Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin

New School goes Old School via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Tämän viikon Instagram Travel Thursday-kamppiksen kunniaksi on otsikon mukaisesti tiedossa tietoisku kätevistä mobiilisovelluksista joilla saa lisäpaukkuja kännykkäkuviin. Lopussa myös muutamia vinkkejä siitä mitä kaikkea IG-kuvilla voi myös tehdä. Yllä mini, eli meidän new-school goes old-school, mutta mikä sen parempi laite treenata kuvauksen alkeita kuin iskun- ja vedenkestävä vanha kamera. Ja appseista ei ole tietoakaan… Vielä!

Vinkit kuvankäsittelyyn ja kuvaukseen

”Vähemmän on enemmän” toimii ainakin minulla, vaikka ihailenkin suuresti upeita, taiteellisia kuvia jos kuvankäsittely on toteutettu taidolla. Silti pieni (joskus suurikin) värien korjailu on paikallaan ja yleensä teen kuvista jo valmiiksi neliön ennen kuin edes lisään kuvia Instagramiin. Tässä muutamia suosikeistani sekä muutama uusi ehdokas jotka ovat kokeilussa.

Snapseed – Ehdoton suosikkini ja kaikki Instagram kuvani ainakin käväisevät Snapseedin kautta, vaikka se olisikin vain ”neliöitymistä” varten. Snapseedillä voi kätevästi muokata mm. kuvan kirkkautta, kontrastia, tunnelmaa, varjoja tai lämpöä, suoristaa vinoon menneitä otoksia, lisätä Snapseedin omia filttereitä tai muokata vain tietyn pisteen tai alueen ominaisuuksia. Kuviin voi myös lisätä monien vaihtoehtojen joukosta reunat, tai  muokata kuvan muotoa, vaikka siksi neliöksi. Mikä parasta, sovellus on ilmainen.

Camera+ – Itse käytän Cameraplussaa tasan yhteen tarkoitukseen ja silloin se tulee erittäin tarpeeseen. Onko sinua koskaan harmittanut kun kännykkäkameran (minulla iPhone4) kohdistin ottaa samasta pisteestä myös valotuksen? Käyttämällä Cameraplussan kameraa pystyt valitsemaan kohdistuksen ja valotuksen helposti eri pisteistä ja ainakin valotuksellisesti hankalissa tilanteissa tämä on ihan ehdoton. Hinta 1,79€.

Uusia tuttavuuksia

Instagram Travel Thursday by @Nellahelsinki

Keskustelin hiljattain Kaukokaipuun Marinellan kanssa kätevistä mobiilisovelluksista ja Nella vinkkasi muutamat omista suosikeistaan. Yllä Nellan Instagram-kuvista (luvalla) napattu otos, missä on käytetty sekä InStatusta että Shapelyä. Nellahan löytyy Instagramin puolelta osoitteesta @nellahelsinki. Käykääpä kurkkaamassa ja seuraamassa!

 • Afterlight – Kilpaileva appsi Snapseedille, koska sovelluksissa on monia samoja ominaisuuksia. Snapseedin käyttäjänä tämä appsi vaatii hieman totuttelua mutta vertailussa on, katsotaan kumpi appsi tuntuu hetken kokeilun jälkeen toimivammalta! Hinta 0,89€.
 • InStatus Tyylikkäät tekstit kuviin. Itse olen käyttänyt tekstejä julkisesti kuvissa hyvin harvoin (eli en koskaan), mutta tätä kokeillessani alkoi tuo tekstitys homma hieman jopa houkuttamaan… Ehdottomasti paras tekstiappseista mitä olen testannut!  Hinta 0,89€.
 • Shapely – Appsilla saa kuviin erilaisia muotoja, tekstejä ja vaikka mitä kivaa, Marinellaa lainatakseni, sopii heille ”jotka tykkäävät askarrella”. Ilmainen.

Kuvat käyttöön

Instaport – Ehdottomasti helpoin tapa tallentaa Instagram-kuvat yhdellä kertaa Instagramista koneelle. Sivuille kirjaudutaan Instagram-tunnuksilla ja omalle koneelle voi tallentaa vaikka kaikki oman tilin kuvat kerralla tai vaihtoehtoisesti kuvat tietyltä aikajaksolta, tietyllä #-tunnisteella tai vaikkapa ne muiden kuvat mihin on käynyt klikkailemassa sydämiä.

Printic – Postikortit ovat täällä taas! Printicin avulla omista kännykkä- tai Instagram-kuvista voi kätevästi tehdä postikortit joita lähettää ystäville maailmalta. Kortti ja sen lähettäminen maksaa 0.79€, ja minimimäärä per kortti on 3kpl.

Blurb – Instagram kuvista kirja. Omat kuvat saa painatettua muistoksi kirjamuotoon helposti Blurbin online-sovelluksella. Lähtöhinta on $18,99, ja kirjasta voi tehdä maksimissaan 200-sivuisen.

Näitä erilaisia sovelluksia on aivan mielettömästi, käytätkö sinä itse jotain ja mitkä ovat omat suosikkisi? Kokeilen aina aika ajoin uusia, jotka sitten kameran muistin täytyttyä tulevat tuhottua toimivimpien ohjelmien alta pois!

Ja hei, jos et ole jo kokeillut Statigramia, kannattaa käydä kurkkaamassa myös tämä. Statigramista voi tarkastella omiin kuviin ja Instagram-tiliin liittyviä numeroita ja statistiikkaa. Opinpa tässä esimerkiksi sen että kaikkein tykätyin kuvani on ollut tämä syksyinen kuva Strynistä.

Stryn via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.Previous Post Next Post

26 Comments

 • Reply kaukokaipuu 21.11.2013 at 8.55

  Aivan kingi postaus! Snapseed oli mulle kokonaan uusi tuttavuus ja voi että toivoisin tuota vinoon menneiden kuvien korjausnappulaa Afteriinkin.

  Myös Camera+ oli mulle tuntematon ja tuohan kuulostaa aivan mainiolta työkalulta. En nimittäin tykkää yhtään, että iPhone valottaa kuvat automaattisesti. Ihan järjetön idea ylipäätään.

  Myös Statigram on mulle uusi tuttavuus, joten Satu, tää sun postaus oli oikeasti aivan mainio. Mä pistän tän jakoon omillekin lukijoille. Itseasiassa käyn linkkaamassa tän nyt saman tien tuonne mun postaukseen!

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 10.05

   Eih, Snapseed on mielestäni AIVAN paras näistä kaikista. Tosin Afterlight on nyt kokeilussa joten katsotaan katsotaan… :)

 • Reply Heidi / Auringon alla 21.11.2013 at 9.33

  Jee mikä postaus! Kiitti vinkeistä, mä tykkään välillä askarrella, joten ainakin jotain näistä menee oikeasti kokeiluunkin :) Itse olen käyttänyt jonkin aikaa InstaCollagea, jolla saa siis kivoja kollaaseja mutta myös yhden kuvan juttuja.

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 10.07

   Mää en tykkää askarrella (paitsi joskus harvoin, ja ehkä minin kanssa ihan livenä enemmänkin), mutta ihan tuollaisia perus kuvankäsittelyjä tykkään tehdä. Testailen kyllä nyt tuota teksti appia joten katsotaan mitä tässä vielä keksii!

 • Reply Amanda 21.11.2013 at 12.56

  Mahtava postaus! Tuli paljon uusia vinkkejä ja kokeiluun ehdottomasti lähtee, ainakin toi Camera+.

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 12.58

   Kiva jos löytyi jotain uutta kokeiltavaa! Camera+ on kyllä kätevä, vaikka sitä tulee käytettyä vain silloin tällöin. Mutta juuri silloin sitä tarvitseekin kipeiten :)

 • Reply Kea 21.11.2013 at 14.11

  Snapseed on myös mun kuvanmuokkausappi nro 1! Ollut varmaan jo yli vuoden ajan… Tykkään myös joistain Afterlightin ominaisuuksista, mutta Snapseed pesee sen käyttöliittymällään 6-0. Muita mun suosikkeja: Over on hyvä tekstien ja numeroiden lisäämiseen, Handy Photolla saa parhaiten retusoitua ja poistettua epäkohtia, TimerCamilla saa ajastettua kuvia iPhonella, InFrame Cutilla saa hyviä kollaaseja, Flipagramilla saa instakuvista videoita, VSCOcamilla on kivat filtterit ja RhonnaDesignilla ja BeautifulMessillä saa kivoja tekstejä, kuvioita ja bannereita lisättyä valmiisiin kuviin. Mulla on ollut aktiivisessa käytössä nyt jo 2 vuotta myös Photo365, jolla voi pitää kuvapäiväkirjaa. Sen avulla muistaa hyvin mitä tapahtui tiettyinä päivinä menneisyydessä. :) Tulipa pitkä kommentti!

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 20.56

   Ihan paras kommentti! Näitä appseja on niin mielettömästi että on aina hyvä kuulla muiden suosikeista, itsekin olen kokeillut vaikka mitä, mutta moneen niistä on mennyt hermot samoin tein. Ajastettuja kuvia iPhonella? Tuo oli uutinen ja haluan testata heti, mielelläni jonkun pienen tripodin kera. Tuota Photo365:sta kokeilin joskus pikaisesti mutta mää oon niin huono tekemään tuollaisia juttuja joita pitäisi tehdä joka päivä.

