Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kortit matkalta maailmalle – tai kotiin

Kortit matkalta maailmalle Touchnotella I @SatuVW I Destination Unknown

Omatuntoani vihlaisee aina kun postilaatikkoon kolahtaa kortti, ei väliä mikä on vuodenaika tai tapahtuma. Joulukorttien kanssa luovutin jo monta vuotta sitten, kiitoskortit muksujen syntymän muistamisestakin ovat vielä idea-asteella ja nyt hävettää, meiltä ei tainnut edes koskaan lähteä häiden kiitoskortteja! Kyllä, nyt posket punottaisivat jos en olisi jollain tasolla jo päässyt tämän kortti-saamattomuuteni yli.

Tämän perusteella on ehkä pienoinen ihme se, että lähettelin innoissani Uudesta-Seelannista kortteja. Jopa meille tyhjään kotiin!

Kortit matkalta maailmalle Touchnotella I @SatuVW I Destination Unknown

Tästä on kiittämistä kaimaani Satua, joka Salamatkustelee yleensä Islannista käsin vaikka tällä hetkellä huiteleekin jossain päin tropiikkia. Satu vinkkasi omassa blogissaan Touchnote-sovelluksesta mikä toimii myös verkkoselaimen kautta, joten omaan korttitiliin pääsee käsiksi laitteelta kuin laitteelta.

Vaikka kuvaksi kelpaa kuva kuin kuva, minä tietenkin innoissani ikuistin Instagram-kuviani postikorteille. 

Touchnotella voi askarrella sekä postikortit lomamatkoilta että tervehdyskortit eri tilanteisiin aivan luvattoman helposti, ja postikorttien hinnat pyörivät siinä 1,60 euron paikkeilla postikuluineen. Kortit painetaan mahdollisimman lähellä määränpäätään mikä Suomen ja Norjan kohdalla on tällä hetkellä Englanti.

Kortit matkalta maailmalle Touchnotella I @SatuVW I Destination Unknown

Mikä parasta – enää ei tarvitse turvautua matkakohteen kliseisiin kuva-aiheisiin tai etsiä postimerkkejä ja sen jälkeen vielä hikoilla postilaatikon löytämisen kanssa. Kortit voi väsätä valmiiksi ja lähettää vaikka keskellä yötä, ja ne kliseiset kuvat – nekin voi valita kätevästi omien kuvien joukosta. Taisipa tuossa yksi ilta tällä viikolla taas lähteä tilaus muutamista omista Instagram-suosikeistani kohti Norjaa…

Löytyykö täältä muita Touchnoten käyttäjiä tai oletko löytänyt käteviä tapoja kuvien printtaamiseen eri käyttötarkoituksiin, olivat ne kuvat sitten Instagramista tai ei? Seuraava ikuisuusprojekti minulla olisi kuvien tallentaminen kirjan kansien väliin. Niistä jo mainituista häistä aloittaen…

Ja uutiset Instagram Travel Thursday – rintamalta jatkuvat, viime viikolla hanke laajeni saksan kielisten bloggareiden maailmaan, tällä viikolla mukaan lähtevät italialaiset! Italiassa kampanjaa vetävät @thefamilycompany, @viaggideirospi ja @francydipi.

**************************
Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu” käyttäen postauksessa Instagram-kuvia, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi. Instagram Travel Thursday – kampanjan taustavoimina ovat Suomessa myös  Kaukokaipuun Marinella ja Running with the Wild Horses – blogin Veera.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

60 Comments

 • Reply Laura 10.04.2014 at 0.20

  Mun onkin pitänyt ladata tämä sovellus puhelimeen,se kuulostaa todella hyvältä! Ja parilta kaveriltakin olen saanut jo kortteja tätä kautta ja olis kiva lähettää kortteja jotka on tehty juuri omista kuvista. Ja mikään ei ole kyllä rasittavampaa kuin yrittää etsiä postilaatikkoa-ja merkkejä!

