Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä kotipaikkasi näyttää muiden silmissä?

Lillehammer, Norja

Ystävien ja perheen tuominen kotikaupunkiin, -kuntaan tai -kylään, mikä se sitten on milloinkin ollutkin, on aina jännittänyt hieman. Nytkin mietin näyttävätkö minulle rakkaat paikat täällä Lillehammerin kupeessa vierailijoille yhtä mielenkiintoisilta kuin minulle, ovatko kahvilat juuri niin kotoisia kun olen kehunut, ja nuo kukkulat sen verran korkeita että niitä uskaltaisi melkein kutsua vuoriksi.

Meillä niin kutsuttu ja aina innolla odotettu “turistikausi” on juuri alkamassa kun ystävät tekevät kesäsuunnitelmiaan ja tulevat pikaisille viikonloppuvisiiteille tai hieman kauemmaksikin aikaa. Siksi kaivelin arkistojen uumenista vähän vanhempia ja kesäisempiä Instagram-kuvia omista suosikeistani täällä meidän kylällä ja sen lähimaastoissa. Jos koskaan eksyt näille seuduille ja pirautat minut oppaaksesi, nämä kuvien paikat saattavat tulla hyvinkin tutuiksi!

Hafjell, Norja

Asumme hiihtokeskuskylässä lähellä Lillehammeria, missä hiihtokeskus tuo maaseutumaisemaan hieman kansainvälistä tunnelmaa ja takaa sen että täällä kaupat ovat auki sunnuntainakin vaikka monta kertaa suuremmassa Lillehammerissa eivät. Toisaalta taas tien tukkivat välillä lampaat, välillä traktorit, mutta vuorille suhauttaa mukavasti autolla kymmenessä minuutissa pakoon näitä “ruuhkia”. Kun muutimme Norjaan olisin vain ja ainoastaan halunnut asua tuolla isolla kylällä, mutta nyt en lähtisi täältä maalta pois millään.

Hafjelltoppen Norjassa

Meidän kukkulat. Kymmenessä minuutissa arki unohtuu. Kun syksyllä täällä laaksossa kärvistellään räntäkeleissä, ylhäällä voi jo viilettää murtsikkasuksilla. Ja nyt keväällä kun täällä joenvarrella jo fillaroimme, aamun voi edelleen aloittaa pikaisella hiihtolenkillä jos niin haluaa.

Lillehammer, Norja

Ensimmäiset muistoni Lillehammerista ovat reilun kymmenen vuoden takaa, kun kävimme kerran kaksi kesässä kumilauttaopashommien lomasta rentoutumassa “isolla kirkolla”. Siltä ajalta hyvässä muistissa ovat kodikkaat kahvilat joiden penkkejä kulutan nytkin mielelläni…

Rondane kansallispuisto

Päiväretken päässä eli vajaan kahden tunnin ajomatkan takana on yksi ehdoton suosikkini, eli Rondanen kansallispuisto mistä löytyvät muun muassa Ula-joen vesiputoukset. Jos niitä ei halua laskea kajakilla, kamerankin kanssa kansallispuistossa viihtyy vallan mainiosti.

Mitä luulet, miltä sinun kotipaikkasi näyttää muiden silmissä? 

Ja hei, meidän kylään voi taas tutustua Lilyhammerin muodossa, Yleltä käytiin blogissani muistuttelemassa että sarja on palannut ruutuun Suomessakin, eli ei muuta kuin katse kohti Yle Fem – kanavaa aina tiistaisin klo 22:00!

Tuota aikaisempaa kysymystä minä taas mietin ja kyselen kevään ja kesään mittaan tänne eksyviltä, mutta sitä ennen pakenemme hetkeksi pääsiäistä viettämään Rondanen kansallispuiston maisemiin suksien, pulkkien ja muksujen kanssa pienelle hiihtovaellukselle. Eli ei muuta kuin ihanan aurinkoista pääsiäistä, lomien jälkeen palaillaan taas ruutuun!

