Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tyylillä matkustaen

Törmäsin tähän ihmeellisyyteen keskellä kesää ja keskellä Norjaa. Hotelli pyörien päällä, Das Rollende Hotel.

Juttelin hetken kuskin kanssa ja hän kertoi että matkoja näillä pyörien päällä kulkevilla hotelleilla tehdään ympäri maailmaa. Australiassa ja Yhdysvalloissa tosin on käytössä bussit, joissa bussin takaosa muuntuu petitiloiksi. Ja yleensä peräkärryä vetää normaali turistibussi missä matkustajat istuskelevat päivisin ja katselevat maisemia.

Tämän peräkärryn toinen sivuseinä avautuu eräänlaiseksi terassi-katokseksi mitä kautta asiakkaat pääsevät omiin ”huoneisiinsa”. Tarvittaessa väliseiniä voidaan myös poistaa niin että pariskunnat saavat omat yhteiset sviittinsä. Suihku- ja WC palvelut löytyvät leirintäalueilta missä tämä hotelli-ihme pysähtyy aina öiksi.

Lähtisitkö sinä mukaan? Minä en… Mutta jos innostuit, Rotel Toursin sivuilta löytyy lisää infoa. Saksaksi. :)

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lauri Pietikäinen 20.09.2011 at 16.05

  Niinpä, kaikkee se saksalainen keksii :)
  Minulle sopiii paremmin sellainen perinteinen matkustustapa. Luulen, että saattaisi tulla
  suuria sopeutumisvaikeuksia kolmenkymmenen täsmällisen ja aikataulussa pysyvän järjestyksen ihmisen kanssa.
  Hurtigrute esim. on sopivan avara, meillä on juniorin kanssa tarkoitus ajaa Itä-Ruijan reitti Kirkenesiin joko ensi tai seuraavana viikonloppuna. Mukavaa välistä kokea pohjoisen rannikko ihan leppoisissa tunnelmissa.

  • Reply satuvw 20.09.2011 at 19.33

   Olen ihan samoilla linjoilla, muiden aikatauluissa pysyminen ei lomaillessa varsinkaan oikein sopisi luonnolle. Kaveriporukassa kylläkin, mutta ei näin isossa ryhmässä. Ihanaa kun pääsette nauttimaan Hurtigrutenin tunnelmasta!!

 • Reply rva ruusunen 20.09.2011 at 19.04

  Oh, olipas hauska juttu! :D Ideana aika ihana, eri asia miten tuo toimii (;

  • Reply satuvw 20.09.2011 at 19.35

   Ilmeisesti toimii, firma on ollut pystyssä 60-luvulta asti!! Ja kuulemma lähinnä kuljettaa hieman vanhempaa väestöä. Itse kyllä ihmettelin että miten tuonne saa itsensä tungettua jos jo paikkoja kolottaa. Ja joutuukohan ylärivin maisemapaikoista maksamaan enemmän….? :)

 • Reply Heli 21.09.2011 at 10.03

  En kyllä minäkään lähtisi tuollaisen matkaan. Voisi oma laatikko alkaa ahdistaa jossain vaiheessa.
  Muistan nähneeni tuollaisen systeemin joskus tosi kauan sitten (n. 25 v) ruotsinlaivalle menossa. Siitä sitä sitten ihmeteltiin ja päiviteltiin, että kaikkea ne saksalaiset keksivätkin ;)

  • Reply satuvw 21.09.2011 at 15.10

   Kyllä, saksalaiset osaavat soveltaa! :) Kuulemma hieman isomman kokoisilla matkustajilla on ollut pieniä käytännön ongelmia boksien koon vuoksi…

  Leave a Reply