Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Budjettimatkailijan Norja

Näkymiä Norjasta I @SatuVW I Destination Unknown

Budjettimatkailu ja Norja eivät ehkä ihan ensi kuulemalta kulje käsi kädessä, mutta Norjan reissua varten ei välttämättä tarvitse pistää kaikkia säästöjä likoon, tai jäädä kotiin odottamaan lottovoittoa. Tämän Instagram Travel Thursdayn (ensimmäinen kerta kun kuulit Instagram torstaista? kurkkaa tämän jutun loppuun ja löydät lisää infoa) kunniaksi ajattelin pikaisesti kerätä omat vinkkini edulliseen matkailuun Norjassa. Pienenä varoituksena kuitenkin se, että näihin vinkkeihin ei sisälly hotellimajoittautumista tai luksus-illallisia auringon laskiessa meren ylle, vaan nyt mennään enemmänkin ulkoilumeiningillä… :)

Matkailu Norjassa

Matkailua Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Suomesta Norjaanhan pääsee kätevästi autolla joko lautalla ja Tukholman kautta, tai kiertämällä pohjoisesta. Jos kuitenkin tulet Norjaan lentäen, julkisilla kulkuvälineillä pystyy matkaan suhteellisen edullisesti ympäri Norjaa, varsinkin jos reissu on suunniteltu etukäteen.

NSB, eli paikallinen VR tarjoaa ns. ”minipris” junalippuja jotka voi ostaa netin kautta. Se kuinka läheltä lähtöä lippuja voi vielä ostaa riippuu lippujen kysynnästä, joskus halvemmat liput voi saada päivääkin ennen lähtöä. Minipris-lippujen hinta on NOK 249,- (noin €30), ja tuolla hinnalla pääsee vaikka seitsemäntoista tunnin matkalle Oslosta Bodø:n asti.

Norjan sisäisillä lennoilla pääsee kätevästi hieman pidemmällekin aina Oslosta jäämerelle asti. Perinteisten paikasta A paikkaan B lippujen lisäksi Widerøen kautta voi kesäisin ostaa ”Explore Norway” lipun joka on periaatteessa ilmojen Interrail lippu. Lisäksi samaisella lentoyhtiöllä on ”Fly and Bike” tarjous pohjoisen Norjan matkailuun, eli käytännössä lipun hintaan voi sisällyttää polkupyörävuokran, ja pyörä odottaa matkailijaa saapumislentokentällä.

Majoitus

Telttailua Norjassa via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Kaikkein halvimmilla Norjassa pääsee kun ottaa kaiken hyödyn irti Norjassakin tunnetuista jokamiehenoikeuksista. Norjassa jokamiehenoikeudet tarkoittavat telttailijalle sitä, että teltan voi pystyttää yhdeksi yöksi luonnossa mihin vain, kunhan se ei ole 150m päässä asutuksesta tai kenenkään tontilla, viljelysmaalla tai autotienvarsien pysähdyspaikalla. Leirintäalueita löytyy myös tiuhaan tahtiin ja useimmilla leirintäalueilla on ainakin yksinkertaisia mökkejä. Lista leirintäalueista löytyy Visit Norway:n sivuilta.

Ruoka ja juoma

Wining and Dining Norjassa via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Jos haluat syödä, ja varsinkin juoda ravintoloissa lomasi jokaisena iltana, pienoinen lottovoitto olisi varmasti mukava. Parhaiten budjetissa pysyy niin että a) lastaa autoon jo Suomessa ainakin osan reissun ruuista ja juomista b) ostaa tax-freesta tarvittavat juomat, ja shoppailee muuten paikallisissa marketeissa.

Toki lomaan kuuluu, ainakin itselläni, paikallisen ruuan ja juoman maistelu, mutta ravintola kannattaa valita tarkkaan kun lähtee ulos syömään. Vaikka Norja(kaan) ei ole kansainvälisesti tunnustettu kulinaarisuuden kehto, täältä löytyy silti mielenkiintoisia ruokaprojekteja kuten ”Smak av Kysten” (vapaasti käännettynä ”rannikon maut”) missä partneriravintolat keskittyvät paikallisiin ja vuodenajan mukaisiin merellisiin raaka-aineisiin.

Ja kalastamaanhan voi lähteä kuka vaan, ja rannikolla voi kalastaa meressä ilman sen kummempia lupia (kunhan siis pysyy itse mannermaalla).

Aktiviteetit

Aktiviteettejä Norjassa via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Ei taida olla ensimmäinen kerta kun hehkutan Norjan ulkoilumahdollisuuksia ja se täytyy nyt todeta aina vain uudestaan: tämä on ulkoilijan paratiisi haluat sitten lähteä haikkaamaan, fillaroimaan, hiihtämään, kalastaman, melomaan… No, oikeastaan ihan mitä vaan!

