Matkavinkit Saksaan: Yllätysten Berliini

Berliini Miniopas I @SatuVW I Destination Unknown

Joskus työ vie paikkoihin mihin en olisi muuten eksynyt. Hollannin tasaisuus lähinnä ahdisti ennen kuin ajoin maata ristiin ja rastiin asiakkaalta asiakkaalle todeten että jos alla olisi fillari, ei paikka ehkä olisikaan aivan niin paha, vaikka edelleen maan tasaisuus hieman häiritsi. Lapsuuden kotikaupungissa Tampereella kun meillä olivat ainakin harjut, vaikka nekin kalpenevat Norjan vuorille ja vuonoille.

Seuraavaksi työrintamalla tulivat Saksa ja Berliini. Baijeria lukuun ottamatta en ole koskaan kokenut mitään suurta hinkua päästä Saksaan, maa on tullut lähinnä koettua moottoriteiden varrelta kun määränpäänä on ollut Sloveniasta tai Italiasta lähdettyä Norja.

Mutta kuten Hollanti, Berliinikin pääsi yllättämään. Miljoonakaupungin statuksestaan huolimatta kaupunki tuntui sellaiselta sopivan pieneltä, johon voi hyvin tutustua fillarin selästä käsin. Samalla kaupunki on kuitenkin mukavan suuri (mikä ei olisi, Lillehammerin jälkeen?), missä eri kulttuurit näkyvät kaupungin katukuvassa ja ruokatarjonnassa.

Vaikka koskimelonnat ja surffailut saakin sisämaan kaupungissa unohtaa, Berliinistä viihdyimme sekä minä ja mies. Aivan yllättäen.

Rantapallo ja Hotels.com etsivät nyt bloggareiden vinkkejä Berliiniin. Olkoon tämä tavallaan vastahakoisen Berliini-käännynnäisen yllätysten miniopas Saksan pääkaupunkiin, nämä ehdit käydä läpi vaikka sinulla olisi kaupungissa aikaa vain päivä tai pari. Varsinaiset nähtävyydet jätän varsinaisille matkaoppaille, nähtävyydethän voi käydä kurkkaamassa vaikkapa fillarilenkin varrella.

Berliini majoitus I @SatuVW I Destination Unknown

Majoitusta Miniloftissawww.miniloft.com

Miniloft on kahden arkkitehdin Britta Jürgensin ja Matthew Griffinin ensimmäinen arkkitehtuurinen projekti, joka kesti viisi vuotta ja kovan työn tuloksena syntyneet ensimmäiset loftit olivat valmiina asiakkaita varten vuonna 2002. Miniloft on edelleenkin ns. familyrun – hotelli keskellä Berliinin Mitte-aluetta ja lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, mutta kuitenkin riittävän syrjässä niin että työmatkalainenkin saa kunnolla levätä. Miniloftien hinnat lähtevät noin €120 eurosta per yö.

Omat muistot Miniloftista: ruhtinaallisesti tilaa, rauhallisen seesteinen tunnelma, ei ovia paukuttavia naapureita (tosin alakerrasta kuului hetken pianon soittoa). Ihan kuin asuisi Berliinissä, omassa pikku kämpässä. Suosittelen!

Miniloft ei ikävä kyllä löydy Hotels.comin valikoimista, katso muita majoitusvaihtoehtoja palvelun sivuilta

Berliini elämys I @SatuVW I Destination Unknown

Elämysten Berliini polkupyöräillen

Uskallan väittää että Berliiniin tutustuu parhaiten polkupyörällä. Me kiisimme fillareilla läpi muutamat kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä holokaust-muistomerkistä Postdamer Plaziin, Brandenburgin porttiin ja Checkpoint Charlien entiseen rajanylityspaikkaan. Kaikki käymisen arvoisia kohteita.

Parasta antia olivat kuitenkin kaupunginosien mukana vaihtuvat kaupunkimaisemat rikkaasta Charlottenburgista omaleimaiseen Friedrichshainiin. Pyörän päältä oli helppo hypätä pois tutkimaan kadunvarsien graffitteja tai tutustumaan pikku putiikkeihin tai kahviloihin.

Meillä pyörät lähtivät mukaan Miniloftin läheisestä Fahrrad.Frank pyörävuokraamosta, päivävuokran hinta on tällä hetkellä 12€ ensimmäiseltä päivältä ja 8€ toisesta eteenpäin.