**************************
Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu” käyttäen postauksessa Instagram-kuvia, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi. Instagram Travel Thursday – kampanjan taustavoimina ovat Suomessa myös  Kaukokaipuun Marinella ja Running with the Wild Horses – blogin Veera.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

60 Comments

 • Reply Kea 17.04.2014 at 0.40

  Mä en oo käyny Norjassa aivan liian moneen vuoteen. Viimeks ehkä jopa 80- tai 90-luvulla… mutta mulla on vahva kutina et pian siintää Lilyhammer munkin horisontissa! :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.47

   Jee jee jee! Ja täällä opas on jo ihan valmiina! :)

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana 17.04.2014 at 0.54

  Nykyään tiedän, että Luxemburg tekee jylhyydellään vaikutuksen kehen tahansa, joten en epäile maanitella kavereita tänne viikonlopuksi. Vähän toista oli, kun esittelin Tsekeissä vaihto-opiskelupaikkaani vieraille: tässä on tämä minun asuinrakennuseni, järkyttävä neuvostotyylinen kolossi… ja tässä kotikulmani, ihan normaalia joskin aika köyhän näköistä lähiötä täynnä graffiteja ja kaduilla makaavia pultsareita… mutta ihan oikeasti, tosi kivaa aluetta, ihan parasta!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.53

   Ha ha, nuo kommenttisi Tsekeistä pistivät kyllä hymyn huulille ja on muuten varmasti ollut hieno kokemus! Luxembourgista olen vain pikaisesti ajanut ohitse, siellä pysähdymme usein täyttämään tankit matkalla Alpeilta Englantiin… :)

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta 17.04.2014 at 4.16

  Voi noita lampaita, söpöjä kuin mitkä! Olen muuten käynyt tasan kaksi kertaa Norjassa ja molemmilla kerroilla täsmäreissu juurikin Lillehammeriin :) Nätti paikka ja kyllä ne minusta on huikeita vuoria ne sinun ”kukkulat” :D

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.59

   Siis mitä, Lillehammeriin! Ja minä kun luulin että tästä kaikki menevät vain ohitse, ja tekevät ehkä pikaisen pysähdyksen. Mahtavaa, noista reissuista haluaisin kuulla lisääkin! :) Ystäväni länsirannikolta ovat sitä mieltä että eivät nämä mitään vuoria ole, siksi olen hieman varovainen tuossa vuori-sanan käytössä, mutta näin suomalaiselle aikamoisia kukkuloita ovat kyllä!

   • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta 18.04.2014 at 5.51

    Hahah, Pohjanmaan lakeuksilta kun tulee, niin kyllä ne on vuoria ;) Muistan kun ajettin Ruotsin läpi kohti Lillehammeria ja nukahdin jossain välissä matkaa. Kun heräsin, niin tuumasin että jep Norjassa tai ainakin melkein Norjassa ollaan vuorista päätellen! :D Mä oon tosiaan välttänyt isommat paikat kuten Oslon ja läpi ajanut vain ne mitä sinne matkan varrelle osui, Lillehammer oli pääpaikka. Nättiähän siellä oli :)

    • Reply satuvw 18.04.2014 at 13.11

     Joo, kyllä Lillehammer aina Oslon peittoaa! ;) Tai no, onhan Oslossa kiva käydä, mutta en sinne kyllä haluaisi asumaan. Tässä on kaikki ulkoilma-aktiviteetit niin mukavasti lähellä.

 • Reply Katja 17.04.2014 at 5.56

  Uskoisin, että Tampere näyttää oikein mukavalta ulkomaalaisten silmin, tosin ehkä vähän pikkaiselta :) Ainakin kaikki koulun vaihtarit tykkäsivät kaupungista hirmuisesti.

  Bangkok taas… Useimmat taitavat vihata paikkaa enkä syytä ketään siitä :D Onhan se omastakin mielestä likainen, suttuinen, epäselvä, hankala ja kuuma. Tällä hetkellä näiden mielipiteiden kanssa ei kyllä onnistuisi kaupungin esittelely kenellekään x)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.06

   Meinasin tähän postaukseen kirjoittaa hieman myös Tampereesta, mutta sitten pistin deletellä. Näin Tampereen jotenkin ihan uusin silmin se jälkeen kun muutin Irlantiin. Toisaalta kaupunki on hieman karun tehdasmainen, ja ainakin kun Helsingistä ajaa kaupunkiin niin ensivaikutelma ei ole ihan paras. Toisaalta taas koski- ja järvimaisemat ovat aivan mielettömät, ja omatkin ulkomaalaiset ystäväni ovat siitä tykänneet kovasti. Mieheni taas ihastui ulkoilumaastojen läheisyyteen, vanhempieni kodista metsäiset lenkkipolut kun ovat tosin lyhyen matkan päässä.

