Ruma Kaunis Tampere

Kävin tänään pikaisella visiitillä kotikaupungin keskustassa ja yritin katsoa kaupunkia ulkomaalaisen silmin. Harmaana talvipäivänä katujen peittyessä soraan ja tupakantumppeihin, ensivaikutelma ei varmasti ollut ainakaan norjalaisittain koselig*. Tai muutenkaan kovin mairitteleva. Mietin mitä mieheni (kotimaa Englanti, passit sekä saarivaltiosta että Irlannista) on kaupungista kommentoinut monien visiittien perusteella, ja mieleeni ei tullut sitten mitään. Ehkäpä hän ei ole halunnut tuoda mielipidettään esille minun Tampere-hurmiossani. Tai sitten olen vienyt hänet vain Tampereen hyviin paikkoihin, joita ei ehkä heti ensinäkemällä huomaa.

Tampereen Hämppi

Keskustaan ei taida tällä visiitillä enää olla asiaa, sillä viikonlopun ohjelmassa on lähinnä minin fanclubin (=isovanhemmat) kanssa hengailu. Sori kaverit, me tullaan kyllä vielä keväämmällä pidemmälle reissulle. Nähdään silloin!! Ja ihanaa viikonloppua kaikille täällä piipahtaville, minä jatkan ulkosuomalaisten ”näitä kaipaan Suomesta” listan läpikäymistä ja laitan rastia ruutuun. Syön karjalanpiirakoita ja saunon, ja muutama salmiakkikin saattaa mennä. Joulutortut saavat tällä visiitillä jäädä väliin, vaikka välillä niitä on harrastettu keskellä kesääkin. Sen pidemmittä puheitta, nämä kuvat esittelevät kaupungin yleisnäkymää ilman kummempia kommentteja.

Better Times Story Tampereella

Tiilistä tehdasrakennusta Tampereella

Talvista maisemaa Tampereelta

Kehräsaari Tampereella

Tampereen kaupunkinäkymää

Tampereen kaupunkinäkymää

*Koselig = kodikas, käytetään Norjassa hyvin vapaasti kaikissa yhteyksissä mihin sen millään saa sopimaan. Äitiysloma ja vauvan kanssa kotona oleskelu on koselig, mukava kämppä on koselig, illallinen ravintolassa on koselig, räntäsade on koselig jos vain varusteet ovat oikeat. Jne. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Pingviinimatkalaiset 10.03.2012 at 11.18

  Tietkö just toissapäivänä mietin et on se ihmeellistä, kun ei suomalaiset kaverit Euroopassa saa ostettua mistään suomalaista suklaata tai salmiakkia, mutta täällä Ko Lantalla popsin tätä kirjoittaessa napaani turkkareita ja salmiakkipääkalloja :) Ruotsalaiset ovat saaneet huoltopalvelut pelaamaan, joten lähikaupassa irtsareiden lisäksi tarjolla kunnon näkkileipää, juustoja jne jne herkkuja. Kyllä kelpaa just nyt maksaa vaikka vähän enempikin, kun oli aika iso puutos jo just salmiakkia kohtaan ;)
  Mukavaa reissua Suomeen teidän koko poppoolle!

  • Reply satuvw 10.03.2012 at 14.11

   Mun täytyy nyt tunnustaa että Norjastakin saa kyllä salmiakkia, jopa turkinpippureita ja joitain Candy Kingin irttareita. Mutta ne mun mieleisimmät herkut puuttuvat joten kyllä niitä kotona tankataan. Ja Pätkiksiä ja Geishaa myös… :) Mutta aika hyvä että siellä huolto pelaa!! :) Meillä reissu jatkuu jo muutaman päivän päästä, mietin juuri uskallanko ostaa kentältä karkkia mukaan vai tuleekohan ne kaikki sitten ahmittua kerralla. Hmm…

 • Reply tuula 10.03.2012 at 11.22

  Nuorena tyttönä oli haaveena lähteä Tampereelle opiskelemaan toimittajaksa ;). Vaan en lopulta edes hakenut sinne sitten koskaan…

  Terveisiä muuten minin fanclubilaisille! Minähän tapasin heidätkin pikaisesti Maihaugenissa silloin :).