Berliini syö ja juo I @SatuVW I Destination Unknown

Syö ja juo Berliini Via Condotissa – www.viacondotti-berlin.de

En voi muuta kuin pahoitella yllä olevan kuvan huonoa laatua, varsinkin kun tuossa tehdään taideteosta nimeltään tagliolini al tartufo nero, scottati nel parmigiano. Suomalaisittain kyseessä on ruokalaji missä isossa parmesaanikiekossa liekitetään ensin rommia, sitten siihen sekoitetaan pasta ja sen jälkeen seos siirretään lautasella odottavaan kermaiseen kastikkeeseen. Päälle viilletään vielä isoja siivuja mustaa tryffeliä ja yhdellä sanalla tätä elämystä voisi kuvailla sanalla aaah…

Saksassa kun ollaan pitäisi varmaan syödä wurstia ison oluttuopin kera, mutta suosittelen myös maistamaan pienen palan Italiaa seuraavalla Berliinin vierailulla. Kansainvälisten ja paikallisten saksalaisten illallisvieraiden lisäksi Via Condotti – ravintola on myös paikallisten italialaisten suosiossa, joten kannattaa muistaa pöytävaraus, varsinkin viikonloppuisin.

Berliini tapahtuma I @SatuVW I Destination Unknown

Tapahtumien Berliini: Maailman suurimmat matkamessut

Jos tiesi vie vuosittain Helsingin matkamessuille, miksi et lähtisi kokemaan ja katsomaan miltä näyttävät maailman suurimmat matkamessut Berliinissä? ITB:n kiertämiseen kuluu helposti parikin päivää, itse olen työn ohella päässyt vain pikaisesti juoksemaan hallit läpi ja ilman pysähtymisiäkin, pikaisia valokuvausstoppeja lukuun ottamatta, matkassa on mennyt reilu tunti! Vierailijoita messuilla oli tänä vuonna yli 170,000 ja näytteilleasettajia sadastakahdeksastakymmenestä maasta. Messujen aikaan majoituksen löytäminen Berliinistä voi olla haastavaa joten suunnittele reissusi ajoissa.

ITB Berliinissä seuraavan kerran 5.3-9.3.2014 – www.itb-berlin.de

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply maisasofia 27.08.2013 at 19.39

  Berliini yllätti minutkin, positiivisesti, sinne ensimmäistä kertaa eksyttyäni! Miniloftista en ollut kuullutkaan, pitääpä vakavasti harkita ens kerran majoitukseksi, vaikka ei vuokrakämpissäkään Berliinissä mitään vikaa ollut :) Oiva miniopas!

  • Reply satuvw 27.08.2013 at 21.40

   Kiitoksia! Ja Berliini on kyllä hieno paikka, siellä voisi käydä joskus muutakin kuin työreissulla :)

 • Reply Nappaa parhaat ideat Berliiniin - bloggaajien vinkit 28.08.2013 at 9.46

  […] Lue koko postaus ja löydä jotain uutta Berliinistä: Yllätysten miniopas Berliiniin […]

 • Reply kaukokaipuu 29.08.2013 at 20.06

  Aivan ihana postaus Satu!

  Ja hauska tuo sun oma stamp, mä oon jonnin aikaa puntaroinut leima-ajatusta Kaukokaipuulle (lähinnä, että voisin käyttää sitä käyntsärissä), joka onkin nyt siskon miehellä työnalla. :) Tuo sun on kuitenkin tosi komea, kun siinä on tekstiä ja vuosilukukin, ihan mahti idea! Jes! Vaadin nähdä sen useammin, tekee tosi hauskan näköisiksi nää postauksen kuvat :)

  Ja niin, Berliini <3

  • Reply satuvw 29.08.2013 at 21.47

   Kiitos Nella ja jep, tuo stamp oli uusi kokeilu mikä kyllä tulee jatkumaankin! :) Nyt kun saisin sivut vielä uusittua tämän vuoden puolella!!!

 • Reply automatka saksaan | risteilyt-fi.com 01.07.2016 at 13.30

  […] Matkavinkit Saksaan: Yllätysten Berliini – Destination …Matkavinkit Saksaan: Yllätysten Berliini. by satuvw on 27.08.2013 · 5 comments. Joskus työ vie paikkoihin mihin en olisi muuten eksynyt.Katso lisää sivuilla […]

 • Leave a Reply