä pienestä kyläpahastestakin löytyy vaikka mitä :) Meillä tätä tutuista paikoista toiseen rytmittää osin koskimelonta ja mieheni työ, ja tarkemmin mietittynä koskimelonta tosiaan on se kaikkia yhdistävä tekijä näissä paikoissa! :)

 • Reply Jenna 16.05.2014 at 12.14

  Alpit <3 ja Aasi <3

 • Reply Jael 16.05.2014 at 18.16

  Ihanan kaunista tuolla kylässä:) Tuollaiset pikku kujat ovat niin ihania ja hassu tuo aasi,joka tunkesi kuvaan. Hmm,en osaa oikein vastata kysymykseesi koska viime vuodet olen reissannut vain Israelin ja Suomen välillä….

  • Reply satuvw 17.05.2014 at 13.15

   Tämä on kyllä tosi kaunis kylä, vaikka on aivan pikkiriikkinen. Aina löytyy jotain uutta. Ja onhan tuossa Israelin ja Suomenkin välillä jo reissaamista!!! :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 18.05.2014 at 12.24

  Ihanan idyllisiä kuvia!

  Olen tähän mennessä aina halunnut matkustaa uuteen paikkaan, mutta Jenkkien kohdalla asiaan on tullut poikkeus: Nykissä on tullut käytyä nyt jo useaan otteeseen ja toisaalta toinen road trip, osittain samoissa maisemissa houkuttaa kummasti! Myös Berliini on sellainen, johon haluaisin jatkuvasti. Ja olisipa kiva piipahtaa entisillä kotikulmilla Málagassa :)

  • Reply satuvw 18.05.2014 at 12.30

   Täällä ON tosi idyllistä! :)

   Meillä on kanssa ne tietyt paikat, tämä Campertogno Italiassa, Devon Englannissa, Soca-joen laakso Sloveniassa, ja uutena Uusi-Seelanti ja Okere Falls siellä. Vaikka lähtisin vaikka ihan heti, ihan minne vaan Uudessa-Seelannissa… ;)

  Leave a Reply