Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tuot kotiin matkoilta? PIECE OF – juhlakilpailu!

PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown

Marrakechin lentokentällä lähinnä ahdisti. Olin juuri hädissäni tuhlannut viimeiset dirhamit keraamiseen tarjoilulautaseen hetki ennen koneen lähtöä. Nyt kun istuin lähtöaulassa odottamassa myöhästynyttä konetta, tuijotin paperiin käärittyä astiaa ja mietin mihin sen tunkisin. Antaisinko tuntemattomalle ohikulkijalle vai lahjaksi ystävälle, silläkin uhalla että lautanen olisi hänelle yhtä iso riesa kuin minullekin.

Vähemmän on enemmän toimii meillä kun puhutaan tuliaisista. Ja vielä useammin mennään motolla “mitä et voi syödä tai juoda, sitä ei tuoda kotiin”.

Silti, haluaisin aina välillä tuoda kotiin jotain. Jotain mikä voisi kulkea mukana ja muistuttaa matkasta ja siellä kerätyistä kokemuksista ja muistoista. Jotain mikä ei kuitenkaan päätyisi varaston nurkkaan tai kierrätyskeskukseen vaan olisi mukana päivittäisessä elämässä.

Sain entiseltä työkumppanilta vinkin PIECE OF Memories korukonseptista ja harvoin mikään tuote on kolahtanut kohdalle näin täydellisesti. Piece Of koruissa niiden idea, tarina, toteutus ja tuote kaikki kohtaavat toisensa, ja matkailu ja design yhdistyvät kauniiksi koruiksi nuorten suunnittelijoiden toimesta, ja kolmen rohkean unelmiaan toteuttavan naisen konseptin ansiosta. Korusarjaan kuuluu tällä hetkellä muistoja Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta ja lisää on toivottavasti tulossa lähitulevaisuudessa.

Ihastuin näihin niin että toivoin että ehkäpä sinulle kävisi samoin!?

PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown
PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown
PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown
PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown
PIECE OF juhlakilpailu I Destination Unknown

Pieni blogini täytti viisi vuotta tuossa jossain vaiheessa alkuvuotta ja vaikka varsinainen syntymäpäivä hujahti ohitse huomaamatta, tulin siihen tulokseen että pieni juhlakisa olisi paikoillaan SUUREKSI kiitokseksi teille kaikille jotka olette tällä vuosien mittaan käyneet kääntymässä! Korusarja on muuten varsin unisex ja sieltä löytyy myös kravattineuloja ja kalvosinnappeja, joten vaikka koruista puhutaankin, toivottavasti en täysin pelästyttänyt pois blogin miespuolisia lukijoita!

Nyt voit siis osallistua arvontaan vastaamalla kommenttiboksissa kysymykseen mitä sinä tuot kotiin matkoiltasi?

Vastaa nimimerkillä tai omalla nimelläsi, yhdellä sanalla tai pienellä tarinalla, sillä ei ole väliä, mutta sähköpostin tarvitsisin niin että saan voittajaan yhteyttä. Sähköpostisi ei näy kenellekään muulle. Kisaa käydään sunnuntaihin 13.4 klo 24:00 asti.

Palkinnot ovat seuraavat joko Suomi tai Norja kokoelmasta, sinä päätät!

 • 1.palkinto = maapala ja korean ketju 45cm
 • 2.palkinto = maapala ja nahkanyöri
 • 3.palkinto = pieni maapala ja nahkanyöri

Ja se marokkolainen tarjoilulautanen. Keräsin rohkeuteni, palautin astian joka otettiin hieman hangoitellen vastaan ja käväisin sen sijaan voileipäbaarissa lounaalla. Marokosta kotiin lähti astioiden sijasta mukaan minttuteetä, muutama pussi maustesekoituksia ja Atlas-vuorten oliiviöljyä.

Lisää infoa PIECE OF konseptista ja koruista löydät osoitteesta www.pieceof.fi.

Ja kiitokset muuten ystävälleni Hannalle joka suostui viettämään iltapäivän mallin hommissa… :) 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

82 Comments

 • Reply Laura 31.03.2014 at 16.10

  Ma olen jostain muustakin blogista lukenut naista koruista ja todennut kuinka kiva idea, ainut mika on toistaiseksi estanyt ostamasta on juuri tuo etta laattoja loytyy vaan muutamasta maasta. Mutta toivon mukaan kokelmaa taydennettaisiin pian.