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 5.48

   Tämä on kyllä ihan mahtava! Nyt saatan jopa saada synttärikortitkin lähetettyä – ja vielä ajoissa… Ja tuo omien käyttö n on kyllä parasta, meillä arvatenkin on kaksi pientä jotka päätyvät usein korttien kuviin :)

 • Reply Kea 10.04.2014 at 0.46

  Täytyykin koittaa tota Touchnotea! Mä oon käyttänyt Suomessa Ifoloria, ne leikkaa instakuvat kätevästi neliöiksi ja lähettää päivässä parissa halvalla kotiin. Printic on myös kiva, joskin jonkin verran kalliimpi. :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 5.49

   Mun täytyy taas koittaa ifoloria, Touchnote on hyvä, mutta Instakuvat siinä joutuu venyttämään tuohon suorakaiteen muotoon jos ei halua valkoisia reunoja.

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana 10.04.2014 at 0.47

  Mä olen ottanut ne postilaatikot ja merkit haasteena, jossa välillä onnistuu, välillä ei. Mies tulee tänne Luxemburgiin käymään ensi viikonloppuna niin saa samalla postikortin Stonehengestä käteen toimitettuna. ;)

 • Reply Katja 10.04.2014 at 3.46

  Rakastan korttien ja kuulumisten lähettämistä ja tällä reissulla onkin tullut yksi jos toinenkin kortti postitettua. Tavoitteena on ollut laittaa vanhemmille ja yhdelle hyvälle kaverille (joka on antanut siunauksen korttivyörystä) jokaisesta käydystä kaupungista/paikasta yksi kortti. Koska niitä postitoimistoja ei ihan joka kadunkulmassa ole, on pitänyt välillä huijailla ja kerätä kortteja kasaan lähettäen ne sitten Bangkokista eteenpäin :P

  Tämä sovellus kuulosti kyllä niin mielenkiintoiselle, että sitä pitää tutkia! Itseäni mietityttää (myös tuon Ifolorin kanssa), että millaisia kuvia esim. instakuvista tulee? Ovatko ne kuinka rakeisia?

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 5.55

   Tässä(kin) tuli esille hyvä pointti minkä olisin voinut lisätä tuohon varsinaiseen juttuun – eli Touchnotessa Instakuvaa joutuu kyllä venyttämään että sen saa täyttämään tuon suorakaiteen. Jos kuva on hyvälaatuinen jo alunperin eikä siinä ole käytetty ihan mielettömästi filttereitä tai muita kikkailuja, laatu on hyvä ja nämä kortit itsessään ovat painettu erittäin hyvälle ja tukevalle matskulle. Joku huti kyllä minullakin tuli, kun käytin hämärässä napattua iPhone kuvaa jota olin vielä Instaa varten muokannut – siinä rakeisuus tuli painettuna esille. Usein tämän kuitenkin huomaa jo kortin tekovaiheessa jos on tarkkana. Eikä tee kortteja keskellä yötä… ;)

   Ja ihana tuo projekti lähettää kortteja joka kaupungista! En taitaisi itse saada aikaiseksi… :)

 • Reply Katja 10.04.2014 at 8.35

  No tässähän olisi itsellekin ideaa niiden tavallisten postikorttien sijaan ja saisi ainakin postikortit aivan täydellisillä ja itseä miellyttävillä kuvilla. ;)
  Nämä varmaan tulee todennäköisemmin perillekin, jos Englannista lähtevät Suomeen. Kiitos vinkistä! :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 8.36

   Kyllä! Ja kortit tulivat myös yllättävän nopeasti, Touchnote lupaili varsinkin Norjan korteille TOSI pitkää toimitusaikaa, mutta ei siinä mennyt kuin 3-4 päivää loppujen lopuksi, ystäviltä saatujen ”kiitos” kommenttien perusteella :)

 • Reply Kaukokaipuun Nella 10.04.2014 at 9.06

  Ihan mieletön vinkki! Enkä ole itse vielä kokeillut, mutta pitääkin ehdottomasti testata tuo vaihtoehto. Kiitos siis tästä, tuli kyllä tarpeeseen tuota road trippia silmällä pitäen. (:

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 9.31

   Road tripille tuo on ehdoton, ja itse varmaankin lähettelesin kuvia omaan kotiin myös, muistoiksi! :)

 • Reply Teea 10.04.2014 at 9.16

  Mielenkiintoinen sovellus, enpä ollutkaan kuullut aikaisemmin! Nykyään tulee lähetettyä hyvin vähän postikortteja, lähinnä mummille. Muutaman kerran matkustellessa on turhauttanut juurikin se, että postimerkkejä ja sen jälkeen niitä postilaatikoita on saanut etsiä ja koko juttuun on mennyt kauheasti aikaa. Sitten se on vähän jäänyt, vaikka tykkäänkin edelleen perinteisistä postikorteista!

  Kliseiset ja joskus huonolla kuvalaadulla tehdyt tusinapostikortit eivät ole kauniita, vaikka niitäkin olen välillä lähetellyt. Tämä onkin hyvä idea kun voi pistää postiin omia kuvia, tulee ainakin persoonallisia kortteja :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 9.32

   Helppous yhdistettynä omiin kuviin on tässä juuri se koukuttava juttu, ja kun hintakaan ei ole paha, niin näitä on nyt tullut sitten tilailtu vähän reilumminkin… Täältä kotoa käsin siis myös ;)

 • Reply Heidi / Auringon alla 10.04.2014 at 9.29

  En ole tiennytkään, kiitos vinkistä! Olen myös maailman huonoimpia korttien lähettäjiä, mutta tämä ratkaisisi monta käytännön ongelmaa, joiden takia kortit jää lähettämättä (liian iso vaiva, että lomalla jaksaisi sellaiseen ryhtyä).

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 9.34

   Ha ha, hyvä että minun ei tarvitse yksin olla onneton korttien lähettelijä, tämä kyllä oli ratkaisu omaan korttienlähettämispulmaan ja nyt kerrankin korttien lähettäminen on mukavaa puuhaa!

 • Reply Salamatkustaja 10.04.2014 at 9.37

  Tämä on ihan huippupalvelu, on tullut läheteltyä kuvallisia kortteja molemmille mummoille joka kohteesta. Kortit ovat tulleet perille 2-5 arkipäivässä. Hintakin kun on vielä noin kohdallaan, niin ei voi muuta olla kuin tyytyväinen :) Huippua, että säkin testasit tätä!

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 9.40

   Tämä oli aivan mielettömän hyvä löytö, kiitos kun siitä vinkkasit! Kaverit ovat täällä olleet aivan ihmeissään kun meidän porukalta tipahti luukusta kortit, ei mikään normi-ilmiö, ja isovanhemmat nyt varsinkin olivat tyytyväisiä kun kortteja koristivat lapsenlapset. :)

 • Reply Hanna 10.04.2014 at 10.30

  Mulla on tapana lähettää aina kasa postikortteja reissusta mummoille ja muille sukulaisille! Olis kyllä kiva idea, että sais omista kuvista kortit, nyt oon ostanut just niitä perusturistikortteja :D Ja onhan siinä aina hommaa, että löytää eka ne kortit ja sitten vielä postimerkit. Nyt lähetettiin kortit reissusta vasta Singaporen lentokentältä, kun posteja ei näkynyt missään tai sitten ei tunnistettu niitä!

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 13.44

   Silloin joskus kun vielä kortit sain kirjoitettua (taisi olla alle parikymppisenä…), niiden lähettäminen jäi yleensä aina sinne lentokentälle. Joskus ei löytynyt postilaatikkoa, toisinaan ”homma vähän venähti”. :) Nyt on ongelma onneksi ja vihdoin ja viimein ratkaistu!

 • Reply lena 10.04.2014 at 11.13

  Tosi hauska idea tuo Touchnote, en olekaan siitä ollut tietoinen :) Etsin juuri isovanhemmilleni postikorttia Toscanasta, ja lentokentän valikoima oli mitä oli… no, kai se ajatus oli se tärkein mutta olisi ollut todella mukava lähettää joku oikeasti kiva kortti.

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 13.45

   Ihan totta, ajatus on se tärkein, ja Touchnoten avulla minä ainakin olen saanut ne ajatukset vihdoin ja viimein toteutettua. AIkamoista markkinointipuhetta Toucnoten puolesta, pitääpä linkata heidät tänne blogipostauksen puolelle kurkkaamaan ;)

 • Reply Annika homeandaway 10.04.2014 at 11.15

  Juurikin Islannin Sadun blogista nappasin idean ja laitoin heti kokeiluun. Parasta on se, että tällä tavalla postikortin lähetys tulee melkein halvemmaksi kun jos ostaisi kadulta kortin ja merkin erikseen. Vähän harmittaa, että näistä puuttuu se persoonallinen käsinkirjoitettu teksti, mutta ainakin itse kortista saa hienomman kun käyttää itse otettua kuvaa :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 13.46

