Suomen suurin matkablogiyhteisö

Loputon loma

Nyt se on vihdoin täällä; LOMALOMALOMA!!!!! Tämän hetken fiilis on uskomattoman onnellinen, superhaikea ja oikeastaan erittäin epätodellinen – seuraavan kerran teen paluuta työpöytäni ääreen loppuvuodesta 2012 / alkuvuodesta 2013!! Eli tällä kertaa ei ole kyseessä yksi kesän monista minilomista. :) Tunnelmat ovat hyvin samanmoiset kuin  helmikuussa 2009 jolloin jätit työt Suomessa taakse ja lähdin reissaamaan ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Toki tiedän että vauvelin kanssa elo ja olo ei tule olemaan pelkkää oman pään mukaan matkustelua, mutta eiköhän meidän elämä taas muotoudu hieman (vielä enemmän) liikkuvammaksi.

Vihdoinkin loma!!

Ihan vielä en kuitenkaan ole jäämässä mammalomalle, vaan ensin pidän kuusi viikkoa kesälomaa, mikä koostuu tämän vuoden lomista & lopuista pitämättömistä ylityötunneista. Sen jälkeen alkaa 57 viikon äitiysloma, jonka päälle tulee 5 viikkoa ensi vuoden lomia, plus mahdollisesti muutamia ekstrapäiviä yleisistä pyhäpäivistä, jotka pyysin saada ilman tukia. Toivottavasti matkaan ei tule mutkia, viralliset vanhempainrahapaperit ovat NAVssa (paikallinen Kela) odottamassa käsittelyä.

Norjassa voi valita kahdesta vaihtoehdosta ”vanhempainlomailuun”. Vapaata voi joko pitää 47 viikkoa 100% palkalla, tai 57 viikkoa 80% palkalla. Isälle näistä viikoista kuuluu 12. Meidän tapauksessa, missä mieheni ei ole oikeutettu Norjan valtion tukeen, minä saan pitää miehenkin vapaat viikot. Äitiysloma alkaa viimeistään kolmea viikkoa ennen laskettua aikaa, ja lapsen syntymän jälkeen ensimmäiset kuusi viikkoa on pyhitetty äidille. Töihin voi toki mennä jo ennen vapaiden loppumista, ja itsekin mietin josko ensi syksynä aloittelisi töitä ensin vaikka muutamana päivänä viikossa. Mutta ensi syksyyn on vielä pitkä aika, ja ihan toimettomana ei olisi tarkoitus olla. Mieheni kanssa jo suunnittelimme missä projekteissä voisin olla apuna hänen firmassaan – epävirallisesti tietenkin – ja eiköhän ensi vuodelle riitä urheilutapahtumanjärjestämisiin ja webbi/markkinointihommiin liittyviä projekteja. Jee!

Eli se on hetkeksi adios amigos, lentsikka/autokyyti Saksan kautta kohti Sloveniaa starttaa sunnuntaina. Se on LOMA (jos ei vielä käynyt selväksi)! :)

Blogin puolella päivityksiä tiedossa joko erittäin säännöllisesti tai epäsäännöllisesti, katsotaan mikä fiilis lomalaisella milloinkin on. 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply tuula 02.09.2011 at 16.29

  Oikein hyvaa lomaa Satu!

  • Reply satuvw 02.09.2011 at 16.34

   Kiitos Tuula!! Uskomaton fiilis, enkö oikeasti mene töihin maanantaina….??

 • Reply Lumicki 02.09.2011 at 18.11

  Wow! Tota voi tosiaan jo kutsua lomaksi :D Oikein huippua sellaista ja Slovenian reissua myös!

  • Reply satuvw 03.09.2011 at 8.48

   Ensimmäiset viikot ainakin on lomaa, sitten se on kuulemma ihan täyttä työtä. Katsotaan miten menee :)

 • Reply Heli 03.09.2011 at 13.29

  Hyvää lomaa, Satu! Rentoudu, ennen kuin vauvanhoitoTYÖ alkaa ;)

  • Reply satuvw 03.09.2011 at 19.33

   Kiitoksia, näistä seuraavista viikoista olisi tarkoitus ottaa kaikki irti ennen unettomia öitä!! :)

 • Reply Matkantekijatär 03.09.2011 at 14.24

  Hyvää lomaa!! Nauti! :)

  • Reply satuvw 03.09.2011 at 19.33

   Kiitos, ihanaa olla vapaalla… :)

 • Reply Saana 04.09.2011 at 20.18

  Aivan mahtavaa! Ihanaa loputonta lomaa ja toivottasti jaksat päivittää blogia aina välillä :)

  • Reply satuvw 05.09.2011 at 9.33

   Kiitoksia, ei täältä malta pysyä poissa eli postauksia tulee varmasti. Ja nythän on hieman enemmän aikaakin…. :)

  Leave a Reply