Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Paluu Lofooteille

Kalankuivatusta Lofooteilla - Instagram Travel Thursday I @SatuVW I Destination Unknown

Vierailin Lofooteilla ensimmäisen kerran huhtikuun alussa. Matkan piti olla keväinen retki saaristoon, mutta talven jatkuessa pitkälle lähes koko Norjassa olin lähinnä tyytyväinen siitä että muutamaa päivää aikaisemmin lumivyöryjen takia tukossa olevat tiet olivat taas auki liikennettä varten.

Rakkautta ensisilmäyksellä” kuvailee ehkä parhaiten suhdettani Lofootteihin ja lupasinkin palata, mies matkassa, pohjoiseen viimeistään syksyllä.

En ole varma mikä saaristossa niin kiehtoi, ehkäpä Lofootit kietovat kaikki matkaajat pauloihinsa vuodenajasta huolimatta. Tai saattoihan olla niin että epätavallisen pitkälle jatkunut talvi, ja auringonpaisteessa hehkuvat lumipeitteiset vuoret tekivät taikansa tällä kertaa. Mikä syynä olikin, halusin heti matkan päätyttyä palata takaisin, jopa niin paljon että mielessä on pyörinyt uusi ura kalastajana ja koti pohjoisessa.

Auringon nousu Lofooteilla I @SatuVW I Destination Unknown

Niin on kuitenkin nyt käynyt että emme tänä syksynä suuntaakaan Lofooteille. Jostakin kumman syystä mieheni ei lämmennyt idealle autoreissusta napapiirin yläpuolelle, vaikka matkaa olisi ollut vain reilut tuhat kilometriä suuntaansa Bodø:n kaupunkiin ja siitä kolmisen tuntia lautalla Moskenesiin. Pieni vastasyntynyt herramme ja vilkas neiti Mini olisivat tietenkin mukana matkaseuralaisina.

Muutamien keskustelujen jälkeen itsekin myönnyin siihen että ei ehkä ole järkevää lähteä koko perheen ensimmäiselle yhteiselle reissulle ihan noin kauas. Länsirannikon surffiaallot kutsuvat sen sijaan, toivottavasti auringonpaistetta riittää myös syyskuulle!

Automatkailua Lofooteilla via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Koska tänä syksynä ei Lofooteista kuulla sen enempää täällä blogin puolella, tai nähdä kuvia Instagramissa, ajattelin tämän Instagram Travel Thursdayn kunniaksi vielä jakaa muutamat kännykkäkuvat tuolta pohjoisen saaristosta. Jos et ole vielä kuullut kyseisestä haasteesta, torstait ovat täällä blogin puolella kuluneet viimeiset viikot Instagram-kuvien ja niihin liittyvien matkatarinoiden ja -vinkkien parissa. Tempaus lähti käyntiin Skimbaco Lifestyle – online lehden johdolla ja olen ollut tuomassa sitä Suomeen yhdessä Kaukokaipuun Nellan ja Running with the Wild Horses- blogin Veera Biancan kanssa.

Kalastajavene Lofooteilla via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Heidi 29.08.2013 at 7.44

  Upeita kuvia! Monet tekevät täältä Oulusta käsin autoreissun Lofooteille, mutta me emme ole päässeet vielä kovin pitkälle pohjoiseen (max 200km Oulusta) :)

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 14.12

   Ha ha, no Lofooteissa voisi olla teille haastetta! :) Sieltä pohjoisesta tehdään muutenkin paljon reissuja Norjan puolelle autolla, melkein kateeksi käy kun varsinkin tuo pohjoinen norja on mielestäni mahtavaa seutua!!

 • Reply Laura 29.08.2013 at 13.35

  Ihan mielettömiä kuvia, näyttää vaan niin kauniilta, ei tässä voi oikein muuta sanoa :)

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 14.13

   Ja itse en voi sanoa oikein muuta kuin että nuo Lofoottien maisemat, aah…. :)

 • Reply Amanda 29.08.2013 at 15.07

  Lofootit on kyllä mielettömän kauniit. Ilon kautta: kivempihän siellä on koko porukalla käydä sitten, kun pienillekin jää jotain muistijälkiä reissusta :)

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 15.12

   Ihan totta Amanda! Vaikka nämä pienet pääsevät/joutuvat Lofootteja odotellessa lähtemään ihan muualle :)

 • Reply maisasofia 29.08.2013 at 15.13

  Eihän noita maisemia voi kun ihailla; Heidi jo mainitsikin, että Oulusta on kohtuullisen suosittua ajella Lofooteille autolla, meilläkin kyseinen reissu suunnitteilla ensi vuodelle :)

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 15.19

   Hei mahtavaa, jos en ole itse sillä välin vielä Lofooteille selvinnyt niin ainakin voin sitten fiilistellä teidän matkassa! :)

 • Reply Katja 29.08.2013 at 17.35

  Niin kauniita kuvia, että nuo maisemat vain kutsuvat luokseen!!! Heh pitöisiköhän sitä itsekin alkaa täältä Oulusta suunnittelemaan autoreissua tuonne. ;)

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 21.31

   Ehdottomasti! :) Ja onpas teitä Oululaisia täällä paljon!! :)

 • Reply kaukokaipuu 29.08.2013 at 19.45

  Niin kauniita kuvia, komppaan Katjaa! Voisin katsella näitä ihan hävyttömän paljon. Hirveä hinku lofooteille koko ajan ja oi kyllä, kalastajan ammatti kelpaisi noissa maisemissa. Tosin, tulisikohan siitä kalastuksesta sitten mitään..

  Mutta voi veljet mitä maisemia oot päässyt ihastelemaan!

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 21.38

   No niinpä, saattaisi käydä niin että tulisi heiluttua vaan kamera kaulassa :)

 • Reply Veera Bianca 29.08.2013 at 20.48

  Voi kauneus taas kerran, tahdon pian vierailulle näihin maisemiin!

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 21.39

   Ehdottomasti, olen kyllä edelleen sitä mieltä että meidän pitäisi järkätä joku bloggareiden reissu tänne :)

  Leave a Reply