Toki voit jäädä kaupunkiin neiti minin tapaan ja testata paikalliset tunnelit äänitaiteen luomiseksi, minin mielestä parhaimmat kaiut lähti tuolta seinän vierestä!

Norjan parhaat palat

Maihaugenin ulkoilmamuseo via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Norjasta on tässä blogissa tullut kirjoitettua aivan mielettömästi, onhan tämä nykyinen kotimme, mutta yritin löytää tuolta arkistojen kätköistä muutamia suosikkejani tai jollain tavalla informatiivisia postauksia teitä varten. Jos muuten ei ole tullut vielä kipinää lähteä Norjaan, toivottavasti nämä antavat sen sysäyksen! Ja toivottavasti saan tässä syksyn aikana blogia vähän järjestykseen niin että asiat löytyvät hieman helpommin kuin nyt!

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Katja 05.09.2013 at 7.22

  Kyllä täytyisi ehdottomasti Norjassa päästä käymään! Erityisesti olen haaveillut jo ties kuin pitkään Oslon matkasta (täällä odotellaankin joskos Norwegian avaisi joskus sinne suoran lennon Oulusta.) ja automatkasta tuonne aivan pohjoiseen ja nyt tuoreimpana tietenkin niistä Lofooteista! Ahhh olisi niin paljon paikkoja käytävänä! :D

  • Reply satuvw 05.09.2013 at 11.26

   No niinpä! Me ollaan lähiaikoina lähdössä pienelle ”road tripille” täällä Norjassa, ja ongelmaksi on muodostunut että minne oikein mennään, kun mahdollisuuksia on NIIN paljon! :)

 • Reply Heidi 05.09.2013 at 7.52

  Me tehtiin pienenä ainakin muutama budjettiloma Norjaan. Eipä taidettu syödä ravintolassa juurikaan ja teltta oli mukana. Niistä reissuista on jäänyt mukavat muistot :)

  • Reply satuvw 05.09.2013 at 11.27

   Ei sitä tosiaan tarvitse paljon ohjelmaa ja ”luksusta” kehitellä muksujenkaan kanssa, nyt täällä toivotaan vaan että seuraavien viikkojen aikana säät pysyvät hyvinä meidän budjettireissua varten!

 • Reply maisasofia 05.09.2013 at 9.52

  Asuntoautolla ollaan suunniteltu matkaavamme sinne täältä Oulusta, osaatko sanoa mitään ”parkkialueista”, joissa voitaisiin myös yöpyä autossa? :) Hyvä ja informatiivinen postaus kaikinpuolin!

  • Reply satuvw 05.09.2013 at 11.30

   Hyvä kysymys! Asuntoautoja näkyy kyllä parkissa täällä öisinkin noilla pysähdysalueilla, en ole kuitenkaan varma kuinka ”laillista” se on. Vähän alueesta tuokin riippuu tosin, muistaakseni vuonojen alueella on vaikeampi parkkeerata autoa ihan mihin vaan. Yksi tapa löytää rauhallinen majapaikka on poiketa pääteiltä ns. ”bomb vei” (meniköhän kirjoitusasu nyt ihan oikein…), eli maksullisille pienille (hiella)teille. Yleensä tuo maksu on 30-50 kruunun välillä ja liikennettä ei ole kovinkaan paljoa.

   • Reply maisasofia 05.09.2013 at 13.24

    Okei! Hienoa, eiköhän noista löydy tietoa lisääkin kun vähän vaikka perehtyy googlen saloihin. Kiitti! :)

 • Reply lena 05.09.2013 at 13.12

  Kiva lukea näitä Norja-postauksia! Häpeäkseni tunnustan että en ole koskaan Norjassa käynyt, joten pistetään mietintämyssyyn :) Lontoosta ainakin Osloon pääsee hyvin edullisesti.

  • Reply satuvw 05.09.2013 at 13.18

   Kiitoksia Lena! Ja Norjaan pääsee tosiaan helposti Englannistakin, jos ei halua Ryanairilla lentää niin Norwegianin siivillä pääsee ainakin edullisesti. :) Joten ei muuta kuin tänne visiitille!

 • Reply Teea 05.09.2013 at 17.26

  Todella kiva teksti, tykkäsin :)

  • Reply satuvw 05.09.2013 at 17.31

   Kiitos Teea! Sait hymyn huulille! :)

 • Reply Veera Bianca 07.09.2013 at 13.26

  Mä olen niin alkanut haaveilla Norjaan matkaamisesta sun blogisi takia! :) Toi Wine goes with everything I wear on ihana :)

  • Reply satuvw 07.09.2013 at 22.12

   Kiva kuulla, täytyy oikeasti katsoa jos tänne sais järkättyä jotain bloggareiden reissua :)

   Ja tuo kyltti oli aivan mahtava, löytyi paikallisen kahvilan pihalta.

  Leave a Reply