Unelmista totta: PIECE OF – vaihtoehtoisia matkamuistoja

PIECE OF - tupa

Yrittäjäperheen vesana, yrittäjän siskona ja vieläpä yrittäjän rouvanakin minua ovat aina kiehtoneet tarinat yrittämisestä. Siitä kuinka isot tarinat voivat saada alkunsa pienestä ideasta. Ja onpa tuolla yrittäjyyden ajatuksella välillä itsekin tullut leikiteltyä freelance- ja kokopäivätöiden ohessa.

Tarinoista puheen ollen, kerran pieni tyttö tallinnalaisessa Peppersack ravintolassa halusi muistoksi matkalta tehdä paikallisesta kolikosta kaulakorun, ja kerätä siihen samaan ketjuun kolikoita muistoksi myös tulevilta reissuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siitä sai alkunsa PIECE OF korukonsepti.

Istahdin jo ennen joulua alas PIECE OF brändin takana toimivan Jonna Holmbergin kanssa, idea vaihtoehtoisesta matkamuistosta missä tarinat kulkevat mukana kun kuulosti minusta erinomaiselta idealta, ja ehkä myös teitä ruudun toisella puolella olevia kiinnostavalta konseptilta. Blogissa pyörivän 5-vuotis juhlakisan johdosta halusin myös kuulla hieman taustoja korujen ja konseptin tarinasta.

PIECE OF Memories tiimi

Korukonseptin takaa löytyvät kolme rohkeaa suomalaista naista, Kati, Jonna ja Minna, jotka vuonna 2010 lähtivät toteuttamaan unelmaansa ja ideaansa, joka oli lähtöisin Katin tyttären toiveesta Tallinnassa. Ideana oli yhdistää matkamuistot designiin, ja luoda jotain pysyvää mikä säilyttäisi matkojen tarinat mukanaan.

Malliston korut heijastavat edustamansa maansa kulttuuria ja elämää, ja ovat nuorten suunnittelijoiden käsialaa. Kaikki korut ovat saaneet alkunsa paikallisten design-koulujen suunnittelukilpailuiden kautta, ja korun mukana kulkee aivan yhtä tärkeänä kuin varsinainen tuote, sen tarina. PIECE OF korusarjaan kuuluu tällä hetkellä muistoja Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta, ja keskusteluja Keski-Euroopan ja Englannin koulujen kanssa käydään parhaillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korujen tuotannossa suositaan lähituotantoa ja korut valmistetaan tällä hetkellä Virossa. Jonna tosin haaveilee matkailusta poistuvien materiaalien käytöstä korutuotannossa, esimerkiksi lentokoneiden siivissä materiaaleja riittäisi!

Blogin viisivuotistaivaleen kunniaksi ja PIECE OF arvonnan merkeissä kysäisin alkuviikosta mitä sinä tuot maailmalta kotiin matkamuistoina, mutta yhtä hyvin olisin voinut kysyä oletko sinä toteuttanut isoja unelmiasi?

Mainitsin tammikuussa kuinka tänä vuonna meidän perheessä toteutetaan taas useampikin unelma, Uudessa-Seelannissa me reissattiin jo, ja elokuun pidemmästä projektista voin pian kertoa lisää! Ja niin, onhan meillä koti täällä unelmiemme Norjassa sen seurauksena että vuonna 2009 pakkasin kodin pakettiin, irtisanouduin työstäni ja lähdin kajakin kanssa maailmalle seuraamaan unelmaani.

Kisaan ehtii vielä ottaa osaa koko tulevan viikon ajan, voittajat julkaistaan 14.4.2014. Ja kiitos muuten jo nyt kilpailuun mukaan lähteneille, vastauksenne ovat olleet aivan mielettömän upeita, vaikka ihan yksi-kaksi sanaakin olisi riittänyt osallistumiseen.

