Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koulunpenkillä

Lupasin aikoinaan päivitystä norjan kielen opiskelun etenemisestä ja vihdoinkin olen tilanteessa että uskallan jo jotain raportoidakin. Kiitos kaikista aikaisempaan postaukseen tulleista vinkeistä, niistä on ollut hurjasti apua! Tapahtunut tähän mennessä:

 • Kotiin tuli TV, jonka katsominen on tosin hieman jäänyt vähiin. Ehkäpä tässä kuitenkin pimeinä syyspäivinä töllöntuijottaminenkin lisääntyy. Tekstitysten kautta englanninkielisiäkin ohjelmia katsoessa oppii hieman paikallistakin kieltä.
 • Hankin kielioppikirjan jonka avulla kielen perusteet ovat alkaneet hahmottua.
 • Työmatkojen ilona on autossa soinut Speak Norwegian with Confidence CD-kokoelma (suosittelen!)

Lisäksi olen nyt palannut koulunpenkille ja majailen ystävän sohvalla Oslossa seuraavat viikot käydessäni Folkeuniversitetin intensiivisellä norjan kurssilla. Huh! Kurssi loppuu sopivasti juuri virallisen äitiysloman alkaessa ja toivottavasti pikkuinen ymmärtää odottaa kiltisti kohdussa ainakin sinne asti, sillä ystäväni ehto kyläilylle oli että Oslossa et sitten synnytä… :)

Koulun penkillä

Oslon Folkeuniversitet järjestää norjan kielen kursseja kaiken tasoisille, ja oman tason voi testata online-kielikokeella. Itse hyppäsin suoraan tasolle kuusi, pohjalla kouluruotsi, Lillehammerissa aloitettu 2. tason kurssi ja omat vapaa-ajan kieliopinnot. Vaikka kurssit ovat hinnakkaita (kolmen viikon kurssi noin 600€), oman kokemukseni ja ystävien suositusten perusteella kurssit ovat hintansa väärtti. Ainut miinuspuoli on ryhmän koko, omassa ryhmässäni on kuusitoista oppilasta – viidestätoista eri maasta!

Nyt ei muuta kuin takaisin läksyjen pariin, ja samalla hyvää maailman matkailupäivää kaikille! Vinkkejä matkailupäivään osallistumisesta löytyy Rantapallon sivuilta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Heli 29.09.2011 at 9.36

  Intensiivikurssi kuulostaa niin tehokkaalta! Sellainen voisi olla aika kiva, jos töissäkäynti ei olisi esteenä. Oma kokemukseni kerran viikossa -kurssista on, että siinä on ihan liikaa aikaa kertojen välissä. Ajatus katkeaa… Mutta nuo hinnat ovat kyllä minun mielestäni aika älyttömiä, vaikka kuinka hyvä kurssi olisi :/ Itseäni kiinnostaisi jonkinlainen keskustelukurssi, mutta sellaista en ole löytänyt. Puhepainotteiset kurssit nimittäin keskittyvät kurssikuvausten mukaan ääntämiseen, eikä niinkään sujuvaan puheen tuottamiseen.

  • Reply satuvw 29.09.2011 at 19.38

   Se on tehokas! Läksyjäkin tulee tehtyä ihan erilaiseen malliin ja motivaatio on jotenkin korkeammalla kuin kerran viikossa kursseilla. Ja vaikka hinnat on hirveitä, niin nyt ainakin tuntuu että tämä oli ihan hyvä sijoitus silti. Harmi vaan kun täällä meidän suunnalla ei ole kuin ihan alkeistason kursseja, joten tämän jälkeen täytyy jatkaa opintoja itsekseni taas…

 • Reply Lauri Pietikäinen 29.09.2011 at 9.37

  Hyvä Satu :)
  Minustakin sulla on just nyt se opiskelurysäyksen paikka. Ja aika on sopivan pitkä. Kun työt ei stressaa ja eikä uusi tulokas vie vielä kaikkea aikaa :)
  Ja kun olet jo jonkin aikaa ollut norjan kieltä joutunut käyttämään ja kielelle alttiina olemaan. Olemalla kuulolla oppii siinäkin, ainakin saavuttamaan oppimiselle sopivan vireystilan.
  Minäkin harpoin kursseja ja tein tenttejä etukäteen kun en laiskana ja kärsimättömänä malttanut neljää lukukautta opiskeluun uhrata.
  Mutta se olis itä aikaa kun kaikki oli ilmaista.
  Varmaan olisin kurssit käynyt maksullisinakin.
  Kaikkein parasta näissä kielikursseissa on kirjoitustaidon oppiminen. On paljon helpompaa integroitua kun osaa ilmaista itseään myös kirjallisesti.

  • Reply satuvw 29.09.2011 at 19.41

   Niinpä, nyt on kyllä ihan täydellinen aika senkin puolesta että muuten tällä pitkällä kesälomalla olisi aika voinut käydä pitkäksi. Ehkä. Näin ei ole kyllä vielä koskaan käynyt… :) Itselleni se suurin anti tällä hetkellä on suullisen taidon oppiminen, vaikka olen myös sitä mieltä että kirjoitustaito täytyy oppia myös. Kurssilta löytyy muuten yksi kreikkalainen ja yksi puolalainen jotka ovat opetelleet alkeet tähän asti itsenäisesti omissa maissaan ja ovat juuri saapuneet Norjaan! Siinä on kyllä ollut hommaa ja he puhuvatkin norjaa hyvin…

 • Reply Sonja 16.01.2012 at 20.02

  Löysin täältä vanhan aiheen, mutta se kiinnostaisi kovasti. Olen päättänyt hakea Norjaan ammattikorkeakouluun opiskelemaan ja norjan kielen opinnot olisivat ajankohtaisia. Asun tällä hetkellä Suomessa ja norjan kielikurssin löytäminen on todella haastavaa :/
  Kumpa minullakin olisi mahdollisuus tällaiseen kurssiin. Jossain vaiheessa se on kai pakko käydä, että pystyy kyseiseen kouluun hakemaan..

  • Reply satuvw 16.01.2012 at 20.13

   Moi! Oli kiva että kävit kommentoimassa! Suomesta norjan kielen kursseja ei tosiaan välttämättä helposti löydy. Jonkin verran pystyy kuitenkin itsekin opiskelemaan mm. Cappelen kirjasarjojen kanssa. ”På vei” on kirjoista ensimmäinen ja siihen liittyvät nettitehtävät löytyvät täältä: http://www.pavei.cappelen.no. Seuraavana tulee Stein på stein (http://steinpastein.cappelendamm.no/) , ja viimeiseksi Her på berget (http://herpaberget.cappelendamm.no/). Lisäksi olen autossa soitellut CD-sarjaa jonka nimeä en millään muista, voin tarkastaa sen kun olen takaisin Norjassa muutaman viikon päästä, muistuta jos asia vielä kiinnostaa! :)

   Tsemppiä kielen opiskeluun ja opintohakuun!!!!

  Leave a Reply