  Ma haluan yleensa aina tuoda kotiin matkoilta jotain, nykyaan se on yleensa jokin kiva sisustuselementti kotiin, taannoiselta Pakistanin matkalta ostin esim. kivan maljakon. Syotavat jutut on kanssa kylla todella kivoja!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.15

   Idea on kyllä ihan mahtava, ja toivottavasti niitä tulee pian lisääkin eri maiden aihioilla.

 • Reply ninie 31.03.2014 at 16.20

  Itselläni on sama ongelma: jotain haluaisi tuoda muistoksi, mutta mitään krääsää en halua elämääni hankaloittamaan. Viime vuosina olen ostanut itselleni muistoksi joko teetä, jonkin käyttötavaran tai ihan vain postikortteja. Työn alla on nimittäin postikorttiseinä, jonka kuvat on kerätty maailmalta. Postikorteissakin olen nirso ja aina ne eivät edes esitä kohdemaata, mutta muistuttavat kuitenkin matkoista. Ai niin, ja mukinalusia olen kerännyt myös, mutta ne ovat hieman ongelmallisia, kun en niitä pahvisina raaski käyttää. Ehkäpä ne voisi laminoida..

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.14

   Ihana idea tuo postikorttiseinä! Minäkin olen miettinyt miten matkailua tai meidän rakkaita paikkoja saisi vielä paremmin esille kotona.

 • Reply Inka 31.03.2014 at 16.23

  Viisi vuotta, vauu! Ihan huippu juttu, onnea blogille ja tietty myös sulle! :) Mää oon hoksannu että en oikeastaan tuo kotiin mitään tiettyä, ostan pääasiassa vaatteita ja ruokaa, ja joskus jotain hassua kulutustavaraa, mitä sattuu saamaan ko. maasta halvemmalla kuin kotoa. Esimerkiksi Englannista pitää aina ostaa bootsin saippuaa… Nyt vaan tuntuu vähän siltä että miks meillä kotona ei näy mitään reissuilta kerättyjä matkamuistoja, joten taidan kyllä alkaa katsella reissuilla tuliaisia ihan kotiinkin, vaikka tuskin koskaan mitään turrekauppakrääsää enää ostan.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.16

   Ja joo, nyt tajuan että juksasin, ostan melkein kaikki vaatteeni Norjan ulkopuolelta… Täällä on niin kallista ja tässä meidän kylällä kovin pienet valikoimat….

 • Reply Annika 31.03.2014 at 18.27

  Hauska idea! Sieltähän se tanskalainen ”hygge” löytyi myös :)
  Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta!

  Yleensä ostan itselleni ulkomailta jonkin vaatteen tai korvikset, jos löydän jotain miellyttävää tavaraa. Ei siis mitään turistikamaa, vaan jotain käytännöllistä ja kaunista, joka muistuttaa minua itseäni kyseisestä paikasta. Guatemalasta tosin mukaan lähti kahvia, teetä, paikallisia banaanisipsejä sekä hieman paikallisia käsitöitä (peitto ja hedelmäkori). Olen myös kerran matkustanut Itä-Euroopan halki käyden kuudessa eri maassa ostamatta mukaan yhtään mitään :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.16

   Hei hieno saavutus tuo kuusi maata eikä mitään ostoksia, vau! :) Ja hygge tosiaan löytyy tuolta myös! :)

 • Reply Maarit Johanna 31.03.2014 at 18.30

  Oho, olin vielä reilusti alaikäinen kun aloitit blogin! Mutta hei, nuo korut on ihana idea. Hamstraan usein vaikka mitä matkaan reissuilta. Jääkaappimagneetti on ehdoton, samoin Hard Rock Cafe-paita mikäli kyseinen syöttölä kohteesta löytyy. Normaalisti shoppailen myös paikallisia tee/kahvilaatuja ja ihonhoitotuotteita tai rasvoja. Viimeksi ostin Teneriffalta paikallisesta banaanista valmistettua rasvaa ja Arubalta aloevoiteita :) Parhaat ”tuliaiset” on kuitenkin valokuvamuistot ja matkapäiväkirjamerkinnät!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.17

   Hah, ihana tuo ”reilusti alaikäinen” :)

   Ja olen kyllä samaa mieltä, valokuvat ja matkapäiväkirjat ovat ihan parasta.

