Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuka ei kuulu joukkoon: Perhelomalla reppureissaajien majapaikassa

Karioi Lodge, Raglan, New Zealand

Jokunen vuosi on tainnut vierähtää viimeisestä reppureissausmatkasta kun saapuessamme Karioi Backpackers’ Lodgeen Uuden-Seelannin Raglanissa, olo oli yhtäkkiä hieman vanhempi kuin normaalisti. Ja eihän me nyt niin vanhoja olla, kaikki muut olivat vain vähän nuorempia. Ja he olivat ilmeisesti jättäneet muksunsakin kotiin…

Ehkä hankalinta Uuden-Seelannin autoreissuilla (emme ole siis aivan täysin jumittuneet Okere Fallsiin) on ollut sopivan majoituksen löytyminen. Sellaisen missä hinta, aktiviteettien läheisyys ja viime hetken vapaat huoneet kaikki kohtaavat toisensa. Meidän pieni reissupaku osoittautui heti alkumetreillä liian pieneksi koko perheen majapaikaksi, joten sopiva katto päänpäälle on ollut hakusessa reissuillamme Coromandeliin, Raglaniin ja nyt viimeksi Wairarapaan, Wellingtonin läheisyyteen.

Meidän perheen matkasuunnittelijan osa kuuluu allekirjoittaneelle, ja vyön alla on tältä reissulta sekä täyskymppejä, että pieniä ohilyöntejä.

Hahei Holiday Resort, Coromandel New Zealand

Hahei Holiday Resort Coromandelissa. Täysi kymppi. Peruskategorian pienistä mökeistäkin löytyi jääkaappi, joka on tärkeä muksujen maitopulloille, ja tietenkin vanhempien suklaaherkuille ja “auringonlaskua terassilla seuratessa” oluille.

Motel in Napier, New Zealand

Beach Front Motel Napierissa. Ei huono. Hieman hinnakas, varsinkin kun ainut kriteerimme majoitukselle oli toimiva internet. Ja se ei toiminut, ei lainkaan. No, seinäpuhelin ainakin osoittautui suosituksi lelun korvikkeeksi.

Karioi Lodge, Raglan, New Zealand

Karioi Lodge. Reppureissaajille. Joiden joukkoon me taideta enää, tai ainakaan tällä hetkellä kuulua. Omat tavarani kulkevat yleensä rullalaukussa, ja mini on tässä asiassa ihan samaa mieltä. Ja meidän poppoo ei ollut myöskään mukana juhlimassa muun porukan kanssa yhteisissä tiloissa, vaan minä nukutin vauvaa, ja mieheni teki töitä ja opiskeli maisterintutkintoansa varten, kunhan mini ensin tuhisi tyytyväisenä peiton alla.

Views from Karioi Lodge, Raglan, New Zealand
Karioi Lodge, Raglan, New Zealand
Views from Karioi Lodge, Raglan, New Zealand

Majoituspaikassamme ei varsinaisesti kuitenkaan ollut mitään vikaa. Se oli rento ja täynnä hauskoja yksityiskohtia, niin kuin reppureissaajien majapaikassa kuuluukin olla. Työntekijät olivat ystävällisiä, ja oli hauska kuunnella heidän tarinoitaan bussireissuilta ympäri Uutta-Seelantia, monet kun heistä olivat Uudessa-Seelannissa viettämässä välivuotta ennen opiskelujen alkamista. Surffivarusteet pystyi myös vuokraamaan suoraan majapaikasta, tai heidän pisteestään rannalta, aivan keittiön vierestä löytyi joka ilta lämmitettävä sauna, ja “Inspiration Point” näköalatasanteelta oli upeat maisemat yli lahdenpoukaman. Se mitä tuolla Inspiration Pointissa tapahtui auringonlaskettua jäi vain arvausten varaan, eräs kanssamatkustajistamme kun tokaisi että “se mitä tapahtuu Inspiration Pointissa, jää sinne”…

Kun perjantai-iltana Lodgeen muutti viisihenkinen perhe, meidän “kuulutaankohan me tänne” olo hieman hälveni. Kyllähän me! Tai sitten ei…

Mutta nyt ajatukset reppureissauksesta, ja Uudesta-Seelannista saa hetkeksi unohtaa aivan täysin, sillä minä suuntaan kohti Melbournea, ilman perhettä, pikaiselle kaupunkilomalle. Surffishortsit ja melontavarusteet saivat jäädä Uuteen-Seelantiin, sillä Australia, täältä tullaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna Koskela 10.03.2014 at 9.20

  Majapaikan etsiminen on aina vähän arpapeliä. Eniten juuri ärsyttää, jos muka pitäisi olla jotain toimivaa, kuten Wi-Fi tai keittomahdollisuus ja paikanpäällä sitten asiasta ei ole tietoakaan.

  Jos lapset ovat mukana, olen supertarkka valitsemaan paikkaa. Sen yhden kerran kun ote vähän lipsui ja otin vastaan huoneen joka oli huonosti siivottu ja johon kannettiin toiselle pojalle mistä lie varasänky makuuksineen, ipana sai täitä tukkaansa :/

  • Reply satuvw 11.03.2014 at 23.24

   Ihan totta, arpapeliä on, pelkästään paikan nettisivujen perusteella ei tosiaankaan tiedä minne sitä päätyy… Apua, täitä me ei olla kohdattu (vielä), Uuden-Seelannin reissua lukuun ottamatta me ollaan usein vuokrattu kokonainen asunto esim. flipkey.comin tai wimdun kautta, ja nuo ovat olleet erinomaisia!

 • Reply Johanna 10.03.2014 at 16.34

  Täältä löytyy myös lämpimiä muistoja Karioi Lodgesta. Ilman lapsia kumminki. Camperin kampeaminen jyrkkään rinteeseen kaivettuun pieneen koloon. Sateen jälkeinen yö ja herääminen mudan valtaamaan pieneen koloon. Jonka jälkeen tieto että kylppäriin ei tule enää vettä. Eli suihkuun ja vessaan vartin haikkaus alamäkeen ja ylämäkeen toiselle rinteelle. Silti jäi lopulta mielikuva mukavan rennosta paikasta, kiiltomadoista ja hyvistä surffirannoista :)

  • Reply satuvw 11.03.2014 at 23.25

   Ha ha, hauskoja kokemuksia teillä, ainakin näin jälkeenpäin! Surffirannat olivat kyllä upeat, mutta kiiltomadot jäivät meillä bongaamatta… Ensi kerralla sitten! Ja ilman muksuja.. :)

 • Reply Miia / Miikkulaisen.com 10.03.2014 at 23.35

  Majoituksia on kyllä niin vaikea valita vaikka kuinka lukisi Tripadvisorin arvosteluja ja yrittäisi sieltä karsia pahimpien nirsojen ”kotkotukset” niistä hyvistä ja totuudenmukaisista arvosteluista. Meilläkin kesti melko kauan löytää Filippiineiltä hyvät majapaikat. Katsotaan miten meidän käy. Ensi viikollahan se jo selviää.

  Hauska seurata teidän seikkailua siellä päin maailmaa. Upealta maalta näyttää!

  • Reply satuvw 11.03.2014 at 23.26

   Oi, Filippiinit kutsuvat jo näin pian, ihanaa matkaa sinne! Ja tuo on NIIN totta, Tripadvisoria saa lukea kyllä tosi kriittisesti. Hyvää osviittaahan se antaa, mutta aika lailla sieltä löytyy kuraa myös.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 11.03.2014 at 7.13

  Vaikkei meillä lapset reissaakaan mukana, niin silti on jotenkin alettu näin ”vanhemmiten” karttamaan reppureissaajien suosiossa olevia paikkoja. Pääasiallisena syyntä se, että yhteiset bilehetket eivät oikein napostele. Toinen syy on se, että reppureissaajieman suosimissa hostelleissa on useimmiten hinnat per nuppi ja onnistuimme lähes aina löytämään huoneen hotellista kahdelle samalla hinnalla tai vain piirun verran kalliimmalla. Siinä kohdin aina oma rauha ja suihku veivät voiton. Miinuksena sitten tosin se muun ihmiskontaktin puute, sillä reppureissaajat tuppaavat olemaan sosiaalisempaa sorttia kuin tavis hotellin asukki.

  • Reply satuvw 11.03.2014 at 23.32

   Oma rauha… Sitä kyllä on alkanut arvostamaan ihan eri lailla (ja siis jo ennen muksujen saapumista), jotain tekemistä iän kanssa…? :) Tuossa yllä mainitsin että olemme vuokranneet asuntoja eri nettipalveluiden kautta, ja nuo ovat usein olleet tosi hyvän hintaisia verrattuna hotelleihin ja hostelleihinkin. Raglanissa oltiin (taas) liikenteessä vähän myöhään, ne meille ehkä paremmin soveltuvat vaihtoehdot olivat jo buukattu. Ollaan ehkä opittu jotain tällä reissulla suunnittelusta… ;)

 • Reply surku 14.03.2014 at 11.30

  Hei, jopa minä ja kihlattu ollaan välillä tunnettu olomme liian ”vanhoiksi” ja meidän syntymävuodet on sentään -86 ja -87. ;) Eikä ole lapsiakaan, eikä nukahtamisongelmia, eikä muuta syytä, miksi pitäisi hakeutua muualle kuin halpoihin backpacker-paikkoihin. Halpuuskin on välillä suhteellista, kun dormi- tai huonehinnat saattavat saada vähän ekstraa siitä tunnelma- ja viihdepuolesta. Laosissa Vientianessa majoituimme ensin backpacker-paikassa, josta sai mm. ilmaista vodkaa klo 21 jälkeen. :D Noh, luovuimme ilmaisesta vodkasta ja vaihdoimme keskeisemmällä paikalla sijaitsevaan paljon siistimpään (siis clean, ei cool ;D) hostelliin, josta saimme kahden hengen huoneen aiempien dormipaikkojan hinnalla.

  Yhteistilat ja tunnelmat ovat erilaisia, mutta en tosiaan näin 27-vuotiaana (aikoinani paljonkin juhlineena ja baareja nähneenä) jaksa tehdä tiliä minua melkein kymmenen vuotta nuoremmalle ensimmäistä kertaa vanhempien hoteista pyrähtäneelle intoilijalle, että miksi en jaksa juoda halpaa kaljaa aamusta iltaan, vaikka minulla on mahdollisuus siihen. :P Välillä yhteiset keskustelut myös vääntyvät sellaisiksi ”kuka on nähnyt upeimmat paikat ja tehnyt yybereimmät jutut” -brassailuksi, mihin en todellakaan jaksa lähteä mukaan. Oikeasti ikäviltä puolilta (humalaisten huonekavereiden hyväksikäyttö, tavaroiden mystinen häviäminen yms.) sen sijaan olen onneksi välttynyt täysin.

  Mutta nyt puhuin tietysti yleistäen ja käytin stereotypioita hyväkseni. Parhaimmillaan backpacker-hostellithan ovat tunnelmaltaan ihanan lämminhenkisiä ja kannustavia, sieltä saa parhaat reissuvinkit ja uusia kavereita – eikä kerrankin tarvitse selittää jollekulle, miksi se matkustaminen on niin tärkeää ja miksi siihen pitää laittaa kaikki rahansa ja aikansa. :D

  • Reply satuvw 16.03.2014 at 4.31

   Ha ha, taitaa olla niin että reppureissaajien paikkoja ja hostelleja on NIIN moneen lähtöön, että ei se ole lopuksi iästä kiinni tunteeko paikassa itsensä kotoisaksi vai ei. Ja ihan totta, kustannuksissakaan ei aina säästä!

   Ilmaiseen vodkaan en ole törmännyt koskaan, en edes reilireissulla, vaikka silloin bile-hostelleissa oli ihan hauska vielä yöpyä.

   Tosi kiva kun kävit kommentoimassa oikein ajan kanssa ja olen ihan samaa mieltä, parhaimmillaan backpacker-hostellit ovat juuri tuota. Ja onhan hiljattain ilmestynyt Budgettravelerihn ”luksus-hostellit” e-kirjanen, eli hostelleita on nykyään tosi moneen lähtöön!

  Leave a Reply