  • Reply satuvw 10.03.2012 at 14.12

   Minin fanclub lähettää kovasti terveisiä sinne suunnalle! :) Tampere on kyllä ihan mukava paikka, itse vannoin opiskelujen loppuvaiheessa Irlannissa että jos palaan joskus Suomeen, niin Hesaan en ainakaan muuta, mutta sinnehän minä sitten päädyin. Ihan tyytyväisenä….

 • Reply Elegia 10.03.2012 at 11.56

  Rumankaunista tosiaan. Mutta toisaalta mietin, että lumien sulaessa ja hiekoitusten ruskistaessa tiet ei mikään näytä kauniilta. Kesällä kaikki on toisin! :)

  • Reply satuvw 10.03.2012 at 14.14

   No niinpä! Ehkä huonoin päivä lähteä fiilistelemään kaupungille kun ilma on synkkä, kesällä kaikki on kauniimpaa kuten sanoit, ei pelkästään Tampereella. :)

 • Reply Lauri Pietikäinen 10.03.2012 at 22.23

  Minä tykkäsin sun Tampereesta. Nautittavaa oli nousta Ala- Pispalasta (lieneeköhän oikea nimitys) harjulle ja sitä pitkin jatkaa Pyynikin kautta keskustaan. Ai niin, luonnollisesti välillä munkkikahvilla käyden. Keskusta vaikutti sopivan kokoiselta, hahmotettavissa olevalta, eikä ollenkaan likaiselta vielä silloin. Yllättävintä oli ulkoilijoiden määrä Pyynikillä. Hiihtäjiä suuurin joukoin.
  Hyvää reissun jatkoa ja terveisiä minifanclubilaisille ;)

 • Reply satuvw 11.03.2012 at 17.18

  Tampere on tosiaan just sopivan kokoinen kaupunki, palveluita on monipuolisesti mutta välimatkat ei ole kovin suuria joten asioiden hoitokin sujuu joustavasti. Ja tänään auringonpaisteessa näytti enemmänkin kauniin kuin ruman puolensa! Varsinkin tuo Pyynikin alue on ihanaa! Ja vanhat tehdasrakennukset.

 • Reply Sofia 11.03.2012 at 21.44

  Ai, kyllä on ankeen näköistä. Minäkin yritän aina ulkomaalaisen silmin katsella kaupunkeja kun olen Suomessa. Helsinki vaan on paras. Ja Hanko on koselig! Olen minäkin asunut Tampereella ja käynyt ruotsinkielistä lukiota, mutta en enää kaipaa. Mukavaa Suomen vierailua!

  • Reply satuvw 11.03.2012 at 23.19

   Hanko on tosiaan koselig ja niin on myös Porvoo. Ja Tampere on kyllä ihan ihana, samoilla linjoilla Helsingin kanssa, kesäisin ainakin :)

 • Reply ekaterina 11.03.2012 at 22.26

  Kivaa Tamperetta :) Vai joko olette vaihtaneet maisemaa?
  Katselin juuri eilen Helsinkiä ja Espoota ja kyllä vietävä sentäs kaikki on niin tasaisen harmaata, ankeeta ja silleen. Juuri tämä aika vuodesta ei tuo kyllä meidän kaupunkeja kauniisti esille.
  Hanko on joo nätti kanssa, mutta en ymmärrä mikä sinnekin ihmisiä vetää :D
  Reilun viikon päästä lähden katselemaan Rjukanin ”kattilan pohjaa”.

  • Reply satuvw 11.03.2012 at 23.21

   Vielä ollaan Tampereella muutama päivä, ja totta puhut, tämä vuodenaika ei kyllä tuo parhaita puolia esiin kaupungeissamme. Ajattelitko lähteä jääkiipeilemään Rjukanissa töiden ohella, eikös se ole siellä se ykköslaji? ;)

 • Reply mimmi 12.03.2012 at 15.54

  Tampere, ah. Opiskelin siellä pitkään ja hartaasti ja poikkean lähes aina, kun Suomessa käyn. Nyt sinne onneksi pääsee täältä meiltä suoraan, kiitos blue1.

  • Reply satuvw 12.03.2012 at 21.23

   Lensinkin joululomien jälkeen täältä Köpiksen kautta Lontooseen, oli kyllä kätevä yhteys! Tuo pitkästi ja hartaasti opiskelu on varsinkin Suomessa suosittua, Irlannissa oli ajallisesti hieman kovempi tahti. Jos reputat kokeen niin yksi mahdollisuus uusia ja sitten ulos jos ei onnista… :)

  Leave a Reply