   Bangkokissa olisi kiva käväistä, mutta suurkaupungit hieman ahdistavat nykyään ja juuri kaikki nuo sanat mitä käytit sitä kuvailemaan eivät ihan heti saa kaupungista innostumaan…. :)

   • Reply Teea 17.04.2014 at 19.57

    Sinä kirjoititkin Tampereesta sen mitä ajattelin :). Helsingistä tultaessa kaupunki ei tosiaan näytä heti parastaan. Vaikka siinä karuudessakin onkin jotain omiin silmiini kaunista, se tosin liittynee täysin siihen kotiinpaluun aiheuttamaan tuttuun ja mukavaan tunteeseen. Muuten uskoisin ihmisten tykästyvän Tampereeseen, erityisesti järviin. Lähinnä olen kuullut kaupungista vain hyvää, mutta eihän sitä tiedä, ihastuvatko ihmiset sitten niin syvästi. Vaikka itse kotiuduin Tampereelle heti, niin kyllä jotkut ihastukset täällä syttyivät vasta ajan kanssa.

    Mutta sinun kotikulmasi näyttävät niin upeilta, että on vaikeaa kuvitella kenenkään niihin pettyvän! Joten luontonsa puolesta saa varmasti sen mitä odottaakin, ja enemmän :)

    • Reply satuvw 17.04.2014 at 22.53

     No aivan samat ajatukset ovat Tampereen kanssa, paikka on itselleni niin rakas että jotenkin sen karuuden ohittaa sitä sen kummemmin ajattelematta. Ihmettelin aina kun eräs brittiystäväni kutsui Tamperetta ”Suomen Manchesteriksi”, eihän se niin voinut olla… :)

     Ja tätä olen tässä jo hokenut useamman kerran, mutta on tämä meille aivan mielettömän unelma paikka asua!!! <3

 • Reply Katja 17.04.2014 at 7.37

  Norjassa en ole koskaan päässy käymään, mutta ainakin kuvissa teidän kotipaikkanne näyttää oikein kauniilta ja houkuttelevalta. :)
  Oulu on varmastikin kesällä muiden mielestä kaunis, joskin hyvin pieni pidempää pysähdystä ajatellen.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.16

   Ainakin viime aikaiset blogeissa pyörineet Oulu-postaukset ovat saaneet minut haluamaan Ouluun, eli kyllä se aika houkuttelevalta vaikuttaa! :) Ja Norja on aivan mieletön paikka, siitä ei pääse mihinkään, itse olen jotenkin aina ja edelleen ihan fiiliksissä täällä asumisesta.

 • Reply Anna Koskela 17.04.2014 at 7.41

  Oulu on Torinrannan osalta kaunis ja onhan tällä merta ja puita. Kauneinta on kuitenkin jos lähtee edustalla oleville saarille kuten Hailuotoon. Siellä silmä lepää.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.17

   Taisinkin Inkan blogista lukea Hailuodosta hiljattain, näytti kyllä aivan mielettömältä paikalta! Oulu on ehdottomasti käyntilistalla kunhan aikaa Suomen-kiertoajelulle löytyy!

 • Reply Heidi / Auringon alla 17.04.2014 at 7.52

  Voi kun teillä on siellä kaunista! Oulussakin on kaunista kesällä, mutta talvesta en ole ihan niin varma. Mutta kesäaikaan täällä vierailevat ovat kehuneet kaupunkia kovasti, mikä on avannut hieman omiakin silmiä kotikaupungin suhteen. Aion ottaa projektiksi tänä kesänä tarkkailla kaupunkia enemmän turistin silmin ja ottaa kesästä kaiken irti myös täällä kotimaassa :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.23

   Suomessa on aivan mielettömästi hienoja paikkoja ja itse olen ainakin tullut kovinkin uteliaaksi Oulun suhteen. Täytyy sanoa muuten että meillä täällä on kyllä kaunista talvisinkin (tosin tykkään talvesta…), mutta tänä talvena vierailijoita ei pahemmin käynyt kun itsekin karkasimme talvea pakoon Uuteen-Seelantiin… :)