 • Reply Katja 31.03.2014 at 18.44

  Minä kamppailen tämän asian kanssa koko ajan. Haluaisin tehdä reissuja isolla budjetilla ja ostella kaikenlaista ja sitten alan miettimään, että tuolla ajatuksella en pääse koskaan oikein mihinkään :D Tuollainen koru on ihan huippu. Ja just sopivan raakileen näköinen koru, joten menisi hienosti tällaiselle ei niin hienostuneelle tyypile :D Joskus mietin, että Nominationiin voisi kerätä paloja, mutta en tykkää koko korusta joten se siitä.
  Parhaat muistot ovat valokuvat ja postikortit. Jääkaappimagneettejakin olen lapsille tuonut.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.18

   Tuo oli kyllä hyvin muotoiltu – korut ovat tosiaan juuri sopivan raakileita että sopivat myös tänne! :) Ja Nominationia olen kanssa joskus katsastanut, kiva idea sinänsä mutta ei ihan täysillä kolahtanut mullekaan.

 • Reply Jenni 31.03.2014 at 20.08

  aikoinaan käytiin monesti ns. konserttimatkoilla josta mukaan tarttui yleensä t-paitaa ja lp levyä… Rooman reissulta on maalaus, joka jopa uudessa kodissa saatiin kehystettyä ja ripustettua. Ja meille on monesti kaverit tuonu matkoiltaan kans jotain seinälle laitettavaa. Mitään perusturisti krääsää tosi harvoin koska se harvemmin on etes oikeasti maassa tehtyä. Nykyään matkustellaan niin vähä ja ne on yleensä aina Suomeen, joten mukaan tarttuu yleensä ruoka-aineita salmiakkia yms. ja suomalaista designia ja vastaavasti vien jotain Kanadalaista… first nations taidetta ja mokkasiinit on kyllä aika must have.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.19

   Sama muuten täällä, suomalaista kuppia ja kippoa on kertynyt yllättävän paljonkin hyllyille, vaikka Suomeen tullessani en jotenkin miellä että olen ”matkalla”. Minähän tulen kotiin, yhteen niistä! :) Ja pakaste täyttyy mukavasti leivällä aina Suomi-reissujen yhteydessä… :)

 • Reply Marimente 31.03.2014 at 21.01

  Yleensä tuon reissusta mukanani jotain pientä ja kevyttä, mikä ei vie paljon tilaa tai paina paljoa, esim. jääkaappimagneetin, avaimenperän tai vaikka punotun rannekorun. Viime reissulta Nicaraguasta tosin tarttui mukaan värikäs riippumatto, mutta se olikin pikkasen poikkeus ja jotain, jolle itelleni on suuri merkitys. Turhan tavaran ostamista koitan välttää, kun en tykkää raahata paljoa tavaraa mukanani reissun päällä.

  Ihania nuo Piece of -korut, ja paljon onnea 5-vuotiaalle blogille! :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.20

   Värikäs riippumatto – ihana idea! Ystävillämmekin on Etelä-Amerikasta tuotu riippumatto mikä on aivan mieletön, en ole nähnyt mitään vastaavaa täällä. Sellaisen kun saisi…

 • Reply Vaaka 31.03.2014 at 21.50

  Onnea viisivuotiaalle blogille! Sinun juttujasi on aina niin mukava lukea :)

  Yritan olla tuomatta tavaraa reissuilta, ruokajuttuja tarttuu aina mukaan Englannista. Joskus tulee turhia ostoksia, mutta tama oli kylla nyt erittain hyva teksti ja antoi lisaa voimaa sille, ettei aina tarvitse ostaa mitaan! Mutta eihan niita kauniita juttuja voi aina vastustaa :D

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.21

   Vaaka – kiitos ihanasta kommentista!! :)

   Ja kyllä saa välillä itseään hemmotella jollain pienellä ja kauniilla. Jos joku juttu oikein hyvin kolahtaa kohdalleen ja sitä tarvitsee, mikä ettei, mutta turhaa krääsää yritän välttää.

 • Reply Henna 31.03.2014 at 22.00

  Onnea 5-vuotiaalle!

