11 kysymystä ja 33 vastausta

by satuvw on 16.05.2012 · 10 comments

Pidän nykyään varsinkin lyhyistä ja ytimekkäistä postauksista, sillä blogien lukuaika on minin myötä välillä kortilla. Tosin kun aikaa on, päivitän muiden blogikuulumisia minkä kerkiän ja yleensä luenkin ahmimalla yhdellä kertaa muiden bloggaajien menneiden päivien (joskus viikkojen) kuulumiset. Ja mitä teen itse? Kirjoitan aina välillä näitä megapostauksia, kuten nyt!

Syy tämänkertaiseen pitkään vuodatukseen on se että ensin rva Ruusunen Kaukokaipuusta haastoi kommenttiboksissa vastailemaan 11-kiperään kysymykseen. Sen jälkeen sain pohjoisesta Kalamuijalta ja Ensilumen Mama E:ltä  saman haasteen eri kysymyksillä. Mietin hetken mitä teen ja loppujen lopuksi päätin heittää kaikki vastaukset yhteen ja samaan postaukseen. Siltä varalta että et välttämättä selviä lukemisessa loppuun asti lue kuitenkin tämä – haastan SINUT ottamaan osaa haasteeseen valitsemalla näiden 33 kysymysten joukosta ne mihin sinä haluat vastata, ja lisäsinpä minä tuonne loppuun muutaman omankin kysymyksen. Vastaile oman blogisi puolella tai  kommenttilaatikossa, ihan miten vaan. Kuka on mukana? :) 

Aloitetaanpa Kaukokaipuulla, yritän pitää vastaukset lyhyinä ja ytimekkäinä, katsotaan miten käy!

 1. Liittyi se sitten matkustamiseen, ystäviin, sydänsuruihin, unelmiin tai hyviin kotikekkereihin, mikä on muistorikkain kappaleesi? Tällä hetkellä tulee jostain syystä mieleen vain Banglesin Eternal Flame, kuuntelin sitä vaahtosammuttimen kokoisena kasettisoittimelta jatkuvalla toistolla luurit päässä, päivällispöydässäkin. Biisiin tiivistyi silloin niin paljon sellaista ala-asteikäisen ihastumista ja odotusta tulevasta että sen fiiliksen muistaa vieläkin.
 2. Jos ihmisten pitäisi kuvailla sinua yhdellä värillä, minkä toivoisit sen olevan ja miksi? Iloisen kirjava.
 3. Paras tai huonoin, mutta joka tapauksessa unohtumattomin safkakokemus? Päällimmäisenä mielessä on huhtikuinen pysähdys Ruotsin Charlottenbergissä ja vuosisadan hirvein kasvisburgeri. Epäselväksi jäi mm. oliko siinä kasvispihvissä mitään kasvisperäistä.
 4. Jos pystyisit valitsemaan armaasi kansalaisuuden, mikä se olisi? Kansalaisuudella ei väliä, ihmisellä on. Mieheni ei esimerkiksi ole kovin tyypillinen britti, mitä nyt ehkä ulkonäöltään.
 5. Jos olisit voinut valita oman kansalaisuutesi, olisiko se ollut jokin muu kuin nykyinen? Suomi on hyvä, tosin kaksoiskansalaisuus olisi aina kätevä. Minia käy kateeksi.
 6. Tapaatko ennemmin a) lukea b) katsella maisemia c) kuunnella musiikkia ja fiilistellä matkustaessasi? Fiilistelyä ehdottomasti yleensä maisemia katsellen, välillä musiikin tahdissa ja välillä ilman. Kirjojen lukeminen on minin myötä jostain syystä jäänyt kokonaan, lehtiä selailen aina silloin tällöin.
 7. Vapaaehtoistyöhön ulkomaille, minne lähtisit? Uganda tai Nepali, molemmat ovat melontakohteideni suosikkilistalla joten olisi kiva antaa jotain takaisinkin, muutakin kuin KIVA-lainojen muodossa.
 8. Suurin osa teistä varmasti unelmoi kirjan kirjoittamisesta – mitä sinun teoksesi ehkä käsittelisi? Kirja? Apua, ei!
 9. Johnny Depp ja kuuma Barbaros vai Bruce Willis ja hekumallinen Nyki? Hekumallinen Nyki ja Bruce siihen kaupanpäällisiksi.
 10. Anna käsiala-, ääni- tai videonäyte jostain osaamastasi kielestä :) Tässä!
 11. Kerro pari hyvää matkablogia, jotta pääsen tsekkaileen uusia tuttavuuksia! Uudehkoja blogituttavuuksia ovat esimerkiksi Searching for the Greener Side Argentiinassa ja There and Back Again Norjassa.