 • Reply Rimma 17.04.2014 at 8.04

  Mun kotikylä Kainuussa on kaikkien mielestä varmaan ihan kauhean tylsä ja ankea, mutta itselle se on niin kovin rakas <3

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.29

   Hah, itseäni nuo seudut kyllä luonnon puolesta kiehtovat, vaikka ei sinne varmasti mitään kaupunkilomaa lähdetä viettämään… ;)

 • Reply Kaukokaipuun Nella 17.04.2014 at 9.12

  Mä luulen (toivon), että Hämeenlinna on Aulankoineen ja linnoineen ja hyppyrimäkineen sekä tietty Vanajavesineen edes vähän eksoottinen. Mulle kaupunki on kuitenkin rakas, mutta en tee eroa sen tai Helsingin tai Kuopion välillä. Koti on niistä jokaisessa <3

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.31

   No näinhän se juuri menee, koti on siellä missä sydän on, meilläkin koteja on monia maailmalla! Hämeenlinna on minulle muuten aikas tuntematon, sen ohitse on tullut aina vain ajeltua Tampere-Helsinki-Tampere reissuilla…

 • Reply tatjaana 17.04.2014 at 10.48

  Kuvasin viime kesänä kotikaupunkini Kokkolan vanhaa puutaloaluetta ja laitoin äsken kuvia instagramiin. Sitten tein blogiini sivun, johon laitoin ainoastaan instan neliökuvia. Yritin tehdä oikeaoppisen torstain instabloggauksen, mutta Sinun ohjeesi olivat Englanniksi, jota en ymmärrä ja en osannut laittaa url-osoitetta. (en edes ymmärrä, mikä url-osoite on). Täytyy luopua instasta.

  Siis tämänpäiväinen blogisivuni on tavallinen, mutta aiheena on kuitenkin, mitä näyttäisin vieraille kotikaupungistani.

  https://www.rantapallo.fi/tatjaana/wp-admin/post.php?post=1741&action=edit

  Tatjaana

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 15.35

   Tatjaana, mahtavaa että haluat lähteä kamppikseen mukaan!

   Suomenkieliset ohjeet löytyvät täältä: https://www.rantapallo.fi/destinationunknown/instagram-travel-thursday/

   Tosin tuo linkkikokoelman-keruu juttu on vain englanniksi… Laitan sinulle sähköpostia tulemaan niin katsotaan miten saadaan juttusi mukaan ”virallisestikin” niin että muutkin sen löytävät! :)

 • Reply Jenna 17.04.2014 at 10.49

  Mun kotikylä Punkaharju on kaunis kaikkien silmissä :)

  Mutta onpa teidän kotikonnut ihan mahtavat! Kyllä Norjaan pitäisi tulla joku kerta ihan ajan kanssa kiertelemään. Lilyhammer on muuten ihan mahtava ohjelma! Olin suuri Sopranos-fani, joten heti tykästyin tuohonkin sarjaan.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.10

   Ha ha, itse en Punkaharjua pahemmin tunne, mutta täytyypä joskus tutustua!

   Ja kuten tuolla ylempänäkin kommentoin, näihin maisemiin ei kyllästy ja olenkin vielä näinkin monen vuoden jälkeen ihan fiiliksissä täällä asumisesta! :)

 • Reply Hanna 17.04.2014 at 11.23

  Omia kotikulmia on kyllä vaikea esitellä vieraille, kun niissä ei näe mitään ihmeellistä itse. Esiteltiin eräälle vaihto-oppilaalle Pohjanmaata ja vähän vaikea oli keksiä, mihin paikkoihin vietäisiin häntä tutustumaan. Kotipaikkakuntani kirkonkylässä nyt ei ole paria markettia suurempia nähtävyyksiä, mutta onneksi Vaasasta löytyy sitten vähän enemmän ihailtavaa :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.15

   Vaasa on kyllä kiva paikka! Ja kyllähän Pohjanmaalla riittää aakeeta ja laakeeta…. Suomen Texas! :)

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 17.04.2014 at 11.40

  Ihanan näköistä! Kyllä Norja houkuttaa kovasti…

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.18

   Ei muuta kuin tervetuloa tänne!! :)