  Aloin jossain vaiheessa ostamaan reissussa jääkaappimagneetteja, ja tapa on miehen kanssa jatkunut. Useasti ollaan lomareissussa moottoripyörällä, niin ei voi edes haaveilla mistään isosta. Ranteeseen on jämähtäneet myös nomination-rannekorut, joskaan uusia paloja ei ole pariin vuoteen tullut ostettua. Viimeisin muistaakseni nelisen vuotta sitten.. :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.22

   Jääkaappimagneetit tuntuvat olevan suosittuja, meillä niitä on lähinnä Suomesta, mutta nyt lähti kyllä yksi iso A4-kokonen magneetti kotiin Uudesta-Seelannista. Ja vielä mieheni ostamana! :)

 • Reply kalamuija 31.03.2014 at 22.40

  Onnea 5-vuotiaalle. Gratulerer med dagen :) Mä tuon matkoilta aina jotain. Tosin juuri palasin Norjasta. Ainut mitä toin oli jo täältä Suomen päästä ostetut Raybanit. Toki lapsille toin vähän namia ja jotain pientä. Piti tuoda suihkutettavaa Zaloa ja pizzadressingiä, mutta unohdin. Toi koru on kiva!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.22

   Tusen takk Kalamuija! Toivottavasti teillä oli kiva reissu Norjaan! :) Ja täytyy tunnustaa että en edes tiedä mitä on suihkutettava Zalo… Täytyypä kurkata kaupassa!

 • Reply Katja 01.04.2014 at 2.28

  Paljon onnea vuosien kerttymisestä! :)

  Vakiona reissuilta on aina tarttunut mukaan kaikki liput ja laput joita saa nähtävyyksiltä, hotelleilta, ravintoloista yms. Elättelen vieläkin haaveita siitä, että jossain kohtaa on aikaa rakentaa näistä lappusista ja valokuvista albumeita omaksi ja muiden iloksi ja muistoksi. Ainakin 7 vuoden edestä tavaraa on säilöttynä odottamaan, mutta ehkä vielä joskus! ;)

  Aiemmin olin hirveä shoppailuhullu ja kaikki ylimääräinen raha meni reissulla vaatteisiin ja kenkiin. Nyt olen (onneksi) saanut hillittyä itseni ja esim. täältä Japanista tarttui nyt mukaan todella edullisia askartelutarvikkeita, ne kun maksavat Suomessa maltaita. Jotain hyödyllistä on siis aina mukava ottaa matkalta mukaan :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.23

   Ha ha, nuo albumisuunnitelmat… Vanhempani roudasivat tänne Norjaan jouluna muutamia ”muistolaatikkojani” missä valokuvat sun muut odottavat järjestämistä.

   Ja ihan totta, on kiva tuoda joskus jotain matkalta mukana mitä ei kotoa saa, tai se on paljon kalliimpaa.

 • Reply Maira 01.04.2014 at 9.22

  En tykkää rojusta, en tuo yleensä mitään! Syömistä ehkä, jos olen löytänyt jotain paikallisia herkkuja :) Onnea blogille!

 • Reply Laura R. 01.04.2014 at 10.47

  Mä en oikein tuo reissuista mitään, joskus jääkaappimagneetteja. Valokuvat toimii mulle parhaina muistoina, joskus saatan ostaa jotain syötävää tai juotavaa. Mä koitan tietoisesti vältellä kaiken rojun kertymistä nurkkiin – muuttaminen on aina veemäisempää, jos on sata boxia täynnä kaikkea ihme sälää.

  Postikortteja pitäisi opetella lähettämään vähän useammin – niin kavereille kuin itsellekin! Ne olisi kivoja ja kompakteja muistoja :)

  Onnea viisivuotiaalle, todella kunnioitettava blogi-ikä! Itsellä on vielä pikkasen matkaa samaan… :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.24

   Ja kiitos, en tajua mihin nämä viisi vuotta menivät… :) Toivottavasti edessä ovat ainakin toiset samanmoiset! :)