   Olet kyllä oikeassa tuosta käsinkirjoitetusta tekstistä. Oletusfonttina tosin taitaa olla sellainen ”käsinkirjoitettu” fontti, mutta eihän se ole sama. Mutta toisaalta, itselläni ne vaihtoehdot ovat joko ei kortteja lainkaan, tai kokonaan printatut kortit, joten jälkimmäinen vaihtoehto voittaa ;)

 • Reply Jenna 10.04.2014 at 11.56

  Luin MeNaisista tuosta sovelluksesta ja kyllä menee ehdottomasti testiin. Mä rakastan postikortteja ja-merkkejä ja yksi loman kohokohta onkin kirjoitella mummolle ja vanhemmille terkkuset maailmalta :) Ja tuossa sovelluksessa parasta on, että voi tehdä omasta kuvasta postikortin.

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 13.47

   Omien kuvien käyttö on kyllä parasta, silloin voi näyttää juuri ne asiat lomalta mitä haluaa, eikä vain valita sitä maisemakorttia mitä on painettu jokunen satatuhatta kappaletta.

 • Reply säppä 10.04.2014 at 12.06

  Hei tää menee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos vinkistä! :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 13.47

   Hei Säppä, kiva kun kävit ja kommentoit, ehdottomasti kannattaa kokeilla!! :)

 • Reply Jenni 10.04.2014 at 17.38

  Kiitos vinkistä, musta tulee kyllä varamsti heti käyttäjä!! Oon tosi huono kans lähettämään mitään kortteja, joulukortit lähipiirille nyt vielä on hirveässä tuskassa onnistunut lähettämään, vaikka muut aika hiljasta. Neitistä tehtiin kiitoskortit, pikkuherrasta ei ja siis mun sister-in-law kirjotti käsin kiakille häävieraille kiitoskortit vielä sillai että kaikissa luki kiitos siitä tietystä lahjasta?!?!?! ja me saadaan myös aina kiitos kortit synttäreiltä missä muksut on ollu vieraina, me olla pidetty vaan yhet synttärit, ei lähteny kiitos kortteja perään haha. Mutta matkoilta ruukasin lähettään aina itelle muistoksi kortin. Mutta nyt kun meidän vieraat on halunnu lähettää täältä Kamloopsista kortteja niitä perusturisti kortteja löyty vaan turisti-infosta.

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 22.10

   Apua, käsinkirjoitetut kiitoskortit ja mitä, kiitoskortit muksujen synttärijuhlista!? Onneksi täällä Norjassa mennään hieman rennommissa tunnelmissa mitä tulee lastenkesteihin :) Tämä oli kyllä tosi hyvä löytö, olin innoissani kun sen kekkasin Islannin Sadun blogista!

 • Reply maisasofia 10.04.2014 at 22.31

  Mitähän mun kommentille äsken tapahtui… sori jos tää tulee kahteen kertaan! Mutta pitää ehdottomasti kokeilla tätä, juuri tuon postikorttiaspektin ansioista :) Minä käytän myös Ifoloria varsin uskollisesti, saa aina hyvään hintaa laadukkaat kuvat nopeasti kotiin :)

  • Reply satuvw 10.04.2014 at 22.34

   Kommenttisi ei näyttäisi olevan kuin kertaalleen, ei hätää :)

   Ifolor on mulla tosiaan kokeilematta, se täytyy testata myös, Kea mainitsi tuolla ylempänä että sen kautta saa kortit myös neliöinä!

 • Reply Rimma 11.04.2014 at 9.23

  Oo loistava tipsi! Tulee ehdottomasti käyttöön ^_^ Oon joskus miettinytkin, että kai tällaisia nyt on jo olemassa ja onhan siis niitä!