 • Reply lena 17.04.2014 at 12.22

  Apua miten kaunista teillä siellä on. Mua hieman harmittaa etten ole Norjassa koskaan käynyt. Pistämpä viestiä jos sinne saavun, olisi hauska vaikka kahvitella noissa kehumisassi kahviloissa :)

  Luulen että Lontoo on sellainen josta kaikki vieraat ovat pitäneet. Ja vierailijamäärät ovat myös nousseet Glasgowhun verrattuna. ;) Kuopio on ollut ulkomaalaisten vieraiden suosikki, kotimaiset ovat toki pitäneet mutta eivät ehkä niin innokkaasti suhtautuneet kuin nuo ulkomaalaiset.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.21

   Ehdottomasti, sun pitäisi kyllä tulla käymään! Ja Lontoo kyllä kutsuisi kovasti täällä, muutakin kuin Victoria’s Secretin takia :)

   Lontoo on kyllä hieno paikka ja sinne pääsee varmasti helpommin kuin Glasgowhin. Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, mua kiehtoo Glasgow kuitenkin enemmän kuin Lontoo…

 • Reply Anu Johanna 17.04.2014 at 13.10

  Ihanan näköistä! Mulle ehkä monen muun tavoin on käynyt niin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa arvostaa luontoa ja muun muassa juuri tuollaisia ulkoilumahdollisuuksia, joita kuvailit. Ehkä sitä joskus voisi muuttaa vähän rauhallisempaan paikkaan – kuitenkin sillä tavalla, että on se ”iso kyläkin” tarpeeksi lähellä. :)

  Helsinki on minusta paljon kivempi kohde kuin mitä moni (muualla Suomessa asuva) kuvittelee, monipuolisempi ja samalla pikkukaupunkimaisempi. Oma perheeni, joka itseäni lukuun ottamatta kokonaisuudessaan asuu Lapissa, ainakin on täällä vierailleessan yllättynyt positiivisesti siitä, miten kiva paikka Helsinki voi olla.

  Rovaniemi taas on vanha kotikaupunkini, joka on paljon vilkkaampi ja nuorekkaampi kuin voisi väkiluvun ja syrjäisen sijainnin perusteella päätellä. Turistit ovat toki löytäneet sen eksotiikankin, siellä on jopa aika villi meno joulun aikaan. :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.33

   No juuri näin, kun asuin opiskeluaikana Dublinissa ja Pariisissakin, ne olivat aivan täydellisiä pubeineen, baareineen, ravintoloineen… Helsingissäkin oli mukava asua kun ei vielä ollut perhettä, mutta nyt arvostan aivan mielettömästi sitä että pääsemme suoraan ovesta luontoon, eikä autossa istumiseen tarvitse kuluttaa turhaan aikaa.

   Ja ihan totta, Helsinki ON kiva paikka, sitä minäkin aikanaan epäilin. Itse asiassa Irlannissa ollessani vielä sanoin että jos ikinä päädyn takaisin Suomeen, niin Helsinkiin en sitten ainakaan! Ja siellähän sitten tyytyväisenä asustin melkein neljä vuotta… :)

   Rovaniemi on ihana! Olen tosin ollut siellä vain talvella, eli en tiedä kuinka rauhallinen ”kylä” siitä tulee kesäaikaan….. ;)

   • Reply Anu Johanna 26.04.2014 at 13.42

    Tuo ”En muuta ainakaan Helsinkiin” -juttu on kyllä jännä. Minäkin ajattelin aina ennen Helsingissä asumista, etten varmasti halua täällä asua. Lukion jälkeen suunnittelin yliopistoon hakua Tampereelle, mutta se sitten jäi, kun Kreikan jälkeen päädyin melkein vahingossa Helsinkiin ja yllätyksekseni tykästyin. :D Nyt täällä on tullut oltua yli neljä vuotta.