Ja jatketaan Kalamuijalla

 1. Miksi bloggaat? Aloitin bloggauksen kun muutin Suomesta pois ja lähdin reissaamaan sinne sun tänne kajakin kanssa. Aluksi kirjoitin blogia ystävilleni (niille joille ”kehtasin” koko hommasta edes kertoa), ja sen jälkeen tämä bloggaus onkin vienyt mukanaan. Kirjoittamisesta ja teistä blogin ympärillä pyörivistä ihmisistä on tullut osa jokapäiväistä elämää.
 2. Oletko muuten mukana sosiaalisissa medioissa (FB, Twitter…)? Kyllä! Klik klik twitteriin ja uuteen ihastukseeni Pinterestiin. Facebookissa blogillani ei ole omaa sivua.
 3. Telkkarin lempiohjelmasi? Kehtaanko tunnustaa… tosi tv! American Idols, So You Think You Can Dance, The Voice, Masterchef, Iholla, Suomi-tytöt New Yorkissa…
 4. Jos voisit ottaa eläimen, niin minkä haluaisit? Koiran, ja vain koiran!
 5. Oletko avustanut synnytyksessä (ihmisen/eläinten)? Olen synnyttänyt, käykö se? :)
 6. Minne matkustaisit uudestaan? Kysymys on lähinnä minne EN matkustaisi uudestaan, ja siihenkään en keksi vastausta.
 7. Siivoatko usein? Tarpeen vaatiessa ja kun aikaa antaa myöden.
 8. Kadutko mitään? Välillä meinaan katua, mutta sitten muistan sanonnan ”Never regret anything, because at one time it was exactly what you wanted”. Tosin jos olen tahtomattani tai tahallani jotakuta satuttanut tai loukannut, se harmittaa ja kaduttaa joka tapauksessa.
 9. Värjäätkö hiuksiasi? Jep, mielialan mukaan.
 10. Missä olet vuonna 2013? Koti Norjassa, reissaan siellä sun täällä.
 11. Entäs tänä iltana? Yritän laittaa minin nukkumaan kello kahdeksan maissa ja sen jälkeen pakkaan kassit ja pussit huomista Italian reissua varten!

…ja viimeiseksi Mama E.

 1. Jos olisit sarjakuvahahmo, mikä olisit? Sarjakuvien tietämykseni on onneton! Mieleen tulee vain Aku Ankan hahmot ja niistäkään en oikein toivoisi olevani mikään.
 2. Teetkö käsitöitä, mitä? Virkkaan joskus mutta en saa mitään valmiiksi.
 3. Mikä on ensimmäinen muistosi, jonka kykenet muistamaan? Isomummin hautajaiset, söimme vihreitä omenia autossa. Taisin olla jotain 2-3 vuotias.
 4. Mitä teet sadepäivänä, jos sinulla on vapaata? Melon! Siinä kastuu joka tapauksessa. :)
 5. Mitä puuhaat mieluiten lasten kanssa? Teen kärrylenkkejä ulkosalla, käymme yhdessä uimassa, teemme sirkustemppuja ja ihan vaan hengailemme olohuoneen lattialla. Ja reissaamme, tietenkin!
 6. Mikä on pitkäaikaisin haaveesi? Haastava ja mielenkiintoinen ”location independent” työ missä olisi kuitenkin olemassa jonkinlainen työyhteisö, ja palkkaa tulisi sen verran että pystyisimme pitämään tukikohdan Norjassa.
 7. Kerro jotain (tai kaikki) sinun ja puolisosi ensitapaamisesta? Melontakisojen iltabileet. Ja sitten toiset kisat ja bileet ja niin pois päin.
 8. Laukku vai kengät? Kengät.
 9. Lempivaatteesi? Rennot farkut.
 10. Nukkumaanmenoaikasi? Liian myöhäinen. Innostun minin mentyä nukkumaan tekemään liikaa omia juttujani. Ja sitten aamulla väsyttää.
 11. Oletko tuunannut huonekaluja? Mitä ja miten? (kuva?) Tuunailu on joskus käynyt mielessä. Sen pidemmälle en ole päässyt!

Tähän ihan loppuun minun muutama jokerikysymys, vastaile tosiaan näihin tai muihin, ihan miten vaan.

 1. Asutko nyt paikassa tai maassa missä voisit kuvitella asuvasi lopun elämääsi? Jos et, mikä olisi se unelmapaikka?
 2. ”Taivaanrannanmaalari” vai ”haaveista totta”? Oletko toteuttanut elämäsi suuria haaveita ja mikä on niistä ollut sinulle se tärkein?
 3. Paras elämänohje mitä olet saanut?

