Bonjour madame!

Macarones

Heti Pariisin lentokentällä tietää saapuneensa Ranskaan. ”Transfer” terminaalin pikkupuodit tarjoavat macaroneja, suklaakonvehteja ja muita herkkuja. Kolme tuntia ylimääräistä odotusta matkalla kohti Etelä-Ranskaa kului siis kuin siivillä. Tällä pikaistakin pikaisemmalla Ranskan visiitillä ei oikein muuta ehdi maasta kokea kuin ruuan – onneksi eilen jäi myöhästelystä huolimatta kuitenkin aikaa hyvään illalliseen kera paikallisen viinin. Ja näkyihän se Eiffel-tornikin upeasti valaistuna lentokoneen ikkunasta! Tänään pitäisikin sitten olla jo takaisin norjalaisessa kotikylässämme, jos vain lentoyhteydet osuvat kohdilleen. Mikä siinä on että lentoyhtiöt edelleen myyvät ”liian hyvää ollakseen totta” yhteyksiä tunnin vaihdolla Charles de Gaullen kentällä…? (toim.huom. en itse ostanut lentoja)

Ennen lähtöä pitäisi kuitenkin käydä vetäisemässä esitelmä asiakkaalle ranskaksi. Olen tainnut aikaisemminkin mainita että vanhat kunnon ranskan taitoni ovat hieman ruosteessa. Joten nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin ja peukut pystyyn että tästä selvittäisiin suht koht kunnialla…. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply tuula 16.02.2011 at 9.27

  Tahtoo Ranskaan! Nam!

  • Reply satuvw 17.02.2011 at 6.55

   Tahtoo takaisin Ranskaan! Oli ihan liian pikainen visiitti….. :)

 • Reply Lumicki 16.02.2011 at 13.47

  Mulla on kyllä aina menneet tunnin vaihdokset CdG:llä ihan sujuvasti, viimeksi viime kuussa, ja tässä kohtaa *koputus puuta* :) Mutta voi vietävä noita macaroneja! Viimeksi aamulla huokailin, että noita tekis mieli. Herkullisen näköisiä. :)

  • Reply satuvw 17.02.2011 at 6.57

   No takaisin tullessa selvittiinkin vaihdosta, vaikka toivoinkin että olisi käynyt toisin. Yö pariisissa olisi ollut mukava lisä reissuun…. :) Herkullisen näköisiä olivat mutta täytyy tunnustaa että tällä kertaa jäi maistamatta. Nyt katselen kalenteria siihen malliin että koskahan sitä kerkiäisi lomareissulle Ranskaan!

 • Reply Lauri Pietikäinen 16.02.2011 at 22.55

  Toivottavasti ranskasi sujui ja asiat tuli selvitettyä, vaikka en kerennytkään puolestasi ajoissa parasta toivomaan :)
  Ja tervetuloa takaisin vuoriseen vuonolaamme.

  • Reply satuvw 17.02.2011 at 6.58

   Ilmeisesti toivotukset kuitenkin auttoivat, hengissä ollaan ja kaikki meni hyvin. Normaalia etukäteispanikointia. Ja nyt on hirveä into palautella vähän paremminkin mieleen Ranskaa. Tosin se norjan kielen oppimisprojekti pitäisi kunnolla ottaa asiaksi

 • Reply kalamuija 16.02.2011 at 23.24

  Toiv. esitys meni hyvin:) Itsekin kavin eilen vetaisemassa me&i kutsut ja illalla sen jalkeen miehen kanssa taalla mietin etta miten se on mahdollista.. mina 8:n norjalaisen edessa vedan heidan aidinkielellaan showta:) Ja myynnit olivat mahtavat:) Hyva me!
  Meilla on tarkoitus viettaa Vappu Pariisissa tana vuonna. Meilla tuttuja siella. Olen kerran kaynyt ihan paivaretkella siella (Brysselista) ja eihan yhdessa paivassa ehdi mitaan… muuta kuin toteamaan etta kun Eifeltornista katsoo ymparilleen niin kaupunki on niin iso ettei loppua nay!
  Ihania macaroneja!!!
  ps. ja ihana toi ystavanpaiva postaus. Vohvelit ovat niin… norjalaisia:)

  • Reply satuvw 17.02.2011 at 7.00

   Mahtavaa! Upeeta kuulla että me&i:n kanssa on mennyt hyvin. Ja täällä päässä meni hyvin kanssa, hi hiiiii…… :)

   Voi että oon kateellinen tuosta teidän vappuvisiitistä, itse olen ollut Pariisissa viimeksi viisi vuotta sitten kun mies kosi. Kova hinku palata takaisin päin.

   Mutta vielä et siis ole muuttanut mieltäsi ja palannut blogisi pariin…? Nyyh…. ;)

 • Reply Heli 17.02.2011 at 9.00

  Etelä-Ranska kuulostaa NIIN houkuttelevalta kun täällä vain sataa lisää lunta koko ajan. Ja kyllä Pariisikin kävisi… Tai mikä tahansa paikka, jossa on kevät! (Eikä ne macaronleivoksetkaan olisi pahitteeksi…)

  Tuosta eri kielillä puhumisesta puhuen… Olen itse huomannut, että sen jälkeen kun olen ryhtynyt opettelemaan ja puhumaan norjaa ja muutenkin kuulemaan sitä joka paikassa, saksan kieli on hukkunut. Jos yritän miettiä, miten jotakin sanotaan saksaksi, mieleen tulee vain norjalaisia sanoja. Ja minä kun kuvittelin, että norjaa oppiessa unohtaisin ruotsin… :P

  • Reply satuvw 19.02.2011 at 10.22

   Mää luulin että en niin kovin välittäisi vielä keväästä, mutta toisin kävi. Nyt tämä jatkuva lumen tulo hieman ahdistaa – eikö se kevät voisi jo tulla?? Joo se on jännä kuinka yrittäessäni miettiä ranskaa mieleen tulee norjaa ja toisin päin. Katsotaan miten molempia kieliä petratessa sitten käy!! :)

  Leave a Reply