Suomen suurin matkablogiyhteisö

ITB-urakan loppusuoralla

ITB 2011 Berliinissä
Maailman suurimmat matkamessut eli ITB Berlin 2011 alkaa olla loppusuoralla. Allekirjoittanut istuu vielä tämän päivän messuilla, vaikka meidän firman puolesta tärkeimmät päivät olivat keskiviikosta perjantaihin kestäneet matkailun ammattilaispäivät. Osastoa kun ei kuitenkaan voi jättää tyhjilleen, täällä ollaan ja kuluttajat ihmettelevät kun emme myy, tarjoa tai tyrkytä mitään. Argh… Ehkä ensi vuonna osaston eteen tulisi laittaa iso kyltti missä selitetään että myymme vain B2B eli matkailualan yrityksille. Tai yhdistämme voimamme norjalaisten yhteisosastolla ja katoamme messuilta jo ennen viikonloppua.

Vaikka suurin osa messuista on kulunut omalla osastolla edustaessa, ehdin kuitenkin käymään ”pikaisella” kierroksella ympäri messuhalleja. Messuilla on kuitenkin sen verran kokoa että pikaisesta pyrähdyksestä on vaikea puhua, nopealla tahdillakin kun hallit saa juuri ja juuri kierrettyä tunnissa suorinta reittiä. Jos jättää muutaman hallin kiertämättä eikä turhaan pysähtele muilla osastoilla…

Meidän osastolla vallitsi tällä kertaa jäätävän talvinen tunnelma jääbaareineen ja tuoleineen. Pettymys oli monelle suuri kun he tajusivat että baari olikin vain muovinen jäljitelmä… :)

Näissä tunnelmissa messut jatkuvat vielä muutaman tunnin, töiden tekoa lähinnä sähköposteihin vastailemisen muodossa ja kysymyksiin vastailua siitä mitä me oikein teemme kun emme edes jaa esitteitä tänään. Ei ihan sellaista messuedustusta mistä pidän mutta eiköhän tämä tästä. Ensi vuonna eri lailla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elegia 13.03.2011 at 13.42

  Vaikuttaa mielenkiintoisilta messuilta sekä aiheiltaan että kuviltaan. Kiva että oli mahdollisuus nähdä pieni palanen messuja näin omalta tuolilta käsin, kun ei kerran muuten. :)

  • Reply satuvw 13.03.2011 at 14.06

   Kiva! Aikamoiset hullunmylly-messut ovat kyllä olleet, siis ihan hyvällä tavalla. Nyt kun Peppi Pitkätossu vetää showtaan ruotsin osastolla tuossa edessäni varmaan viidettä kertaa alkaa tosin hieman hymy hyytymään…. :)

 • Reply sarrrri 13.03.2011 at 23.02

  Vähän harmittaa etten ehtinyt sinne teidän ständille pyörähtämään.. Mutta muuten oli kyllä ihanat messut ja voi kumpa pääsisin tulevaisuudessa vielä monta kertaa :D !

  • Reply satuvw 14.03.2011 at 18.32

   Ensi vuonna sitten! :) Messuilla oli kyllä niin paljon nähtävää että kaikkea ei varmasti millään ehtinyt.

  Leave a Reply