 • Reply Vappu 01.04.2014 at 12.31

  Paljon onnea blogille! Kuten joku aiempikin kommentoija mainitsi, moottooripyörällä matkatessa ei isoja muistoja kyytiin mahdu. Me kun usein matkataan niin, ettei olla samassa paikassa päivää-kahta kauemmin, niin kotiin kuljetetuista päivätyistä maisema/kaupunkikuvapostikorteista on kiva myöhemmin muistella missä milloinkin on oltu. Rannoilta kerääntyy taskuihin pieniä sieviä kiviä ja pikkupuodeista paikallista musiikkia cd:llä. Tuo korusarja on kyllä just mun matkamuistomakuun! Kaunis, erilainen, paikallinen ja pieneen tilaan mahtuva. Täytyypä ens kesänä Baltian läpi huristellessa olla silmä tarkkana. :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.26

   TIlanpuute on ihan hyvä ostoshalujen hillitsijä! Ja moottoripyörällä on varmasti upea kiertää maailmaa!

 • Reply Pirkko 01.04.2014 at 19.27

  Maabongaajana tulee matkustettua usein ja matkamuistot siinä mielessä, että jokaisesta maasta pitäisi tuoda jokin esine kotiin maasta muistuttamaan on todettu jo aikaa sitten mahdottomaksi ideaksi.
  Varsinkin kun runsas matkustaminen on muutenkin pistänyt miettimään, että miten matkalla selviäisi mahdollisimman pienellä tavaramäärällä – ja siitä se on levinnyt kotiinkin: ei mitään turhaa mieluiten missään. Ainoa mikä on jäänyt jäljelle on yhden matkamuistomagneetin ostaminen per maa. Jossain maissa, joissa turisteja ei juuri ole, esimerkiksi Kuwaitissa, jossa viimeksi kävin, sekin piti ostaa vasta lentokentältä, sillä kaupungilla ei ”turistikauppoja” ollut.
  Toki ostan jonkun verran vaatteita matkoilta, kun tulee kierrettyä joskus ostoskeskuksia ja tavarataloja, mutta niitä ei voine laskea matkamuistoiksi. Samoin vähän ruokatuliaisia ostan usein kentältä, matka jatkuu niillä vähän pitempään – ja auttavat kotona alkuun, siellä kun ei kuitenkaan ole ruokaa.

 • Reply Pirkko 01.04.2014 at 19.29

  Niin ja onnea 5-vuotialle – 10-vuotiaalta Meriharakalta!!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.27

   Vau, 10-vuotias jo, tässähän tuntee itsensä ihan junnuksi! :) Onnea sinne myös!

 • Reply Anne 01.04.2014 at 22.13

  Tuon kotiin tyylikkäitä nukkeja, jotta voin laittaa kirjahyllyyn ja katsoa niitä. Toun kyllä joskuskin teetä. Ajattelen aina mitä matkamuistoja minä ostan muulle perheelle ja mistä ne pitävät.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.27

   Itse olen tosi huono tuomaan tuliaisia perheelle, siinä voisin kyllä petrata!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta 02.04.2014 at 4.19

  Onnea menestyksekkäästä blogiurasta :) Mun matkoilta tarttuu mukaan yleensä jotain maasta muistuttavaa..ehh, olipa tyhjentävästi sanottu. Koitetaanpa esimerkeillä: Australiasta toin simpukoita rannalta, Lähi-Idästä toin mausteita, Venetsiasta naamion ja Nicaraguasta riippumaton. En tosin aina tuo mitään, joskus ihan vaan valokuvia, jos ei mitään tule vastaan. Koitan olla ottamatta kauheaa stressiä siitä :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.28

   Ihania muistoja maailmalta! Tuossa ylhäällä oli myös maininta riippumatosta, sen toisin kyllä itsekin mukanani jos osuisi kohdalle!

 • Reply Miia / Miikkulaisen.com 02.04.2014 at 20.10

  Onnea Destination Unknown! Muuten aina kun sanon blogisi sanan mielessä tulee mieleeni tämä kappale: https://www.youtube.com/watch?v=APtj3EvhfWA

  Hih!

  Mutta tämä lentoemäntä tuo yleensä mukanaan merkkikellon tai laukun. Ne ovat omia keräilykohteita ja ne voi aina myydä pois jopa kalliimpaan hintaan ja siinä on rahat nopsaan kasassa seuraavaan reissuun. :D

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.29

   Ha ha, niin tulee kyllä mullakin!!! Voi jos silloin viisi vuotta sitten olisin miettinyt vähän järkevämmin tätä blogin nimeä, vaikka onhan tuo toisaalta ollut aika sopivakin nimi.. :)

   Ja hei, mahtava tapa kerätä lisää reissukassaa!!! :)

 • Reply Lotta 02.04.2014 at 22.15

  Onnea hienosta blogi urasta.