    Mietin juuri muutama viikko sitten, kun oltiin miehen kanssa menossa ulkoilemaan Nuuksioon, miten ihanaa olisi, ettei tarvitsisi erikseen lähteä autolla luontoon. Onneksi olemme juuri muuttamassa Kalliosta vähän kauemmas keskustasta, se vähän helpottaa. Ja jos lapsia joskus tulee, haluaisin kyllä asua jossain rauhallisemmassa paikassa – siitäkin huolimatta, että teininä inhosin sitä, että omat vanhempani olivat päättäneet asettua muutaman tuhannen asukkaan tuppukylään. :D

    Rovaniemellä kannattaa muuten kyllä käydä kesälläkin! Yöttömässä yössä on jotain taianomaisen kaunista, vaikka ei siellä välttämättä kovin vilkasta olekaan. :)

    • Reply satuvw 28.04.2014 at 21.52

     Apua, kommenttisi löytyi roskalaatikosta (minne viime aikoina suurin osa kommenteista on päätynyt muutenkin) – onneksi sen sieltä sain vielä pelastettua!! :)

     Me muutettiin teinivuosinani Kangasalalta Tampereelle, sieltä tosin löytyy mukavia paikkoja luonnon läheltä. Nyt asumme kyllä aika lailla kylällä, mutta toivottavasti muksuja kiinnostaa teineinä nuo rinteet ja ulkoilumaastot sen verran että eivät ihan heti meihin närkästy… :)

 • Reply Annika/travellover 17.04.2014 at 13.52

  Aika idyllistä! Vähän erilaista on puiston reunassa Helsingissä.
  Oma Norjani on rajoittunut viikonloppuun Oslossa. Epäilemättä maallasi oli tarjottavana hurjasti muutakin.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 19.37

   Idyllistä kyllä on, toki kolikon toisena kääntöpuolena pieneltä kylältä ei löydy kaikkia ison kaupungin palveluja. Mutta eipä se mitään, nämä maisemat eivät kyllästytä ja on jotenkin aivan mieletöntä että luonto on NIIN lähellä.

   Norjassa on kyllä TOSI paljon nähtävää Oslon ulkopuolellakin, varsinkin mitä tulee luontoon ja ulkoiluun, jos tänne suunnalle joskus lähdet, laita viestiä tulemaan! :)

 • Reply Laura/Urbaani viidakkoseikkailijatar 17.04.2014 at 22.17

  Näyttää niin kauniilta! Haluan sinne(kin)! Sulla on sielllä kohta yksi sohvasurffaaja nurkissa pyörimässä, heh. Itse olen just nyt kotikonnuilla, Jyväskylässä. Silti koen olevani turisti täällä. Koti on kyllä Helsingissä ja Berliiniä näytän ystävilleni kaikkein ylpeimpänä, se on se oma henkinen kotini :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 22.51

   Tule tänne! Meidän sohvalle mahtuu, jos ei pelkää lapsellista taloutta :) Norjan lisäksi Dublin on se oma toinen ”oikea” kotini ehkä Devonin lisäksi, eli sinne lähtisin mielelläni oppaaksi myös ;) Ihanaa matkaa Itä-Suomeen!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 18.04.2014 at 9.16

  Voi vitsit miten on upean näköistä! Whoop! Ei yhtään haittaa päästä pian Norjan maisemia ihailemaan :)
  Olen monesti miettinyt miltä Helsinki mahtaa näyttää ulkopuolisen silmin ja joskus kävelläkin turistilasit silmillä pitkin kotikontuja. Hauskaa on aina nähdä joku turisti porukka kuvaamassa jotain itselleen niin arkista tai innostumassa jostakin ravintolasta/nähtävyydestä jne. Helsingissä mielestäni parasta on ehdottomasti meren läheisyys ja raahnkin aina ulkomaalaisia ensimmäiseksi johonkin rantaan :D

  • Reply satuvw 18.04.2014 at 13.09

   Omat ulkomaiset ystäväni ovat kyllä tykänneet Helsingistä, ja itsekin siihen loppujen lopuksi ihastuin vaikka sitä aluksi epäilinkin… Oli ihana tuoda viime keväänä ryhmä kollegoja Hesan matkalle, kaikki oli heille niin uutta ja ihmeellistä :)

   Ja jee, en malttaisi päästä esittelemään teikäläisille näitä seutuja!!!

 • Reply Veera Bianca 18.04.2014 at 16.02

  Aivan ihana postaus! Mun pitäisi miettiä Porvoota tältä kannalta vielä kun asun siellä 6 päivää :)

  • Reply satuvw 18.04.2014 at 16.30

   No kyllä, ja sittenhän kohtahan sulla on ihan uusi kotikaupunki! :)

 • Reply Anu 19.04.2014 at 0.00

  Hei Satu! Voi olla, että joskus vielä soitan sulle tai laitan viestiä. Jospa lähtisit minulle oppaaksi tai melomaan. Jos haaveemme toteutuu, olemme ensi vuoden Norjassa. Ympäri Suomea löytyy hienoja paikkoja. Olen kotoisin Torniojoen rannalta. Siellä huhti – toukokuun vaihteen tienoilla on tiedossa hieno luontoelämys: jäät lähtevät joesta. Kotini kohdalla joki on leveä, joten jäitä ja ääniä riittää. Nykyisin asun Keski-Suomessa. Täältä löytyy vanhoja kuusimetsiä, joiden aluskasvillisuus on sammalta. Vanha kuusimetsä on rauhallinen, levollinen ja kiehtova.

  • Reply satuvw 19.04.2014 at 7.57

   Hei Anu!

   Jos tänne tulet niin ehdottomasti laita viestiä tai soittele, lähden mielelläni sekä oppaaksi että melomaan! Ja kokonainen vuosi Norjassa kuulostaa upealta, mihin päin Norjaa olette suunnitelleet lähtevän? Olen käynyt kerran vain melomassa Torniojoella, hieno paikka. Lappi on muutenkin upeaa seutua, jotenkin aina mieli tekee pohjoiseen…

   • Reply Anu 19.04.2014 at 8.56

    Näillä näkymin Askeriin. Millaisen melontamatkan on melonut Torniojoella?

    • Reply satuvw 21.04.2014 at 21.46

     Olen itse asiassa vain surffaillut siellä muutamilla aalloilla ja nyt täytyi ihan googlailla niiden nimet, olisiko ollut Kattila- tai Matkakoskella….? Eli en ole tehnyt varsinaista jokiretkeä Torniojoella lainkaan. Sekin voisi olla vielä joskus ohjelmassa…

     • Anu 21.04.2014 at 22.40

      Matkakoskella vielä lipotaan. Lohta juhannuksen molemmin puolin ja heinäkuussa paremmin siikaa. Lippoaminen on satoja vuosia vanha perinne, johon on oikeus tietyillä kylän vanhoilla taloilla. Lippoaja seisoo pukin päässä iso haavi käsissään ja kuljettaa haavia vastavirtaan kivien vierestä. Kalat nousevat pohjoiseen kutemaan ja lepäävät välillä kivien vieressä. Illalla seitsemältä aina jaetaan vuorokauden kalasaalis vuorossa olevien talojen, joilla on ’manttaali’, kesken. Myös Kukkolankoskella, joka on parikymmentä kilometriä Matkakoskelta etelään lipotaan saman perinteen mukaisesti. Tornionjoki alkaa Tornionjärvestä, joka sijaitsee Ruotsin puolella. Järvi on kuulema hieno, en sitä itse ole vielä nähnyt. Jos ei koskia pelkää, ehkä jokiretken voisi aloittaa jo Tornionjärveltä. Silloin saisi hyvän pituuden melontareitille. Itse en koskia uskalla laskea. Juhannuksen aika on parasta aikaa Torniojoella. Luonto on parhaimmillaan, aurinko paistaa koko vuorokauden, vesi on vielä korkealla joessa eikä sääskiä vielä juuri ole. Silloin voi meloa lohia vastaan :) Isoimmat lohet, joita olen nähnyt joesta nostettavan ovat noin 15 kg. Muutama kilometri Matkakosken jälkeen etelään päin joki levenee reilusti. Keskellä menee Isoväylä, jossa on syvyyttä ja virtaa (ja joka on lohien pääasiallinen nousureitti). Molemmin puolin Isoväylää löytyy väylä, toinen menee Ruotsin puolen rantaa pitkin ja toinen Suomen puolen rantaa pitkin. Jos sivuväyliä pitkin meloo, näkee muutamia perinteisiä Peräpohjolalaisia hirsitaloja, joita on vielä jäljellä. Kukkolankosken jälkeenkin on joku virtavampi paikka, ennen kuin Perämeren pohjukka tulee vastaa. Löytyy siis hienoja paikkoja!