  • Reply kaukokaipuu 21.11.2013 at 22.48

   No huhhu. Aivan mainio kommentti tosiaan Kea! (:

 • Reply maisasofia 21.11.2013 at 14.17

  Loistava aihe, Satu :) itsekin oon juuttunu lähinnä samoihin; yleensä käytän vaan afterlightia kuvien suoristamiseen ja hienosäätöön koska mulla on sieltä käytössä aina sama filtteri. Joskus käytän rhonnaa, jos haluan jonkun tekstin kuvaan, pitääpä vilkaista tuo instatus :) joku vinkkas mulle instaportista risteilyllä ja iso kiitos kyseiselle henkilölle (anteeksi en muista kuka!), koska mun tekniikkavaikeudet pieneni sillä murto-osaan… :)

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 20.57

   Tosi hyvä kuulla että tekniikkaongelmiin löytyi risteilyllä ratkaisuja, toivottavasti Instagram on sulla nyt toiminut ilman ongelmia! Rhonna näyttää siis olevan suosittu, täytyypä sitä itsekin kokeilla.

 • Reply Katja 21.11.2013 at 15.11

  Aivan huippu postaus! Itse olen aika laiska kuvien muokkaaja, mutta joskus sitä aina innostuu leikkimään, mutta näitä pitää kyllä nyt ottaa testaukseen. Siispä kiitos paljon näistä!! : )

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 20.58

   No noin se menee itsellänikin, yleensä jätän aika minimiin mutta välillä on kiva ”irrotella”. Harvemmin ne teokset tosin päätyvät muiden nähtäväksi :)

 • Reply Anne 21.11.2013 at 15.28

  Ooooh, kiitos tästä! Pitää lähteä oikein ajan kanssa tutustumaan noihin eri appeihin!

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 20.59

   ”Ajan kanssa”, juuri niin, näiden parissa saa kulumaan iäisyyden!!! :)

 • Reply Veera Bianca 21.11.2013 at 20.17

  Kiitos tästä postauksesta, ei auta kun alkaa testailla äpsejä kun saan iphonen vaan takaisin elävien kirjoihin kun laturi posahti! Camera+sta olen kuullut viimeaikoina paljon hyvää, mutta so far käytössä vain iphonen oma kamera! :)

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 21.02

   Voi ei, toivottavasti saat puhelimeen taas pian virtaa! Nykyään on aika orpo olo jos puhelin ei toimi, vaikka on se toisaalta välillä ihan vapauttavaakin.

 • Reply katariina72000 21.11.2013 at 20.34

  Voihan kääkkä. Ihan liikaa kaikenlaisia kivoja kokeiltavia juttuja.

  Mä innostun helposti latailemaan kaikenlaisia appseja, mutta sitten kun se ekan kerran tilttaa, niin se on siinä. Ilmeisesti noi kaikki toimii moitteetta :)

  • Reply satuvw 21.11.2013 at 21.03

   Tuttu juttu, nyt oon tosin rajannut sen aika tarkkaan ihan pariin appsiin, ja kokeilussa olevat poistan nopeasti jos tuntuu siltä että en tule niitä säännöllisesti käyttämään.

 • Reply Heli 23.11.2013 at 12.23

  Kiitos vinkeistä! En ole tutustunut vielä mihinkään mobiilisovelluksiin kuvienkäsittelyssä, kun olen ollut niin ihastunut jo pelkän Instagramin ominaisuuksiin. Mutta nyt pitää kyllä alkaa kokeilla.

  • Reply satuvw 25.11.2013 at 11.01

   Itse jätän nykyään usein Instagramin omat filtterit käyttämättä ja teen kaiken tarvittavan näillä. Eli kannattaa kokeilla! :)

 • Reply Instagram Travel Thursday: 2013; 882, 36.4k, 2.011 | KaukokaipuuKaukokaipuu 22.03.2014 at 19.02

  […] 2013 parhaita paloja Statigramista, Instagramin omasta analytiikkatyökalusta, jonka löysin Sadun Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin -postauksen ansiosta. Ei tullut yllätyksenä, että yhtenä tempauksen virallisista […]

 • Reply Instagram Travel Thursday: Kurkistus kamerareppuun | Kaukokaipuu matkablogiKaukokaipuu matkablogi 23.03.2014 at 19.32

  […] kuvamuokkailut kiinnostavat enemmänkin, kannattaa ehdottomasti tsekata Satun Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin -postaus. Sain tuolta valtavasti uutta tietoa ja inspiraatiota – etenkin Statisgram on […]

 • Reply Bloggaajien parhaat matkavinkit 03.03.2015 at 18.59

  […] Nykyisin matkakuvaus on aika pitkälle sama asia kuin kännykkäkuvaus, ja Satu onkin kirjoittanut kattavan postauksen omista suosikkisovelluksistaan, mitä kännykkäkuvaamiseen tulee. Nämä sovellukset kun löytyy luurista, niin taatusti tulee […]

 • Reply menang 27.02.2019 at 8.44

  No noin se menee itsellänikin, yleensä jätän aika minimiin mutta välillä on kiva ”irrotella”. Harvemmin ne teokset tosin päätyvät muiden nähtäväksi :)

 • Reply kumpulansitus 27.02.2019 at 8.46

  Tuttu juttu, nyt oon tosin rajannut sen aika tarkkaan ihan pariin appsiin, ja kokeilussa olevat poistan nopeasti jos tuntuu siltä että en tule niitä säännöllisesti käyttämään.

 • Leave a Reply