  Kyllä sitä kummasti melkein joka reissulta jotain tulee kotiin :) ei niitä etsimällä etsitä vaan yleensä aina jotain tulee eteen :) Sri lankan reissulla mm. Kierreltiin autopurkaamoja ja löytyi isännän autoon ovenkahvat. Koruja on tullut monelta reissulta. Sisustuksesta löytyy tyynynpäällisiä, puisia astioita, riippu matto. Viime vuosina toki jo jotain löytäessään, miettii tarvitaanko tätä ihan oikessti?

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.30

   Ovenkahvat? Tuo on ehkä erikoisin ja varmaan muistettavin mitä olen koskaan kuullut!!! :)

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana 03.04.2014 at 0.10

  Minä kerään postikortteja. Ajatuksena on, että harrastan Postcrossingia ja postikortit sitten vielä joskus lähtisivät uudestaan maailmalle, mutta kovinkaan aktiivinen tämän suhteen en ole ollut. Postikorttien lisäksi helpoiten tarttuvat mukaan korut. Aiemmin tuli ostettua myös jääkaappimagneetteja ja kahvikuppeja, mutta molemmissa on tullut kiintiö täyteen jo ajat sitten.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.31

   Postcrossing… Kirjauduin tuonne sivuille ja vakaana tarkoituksena oli ottaa osaa, mutta se vaan jäi…

 • Reply Tuija Muhonen 03.04.2014 at 8.59

  Yleensä ruoanlaittoon sopivia esineitä tai mausteita tai öljyjä, mutta joskus myös koruja.

 • Reply Kaukokaipuun Nella 03.04.2014 at 9.30

  Minä tuon matkoilta mukanani vain muistot ja valokuvat, äidille sormustimen ja kangasmerkin omaan rinkkaani. <3

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.31

   Tuo sormustinidea on ihana ja vähän erilainen, muistankin kun siitä joskus kirjoitit!

 • Reply Sarppppi 03.04.2014 at 10.45

  Postikortteja tarttuu aina matkaan. Niitä on kertynyt jokaisesta käydystä paikasta ja ne ovat seinällä koristeena. Pyrin aina valitsemaan sellaisia kortteja, joista pystyn sanomaan käyneeni kuvan paikassa. Olen laiska teetättämään kuvia niin onpahan ainakin jonkinlainen muisto mikäli tekniikka joskus pettää ja kuvat häviää :D

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.32

   Tuolla ylempänäkin oli kommentti postikorttiseinästä, ihana idea, pitäisiköhän tehdä jotain vastaavaa valokuvista… :)

 • Reply piiamarianne 03.04.2014 at 11.34

  Erilaisia piensisustus juttuja kotiin :)

 • Reply elina 03.04.2014 at 20.06

  Mä raahaan matkoilta kotiin kaikenlaisia ”löytöjä”, kuten simpukoita, kiviä, merisiilin kuoria, poronsarvia, pullonkorkkeja jne. Ja ne itseasiassa näyttää tosi kivoilta, kun laittaa isoon lasipurkkiin! En tykkää ostaa mitään turhaa tai turistikrääsää. Madagaskarilta mukaan tarttui tosin myös paikallisia käsitöitä, mitkä on kiva tapa tukea ihan tavallisia paikallisia ihmisiä (:

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.32

   Meillä mini on alkanut tuon simpukankuorten ja kivien keruun, hoitakoon hän sen puolen, pitääkin vain etsiä niille aarteille joku kiva purtilo.

 • Reply Sirpa Bergström 04.04.2014 at 13.57

  Matkoilla kierrän kirppiksiä ja second hand -liikkeitä. Ensisijaisesti etsin mieheni ex-vaimolle vanhoja hajuvesipulloja, joissa on ”pallo”-pumppu. Lapsille tietysti tulee hommattua vaatteita, itselle jotain kivaa kotiin. Yhtiökumppania tietysti täytyy aina muistaa jollain paikallisella käsityöllä.

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.33

   Kirppikset ovat varmasti aikamoisia aarreaittoja reissuilla, pitäisi niissä itsekin käydä useammin!

