Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksitoista kuvaa vuodelta 2012

En yleensä tee näitä ”mitä tapahtui menneenä vuonna” postauksia, mutta vuosi 2012 vierähti ohitse sen verran vauhdilla että päätin käydä läpi koko vuoden kuvasaldon ihan itseäni varten, saadakseni menneen vuoden paremmin haltuun. Aikas ihanan levoton vuosihan tuo oli, ja oli melkein mahdotonta valita vain yksi kuva edustamaan kutakin kuukautta. Parhaimpina kuukausina kun palloilin minin kanssa Norja-Suomi-Slovenia-Italia-Slovenia-Norja ja taas Suomi akselilla niin että kaikissa paikoissa tuli käytyä muutamanakin kertana. Hui. No, nyt päivät kuluvat taas toimistolla ja kulkurin veri ei pääse vetämään maailmalle ihan milloin vain haluaa. Onneksi reissuja on kuitenkin tiedossa tiuhaan tahtiin vaikka kotonakin tulee nyt oltua.

Mutta sen pidemmittä puheitta, aloitetaan!

Tammikuu: Viiden viikon ikäinen mini matkasi ennen joulua junalla ja lautalla Ruotsin kautta Suomeen, ja sieltä 8-viikon korkeassa iässä lentäen kohti Englantia. Neiti osoittautui varsinaiseksi pro-matkaajaksi ja tammikuun pikkuinen kurkistelikin Devonin nummia kantoliinan turvasta.

01-Baby-in-sling I @SatuVW I Destination Unknown

Helmikuu: Helmikuu oli yllätysjuhlien kuukausi kun juhlimme mieheni pyöreitä kolmeen otteeseen, lähinnä tämän näköisissä maisemissa. Ja tämä kuva tiivistää aivan täysin sen miksi Norjassa on niin mahtava asua: jos täällä laaksossa on synkkää, 10-minuutin ajomatkan päässä voi näyttää tältä. Aaah.

02-Winter-in-Norway I @SatuVW I Destination Unknown

Maaliskuu: Tahti lähti kiihtymään, matka kulki Norjasta Suomen kautta Venetsiaan ja sieltä Sloveniaan ennen Suomeen ja Pyynikin munkkikahveille paluuta. Alla kuva Venetsian Lidon saaren tyhjästä keväisestä rannasta.

03-Beach-in-Venice I @SatuVW I Destination Unknown

Huhtikuu: Eiköhän huhtikuun kohokohtana ollut meidän ja minin ensimmäinen ”roadtrip”, kohteena Saksan Plattlingin freestyle-melonta mekka. Ja mini katsoo tarkkaavaisena kun äiti vääntää vedessä.

04-Kayaking-in-Plattling I @SatuVW I Destination Unknown

Toukokuu: Blogville. Minä ja muut bloggarit Bolognassa oppimassa mm. isoäitien pastan teon saloja. Nyt täytyy tunnustaa että pastaa ei ole kotioloissa tämän reissun jälkeen tullut tehtyä, mutta revanssia olisi tarkoitus ottaa viimeistään helmikuussa kun Bolognassakin ollut ystäväni saapuu Norjaan.

05-Pasta-making-in-Casa-Artusi I @SatuVW I Destination Unknown

Kesäkuu: Aika olla kotona. Tai ainakin Norjassa. Kesäkuu meni pakatessa autoa; fillarit, kajakit, haikkikengät ja minin tarvikkeet kulkivat autoon ja autosta ulos tiheään tahtiin kun reissasimme ympäri lähialuetta pienemmillä reissuilla.

06-Packing-for-roadtrip I @SatuVW I Destination Unknown

Heinäkuu: Tafjordin maisemat, Geirangerin kahvila ja Valldalin mansikkakakku. Siinä tämän kuun kohokohdat kaikessa lyhykäisyydessään.

07-Hiking-in-Tafjord-Norway I @SatuVW I Destination Unknown

Elokuu: Elokuussa hiljaiselo Norjassa jatkui vielä hetken ja vietimme aurinkoisia päiviä järven rannalla minin kanssa ja nautimme loppukesän auringosta. Parasta Norjassa onkin juuri kesä ja talvi, syksyllä on sitten järkevintä kadota lämpöisempiin maisemiin jos on vain mahdollista.

08-Taking-kid-kayaking I @SatuVW I Destination Unknown

Syyskuu: Ihanista ihanin Portugali. Ja tiedätkö miltä näyttää vauva jota hieman harmittaa kun hiekan syönnille laitetaan loppu? Tässä hieman mallia… :)

09-Day-at-the-beach-in-Portugal I @SatuVW I Destination Unknown

Lokakuu: Tarkoituksena oli lähteä syksyä karkuun mutta päädyimme Suomen kautta Irlantiin ja Englantiin. Hups. Ei voi sanoa että aurinko paistoi yhtään sen enempää kuin Norjassa, mutta kaikin puolin mahtavat reissut jäivät muistoihin. Ja minäkin pääsin Devonissa näkemään missä ne kurpitsat kasvavat…

10-Pumpkin-on-the-field I @SatuVW I Destination Unknown

Marraskuu: Syksyinen pako Norjasta onnistui kuin onnistuikin, nämä maisemat odottivat meitä palatessamme marraskuussa. Tervetuloa talvi!

11-Skitouring-with-baby I @SatuVW I Destination Unknown

Joulukuu: Tämä kuva vaatisi hieman enemmänkin selitystä, mutta sanotaan nyt vain niin että lähdimme ensimmäiselle ”villi luonto kutsuu” hiihtoreissullemme ja kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan… Autiomökissä majoittumisen sijaan söimme alkuillasta eväitä autossa, ja hautauduimme lämpöisten peittojen alle illan pimetessä ihan kotiolossa. Säästän jännitystä kuitenkin hieman myöhemmälle, tästä lisää lähiaikoina! :)

12-Skitouring-in-Norway I @SatuVW I Destination Unknown

Ja nyt kun vuosi 2012 on jätetty taakse, on hyvä katsoa eteenpäin kohti vuotta 2013. Ensimmäinen ulkomaan reissu lähestyy huimaa vauhtia, kohteena eksoottinen Helsinki. Haloo Helsinki, täältä tullaan keskiviikkona! :) Sinne asti ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, minä en meinaa jaksaa odottaa kotimaan visiittiin asti…

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply kalamuija 14.01.2013 at 21.22

  Vauhdikas ja matkustelurikas vuosi teillä oli:)

  • Reply satuvw 15.01.2013 at 21.10

   Vauhtia kyllä riitti! Nyt on ihan mukava rauhoittua kotonakin… :)

 • Reply mimmi 18.01.2013 at 16.25

  Ihania kuvia!

  • Reply satuvw 18.01.2013 at 21.03

   Kiitos ja kumarrus!! :)

  Leave a Reply