Suomen suurin matkablogiyhteisö

Påskevær eli pääsiäiskelejä pidellessä

Tein niin sanotusti ”norjalaiset” ja sen sijaan että olisin päivitellyt luvatusti kuulumisia täällä virtuaalimaailmassa, pakkasin minin ja minut (mies on matkalla maailmalla) autoon ja katosin ystäväni sähköttömälle mökille pääsiäisen viettoon tuijottelemaan takkatuleen ja nauttimaan aivan mahtavista kevättalven ulkoilukeleistä.

Mökkeilyä Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Mökkikulttuuri on Suomestakin kovin tuttua, mutta täällä se on vielä jotain ihan muuta. Kuten on pääsiäisen viettokin. Norja pysähtyy pääsiäisen aikaan noin kymmeneksi päiväksi keskittymään mökkeilyyn ja pääsiäismuniin, ja me jotka vielä ahersimme alkuviikon toimistossa saimme tottua lähinnä ”out of office” sähköpostiviestien vastaanottamiseen.

Mutta keskiviikkona se koitti työn ahkeran ahertajillekin; pääsiäinen, hiihtoretket, auringonpaiste ja norjalaisten hiihtoretkieväiden ehdoton ykkönen, KvikkLunsj- suklaapatukat.

Kvikk lunsj suklaapatukat I @SatuVW I Destination Unknown

Lähtiessämme hiihtoretkelle ystäväni kommentoi ohimennen että ”tarvitset ehkä karvat suksiin, matkalla on vähän ylämäkeä”. Reilut kolme tuntia ylämäen kiipeämistä myöhemmin upeat maisemat pistivät hiljaiseksi, ja minikin vähitellen heräili pulkan lämpimästä syleilystä. Alla olevat kuvat kertovat taas tarinaansa siitä miksi Norjassa on upeata asua. Tai mahtavaa, ihan miten vaan. Ainakin kun arska paistaa ja hiihtokelit ovat parhaimmillaan!

Hiihtoretkella-Norjassa

Hiihtoretkella

Kohti-vuorenhuippua-Norjassa Jotunheimenin-maisemiaJotenkin nämä ulkoilmassa nautitut lounaat maistuvat aina paremmilta kuin sisätilojen vastaavat, ja minikin oli innoissaan, joko maisemista tai leivän hillopäällyksestä…

Retkilounas

Muksu-mukana-hiihtoreissulla

Koska tuo aurinko vain jatkaa paistamista ja tänään vielä lomaillaan, viimeistä päivää, lähdemme tästä taas pakkaamaan hiihtokamoja ulkona odottavaan autoon. Tällä kertaa taidamme tosin suunnistaa suksien lähimmälle vohvelikahvilalle…

Mukavaa jo melkein ohitse olevaa pääsiäislomaa, toivottavasti pyhät ovat muuallakin sujuneet yhtä aurinkoisissa merkeissä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Amanda 01.04.2013 at 15.09

    Kuulostaa siltä, että norjalainen pääsiäinen olis kokemisen arvoinen juttu sähköttömine mökkeineen kaikkineen :) Upeita maisemia taas. Siellä niitä tuntuu riittävän!

    • Reply satuvw 01.04.2013 at 19.58

      Kyllä, tervetuloa tänne ensi vuonna! :) Vaikka toivottavasti palaamme vielä tuonne mökille tässä ennen lunten lähtöä. Ja näitä maisemia kyllä täällä riittää…

    Leave a Reply