Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kreikan auringon alla

Seitsemäntoista tuntia matkustamista unohtui nopeasti kun Pindosin vuorten näkymät aamuhämärissä Rodavgin kylässä sijaitsevan majapaikkamme parvekkeelta näyttivät tältä:

Kuva Pindosin vuorilta

Sen jälkeen vaivuinkin tietynlaiseen lomahorrokseen joka on käsittänyt lähinnä melontaa, nukkumista ja syöntiä. Aina uudelleen ja uudelleen. Nyt kun kun viedään lomien viimeistä päivää niin tuntuu siltä että alan vihdoinkin herätä, juuri sopivasti arkeen paluuseen. Hmmm.

Kalaritikos jokiMatkakohteenamme oli pieni Rodavgin kylä lähellä Artaa Kreikan mannermaalla, Ateenasta noin 400 km luoteeseen. Ei mikään turistien ykköspaikka sillä taisimme olla ainoat ulkomaalaiset vieraat koko kylässä, mutta kätevä majapaikka vuorien keskellä jos mielessä on esimerkiksi melonta. :)

Kalaritikos joella

Niin monen monta vuotta Kreikasta tuli minulle mieleen lähinnä saaristo, meri, aurinko, ja erilaiset matkatoimistojen tenavakerhot. Mahtavia muistoja kaikki, mutta suosittelen täydestä sydämestä myös tutustumista manner-Kreikan puolelle. Loma Kreikassa voi alkaa esimerkiksi Ateenasta, mistä on helppo jatkaa matkaa joko vuokra-autolla, bussilla tai junalla vuoriston tai rannikon pikkukyliin, jotka eivät varmasti ole yhtä turisteja täyteen ahdettuja kuin perinteiset pakettimatkakohteet. Omatoimimatkalle kannattaa kuitenkin pakata mukaan pieni suomi/englanti – kreikka sanakirja, sillä pienissä tavernoissa ja kylissä kommunikointikielenä on usein vain ja ainoastaan kreikka.

Tällä kertaa matkamme ajoittui pääsiäiseen joten siitä vielä kuulumisia lähipäivinä, kuten myös meidän tämänhetkisestä majapaikasta Sloveniasta. Lisää Kreikasta voi lukaista vielä viime vuoden matkaraporteista näistä samoista maisemista (yhdistettynä Ateenaan):

Hyvää vappua kaikille Suomeen, Sloveniassa vapun lumoissa lomaillaan vielä toukokuun toisenakin päivänä. Kuulemma varsinkin entisen Jugoslavian aikoina tuo päivä tarvittiin juhlinnasta toipumiseen… :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply -SL 30.04.2011 at 17.59

  Hienot maisemat! Hyvää vappua

  • Reply satuvw 01.05.2011 at 5.54

   Kiitoksia ja kuin myös!! :)

 • Reply Ari 01.05.2011 at 9.04

  Kivalta lomailuta näyttää, kyllä tuolla on akut latautunut.

  • Reply satuvw 02.05.2011 at 20.29

   Jep! Akut latautu siinä määriin että en ole varmaan koskaan ollut töissä näin hitaalla vaihteella. No hiljaa hyvä tulee eikö vain :)

 • Reply Elegia 04.05.2011 at 21.28

  Upeita maisemia! Tuo koskessa melominen näyttää kyllä sen verran hurjalta, että pitäisi varmaan olla jonkinlaista kokemusta ennestään, jos sinne lähtisi melomaan. ;)

  • Reply satuvw 05.05.2011 at 6.49

   On siellä kyllä ihan aloittelijoillekin sopivia pätkiä, jos joskus kiinnostaa ja tulee tarpeeseen niin voin lähettää yhteystietoja kuka voi opastaa ja opettaa! :)

  Leave a Reply