  • Reply satuvw 11.04.2014 at 19.55

   Jee! Kerro sitten mitä tykkäät!! :)

 • Reply discovering andalucia little by little: first stop seville 11.04.2014 at 11.05

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply Jael 11.04.2014 at 17.09

  Touchnote ei mulle ole tuttu mutta nyt menen tutkimaan sitä vähän tarkemmin;D

  • Reply satuvw 11.04.2014 at 19.55

   Kannattaa! Mutta tosiaan varoitus, se ON koukuttava ;)

 • Reply Amanda 13.04.2014 at 21.24

  Aika kiva vinkkaus! Mä tykkään lähettää ihan perinteisiä postikortteja ja suht ahkerasti niitä lähetänkin, mutta tällasen avulla sais laitettua kortteja useammallekin. Lähtee testiin :)

  • Reply satuvw 13.04.2014 at 23.46

   Kerro sitten mitä tykkäät, päihittääkö perinteiset postikortit vai ei! :)

 • Reply beauty of the moorish city cordoba in andalucia 16.04.2014 at 23.51

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply highlights of the norwegian coastal town trondheim 01.05.2014 at 11.38

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply ylläs in lapland tops our family ski list in late spring 08.05.2014 at 15.24

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply vibrant andalucian coastal town malaga in spain 15.05.2014 at 15.09

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply the one that stole my heart – english countryside 22.05.2014 at 9.17

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply Viaggiare. A cuore aperto. | The Family Company 22.05.2014 at 13.59

  […] date un’occhiata anche ai blog che coordinano Instagram Travel Thursday in inglese, tedesco e finlandese. Per quanto riguarda l’Italia, vi ricordo che, oltre a me, queste sono le host del […]

 • Reply my ig tells a story of a serious beach love 29.05.2014 at 10.07

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply exploring locally – london love 05.06.2014 at 2.52

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply english summer adventures – first stop lamberhurst 12.06.2014 at 11.59

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply Itinerari verdiani con i bambini - The Family Company 20.06.2014 at 2.52

  […] Questo è il mio contributo al link party Instagram Travel Thursday di questa settimana. Non ricordi bene come si fa a partecipare?Ecco un piccolo reminder:1. Entro Mercoledì prossimo, scrivi un post che abbia come tema Instagram e i viaggi. Se non sai cosa scrivere, dai un’occhiata ai contributi degli altri membri della community che trovi in fondo a questo articolo oppure, se conosci altre lingue, puoi andare a curiosare anche nei link party degli altri Paesi. Puoi trovare splendidi contributi in inglese, tedesco e persino finlandese! […]

 • Reply Itinerari verdiani con i bambini - The Family Company 20.06.2014 at 2.53

  […] Questo è il mio contributo al link party Instagram Travel Thursday di questa settimana. Non ricordi bene come si fa a partecipare?Ecco un piccolo reminder:1. Entro Mercoledì prossimo, scrivi un post che abbia come tema Instagram e i viaggi. Se non sai cosa scrivere, dai un’occhiata ai contributi degli altri membri della community che trovi in fondo a questo articolo oppure, se conosci altre lingue, puoi andare a curiosare anche nei link party degli altri Paesi. Puoi trovare splendidi contributi in inglese, tedesco e persino finlandese! […]

 • Reply english summer adventures – chasing the romans and normans in kent 25.06.2014 at 16.31

  […] If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply Un pomeriggio al Castello di Vezio tra falconeria e fantasmi - The Family Company 26.06.2014 at 8.47

  […] 1. Entro Mercoledì prossimo, scrivi un post che abbia come tema Instagram e i viaggi. Se non sai cosa scrivere, dai un’occhiata ai contributi degli altri membri della community che trovi in fondo a questo articolo oppure, se conosci altre lingue, puoi andare a curiosare anche nei link party degli altri Paesi (in inglese, tedesco e persino finlandese!!( […]

 • Reply castle adventures in dover and walmer 03.07.2014 at 14.49

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those out […]

 • Reply destination rochester 11.07.2014 at 0.34

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those linkys out […]

 • Reply seaside love in eastbourne 18.07.2014 at 11.30

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those linkys out […]

 • Reply discovering english vineyards 27.07.2014 at 1.44

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those linkys out […]

 • Reply summerlicious in finland 08.08.2014 at 8.32

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those linkys out […]

 • Reply life on the slow lane in finland 15.08.2014 at 8.58

  […] love! NOTE: If you are not writing in English we also have local #IGTravelThursday Linkys in Finnish, German and Italian at the moment, so check those linkys out […]

 • Leave a Reply