Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maistiaisia maantieltä: lähimatkailu kunniaan

Coromandel sunrise, New Zealand

Aina ei tarvitse lähteä Uuteen-Seelantiin asti tutkimaan lähiseutuja, tai vain olemaan paikallaan kuten meille on täällä kaukana käynyt. Uuden-Seelannin haltuunotto, kokonaisuudessaan, saa siis odottaa, kun me tutkimme aivan meidän kotikulmia ja tulemme tutuksi lähiseutujen kanssa. Täällä kaukana nämä seudut ovat tietenkin täynnä uutta ja erilaista hieman eri tasolla kuin mikroseikkaillessamme kotimme lähistöllä Norjan vuorilla. Ovenkahvat ovat korkeammalla kuin kotona, tai sitten melkein polvien tasalla. Teiden varsilla myydään avokadoja ja meloneja. Vehreää on niin että olo on välillä kuin viidakossa, vaikka villieläimistä täällä ei ole tietoakaan.

Roadtripping in Coromandel, New Zealand

Reissupaku pääsi testiin sunnuntaina kun sormi osoitti kartalla Coromandelia. Saakoon tuo nimimaa siis uuden mahdollisuuden. Ajoimme läpi Te Puian, Uuden-Seelannin kiivipääkaupungin ja jatkoimme matkaa kohti Katikatia, kaupunkia minkä seiniä koristavat seinämaalaukset. Ajoimme läpi viidakkomaisen vuoristomaiseman, ylös ja alas kiemurteleviä teitä. Teimme pikaisen pysähdyksen Tairuassa missä mini otti haltuun paikallisen leikkikentän ja vapautui vaatteistaan ennen kuin huomasimmekaan, pulahtaakseen veteen matalarantaisen lahden poukamassa.

Roadtripping in Coromandel, New Zealand

Pistimme leirin pystyyn Hahein rantakylään ja asettauduimme aloillemme pieneen yksinkertaiseen mökkiin. Heräsimme auringonnousuun ja tutkimme lähistön rantoja. Unohdimme kengät autoon ja kuljimme paljain varpain hiekassa. Keräsimme simpukoita ja juoksimme mereen, ihan vain juostaksemme kohta kohti rantaa aaltoja paossa. Meloimme hiljakseen SUPilla, mini kyydissä keltaisessa pelastusliivissään ja ihailimme kirkasta, turkoosia vettä. Olimme vain.

Roadtripping in Coromandel, New Zealand

Tämän Instagram Travel Thursdayn kunniaksi halusin jakaa maistiaisia täältä meidän maailmasta, auringon alta. Samalla kaivelen taas kännykkää taskusta katsoakseni miltä monen teidän maailma, ja kotiseutu näyttää juuri nyt. Minä ja Kaukokaipuun Marinella olemme nimittäin tuomassa suomalaista Instagram-osaamista pohjoismaiseen raatiin Travellinkin talvisessa Instagram-kisassa, ota sinäkin osaa!

Välillä on kiva olla lomalla, lomallakin, ja palailen linjoille uusin kujein ensi viikolla. Rakas ystäväni saapui Suomesta luoksemme tänään ja jos meillä oli hieman kivikkoinen alku Uuden Seelannin kanssa, hänen maihinnousu vei voiton. Päivän avainsanat: likaiset lenkkarit (tulli ei tykkää), yksin matkustava tanssitajatar (tulli EI tykkää) ja bussiin jäänyt kassi (hmh). Eiköhän niistäkin, ja siis lähinnä siitä miten Uuteen Seelantiin kannattaisi saapua, vielä jossain vaiheessa lisää, mutta nyt vaan nautimme!

********************

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Laura 13.02.2014 at 0.15

  Voih,oih ja apua mikä postaus. Aivan mielettömän ihana ja aurinkoinen. Talvi täällä Englannissa näyttää harmaatkin harmaammalta mutta kyllä se kesä sieltä onneksi (toivottavasti) kohta tulee. Rakastan tuota kuvaa ja ihailin sitä jo Instassa missä on ilmeisesti sun mies ja tyttö? Näkyy vaan siis siluettina kuvassa.

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.26

   Kyllä, kuvassa mieheni ja tyttöni, vakiomallit kuvissani :)

   Ja kiitos ihanasta kommentista!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla 13.02.2014 at 1.44

  Näyttää ja kuulostaa tosi kivalta :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.27

   Kivaa on, kyllä!! :)

 • Reply Teea 13.02.2014 at 1.54

  Kauniita kuvia! Mukavaa aikaa ystävän kanssa :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.28

   Kiitos Teea, ja on ihanaa että ystäväni lähti tänne asti vierailulle!

