Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lasten Tampere

Kävin viikonloppuna läpi läppärini kuva-arkistoja ja vain kuukauden takaa eteeni aukesi vihreitä nummia, rikkonaista rannikkoa ja aivan mielettömän upeita maisemia. Irlannista on siis vielä monta tarinaa kertomatta, mutta sillä välin kun yritän selvittää miten lisään kuvat tänne blogiini jatkossa niin että maisemat pääsevät oikeuksiinsa (toisin sanoen yritän selvittää mitä Flickr-tililleni on tapahtunut), tässä muutamia vinkkejä Tampereelta lapsille ja lapsenmielisille. Kännykkäkuvien kera.

Näin ulkosuomalaisena kotimaanmatkoihin liittyy aina paljon nostalgiaa ja muistoja, ja Tampereella tulee yleensä koluttua omia vanhoja suosikkipaikkojani. Saakoon vaikka jo monesti mainitut Pyynikin munkit jälleen kerran oikeutetun maininnan.

Nyt kun tuo meidän mini alkaa olla siinä iässä että hänen varjollaan voin aivan oikeutetusti kiertää ja käydä läpi lastentapahtumia ja aktiviteettejä, on Tampere auennut aivan uudella tavalla. Tämähän on paratiisi lapsille ja lastenmielisille! On vauvauintia, jumppaa, joogaa, laulua, teatteria, urheilukeskuksia ja Hoploppia. Ja samat näille hieman isommille pienille.

Meillä loppui viime reissulla aika aivan täysin kesken, mutta tässä muutamat suosikeistani Tampereelta ja lähikunnista, ja lista niistä paikoista missä me kyllä vielä joskus käydään! Ennen kuin nuo muksut tulevat siihen ikään että mikään mitä äiti sanoo ei kiinnosta, ei sitten tippaakaan (kauhulla niitä päiviä odottaessa).

Teatteri Mukamas, Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Teatteri Mukamas – www.teatterimukamas.com

Lastenteatteria parhaimmillaan kodikkaasti Pispalassa vanhassa puutalossa. Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, missä suurin osa ohjelmistosta on suunnattu lapsille. Meidän reissulla kävimme katsastamassa nollasta kolmeen vuotiaille tarkoitetun “Satuvarjon alla KUK-KUU” esityksen, missä Mini innostui taputellen tanssimaan ja pieni mies katseli koko esityksen tarkkaavaisesti joskin hieman kummissaan. Liput 6,50€.

Koko perheen liikuntakeskus Hippa –  www.hippa.fi

Ohjelmaa koko perheelle, viikoittain voi liikkua vaikka CheerHipan, KeijuHipan, NinjaHipan tai ParkourHipan merkeissä, mutta me ulkopaikkakuntalaisetkin voimme liikkua omin toimin keskuksessa. Tekemistä löytyi temppuradan, kiipeilyseinän ja trampoliinin muodossa, vaikka minin suosikki taisikin olla pienet nukenrattaat ja siinä kärrättävät vauvanuket ja pehmolelut. Sisäänpääsy muksuilta VapaaHippaan (eli vapaavuoroilla tapahtuvaa salien ja laitteiden käyttöä): 1-3 vuotiaat 4€, yli kolmevuotiaat ja aikuiset 8€. Alla oleva kuvasarja on Hipasta. 

Kuohu, Kangasalan Uimahalli –  www.kangasalanuimahalli.fi

Juuri sitä mitä uimahallin pitääkin olla; siisti, valoisa, ja lapsille oma matala allas ja vesileluja.

Hinnat: Aikuiset 7,60€ lapset/nuoret 4 -16 v. 3,30€, Lapset 0 – 3v. maksutta

Liikuntakeskus Hippa, Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Ja muutamia syitä miksi Tampereelle pitää vielä palata

  • Lasten Kultturikeskus Rulla: Tampereen Kaupungin Kulttuurikeskuksen ylläpitämä keskus, missä lapset saavat taiteilla ja esitellä töitään ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullaan on ilmainen sisäänpääsy, ja se on auki to-pe klo 9-14 ja la-su klo 11-16.
  • Ahaa Teatteri: Lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ammattiteatteri, missä myös nuoret tekijät, ohjaajat ja käsikirjoittajat pääsevät ohjelmistossa esille. Tällä hetkellä ohjelmistossa on Viirun ja Pesosen joulu, perhenäytelmä yli 3-vuotiaille.
  • Tampereen Napapiiri: Vauva- ja taaperosirkusta, tosin kertamaksukäytäntöä ei taida löytyä vaan sirkus on kurssimuotoinen.

Ja tietenkin listalta löytyvät myös Särkänniemi ja ehostettu eläinpuisto, delfinaario, Lasten liikennepuisto, Herra Hakkaraisen talo…

Muita vinkkejä lapsiperheille

Tampereen Napapiirissä toimii myös kantoliinalainaamo, josta voi lainata erilaisia kantoliinoja ja -reppuja edulliseen hintaan. Viikkovuokra on vain 5 € +20 € pantti.

Isompia lastentarvikkeita, kuten auton turvaistuimia tai matkasänkyjä voi vuokrata mm. Baby Stylestä, viikon vuokrahinta esimerkiksi 2-vuotiaan turvaistuimelle on 12 euroa.

Ja lisää ideoita Tampereen reissulle löytyy Visit Tampereen sivuilta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply