Suomen suurin matkablogiyhteisö

Berliini päivässä pyöräillen

Vapaapäivä Berliinissä, alla fillari ja yksi päivä aikaa nähdä Berliiniä (muutakin kuin taksin ikkunasta matkalla messuhallille).

Berlin by bike

BerliiniPolkupyöräily sujuu Berliinissä helposti – kaupunkimaasto on pitkälti tasaista ja pyöräilijät on otettu hyvin huomioon mm. pyöräkaistojen muodossa. Ja vaikka Berliinistä onkin vaikea löytää sitä yhtä ja oikeaa keskustaa, välimatkat kohteiden välillä olivat kohtuullisia. Kuten oli myös fillarin 8 euron päivävuokra. Ja kolmen messuhallissa istutun päivän jälkeen raikas ulkoilma auringonpaisteen kera tuli enemmänkin kuin tarpeeseen! :)

Berlin katutaiteilijoitaBerliini ei ole koskaan kuulunut niihin kohteisiin johon minun olisi ollut ”pakko päästä”. Ehkäpä siksi odotukset kaupungista eivät olleet kovinkaan suuret ja iloinen yllättyminen sitäkin suurempaa! Perinteisten ketjutettujen palveluntarjoajien lisäksi Berliini on täynnä pieniä itsenäisiä kahviloita, ravintoloita, baareja, gallerioita, putiikkeja… Ravintoloiden suhteen iskikin pieni runsaudenpula, päädyimme iltaisin kiertämään ravintolan ikkunalta toiselle yrittäessämme päättää missä tänä iltana söisimme. Kunnes nälkä kasvoi niin suureksi että oli vain mentävä ensimmäiseen vastaantulevaan syöttölään.

Emme fillarikierroksellamme jääneet kummemmin ihmettelemään kaikkia Berliinin nähtävyyksistä, mahtipontiset historialliset rakennukset ohitimme tällä kertaa vauhdilla ja ulkoapäin ihaillen. Varsinaisista turistikohteista tutustuimme kuitenkin Berliinin holokaustin-muistomerkkiin, Postdamer Plazin jäänteisiin Berliininmuurista, Brandenburgin porttiin ja Checkpoint Charlien entiseen rajanylityspaikkaan. Kaikki käymisen arvoisia kohteita. Näiden lisäksi suosittelen myöskin Friedrichshainin kaupunginosaa joka on täynnä noita aikaisemmin mainitsemiani kahviloita ja itsenäisiä putiikkeja.

Isossa kaupungissa kun ollaan ja parkkipaikat ovat vähissä, alla esimerkkiä siitä miten tilanpuute on otettu huomioon miniloftimme luona. Kun yläpuolella olevat autot haluavat lähteä liikenteeseen, koko pysäköinti systeemi laskeutuu maan alle niin että toisen kerroksen autot ovat katutasossa.

Ja vielä pitää mainostaa miniloftiamme josta kirjoitin aikaisemminkin – miniloftista löytyi myös maskottikissa nimeltään Telegrau! Herra (tai rouva, en tarkastanut) kävi vierailulla eräänä aamuna eikä olisi millään halunnut lähteä nurkistamme. :)

Keväisestä Berliinistä on nyt palattu takaisin talviseen Norjaan ja edessä ovat muuttopuuhat mummonmökistä rivitaloon! Sen verran kivat fiilikset jäivät Saksan reissusta että Berliinissä voisin kyllä lähteä käymään toistekin… :)

Kuvat: Simon Westgarth & allekirjoittanut

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply maria 14.03.2011 at 20.27

  Onpas sympaattinen tuo miniloft ja vielä kissan kera! Mä olen tällainen kaikkien kissojen ystävä :) Kivoja Berliini-kuvia muuten! Mullakin on haaveissa ehtiä alkukesästä pikapyrähdykselle Berliiniin, ensimmäistä kertaa. Monelta muultakin olen kuullut, että fillari on paras kulkuväline kaupungissa, pitääpä pitää mielessä. Onko tuo suosittelemasi Friedrichshainin kaupunginosa muuten otollinen majoitusta ajatellen?

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.20

   Toinen kissojen ystävä ilmoittautuu täällä, vaikka saan kyllä aivastella aina jonkin aikaa kissojen kanssa seurustelun jälkeen. :) Friedrichshainista löytyy varmasti myös majoitusta, itse olimme Mittessä ja kyllä varmaan palaisin Mitteen seuraavallakin visiitillä. Mukavaa reissun suunnittelua!

 • Reply Jenni 15.03.2011 at 10.04

  Mullakaan ei Berliini ole koskaan ollut niitä ”pakko päästä” -paikkoja, mutta kuulostaa itseasiassa tosi hyvältä, että siellä pääsee pyörän kanssa kätevästi ympäriinsä. Sitähän voisi vaikka kokeilla!

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.20

   Joo, yllätin kyllä itseni tällä reissulla kun tulin siihen tulokseen että Berliiniin voisin lähteä uudestaankin :)

 • Reply Lumicki 16.03.2011 at 11.40

  Kevät, pyörä, kaupunki, kulttuuria, uusia maisemia… Kuulostaa erittäin hyvältä :)

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.22

   Jep, mutta ei enää Norjassa… kateellisena olen katsellut blogisi kautta kevään etenemistä saarivaltiossa, kotona on talvikelit parhaimmillaan!

 • Reply Ari 19.03.2011 at 13.04

  Pallailen takaisin pienen tauon jälkeen, tuli ikävä pyöräilyä sais lumet jo teiltä sulaa ;)

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.23

   Tervetuloa takaisin! :) Ja samoilla linjoilla mennään, vois se kevät jo tulla vaikka hiihtokelit onkin parhaimmillaan….

 • Reply rva ruusunen 19.03.2011 at 18.11

  Ihanasti kirjoitettu postaus :) Berliini varmaan kutsuu meitäkin tässä toivottavasti pian, kaveritkin kun pistivät siellä oman designtoimiston pystyyn. Kiitos siis vinkeistä! :)

  Ja pyörällä on aina hyvä kulkea!

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.23

   Kiitos! :) Ja hyvää reissua Berliiniin jos sinne suunnalle eksytte!

 • Reply Lauri Pietikäinen 20.03.2011 at 12.34

  Kiitokset kovasti valaisevasta Berlin by bike postauksesta. Hyvä että sitten pääsitte myös vapaasta nauttimaan. Ja hyvä, että sait sen paremman (sanonkohan nyt oikein :) ) puoliskosi mukaan Berliini tunnelmia jakamaan.
  Meillä on vaihteeksi kevät ja maat kohta rantavyöhykkeiltä paljaana.

  • Reply satuvw 20.03.2011 at 18.25

   Kyllä se yksikin vapaapäivä teki ihmeitä. Ja mukavasti olen saanut mieheni mukaan messureissuille :) Aurinko paistaa täälläkin siihen malliin että melkein tuntuu keväältä – paitsi silloin kun lunta tulee taas taivaan täydeltä… kuten taisi tulla perjantaina…

  Leave a Reply