Unelmien täyteistä viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle, me lähdemme filmitähdiksi eli Lillehammerin mäkihyppypaikalle katsastamaan Lilyhammer-sarjan kuvauksia. Jos siis tulevissa jaksoissa mäkihyppykatsomossa heiluu yksi Suomen lippu Norjan lippujen keskellä, tiedätte kuka oli asialla!

Kuvat: PIECE OF

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Hanne 06.04.2014 at 0.14

  2010 tulin Norjaan ensimmäistä kertaa ja se oli siinä. Unelma ja sen toteutuminen. Paluuni varmistamiseksi turvauduin pieneen magiaan: laitoin kaulaketjuun riippumaan norjalaisia, kauniita yhden kruunun kolikoita. Niissä kun oli se reikäkin keskellä. Ihailin tuota korukeksintöäni monta kertaa, mutta enpä ymmärtänyt/osannut sitä tuotteistaa :D.

  Mutta vaikka en sitä tuotteistanutkaan, niin magia toimi halutusti, ja täällä asutaan ja täällä on koti. Se on ihan selvää taas Suomesta palattuani. Siellä on mukava käydä, mutta koti on täällä.

  • Reply satuvw 06.04.2014 at 21.45

   Ihana magia, ilmeisestikin toimi!!!! Ja samoilla fiiliksillä olen kyllä täällä myös, Suomessa on ihanaa käydä, mutta en kyllä täältä ihan heti muuttaisi takaisin.

 • Reply Sarppppi 06.04.2014 at 10.34

  Minä löysin isäni keräämistä ulkomaisista kolikoista joskus 10-vuotiaana tanskalaisen kolikon, jossa oli reikä keskellä. Sitä tuli kyllä ihmeteltyä aika pitkään, että miksi rahassa on reikä keskellä… :D Isäni laittoi kolikon nahkahihnaan ja siitä tulikin samantien lempikoruni. 7 vuotta myöhemmin kävin itse Norjassa ja reissun jälkeen vaihdoin koruun kolikoksi norjalaisen yhden kruunun kolikon. Kyseinen koru on muuttunut reilun kymmenen vuoden aikana myös niin, että nahkahihna on vaihtunut ketjuun, mutta koru on yhä mieleisin koruistani :)

  • Reply satuvw 06.04.2014 at 21.46

   Ihana tarina!!!! Ja näköjään useampikin on keräillyt kolikoita koruiksi. Miksi en tuota tullut koskaan itse ajatelleeksi…. :)

 • Reply Teea 06.04.2014 at 20.06

  Onnea viisivuotiaalle! Hyvin kunnioitettava ikä, varsinkin blogille :)

  PS. Päivämäärä 14.1. lienee väärä, tarkoittanet kai huhtikuuta.

  Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

  • Reply satuvw 06.04.2014 at 21.47

   No joo, kyllä tämä vauva alkaa olla aikas ”täysi-ikäinen” vaikka jotenkin nämä blogaus hommat menevät koko ajan eteenpäin sellaisella vauhdilla että tuntuu että edelleen olen ihan juuri vasta aloittanut hommat. :)

   Ja voih. Mikä päivämäärä! Sen siitä saa kun yrittää vauva-arjen keskeltä ”pyöritellä numeroita” vähillä yöunilla. Suuren suuri kiitos huomiosta, vaihdanpa tuon oikeaan nyt heti.

   Mukavaa sunnuntaita myös!

 • Reply Annika homeandaway 08.04.2014 at 14.55

  Ihanaa! Niin ollaan täälläkin useaan kertaan mietitty kolikko-koruja, niitä vielä toteuttamatta. Kolikot on kuitenkin jo laitettu sivuun proggista varten :)

  • Reply satuvw 09.04.2014 at 21.02

   Hei mahtavaa! Nyt melkein harmittaa että en ole kerännyt kolikoita reissuiltani…. Toki noita yhden kruunun kolikoita täällä Norjassa riittää! :)

  Leave a Reply