Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana ilmiö nimeltä arki

Norjan kevät I @SatuVW I Destination Unknown

Saahan arjesta iloita?

Aikatauluista, postilaatikolla naapurin kanssa pikaisesti vaihdetuista kuulumisista, pyykkivuoresta joka odottaa pesua ja takaisin arjen rutiineihin palaamisesta. Toki tämä minun arki on vielä kovin leppoisaa, äitiysloma kun jatkuu pitkälle kesään asti.

Joskus matkalta paluu ahdistaa ja mieli tekee heti takaisin maailmalle, mutta meidän arjessa, missä kalenteri täyttyy tiheistä merkinnöistä siitä milloin mieheni on maailmalla ja milloin taas minä, ja koska mennään ja minne yhdessä, nyt on vaan hyvä olla tässä ja nyt – paikoillaan kotona Norjassa ja unohtaa kuun loppupuolella jatkuvat reissut, kassien pakkaamiset ja muksujen roudauksen junassa ja lentokoneissa.

Vielä Uudessa-Seelannissa ollessa lähestyvä lähtö veti ensin mielen maahan, ja vaikka sinne edelleen kaipaankin, se kaipaus jaksaa odottaa sitä seuraavaa reissua, koska se sitten onkaan.

Joten nyt, me otamme kaiken ilon irti näistä kotikukkulan talvisista maisemista ja lopputalven murtsikkahiihtolenkeistä, samalla kun täällä laakson pohjalla tarkastelemme kevään nopeaa etenemistä. Toimiva netti on tuntunut monen viikon jälkeen luksukselta, ja teekupin ääressä on ollut ihanaa pitkästä aikaa lueskella uutisia, blogeja ja eksyä sinne sun tänne internetin maailmassa.

Miltä näyttää sinun arkesi?

Tässä arkisia näkymiä tuosta viereiseltä mäennyppylältä täältä meidän kodista, Instagram-kuvien muodossa.

Norjan kevät I @SatuVW I Destination Unknown
Norjan kevät I @SatuVW I Destination Unknown
Norjan kevät I @SatuVW I Destination Unknown

Ja uutisia Instagram Travel Thursday rintamalta – kampanja käynnistyy tänään myös saksankielisessä blogimaailmassa Travelita-blogin Anitan, Morgenmuffelin-blogin Melan, ja Sonne & Wolken – blogin Janan johdolla. Seuraavaksi mukaan lähdössä on myös Italia. On upeaa miten tämä viime kesänä käyntiin lähtenyt hanke leviää hiljalleen eteenpäin, me suomalaiset ihan siinä joukon kärjillä! :)

Blogini täytti muuten tuossa talven aikana kokonaiset VIISI vuotta (hurjaa…), ja jos et ole vielä osallistunut juhlakisaan, sen voi tehdä vaikka nyt.

**************************

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu” käyttäen postauksessa Instagram-kuvia, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi. Instagram Travel Thursday – kampanjan taustavoimina ovat Suomessa myös  Kaukokaipuun Marinella ja Running with the Wild Horses – blogin Veera.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Katja 03.04.2014 at 3.37

  Arjesta saa ja pitääkin iloita! :) Itse ootan innolla, että 9 kk matkustelun jälkeen pääsee sujahtamaan sinne ”oravanpyörään” ja kaipailen eniten tällä hetkellä pyöräilyä hiljaisilla kaduilla töihin, kirjojen lukemista, kirpparilla kiertelyä, juurikin sitä kiireetöntä netissä datailua ja erilaisilla sivuilla seikkailua (nolife mikä nolife), perjantaikebabia (hahah!) ja ompelua sekä muuta askartelua mitä ei reissussa pääse tekemään.

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 22.57

   Ha ha, nolife juuri näin. Tässä istun viinilasin kanssa yksin iltaa (no, muksut kotona tietenkin mutta nukkumassa) koneen ääressä ja ei tunnu yhtään yksinäiseltä ;)

 • Reply Amanda 03.04.2014 at 7.09

  Mikäs sen parempaa kuin arjesta iloitseminen? Teidän arki sujuu nyt vielä niin erilaisissa maisemissa kuin viime aikoina, joten ihmekään, että ilostuttaa :) Hei huikea juttu, että IGTT laajenee taas!

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 22.59

   No kyllä, on mahtavaa että IGTT on ottanut siivet alleen!

   Ja maisemat ovat olleet kovin erilaiset ja vaihtuneetkin sen verran tiiviiseen, että nyt on hyvä vain olla ja ihmetellä näitä tuttuja paikkoja.

 • Reply Inka 03.04.2014 at 7.09

  No kyllä tuossa arjessa kelpaa, näyttää ihan mahtavilta nuo maisemat! Ja en malta odottaa, että päästään vierailemaan noilla huudein! :)

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 22.58

   Aaah! En malta odottaa myöskään! Olen aivan fiiliksissä siitä että te pääsette näkemään nämä minulle NIIN rakkaat seudut ja toivottavasti ihastutte niihin myös :)

 • Reply Salamatkustaja 03.04.2014 at 8.03

  Lapsi just tänään helteessä väänsi itkua, että sillä on ikävä Lappiin ja hiihtämään :)
  Vaikka diggaan olla täällä tropiikissa, tämä on ehdotottomasti paikka, jonne tulen iloiten, mutta paikka, josta haluan myös lähteä.

