Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huuma

Kesävaatteet odottavat valmiina jo Norjassa pakatuissa kasseissa ja olen vähitellen piilotellut villapaitoja ja kalsareita vanhempieni kaappien nurkkaan, pois tieltä. Me lähdemme kohta aurinkoon. Silti, leijun edelleen jossain korkealla ja ajatukset pyörivät täällä kylmässä, juuri nyt Uusi-Seelanti tuntuu kaukaiselta muutakin kuin kilometreissä mitattuna.

Matkamessuilla on aina ollut hauskaa, vaikka olenkin joskus kokenut olevani epäonnistunut arvontoihin osallistuja kirjoittaessani sormet jäykkinä yhteystietojani siihen sadanteen lipukkeeseen samalla kun vieressä mummo liimaa arvontakuponkiin yhteystietonsa tarralipukkeella. Siinä on voittamisen meininkiä.

Tänä vuonna olen ollut Messuhuumassa koko viikon. Jalat leijuvat vielä jokusen sentin parkettilattian yläpuolella ja ennen kuin Uusi-Seelanti kutsuu ja huumasta on jäljellä vain epämääräinen muisto, tässä viisi syytä siihen miksi ehkä kohta tässä hurmion ja nousuhumalan kaltaisen tunteen vallassa pakkaan muksut autoon ja ajelen täältä Tampereelta takaisin messujen hulinaan. Vaikka suunnitelmana oli ottaa iisisti kotona ennen pitkää matkaa.

Nordic Bloggers Experience

Matkamessut ovat aina ja luonnollisesti vetäneet puoleensa matkablogaajia, tänä vuonna erityisesti. Nordic Bloggers Experience – projektin kautta Helsinkiin saapui erilaisten Suomi-kokemusten jälkeen 46 kansainvälistä blogaajaa, ja sain itse kunnian lähteä emännöimään osaa porukkaa Tallinnaan. NBE toi mukanaan myös tieto-taitoa ja informaatiota siitä mitä ja miten blogaajien kanssa voi ja kannattaa tehdä yhdessä, ja blogaajien ja yritysten yhteinen seminaari toi varmasti paljon ajateltavaa pöydän molemmille puolille.

Nordic Bloggers Experience Helsinki

Klaus K ja viisikymmentä syytä olla iloinen

Helsingin ainutlaatuisen upea THE design hotelli toivotti meidän Instagram Travel Thursday – projektin vastaan enemmänkin kuin lämpimästi ja miten mahtavaa oli saada kokoon viidenkymmenen suomalaisen blogaajan porukka!? Kansainvälinen kaarti liittyi seuraamme myös, mukanaan Italian matkailun johtohahmot joista toisen tunsin taannoisen BlogVille-projektin tiimoilta. Toivottavasti näemme mielenkiintoisia suomalaisia blogaajaprojekteja suuntaamassa Italiaan tämän vuoden aikana!

Klaus K Design Hotel Helsinki

Bloggers evening at Klaus K

Bloggers evening at Klaus K

Ehkä parasta oli kuitekin se innostus, uusien ja tuttujen blogaajien tapaaminen ja aamutunneille jatkunut ideoiden ja ajatusten vaihto. Tämän teemme vielä uudestaan.

Haloo Helsinki ja oma soma koti

Pikaisten Helsinki-pyrähdysten aikana löydän itseni yleensä ystävien nurkista. Tällä kertaa levitin pienen pyörilläkulkevan omaisuuteni suurellisesti ympäri omaa asuntoa aivan keskellä Helsingin keskustaa. FlipKeyn ja Skimbacon yhteistyön kautta käyttööni saama kämppä oli täydellinen pieni rauhallinen keidas Kaisaniemen Vuorikadulla, missä pitkien päivien päätteeksi pistin teepannun porisemaan ja nostin jalat hetkeksi pöydälle.

Winter morning in Helsinki

Mukava meno messuilla

Kirjoitin torstaina muutamia messutärppejäni ja kuinka nämä osuivatkin sopivasti kohdalleen. Odottamattomia suosikkeja löytyi myös ja en usko että Inari-Saariselän osaston tunnelmaa voittaa mikään. Ainakin perjantaina tasatunnein tunnelman kattoon kohottivat Ailu Valteen ja Sombun kokoonpano, ja Niillas Holmberg oli menossa mukana myös vaikka hänet itse missasinkin.

Katsotaan seuraako Mini tänään äitinsä jalanjälkiä ja lähtee virtuaalilomalle Finnmatkojen mukana. Löydätkö alla olevalta videolta ketään tuttuja? Kannattaa muuten myös kurkata Rantapallon messuvideot, sieltä löytyy monta mukavaa faktaa ja kasvoa!

Me. Matkablogaajat.

Ja kameran takaa löytyvä ystäväni Raisa.

En olisi melkein viisi vuotta sitten aloitellessani blogaamista uskonut että tapaisin ruudun takaa ketään. Ja että tämän porukan kanssa voisi vaihtaa ajatuksia, ideoita ja kehittää uutta. Mutta näin se on.

Matkablogaajat

Kuvassa blogeittain: Maailma palaa, meikäläinen, messujen ihana Anna, Siveltimellä, Archie gone Lebanon, Stiletti-korkokanta, Panun matkat, Running with the Wild Horses, Pieniä polkuja maailmalle, Miikkulaisen Life’s an Adventure, Ison veen rannalla.

Mutta ehkäpä tässä kaikessa se eniten leijuttava asia on se, kuinka pienet palaset ovat loksahtaneen kohdalleen, uusia ideoita on kehitteillä ja kuinka ihanaa oli tavata matkablogaajakollegoita, sekä Suomesta että ulkomailta. 