     • satuvw 21.04.2014 at 23.22

      Nyt täytyy tunnustaa – lippoaminen on itselleni aivan uusi juttu, kiitos kun tuosta perinteestä kerroit! Ja hienoa että tällaisia perinteitä edelleen vaalitaan. Ja jokiretki aivan tuolta Tornionjärveltä asti olisi varmasti upea kokemus! Ollaan mietitty kanoottiretkeä joko Suomessa tai Norjassa koko perheen voimalla mutta silloin isoimmat kosket olisi kyllä kierrettävä. Tai muksut laitettava rannalle… :) Tai odotettava että he ovat hieman isompia…

      Kanadassa kerran meloimme lohia vastaan ja se oli aivan mieletöntä, jos käden vain laittoi veteen, matalimmissa paikoissa kaloihin pystyi koskemaan koska niitä oli niin paljon!

 • Reply Nina 19.04.2014 at 22.15

  Alaskassa asuessa oli helppo saada ihmiset sanomaan WOW, eika tarvinnut sen ihmeellisemmin miettia, mita siella esittelisi. McKinley & Denali National Park, glaciers etc olivat kaytannossa takapihallamme. Taalla Tennesseessa sitten on eri asia. Joo, meilla on country music ja Smoky Mnts, lamminta & aurinkoista, ja maalaismaisemia enemman kuin tarpeeksi.

  • Reply satuvw 21.04.2014 at 21.39

   Alaska… Se on kiehtonut ja kauan!!! Täytyypä käydä kurkkaamassa blogisi ja mitä juttuja sieltä löytyy. Kiva kun kävit kommentoimassa! :)

 • Reply elina 19.04.2014 at 23.00

  Tuli tätä postausta lukiessa taas ikävä Norjaan! Vietin Tromssassa puoli vuotta vaihtarina ja rakastuin maahan hinnoista ym. huolimatta:D Toivottavasti voisin asua siellä vielä joskus (:

  • Reply satuvw 21.04.2014 at 21.41

   No joo, ne hinnat… Argh. Mutta toisaalta, jos täällä on töissä, palkat ovat kyllä ihan samassa suhteessa hintoihin, eli silloin niitä ei tule enää niin kirottua kuin aikoinaan kun täällä kävi vain lomailemassa. Toivottavasti haaveestasi tulee vielä totta ja päädyt tänne asustamaan! :)

 • Reply maisasofia 21.04.2014 at 15.03

  Ai ai, Norja-kuume kasvaa kyllä koko ajan… :) Itsekin tulee usein mietittyä, että mitä sitä kotikaupungista/paikasta esittelisi. Oulusta keksin vähemmän puolia kun Kainuusta, vaikka täällä kuitenkin pääsääntöisesti oleillaan. Tori + kauppahalli totta kai ja läheinen Sanginsuun luontoretkiosasto. Toripolliisista oon saanut tarpeekseni, mutta kai se turisteihin edelleen uppoaa (ja hei mikä parempi maamerkki, kuin lihava poliisipatsas) :D

  • Reply satuvw 21.04.2014 at 21.47

   Ha ha, itse olen taas viikonlopun aikana miettinyt miksi edes ylipäätään matkustan Norjasta mihinkään? :) (Vastaus on ruoka, Italia ja Italian herkut jo kutsuvat…)

   Meinasinkin jo kysyä että mikä Toripoliisi, mutta siis ilmeisesti patsas!?

   • Reply maisasofia 22.04.2014 at 9.57

    Joo siis Oulun tunnetuin patsas on sellanen suht. tukevassa kunnossa oleva polliisisetä, joka seisoo Kauppahallin edustalla; turistit tykkää ;)

    • Reply satuvw 22.04.2014 at 9.59

     Ha ha, täytyypä laittaa listalle sitä tulevaa (sitten joskus) Oulun reissua varten! :)

 • Reply Jael 21.04.2014 at 21.30

  On teillä sitten kauniin näköistä! En olekaan koskaan ollut Norjassa,vaikka siellä asuu eräs lapsuudenystävänikin.Tykkään näyttää ihmisille omaa asuinseutuani,ja Tel Aviv onkin sellainen,mistä löytyy jokaiselle jotakin.

  • Reply satuvw 21.04.2014 at 21.49

   Tel Avivissa varmasti riittää nähtävää, itse en ole siellä suunnalla koskaan käynyt. Ja Norjan maisemiin en ole vielä koskaan kyllästynyt…. :)

  Leave a Reply