Spagetti Bolognesen alkulähteille

BlogVille Emilia Romagna

Hymy on herkässä ja tämä rouva on aikas lailla intoa piukassa, kevään reissukalenteriin tuli nimittäin yllättäen uusi kohde, Italian ruokapääkaupungiksikin tituleerattu Bologna! Blog Ville-projekti lanseerattiin maaliskuussa ITB-matkamessuilla Berliinissä ja ideana on antaa bloggareille mahdollisuus asua joko Bolognassa tai Riminissä paikallisten tapaan kaupungin sykkeessä, tutustuen nähtävyyksiin, paikalliseen elämäntyyliin, ruokaan ja juomaan – mikä nyt sitten itseään kiinnostaakin. Minä ja mini lähdemme tutustumaan kaupunkiin Emilia Romagnan matkailukeskuksen vieraina vajaan neljän päivän ajaksi kävelykengät jalassa ja vuokrafillarin satulalta käsin toukokuun loppupuolella. Ja nyt kun päivämäärät on lyöty lukkoon, alkaa ihanista ihanin matkan suunnitteluvaihe! Mitään stressiä reissusuunnitelmista ei ole tarkoitus ottaa, onhan koko projektin pohjalla konsepti slow travel. Miten sen konseptin sitten saakaan neljään päivään puristettua, kun on intoa tehdä ja nähdä kaikki

Joten hei te kaikki Bolognaa tuntevat, kaikenlaisia kaupunkiin liittyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan!  Minä ja mini kun olemme Bolognassa ensikertalaisia. Ja kunhan tämä alkuinnostus tästä hieman hälvenee, palailen vielä täältä Sloveniasta käsin meidän viime viikkoiseen ja kevään ensimmäiseen roadtripiin Saksan puolelle. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne asti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply rva ruusunen 16.04.2012 at 7.09

  Hei aivan mahtavaa! Ihan superia! :) Bolognahan on mulle kun toinen koti, joten täytyykin kaivella vinkkejä esiin. Aivan ihana prokkis kaiken kaikkiaan, jes!

  Voin kuvitella kuinka innolla tuota odotat <3 Jee!

  • Reply satuvw 16.04.2012 at 8.24

   Kiitos ihanasta kommentista! :) Ja vähän muistelinkin että sulla saattaisi olla Bologna hallussa, olisi tosiaan kiva kuulla muutamia vinkkejä. Toki tässä itsekin surffailemalla löytyy vaikka mitä, mutta kyllä ne muiden matkaajien vinkit usein vievät voiton.

   • Reply rva ruusunen 16.04.2012 at 8.59

    No löytyy ja oon varma, että saat paljon irti tuolta noiden omilta nettisivuiltakin. :) Mutta toki mä jaan omat muutamat vinkit, etenkin safkapuolelta :D

    Ja vielä kerran, ihan huikee prokkis :))

    • Reply satuvw 16.04.2012 at 9.00

     Ah, safkavinkkejä, kyllä kiitos!!!! :)

 • Reply mimmi 16.04.2012 at 11.43

  Mukavaa matkaa!! Kyllä se yhden kanssa sujuu, isompanakin. Ja teidän mini nyt tottuu tuossa vauhdissa elämään liikkeessä :)

  • Reply satuvw 16.04.2012 at 12.07

   Kiitos ja ihan totta, yhden kanssa reissaaminen on varmasti yksinkertaisempaa kuin kahden! Ja tottuupa tässä samalla meikäläinenkin reissaamaan minin kanssa, ihan yhtälailla kun mini tottuu reissuelämään. :)

 • Reply Heli 16.04.2012 at 15.13

  Tuo kuulostaa todella mielenkiintoiselta tavalta leikkiä turistia :)

  • Reply kalamuija 16.04.2012 at 23.03

   Oi.. mekin halutaan Glotan kanssa tuollaiselle reissulle!!!
   Ihana juttu:)

  • Reply satuvw 16.04.2012 at 23.22

   Vaikuttaa kyllä lupaavalta! Ja turistia leikkiminen on aina hauskaa :)

 • Reply kalamuija 16.04.2012 at 23.05

  Kun kirjoitin tuota askeista kommenttia niin tahan tuli teksti ”kirjoitat kommentteja liian nopeasti. Hiljenna vahan!” ;) Tiedan etta olen nopea liikkeissani.. mutta ei tietokone ole mulle ennen toiseksi jaanyt;)

  • Reply satuvw 16.04.2012 at 23.24

   Ha ha, ihan mahtava! En tiennytkään että täällä kommenttikenttä ei välttämättä pysy aina vauhdissa mukana :) Ja voi kun te voisittekin lähteä Glotan kanssa mukaan, mutta sulla taitaa tällä hetkellä olla useampikin huollettava?