Ja ehkäpä me näemme messuilla tänään!?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Annika / travellovermaailmalla 19.01.2014 at 12.35

  Nauti viimeisestäkin messupäivästä! Ja sitten kohti uusia seikkailuja!

  • Reply satuvw 19.01.2014 at 19.26

   Kiitos! Oli kyllä tosi kiva vielä piipahtaa vaikka muksut sitten viime tipassa jäivätkin Tampereella. Ja ne uudet seikkailut alkavat ihan kohta :)

 • Reply Amanda 19.01.2014 at 15.09

  Hee, mahtavaa, et malttanut pysyä poissa :) Olipa kivaa nähdä, vaikkakin lyhyesti! Kiitos vielä tätäkin kautta torstain tapaamisesta, huikean inspiroivia juttuja.

  • Reply satuvw 19.01.2014 at 19.28

   No joo, näin kävi. Istun nyt junassa takaisin kohti Tamperetta kun kyydin Helsinkiin sain kaverilta, ja kyllähän tässä kävi mielessä oliko tämä ihan järkevää… Mukavaa kuitenkin jos ei muuta! :) Ja siis ihanaa että pääsit tulemaan torstaina, nyt jäi kyllä Intian kuulumiset aivan kuulematta mutta ehkäpä maaliskuussa kun palaamme tuolta kaukaa niin ehtii istumaan alas ajan kanssa!?

 • Reply kalamuija 19.01.2014 at 20.30

  Kiitos viimeisestä. Oli kiva ilta KlausK:ssa. Matkamessut jäi väliin… oli niin rankka tuo edellisillan reissu:) Hyvää reissua teille. Nauti auringosta ja helli meitä ihanilla lomakuvilla. Eikö ole ihanaa kun koko perhe on koossa taas? Sulle on kahvikutsu mun blogissa kun ehdit taas koneelle istumaan:)

  • Reply satuvw 19.01.2014 at 22.49

   Kiitos viimeisestä myös itsellesi, ihanaa että lähdit mukaan illanviettoon, oli kiva tavata vihdoin ja viimein!! Meillä ei ihan vielä ole perhe koossa, muutama yö vielä ja sitten. Kurkkaanpa kutsun samantien (nimimerkillä ehkä maailman huonoin haasteiden vastaanottaja…)!

 • Reply Inka 19.01.2014 at 21.03

  Hauskaa että päädyit messuille vielä tänään, toivottavasti oli kivoja juttuja. Oli kyllä ihan mahtava tavata viimein, enkä oo vieläkään päässy yli siitä miten kivalta sun ääni kuulosti! :D Toivottavasti nähään taas pian! :)

  • Reply satuvw 19.01.2014 at 22.50

   Oli kyllä kiva käydä vielä ihan rauhassa kiertämässä ilman minkäänlaista kiirettä, ja kyllä, aivan mahtavaa VIHDOIN JA VIIMEIN treffata! Ja tuo ääni-kommentti on ehkä oudoin, mutta hymyilyttävin kohteliaisuus mitä olen koskaan saanut. Vieläkin siis hymyilyttää… :)

 • Reply Lena / london and beyond 20.01.2014 at 13.57

  Ihana lukea näitä matkamessu-postauksia, tapahtuma näytti olevan kovin onnistunut! Oon täällä ihan vihreänä kateudesta sun NZ reissusta, innokkaasti odottelen jo postauksia ja kuulumisia sieltä ;)

  • Reply satuvw 20.01.2014 at 22.52

   Siis Matkamessut olivat kyllä parhaat koskaan, siihen tietty vaikutti kaikki tuo bloggareille suunnattu ohjelma… :) Ja innolla jo itsekin odotan reissua, se on NIIN lähellä! :)

 • Reply Sanna / Palmuasema 20.01.2014 at 17.26

  Oli tosi kiva tavata, nyt lukee blogiakin ihan uudella ajatuksella! :) Mahtavaa matkaa!

  • Reply satuvw 20.01.2014 at 22.54

   Oli tosiaan ihana tavata, ja olet oikeassa, blogeja lukee aivan eri mielellä kun tietää kuka siellä ruudun takana on!

 • Reply Sanna / Siveltimellä 21.01.2014 at 14.32

  Huikea matkailuaiheinen viikonloppu myös minulla takana ja kiitos siitä kuuluu monelta osin myös sinulle ja Klaus K:lle ja ylipäätään IG Travel Thursday porukalle. Matkamessujen blogaajakollegoista puhumattakaan. Niin mukavaa aina tavata livenä henkilö blogin takaa :) Tästä on hyvä jatkaa! Ja hei loistavaa matkaa! :)

  • Reply satuvw 21.01.2014 at 17.44

   Kiitos Sanna ihanasta kommentista, oli tosi kiva tavata vihdoin ja on aivan erilaista seurailla blogeja kun tietää kuka siellä ruudun takana oikeasti on. Ja nyt pitäisi pakata mutta kun ei… :)

 • Reply Nella Kaukokaipuu 22.01.2014 at 18.16

  Voi että miten ihana postaus, vasta nyt ehdin tsekkaamaan tän kaiken matkamessutohinan jälkeen, huh. Kiitos, kun sain olla mukana järkkäämässä ja kiitos, että sä oot vetämässä näitä juttuja. <3

  • Reply satuvw 23.01.2014 at 0.42

   Siis KIITOS kun olet mukana, ei tästä tulisi mitään ilman sinua ja Veeraa ja on ihana kun olet ollut sparraamassa kun on ollut tarvetta :)

  Leave a Reply