 • Reply Katja 13.02.2014 at 7.27

  Kuulostaa ihanan kiireettömältä puuhastelulta ja aidolta elämän nauttimiselta! Aivan mahtavaa :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.29

   Ollaan me aikas lunkisti otettu, vaikka mainitsematta jäi, että mieheni tekee (ainakin yrittää) samalla töitä ja opiskelee gradua varten, ja itselläni kirjoitusprojekteja riittää. Illat siis istutaan myöhään koneella…. :) Päivät otetaan rennosti!

 • Reply Laura/Urbaani viidakkoseikkailijatar 13.02.2014 at 9.18

  Varmasti hauskaa siellä! Äläkä vain sano mulle, että kaiken tuon mereen juoksemisen ja simpukkojen keräilyjen lisäksi teidän paku on unelma-autoni (se Kleinbus). Hih. Nauttikaahan olostanne ja lomastanne, täällä ei viidakosta ole tietoakaan :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.31

   No ei, IKÄVÄ KYLLÄ!! Ja hyvä huomio, reissupaku ei ole päässyt vielä esittelyyn. Täytyypä korjata asia heti miten. Jos joskus vielä tuon unelma-auton kyytiin pääsisi niin voih… :)

 • Reply Rimma 13.02.2014 at 12.42

  Mikroseikkaileminen kunniaan! Ihana Uusi-Seelanti <3

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.33

   Juuri näin! Olivat ne seikkailut sitten Suomessa, Norjassa tai Uudessa-Seelannissa!

 • Reply lena 13.02.2014 at 12.42

  Onpas hankalaa tuo maahantulo Uudessa Seelannissa. :D Täälläpäin maailmaa nämä kirjoitukset hymyilyttävät, tosin siellä tullissa saattaisi hymy hyytyä ja melko äkkiä!

  Aivan mahtavia kuvia ja tunnelmia Uudesta Seelannista. Ihan uteliaisuuttani, mikä siellä on lämpötila tällä hetkellä?

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.34

   Ovat nuo maahantulot täälläkin naurattaneet, ihan kunnolla, vaikka toki juuri siinä tilanteessa on ehkä hieman olleet hikisetkin hetket.

   Päivälämpötilat ovat täällä ehkä siinä +25C paikkeilla, vaikka aamut ja illat ovat TOSI viileät. Päivälläkin heti jos aurinko on pilvessä saa kyllä kaivella takkia esille, koska kylmä tuuli viilentää (mukavasti).

 • Reply Kea / Deep Red Blues 13.02.2014 at 13.52

  Kuulostaa niin ihanalta tuo teidän loma. Mäkin haluaisin unohtaa kengät autoon ja kävellä avojaloin… siitä haaveillessa!

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.35

   Täällä kävelee paljain jaloin niin turistit kuin paikallisetkin, kuulemma Wellingtonissa jopa kaupungin kaduilla! Paikalliset siis… :) Kenkien unohtaminen autoon tekee hyvää aina silloin tällöin.

 • Reply Lotta Watia 13.02.2014 at 14.25

  Uijui, ihania kuvia! Tuolla päin maailmaa on ehdottomasti vielä joskus päästävä käymään.

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.35

   Ehdottomasti!! en tiedä miksi odotin itse näin kauaa… :)

 • Reply Jenna 13.02.2014 at 16.15

  Mahtavia kuvia! Kuulostaa niin huipulta tuo teidän loma :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.36

   Täällä kyllä tykätään :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 14.02.2014 at 21.27

  Ihanaa, kun teillä on aikaa tutustua kaikessa rauhassa lähikulmiin :) Haluaisin lähteä juuri tuollaiselle lomalle, mutta koska ainakaan lähiaikoina ei ole mahdollista toteuttaa esim. mitään kuukauden mittaista juttua, pitäisi varmaan mennä jonnekin entuudesta tuttuun paikkaan vaikka viikoksi. Ja sitten vaan hengais :)

  • Reply satuvw 14.02.2014 at 23.37

   No se kyllä auttaa jos kohde on jo tuttu, silloin voi ottaa jo rauhassa kun kulmat ovat tuttuja. Ja sitten kun tulee mahdollisuus ottaa pidempi irtiotto, niin ei kun matkaan vain! :)

 • Reply Palmuaseman Sanna 15.02.2014 at 16.22

  Tuli ihanan lämmin tuulahdus tänne pimeään Suomeen ja alkoi hymyilyttää, kiitos!

  • Reply satuvw 16.02.2014 at 11.25

   Sanna kiitos ihanasta kommentista ja kiva jos täältä kaukaa tuntui pieni lämmin tuulahdus Suomessa asti!!

  Leave a Reply