Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tampere on terästä

New York Times hehkutti Helsinkiä numero kakkosena heidän neljänkymmenenviiden juuri nyt mielenkiintoisen matkailukohteen listassa. Mutta hei, onhan Tamperekin ihan hiano vaikka se ei mikään design-pääkaupunki olekaan. Ainakaan vielä tänä vuonna. Itselleni Tampere on tuttua ja turvallista kotiseutua, mutta niin paljon on kuitenkin vuosien aikana muuttunut että välillä sormi menee suuhun kun pitäisi lähteä kavereiden kanssa kahville ja 2h+k:n keittiö on remontissa. Onko Tampereella muita kivoja kahvila-syöttölöitä? Google-haku ja loman aikana tehty empiirinen tutkimus auttoivat virkistämään muistia.

Kiva kahvila Tampere

Cafe Europa – Ehkä yksi kotoisimmista kahviloista mitä tulee mukaviin antiikkisohviin, tauluihin ja sisustukseen yleensäkin. Etelä-eurooppalainen keittiö ja kahvi.

Vohvelikahvila – Idyllinen minikahvila mistä saa vohvelit sekä suolaisilla että makeilla täytteillä.

Telakka – Telakasta tulee mieleen vain kesäterassi, mutta kannattaa kurkata sisätiloihin myös sadesäällä tai pakkasella. Hyvää ruokaa joka tulee nopeasti, ja yläkerrassa teatteri Telakka kulttuurinnälkäisille.

Telakka
Sokoksen salaatit – Tunnelmasta viis, mutta Sokoksen muutamia euroja maksavat salaatit ovat lounasajan ilmiö. Tarjolla myös lämmintä kotiruokaa.

Pyynikin munkit – Pyynikin näkötornin munkit ovat vielä enemmän ilmiö kuin edellinen. Nauti paikanpäällä tai tilaa kotiivietäviksi.

Kauppahalli – Lähiruokaa ja lämmintä palvelua. Mitä tuohon nyt sitten lisäisi.

Tampereen Kauppahalli

Ja onhan Tampere myös Suomen kiekkopääkaupunki missä kansa syö mustaamakkaraa ja asustaa vanhoissa punatiilisissä tehdasrakennuksissa. Vai mitä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Lauri Pietikäinen 12.01.2012 at 11.50

  Tulipas hyvä Tampere-vinkki hyvään aikaan. Nyt ne on sitten nuo sinun mainitsemat kahvilat pistetty mieleen. Saattaapi olla että meillä on pidempi tauko (helmikuu) kalastuksessa ja silloin ajattelin satsata reilun viikon Suomi lomailuun ja pari viikkoa Islantiin. Tampereellakin tullee käytyä, ainakin Pispalan puolessa ja musta makkara syötyä jossain pikku grillikioskilla. Suurimman osan aikaa kulutan siellä Design kaupungissa. Oon seurannu teidän matkailua ja nyt sitten pääsen itsekkin kuumettani taltuttamaan ennen maaliskuun loppurutistusta.

  • Reply satuvw 12.01.2012 at 14.55

   Hyvä hyvä! Mites teillä on niin pitkä tauko tulossa? Onko jotain tekemistä kiintiöiden vai säiden kanssa? Mää taas odotan että pääsee kotiin Norjaan rauhoittumaan… :)

   • Reply Lauri Pietikäinen 12.01.2012 at 15.48

    Ei kummankaan vaan johtoportaan sairaalajuttuja toipumisineen( jotka nyt sattuivat tähän aikaan). Me miehistö olemme lomautettuna sen aikaa. Meillä on hyvät vakuutukset ja edut, niin ei tartte etsiä pidemmiksikään tauoiksi muita töitä, Islantiin menemme juniorin kanssa ja se on niinku opintomatrka samalla, Voipi olla että matkareitti kulkee teidän tienoiden kautta, mutta en tiedä vielä tarkkaa aikataulua.

 • Reply lepanu 12.01.2012 at 15.23

  Cafe Europa on kyllä huippu, samoin ne Pyynikin munkit. :)

  • Reply satuvw 12.01.2012 at 15.46

   Niinpä! Nyt tällä kertaa jäi kuitenkin munkit maistamatta kun meidän mini pisti sellaiset huudot pystyyn auton pysähdyttyä. No, vielä on muutama päivä aika ottaa uusintaa… :)

 • Reply rva ruusunen 12.01.2012 at 19.55

  Cafe Europaan vei Henkkakin meidät viime reissulla, ihana paikka! Ja muut vinkit ovat myös loistavia, täytyy ehdottomasti testata :)

  • Reply satuvw 12.01.2012 at 20.02

   Eikös! :) Itsellänikin on tällä reissulta vielä munkit ja vohvelit maistamatta mutta vielä ehtii…

 • Reply Maija 14.01.2012 at 16.33

  Itse tykkään ravintolana/istuskelupaikkana ehdottomasti eniten Tuulensuusta (Hämeenpuistossa)! Ei kuitenkaan lastenvaunujen kanssa… :)

  • Reply satuvw 14.01.2012 at 16.54

   Tuulensuussa ei olekaan tullut käytyä, voisikin kokeilla seuraavalla visitiillä. Toinen paikka mihin vaunuja ei yllättäen saanut tuoda oli Wayne’s Coffee, asiasta voisi avautua enemmänkin mutta jätän valittamiset nyt välistä… :)

   • Reply Maija 18.01.2012 at 14.06

    Tuulensuuhun varmasti saa kyllä mennä vaunujen kanssa, mutta on kyllä tosi ahdas. Eli ei mikään mukavin paikka niille

  Leave a Reply