 • Reply getpalmd 18.04.2012 at 14.41

  Toinenkin suomalainen lähdössä tuonne! :) Itse olen myös Blogvillessä, 24.5.-31.5. Bolognassa ja 31.5.-7.6. Riminissä eli vähän pidempi reissu. Pitää laittaa ylös tämä sun blogin osoite, laita ihmeessä vinkkejä kun kerkeät sinne ennen mua, kiva lukea muiden kokemuksia jos vaikka saisi omia vinkkejä :) Itse olen nyt suunnitellut sen verran, että Bolognassa pitää ne kaikki automestat käydä läpi (Ferrari, Lamborghini, Pagani… Ducati bonuksena) ja Riminissä taas olisi vesiurheilua luvassa. Mutta jos löydät jotain ihan huikeita ruokajuttuja (t. aina nälkä) Bolognasta niin kerro sitten blogissa! ;)

  • Reply satuvw 18.04.2012 at 15.44

   Hei hauskaa, kiva kun kävit visiitillä! :) Itse olen Bolognassa vain 17-20.5, olisin mielelläni ollut pidempääkin mutta minulla matka jatkuu kohti Piedmontea tuolloin 20 päivä. Ja vinkkejä on varmasti tulossa! :) Riminiinkin olisin NIIN halunnut lähteä, mutta reissaan tosiaan 5kk ikäisen vauvan kanssa joten Riminissä en olisi päässyt vesiurheilemaan mikä olisi minullakin ollut ohjelmassa. Mutta noin muuten meillä taitaa olla vähän erilaiset agendat, multa nuo automestat jäävät käymättä! :) Minä ja mini etsitään Bolognasta lähinnä ”urban outdoor” kokemuksia, vaikka toki ainakin osa ”pakollisista” nähtävyyksistäkin pitää käydä läpi. Ja yhdelle päivälle on tiedossa kokkauskoulua ja viinitarhavierailua joten siinähän ne muutamat päivät menevätkin aika vauhdilla! Kiva päästä lukemaan myös sinun kokemuksia molemmista paikoista, pitääpä tulla käymään vastavierailulla blogissasi.

 • Reply Heidi 22.04.2012 at 9.28

  Olen käynyt kaksi kertaa ohikulkumatkalla Bolognassa ja molemmilla kerroilla keskityin pääasiaan eli ruokaan :) Erityisesti on jäänyt mieleen aperitivo-aika, jolloin juoman seuraksi sai aivan mahtavia (ja ruokaisia) pikkupaloja.
  Olemme muuten ihan samaan aikaan toukokuussa Italiassa. Me tosin matkaamme Marcheen.

  • Reply satuvw 22.04.2012 at 12.17

   Aika ruokapainotteinen tämäkin nopea reissu taitaa tulla olemaan! :) Kiitos tuosta aperitivo-vinkistä, pitääpä suunnata ravintolaan aperitivo-aikaan, sopii ihan hyvin muutenkin meille kun tuo pieni pitää saada nukkumaankin jossain vaiheessa. Hyvää matkaa teille Marcheen, meidän matka jatkuu Bolognasta vielä Piedmonteen melomaan!! :)

 • Reply Destination Bologna! | BlogVille 17.06.2013 at 15.55

  […] blogin puolella että twitterissä. Twiittauksiahan voi seurata tuossa blogin sivupalkissakin. Blogimatkan varusteisiin pitäisi kuulua mobiilinetti joten toivottavasti istun pian jo prosecco-lasin kanssa […]

 • Reply Destination Bologna! | BlogVille 16.06.2017 at 7.55

  […] blogin puolella että twitterissä. Twiittauksiahan voi seurata tuossa blogin sivupalkissakin. Blogimatkan varusteisiin pitäisi kuulua mobiilinetti joten toivottavasti istun pian jo prosecco-lasin kanssa […]

 • Reply BlogVille | Destination Bologna! 13.08.2020 at 19.04

  […] blogin puolella että twitterissä. Twiittauksiahan voi seurata tuossa blogin sivupalkissakin. Blogimatkan varusteisiin pitäisi kuulua mobiilinetti joten toivottavasti istun pian jo prosecco-lasin kanssa […]

 • Leave a Reply