Eiköhän se ollut siinä. Ohjelmaa riittää tälle päivälle ihan riittämiin joten palailen tänne suunnalle tuolta etelämmästä. Arrivederci!

{ 10 comments… read them below or add one }

rva ruusunen toukokuu 16, 2012 8.32

Oh, täähän oli mainio! Ja sun kanssa juuri on ollut puhetta ytimekkäistä postauksista – ne toimii. Mutta tätä oli kyllä kiva lukea!

Mun ehdoton lemppari oli tuo sadepäivän vastaus. Ihanaa että sellaisellekin hetkelle löytyy ulkoiluharrastus!

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2012 9.57

No niinhän siitä oli puhetta :) Mutta pointsit sulle jos pääsit loppuun asti! Tuli aikamoinen megapläjäys…

Vastaa

MamaE toukokuu 16, 2012 15.10

Kiva kun vastasit, oli mukava lukea :)

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2012 16.12

Kiva haaste, vaikka vastasinkin oikein urakalla! :)

Vastaa

Matkantekijätär toukokuu 16, 2012 16.59

Hep hep. Kysymyksiin on vastattu! Olipas piristävää tehdä pitkästä aikaa haaste! :)

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2012 17.53

Jee, kiva, käynkin heti katsastamassa!! :)

Vastaa

henna toukokuu 17, 2012 10.58

Minäpä vastailen tänne kommenttiboksiin, kun tuli tuo sama haaste jo omassa blogissa tehtyä. Mutta kun tiedän kuinka kivaa on lukea toisten kommentteja niin täältä pesee!

1. Asutko nyt paikassa tai maassa missä voisit kuvitella asuvasi lopun elämääsi? Jos et, mikä olisi se unelmapaikka?
– Norjassa voin kuvitella asuvani loppuikäni. Tosin kesäihmisenä voisin hommata ”talvikodin” jostain lämpöisestä ja asua täällä vain kesät. Vaatii vaan jokusen kruunun lisää kassaan. :)

2. “Taivaanrannanmaalari” vai “haaveista totta”? Oletko toteuttanut elämäsi suuria haaveita ja mikä on niistä ollut sinulle se tärkein?
– Taidan olla molempia, haaveilen milloin mistäkin ja suunnittelen päässäni asioita joiden tiedän jäävän toteuttamatta (kts. kysymys 1). Aikanani kuitenkin opiskelin haluamalleni alalle ja työskentelinkin uraputkessa kymmenisen vuotta opintojen päätyttyä. Aina tosin mieli teki lähteä Suomesta ainakin joksikin aikaa katselemaan muita maita. Tilaisuus muuttamiseen käveli vastaan kroatialaisella leirintäalueella ja uraputki muuttui vähemmän tärkeäksi. <3

3. Paras elämänohje mitä olet saanut?
– Yltiöluottavaiseena nuorena suuren pettymyksen jälkeen tuli viisaus yllättävältä taholta, noin 9-luokkalaisen pojan tokaisemana: Tässä maailmassa ei ole mikään sitä miltä se näyttää. Ikävän monesti totta.

Vastaa

satuvw toukokuu 17, 2012 19.24

Kiitos Henna, on niin totta että kommentteja on mukava saada ja oli ihana lukea vastauksesi! Pitää itsekin ryhdistäytyä kommentoinnissa kunhan ehdin istua koneelle hieman pidemmän hetken. Ja olen niin samaa mieltä tuosta kohdasta 1, talvinen Norja on kiva mutta talvikoti lämpöisessä olisi tarpeen! Tai onhan meillä koti Sloveniassa, mutta ei sielläkään kovin lämmintä ole talvisin…

Ja tuo kakkonen, kroatialainen leirintäalue kuulostaa kiinnostavalta. :) Itselläni on vähän samalla lailla, iso kasa haaveita on tullut toteutettua, jotain haaveita on nyt toteutuksen alla ja osa on ihan vaan haaveita, haaveilun vuoksi.

Aika hyvin on 9-vuotias kiteyttänyt elämänviisauden yhteen lauseeseen. Lasten suustahan ne totuudet kuullaan!

Vastaa

Katja of Skimbaco toukokuu 17, 2012 17.05

Vastailinpa minäkin, ja oli kiva oppia sinusta lisää :) Täytyy kyllä sanoa että moneen kysymykseen olisi ollut ihan sama vastaus kuin sulla, joten oli ihana nähdä miten samoilla linjoilla ollaan …

Vastaa

satuvw toukokuu 17, 2012 23.43

Kiva, käynpä katsomassa mitä uutta opin sinusta!! :) Ja jostain kumman syystä kommenttisi päätyi roskapostiin. No, löytyihän se sieltäkin.

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: