Rantaleijonat rannalla Portugalissa

Stand-up boarding in Portugal I @SatuVW I Destination Unknown

Vitsi vitsi. Ei me oikeasti mitään rantaleijonia olla. Mutta silti lähdimme Portugaliin juuri rantojen ja rannoille huuhtoutuvien aaltojen vuoksi. Ja eipä säätiedotuksen lupaama auringonpaistekaan haitaksi ollut.

Kaksi viikkoa, kaksi rantakaupunkia (eli kylää) ja vähän kaupunkilomailua siinä välissä. Ensin Lissabonista viidenkymmenen kilometrin päässä sijaitseva kalastajakylä Ericeira, sen jälkeen espanjalaisten suosima Praia de Barra Porton lähistöllä. Rantaeloa, surffauksen opiskelua laudan päällä ja aaltojen etsintää kajakkien kanssa. Jätskin syöntiä, kylmiä oluita, kuumia pizzoja ja portugalilaisia herkkuja. Päivänokosia ja kirjojen ahmimista. Mitäs muuta. Kuvat kertokoot enemmän.

Rantaeloa Ericeirassa

Ericeira on kalastajakylä mikä ei näytä ensin miltään, mutta pikkukaduille eksyessä sieltä ei halua ainakaan kameran kanssa kadota pois. Rannat ovat kadoksissa korkeiden kallioiden keskellä mikä ei tehnyt vauvanrattaiden kanssa kulkijoiden elämää kovin helpoksi, mutta paikka oli kiva kuitenkin. Juhlakansa viihtyy varmasti myös, ainakin surffikoulun mainostamassa yökerhossa juhlinta jatkuu aamulla kuuteen asti ja muilla surffareilla juhlinta oli ainakin yhtä tärkeässä asemassa kuin surffi.

Ericeiran rannat Portugalissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ericeiran kalastajakylä Portugalissa I @SatuVW I @Destination Unknown

Shakkilauta Ericeirassa Portugalissa I @SatuVW I Destination Unknown

Vauvan kanssa uimassa meressä I @SatuVW I Destination Unknown

Lainelautailija Portugalissa I @SatuVW I Destination Unknown

Praia de Barra

Praia de Barra oli Ericeiran vastakohta monessa suhteessa. Rantana oli helposti saavutettavissa oleva pitkän pitkä hiekkaranta, mihin oli vauvankin kanssa helppo suunnistaa. Ja jos surffia ei ollut ihan vuokrakämpän edessä, sitä löytyi hieman etelämpään tai pohjoisempaan kauhomalla. Barra on paikallislähteiden mukaan yksi Madridin ”lähirannoista”, joten espanjalaisia rannalla riitti. Ericeirassa turistit tulivat lähinnä Englannista.

Kajakkisurffaus Portugalissa I @SatuVW I Destination Unknown

Praia de Barra Portugalissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ranta Praia de Barrassa I @SatuVW I Destination Unknown

Auringonlasku Praia de Barrassa I @SatuVW I Destination Unknown

Tässä siis hieman esimakua portugalilaisista rannoista, lisää on vielä tiedossa koska auringon- ja värintäytteisiä kuvia riittää. Uskallan myös luvata myös muutaman sanasen Lissabonista ja Portosta. Mutta siihen asti syksy jatkukoon, soitin tänään lastentarhaan ja lähden sinne minin kanssa harjoituksiin torstaina. Uskoisin että tässä käy niin että minillä ei ole mitään ongelmia mutta äidillä sitäkin enemmän!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply ciacy 18.09.2012 at 9.33

  Ihana mini, aina yhtà suloinen <3 Hyvin on kyllà teidàn Portugalin loma mennyt. Ihania kuvia ja tàynnà tunnelmaa.

  • Reply satuvw 18.09.2012 at 21.30

   Hih, mini jaksaa ihastuttaa täälläkin, kävelyharjoitukset ovat kovasti päällä! Ja ah, kolmas kerta kyllä toden sanoi, Portugali ON ihana paikka.

 • Reply Petra Pauliina 18.09.2012 at 14.24

  Uuuuuu mitä kuvia taas! :) Etenkin kun täällä jo syystuulet puhaltavat niin, että tukka lähtee, niin ihana haaveilla Portugalin auringosta näiden kuvien kautta!

  • Reply satuvw 18.09.2012 at 21.31

   Täällä vähän sama meininki, syksy tekee tuloaan joten kuvien mukana on ihana muistella reissua! :)

  Leave a Reply