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.01

   Hah, ei meitä pohjoisen asukkaita olla ehkä ihan tehty tuonne tropiikkiin. Muistan itsekin kun Uudessa-Seelannissa olin innoissani kun ilmat hieman viilenivät… :)

 • Reply Jenna 03.04.2014 at 8.58

  Onnea 5-vuotiaalle blogille! Ihania maisemia sun arjesta. Kyllä kelpaa hetken hengähtää ennen kuin taas lähtee porskuttamaan maailmalle kimpsujen ja kampsujen kanssa.

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.01

   Kiitos Jenna! Ja en oikein vieläkään ymmärrä mihin se viisi vuotta katosi…?

 • Reply Laura 03.04.2014 at 9.16

  Haha, itse pohdin juuri samoja asioita blogissani, kuinka kivaa onkaan olla kotona :) Joten arkea saa hehkuttaa ja sen pitaakin olla kivaa! Ja kivoja lumikuvia vaihteeksi ;)

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.02

   Hah, just kävin lukemassa sun postauksen ja naureskelin kuinka samanlaisissa fiiliksissä mennään… :)

 • Reply Kaukokaipuun Nella 03.04.2014 at 9.29

  Oon kyllä niin iloinen, että saatiin Travelita mukaan! Ihan huippua :)

  Ja voi, ihana arki, ihania kuvia! Ja paljon paljon onnea hienolle taipaleelle <3

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.03

   Eikös, mahtavaa että nuo kauan suunnitellut Saksan ja Italian IGTT projektit ovat vihdoin lähdössä käyntiin!

   Ja kiitoksia, nopeastihan tämä viisi vuotta on hujahtanut ohitse… :)

 • Reply johannak 03.04.2014 at 10.14

  Arki on ihanaa! Tietysti matkoja aina odottaa ja ne ovat elämän suurinta antia omassa kategoriassaan, mutta miltä tuntuisi olla aina matkalla. Välillä pitää päästä pysähtymään siihen ihan tavalliseen tuttuun, turvalliseen, ehkä ajoittain tylsään tai ainakin velvollisuuksien täyteiseen arkielämään. On taas intoa lähteä seuraavaan reissuun kun on hetken ollut kotona.

  Teillä on kyllä upeat maisemat siellä!

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.06

   Sinäpä sen sanoit. Uudessa-Seelannissakin ehdimme tosin löytämään ne arjen rutiinit siellä, mutta ei sekään ole silti sama kuin paluu tänne omien seinien sisälle ja rakkaiden ystävien lähelle.

   Ja kyllä, näihin maisemiin ei vain kyllästy!!!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 03.04.2014 at 12.58

  Sun arki näyttää kuvissa kyllä melkosen mahtavalta ;) Kyllä sitä arkea ja pysähtymistä aina johonkin väliin kaipaa, mutta liian pitkä pätkä saa mielen levottomaksi. Tietenkin arjestakin voi tehdä jännittävää pienillä seikkailuilla :)

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.07

   Pienet seikkailut ovat ihan parasta, ja niitä täällä kotona me tehdään aikas useinkin. Ei niiden tarvitse olla kuin päiväreissuja uudelle kukkulalle tai autiomökkiin, niistä saa kuitenkin aina uutta energiaa. :)

 • Reply surku 03.04.2014 at 19.04

  Minulla on seitsemän kuukauden reissusta enää pari viikkoa jäljellä ja aina kun kurkkua meinaa kuristaa, niin muistutan itseäni, mitä kaikkea se Suomi-arki oikein sisältää. Niin kuin nyt vaikka unelmaduunin ja unelmien opiskelupaikan – ei kuulosta kauhean pahalta. ;) En väitä, että olisin siitä huolimatta ihan valmis vielä palaamaan, mutta en usko, että tämän valmiimmaksi tulenkaan ennen kuin sitten Suomeen ”sopeuduttuani”. Ja tietäähän sen, että matkustaminenkin on mukavampaa ja keveämpää, kun ei raahaa mukanaan henkistä taakka kotimaasta. Vaikkei paluulipun osto olekaan maailman ihanin hetki, niin ainakin voi olla hyvä mieli siitä, että se elämä on ihanaa toisellakin puolen maailmaa. :)

  Matkan ja arjen suhteesta mulla olisi kauheasti sanottavaa, mutta jotta tämä kommentti ei saavuttaisi ihan romaanimittaa, niin rohkenen linkata yhden blogipostaukseni, jossa käsittelen aihetta: https://www.rantapallo.fi/laurareissaa/2014/01/08/aina-perilla/

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.11

   Tiedän kyllä tuon tunteen, itselläni oli Uudessa-Seelannissa yhdessä vaiheessa tosi huonot fiilikset lähdön lähestymisestä niin että yöunetkin meinasivat mennä, mutta jotenkin sitä kuitenkin sitten lähdön koittaessa oli ihan kiva tulla kotiin.

   Ja kiva kun linkkasit tuon postauksen, tulen ehdottomasti lukemaan ajatuksistasi!

 • Reply Rimma 03.04.2014 at 22.33

  Niin kaunista!

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.11

   Kiitos Rimma! Näistä maisemista en ihan heti lähtisi minnekään muualle… :)

 • Reply Katja 03.04.2014 at 23.00

  Kyllä ehdottomasti välillä tarvitsee aina lepoaikaa omassa kotona omien rutiinien kanssa ilman kiirettä minnekään. : ) Ja sittenhän se on aina mukavampi lähteäkin reissuun kun siitä on ehtinyt haaveilla ja kaipailla lueskellen mielenkiintoa entisestään nostattavia juttuja kohteesta, :)

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.13

   Tuo on ihan totta, vaikka minnekään en haluaisi juuri nyt mennä, jo nyt alkaa matkainspiraatio nousta uusiin ulottuvuuksiin kun olen tässä tänään käynyt näitä IGTT-postauksia läpi! ;)

 • Reply maisasofia 03.04.2014 at 23.04

  Kyllä arjestakin osaa nauttia kun on oikeet lasit nenällä :) Upea kevät siellä, nauttikaa! :)

  • Reply satuvw 03.04.2014 at 23.13

   Kiitos Sofia ja kyllä nautitaan! :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 05.04.2014 at 10.25

  Ei tarvitse olla kuin kolme päivää reissussa ja nyt jo tuntuu siltä, että ihana olla kotona ja pestä pyykkiä ja käydä ruokakaupassa :) Vaikka alankin odottaa seuraavaa reissua jo varmasti ensi viikolla, niin juuri nyt tuntuu ihan parhaalta olla kotona!

  • Reply satuvw 05.04.2014 at 23.36

   No noinhan se juuri menee, ja reissuhaaveilu on ihanaa vaikka kotona olisikin hyvä olla.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 05.04.2014 at 13.18

  Ei vitsit näitä teidän maisemia! En todella malta odottaa, että pääsen niitä omin silmin näkemään :) Puolen vuoden reissun jälkeen oma pesukone, vaatekaappi, keittiö ja arkiruoka oli parasta mitä tiesin. Välistä tuntuu, että elämä on niin hulabaloota, että oikein odottaa tavallisen tylsiä arkisia päiviä. Ensi viikko on taas semmoista menoa ja taakse jäi toinen samanlainen, joten juuri tänään parasta onkin vain kävely ruokakauppaan aurinkoisessa säässä :) Mukavaa lauantaita siis!

  • Reply satuvw 05.04.2014 at 23.42

   Olen kyllä NIIN täpinöissäni että pääsen näitä teille esittelemään!! Ja mielenkiinnolla tietty odotan mitkä ovat teidän ensivaikutelmat täältä, on kyllä niin ihanaa että tulette visiitille!! Itse imen nyt täysillä tätä ihanaa ”tylsyyttä” itseeni, toukokuu näyttää jo aika reissujen täyteiseltä joten tästä pitää nyt nauttia :)

 • Reply Veera Bianca 05.04.2014 at 15.34

  Arjesta todellakin saa iloita ja pitääkin! Oma arki tulee taas muuttumaan muutaman viikon sisällä, mutta kohti niitä suuria unelmia joten eipä tuo haittaa ;) Sunkaan arki ei näytä yhtään hullummalta!

  • Reply satuvw 05.04.2014 at 23.42

   Oi, mielenkiinnolla kuulen mitä seikkailuja sinulla on edessä, kuulostaa hyvältä!!! <3

 • Reply Teea 05.04.2014 at 22.14

  Upeat kuvat, välittyy seesteinen fiilis jokaisesta. Arjesta ja kodista olen melko samoilla linjoilla sinun ja monen muun kanssa. Välillä ne perusjutut, kuten kuuma suihku, toimiva netti tai kaupassa käyminen tuntuvat parhaalta mahdolliselta. Toisinaan kutsuu taas tallaamattomat tiet ja seikkailut. Säännöllisesti vuorotellen tuttua ja uutta on paras kombo!

  • Reply satuvw 05.04.2014 at 23.44

   Aivan, molempia pitää olla että tasapaino säilyisi :)

 • Reply lena 06.04.2014 at 17.37

  Arki on juuri sitä parasta josta pitää ja saa iloita. Nyt alkaa itsekin pikkuhiljaa kaipaamaan sitä ”oikeaa” arkea ja omaa kämppää. Tää saattaa olla edessä kesällä mikåli kaikki menee niinkuin suunniteltu. Sitä odotellessa on edessä reissuja ja kiertolaisuutta vielä hetki. Sun arki näyttää ihanalta täältä ruudun takaa, noi maisemat <3

  • Reply satuvw 06.04.2014 at 21.40

   Vautsi, oma koti, Englannissa, Italiassa, Suomessa vai jossain ihan muualla….?

   Arki on kyllä ihan ihanaa, varsinkin juuri nyt kun se on taas niin ”uutta”. :)

  Leave a Reply