 • Reply Anu Lukkarila 04.04.2014 at 18.16

  egyptistä puujuttuja; salaattiottimia yms., tunisiasta koristellun metallitarjottimen, kuubasta elokuvajulisteita, jotka kehystän tauluiksi, kreetalta isoja simpukoita, joissa poltan kynttilöitä…aina löytyy jotain mielenkiintoista :)

 • Reply Pirjo 04.04.2014 at 23.10

  Yleensä tuon matkoilta syötävää ja juotavaa, sillä en kerää turhaa tavaraa. Koska teen harrastuksena koruja, saatan tuoda muistoksia esim kauniita kiviä, jotka voi liittää koruihin.

 • Reply Heli 06.04.2014 at 0.08

  Usein jotain syötävää, mielellään vaikka paikallista juustoa, jos matkustusaika kotiin ei ole liian pitkä. Koriste-esineitä vältän, koska lisäpölynkerääjille ei ole tarvetta.

 • Reply j 06.04.2014 at 10.23

  Matkoiltani tuon paikallisia pieniä esineitä, korut ovat kaikkein mieluisampia.

 • Reply setu 06.04.2014 at 12.34

  yleensä en mitään

 • Reply Heidi 07.04.2014 at 13.50

  Meillä vanhemmat alkoivat kerätä matkoiltaan nukkeja, jotka muistuttavat reissuista. Nuket ovat paikallisten tekemiä ja yleensä varsin pieniä, jotta ne mahtuvat jo täynnä olevaan olohuoneen vitriiniin. Nukkejen lisäksi tuliaisena jääkaappimagneetit ja paikallisten itse valmistamat korut on ykkösjuttu! Voi kunpa pääsisi taas matkalle :)!

 • Reply T 07.04.2014 at 15.08

  Olen tuonut kokemuksia, muistitikun täydeltä valokuvia ja upeita muistoja. Viimeksi taisin myös ’hurahtaa’ ostamaaan aivan upeat korkokengät (Turkki) ja sitä ennen toin viinipullon (Hania). Mukavia muistoja ovat olleet myös nuo tatuoinnit, joita matkojen varrelta tarttuneet iholle – ja siellä pysyneetkin! :)

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.34

   No niinpä, kokemukset tulevat aina muistoina mukana, ihanasti sanottu!

 • Reply piitsu 08.04.2014 at 7.25

  jotain pientä eläinten hoitajalle

 • Reply maza 08.04.2014 at 7.26

  paikallista viiniä

 • Reply Sole 08.04.2014 at 10.55

  Nykyisin tax-free ostoksia,mutta kohteesta harvoin jotain pientä.

 • Reply rolls 09.04.2014 at 13.15

  i bring my memories

 • Reply eino kajan 11.04.2014 at 10.30

  vaimolleni toisin ikimuistettavan korun lahjaksi olemme olleet 37 vuotta naimisissa ja viisi lastenlasta jotka ovat kaikki alle neljä vuotta ovat ihania

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.36

   37 vuotta! Mahtavaa! Ja noin pienten lastenlasten kanssa varmasti vauhtia riittää…

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.36

   37 vuotta! Mahtavaa! Ja noin pienten lastenlasten kanssa varmasti vauhtia riittää…

 • Reply anne 11.04.2014 at 14.36

  tuon erilaisia viinejä joita on sitten kotimaassa maistella ja juhlia

 • Reply Päivi 11.04.2014 at 19.48

  Syömistä ja juomista+postikortteja.

 • Reply päty 12.04.2014 at 13.40

  en oikeastaan mitään (paitsi pyykkiä)

 • Reply Maiju ja maailmaonsun 12.04.2014 at 14.34

  Onnea 5-vuotiaalle!

