Suomen suurin matkablogiyhteisö

Herkullinen Helsinki

Kitchen, Hietalahden Kauppahalli I @SatuVW I Destination Unknown

Neljä vuotta eloa Helsingissä ei tehnyt minusta aikoinaan pääkaupunki-eksperttiä. Olen itse asiassa hyvin kaukana siitä. Kotikulmat Käpylässä tulivat tutuiksi ja kaupunkiinkin eksyin aina silloin tällöin, mutta viikonloput ja muu vapaa-aika kuluivat kuohuvien koskien tai muiden ulkoilma-aktiviteettien metsästykseen keskustan ulkopuolella.

Hietalahden kauppahalli Helsinki I @SatuVW I Destination Unknown

Käväisin Suomessa maaliskuussa pikaisella työreissulla (”Suomi tutuksi viidessä päivässä”), ja yksi matkan kohokohdista oli Food Sightseeing – kierros Helsingissä.

Food sightseeing Helsinki I @SatuVW I Destination Unknown

Kierroksia järjestetään päivittäin sunnuntaita lukuun ottamatta ja mukaan voi lähteä vaikka ihan yksin, ”Herkuttele helposti Helsingissä” kierros lähtee klo 12:00 maanantaista lauantaihin ja ”Korttelien ruokaretki” maanantaista perjantaihin klo 17:30 ja lauantaisin klo 15:00. Lisätiedot ja varaukset Food Sightseeing:n sivuilta.

Silakkapihveja Hietalahden kauppahallissa I @SatuVW I Destination Unknown

Minä ja kollegani tutustuimme Punavuoren, Eiran ja Ullanlinnan kortteleihin kahvila- ja ravintolapysähdysten sekä Kaartin kotikaupan maistiaisten voimalla. Tiesitkö että kotikaupastakin saa bonukset??

Juttuseuraa Kaartin Kotikapassa I @SatuVW I Destination Unknown

Ainakin tällaiselle Helsinki-ummikolle kierros oli mahtava kokemus. Melkein harmittaa että en enää asu Suomessa, seuraavalla kerralla viihteelle olisi nimittäin ollut hauska lähteä liikenteeseen vaikka edellisessä elämässään yleisten vessojen virkaa toimittavasta ”Restroom” karaokebaarista.

Karaokebar restroom Helsinki I @SatuVW I Destination Unknown

Sea Horsea lukuun ottamatta kaikki kierroksen kohteet olivat minulle täysin uusia. Jopa Hietalahden Kauppahalli. Siksipä kierros oli erittäin mielenkiintoinen katsaus Helsingin ruokatarjontaan.

Lasillinen kuohuvaa hotelli Klaus K:ssa I @SatuVW I Destination Unknown

Ja sen verran tätä kierrosta olen kotona hehkuttanut että mieheni on vaatimalla vaatinut yhteistä uusintakierrosta seuraavalla Helsingin vierailulla. Sehän käy!

Tällä kierroksella vierailimme seuraavissa kohteissa:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply kalamuija 31.05.2013 at 20.28

  Kiitos vinkistä. Toi pitää toteuttaa:)

  • Reply satuvw 31.05.2013 at 20.42

   Ehdottomasti! Itse kokeilen seuraavan kerran tuota ”Herkuttele helposti Helsingissä” kierrosta. :)

 • Reply Hanne 31.05.2013 at 21.55

  Ihana, ihana Helsinki! Ja Helsingin valoisat kesäyöt! Ja nuoruuden huolettomat päivät! ( ja aika kultaa muistot…)

  Mietin, että onko Helsinkiin tullut paljon uusia kivoja juttuja, vai eikö niitä silloin vain tajunnut siellä asuessaan? Asuin siellä kuitenkin parikymmentä vuotta… No, muutin sieltä pois kymmenisen vuotta sitten, joten luulen, että Helsinki on muuttunut aika paljon ja varmaan sitä on itsekin muuttunut. Erilaiset asiat kiinnostaisi nyt. Mutta kuulostaa tosi kivalle tuollainen sightseeing. Vaikka on siinä ainakin pari tuttua ravintolaa :).

  • Reply satuvw 01.06.2013 at 12.06

   Aika tosiaan kultaa muistot! :) Mutta eiköhän siellä niitä kivoja juttuja ole ollut aina, itse kuitenkin huomasin että enemmän niitä kivoja juttuja on tullut etsittyä (ja löydettyä) sen jälkeen kun olen palannut Helsinkiin turistina. Toki Helsinki on varmasti myös muuttunut kymmenen vuoden aikana. Ja totta, hieman eri asiat kiinnostavat ainakin itseäni nyt, kuin kaksikymppisenä :)

 • Reply Heli 02.06.2013 at 12.01

  Food sightseeing kuulostaa aivan loistavalta idealta. Jotain vähän normaaleista turistikierroksista poikkeavaa.
  Noista linkkaamistasi kohteista Kakkugalleria on minun ehdoton suosikkini ;)

  • Reply satuvw 02.06.2013 at 12.25

   Niinpä! ja tuolla ”Herkuttele helposti Helsingissä” kierroksella olisi ilmeisesti vähän nähnyt nähtävyyksiäkin. Vaikka minua kiinnostivat enemmän ne korttelit. Kakkugalleriassa on tarjolla muuten kakkubuffet, en tiedä tarkemmin päivistä/ajoista, mutta kuulostaa herkullisen vaaralliselta… :)

  Leave a Reply