  Itse en harrasta juurikaan matkamuistoja, mutta mieheni keräilee magneettimerkkejä. Maailmanympärysmatkalta niitä kerty yksi jos toinenkin, ja kun niitä alkoi olla monenmonta, olivat ne jo melkoinen taakka rinkassa. Laitoimme osan kotiin postin kautta, osa taas pakattiin vaivihkaan vanhempieni mukaan Australiassa, viimeisin erä taas äitini kyytiin Islannissa. Itse en niin hirveästi noista magneeteista välitä, niiden epäjärjestys jääkaapin ovessa häiritsee esteettistä silmääni, mutta koska ne ovat niin rakkaita miehelleni, saavat ne kaikki, muoviset rantaläpyskät, lipuin koristellut pullonavaajat ja kaikki muutkin kummallisuudet mahtua keittiöömme. Ja vaikka ne niin kauheita ovatkin, salaa nautin niiden tuijottelusta ja matkojemme muistelusta vaikkapa kesken ruuan laiton.. Tätä en vain kerro miehelleni… :)

  Kirjoitit toisessa postauksessa unelmien toteutuksesta, meidän tämän vuoden matkaunelmana on pyöräilyreissu Keski-Eurooppaan. Mutta iha muitakin unelmia on maailmanympärysmatkaunelman toteutumisen jälkeen, minulla on nimittäin haaveena hankkia aivan oma hevonen. Toivottavasti tämäkin unelma toteutuu lähitulevaisuudessa!

  Mukavaa kevätviikonloppua Norjaan!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.40

   Maiju…ihana kommentti, kiitos!

   Upeita unelmia teillä, itse toteutan yhden fillarointiunelman loppukesästä Irlannissa, siitä ihan pian lisää… Ja hevonen, en voi muuta sanoa kuin VAU ja apua, meillä riittää ihan näissä muksuissa huollettavaa ja hoidettavaa ;)

   Ha ha, ja nuo magneetit – on se hyvä että ne ovat kuitenkin löytäneet paikkansa jääkaapin ovesta, mellä niitä on joitakin ja jotenkin itse tykkään niiden sekasorrosta. Tiettyjen rajojen sisällä..

 • Reply Saija 12.04.2014 at 21.07

  Maisema postikortin

 • Reply hukka 13.04.2014 at 0.10

  Matkoilta on lähtenyt mukaan lähinnä vaatteita, kivoja mekkoja ja hameita, edullisia laukkuja. Lähimmäisille jotakin pientä, esimerkiksi isälleni toin kerran hienoja sikareita oikein omassa puulaatikossaan. Toki myös ihan koruja esimerkiksi tai kivoja muita pikkuesineitä on tarttunut mukaan. Tietysti postikortteja myös!

 • Reply Arhippa 13.04.2014 at 0.25

  Onnea blogille! Matkoilta lähtee tavaraa mukaan aina vähän fiiliksen ja tarpeenkin mukaan. Ja toki myös johtuu siitä, mikä on missäkin kohteessa edullista ja erikoista. Nykyään on liiankin hankalaa löytää mitään oikeasti paikallista, mutta yritän silti suosia sellaisia tuotteita. Vaatteita tulee tietenkin ostettua aina, samoin koruja, usein ostan etukäteen myös esim. joululahjoja läheisille. Ruokaa raahaan mukana varsinkin Espanjasta, Haluaisin usein tuoda myös huonekaluja tai sisustusesineitä, mutta harvoin ovat kovin helposti kuljetettavissa lentokoneella

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.41

   Joululahjat olisikin hyvä hankkia reissuilta ja ajoissa, jos juuri sopivat jutut osuvat kohdalleen. Tuo täytyy pitää mielessä…

 • Reply Silja 13.04.2014 at 11.52

  Onpa ihana tarina taustalla! Mä tuon matkoilta niitä jääkaappimagneetteja ja yleinsä sen lisäksi teetä tai muuta pientä syötävää/juotavaa :) Ei turhaa krääsää tännekkään siis!

 • Reply Kaisa 13.04.2014 at 22.34

  Ihania koruja! Norja ja Suomi ovat molemmat hyggelig :)

  Kotiin tulee kannettua matkoilta suklaata, teetä ja postikortteja. Rakkaassa Norjassa Kvikk Lunsj, Freian Firkløver ja Walters Mandel hyppivät melkein huomaamatta matkalaukkuun!

  • Reply satuvw 17.04.2014 at 14.41

   Kyllä! Varsin hygglieg ja koselig ovat ;)

 • Reply Mariamaria 13.04.2014 at 23.33

  Herkkuja ja ruokaa, kosmetiikkaa (luonnonkosmetiikkaa jota ei Suomesta saa), koruja

 • Reply Anastasia 14.04.2014 at 20.59

  Yleensä tuon matkoilta teetä, mausteita ja luonnonkosmetiikkaa.

 • Leave a Reply