Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huiputusta

Huiputusta vuorilla, eli vuoren huiputusta. Viime viikolla jatkunut jentetur:ien sarja jatkui tänä viikonloppuna. Kaveripiirini miespuoliset jäsenet ovat kaikki kadonneet muille maille, kuka lyhyemmäksi ja kuka pidemmäksi aikaa, joten tyttöjen retket sen kuin jatkuvat. Kohteeksi valikoitui tällä kertaa hieman korkeampi kukkula, viime viikon 1089 metrin Nevelfjelletistä siirryimme 1516 metrin Ruten:iin.

Jos haikailet haikkailemisesta Norjan maisemissa, aivan mahtava tietopankki löytyy osoitteesta www.ut.no. Sivuilta löytyy niin reittioppaita, karttoja, mökki-infoa kuin retki-ideoitakin haikkailijoille, kalastajille, pyöräilijöille, lapsiperheille…

Viikon aikana sää oli kääntynyt talvisemmaksi ja aamulla lähtiessämme patikoimaan luonto oli peittynyt jäisenä auringossa kiiltelevään peitteeseen. Niin kaunista!

Rutenin huipulta oli aivan mahtavat panoraamanäkymät sekä Jotunheimenin että Rondanen suuntiin. Tuuli puhalsi vaan niin kovaa ja kylmästi että kameran säätöjä ei kovin ehtinyt säätämään. Ei muuta kuin kliks ja äkkiä tumput taas sormia lämmittämään. Ut-sivuston mukaan Rutenin on oiva kohde myös talviselle hiihtovaellukselle ja suunnittelimme jo reissua helmi-maaliskuuksi suksien kera. Minulla on sitä ennen tosin pieni projekti edessä; telemarkin oppiminen…

Evästauolle löytyi kohtuullisen tuuleton paikka kivien suojasta ja kahden tunnin kiipeäminen palkittiin kuumalla mehulla, eväsleivillä ja suklaalla. Jotenkin ruoka aina maistuu niin paljon paremmalta ulkoilmassa! Ja kyllä, hiihtohousut ovat jo jalassa, muuten ei olisi tarjennut.

Taas tuli tänä viikonloppuna ihmeteltyä sitä että me tosiaan asumme (melkein) näissä maisemissa. Mahtavaa! Ja näin uuden viikon alkaessa pieniä uutisia töistä – selkeästikin se alun vaikein vaihe on ohi, vaikka kovasti on vielä opittavaa niin nyt pää pysyy jo pinnalla, ihmiset tuntuvat tutuilta ja töihin on mukavan rento mennä. Jee!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply tuula 25.10.2010 at 12.25

  Kade kade kade ;). Mina en ymmarra mihin minun viikonloput menevat. Olisi ollut niin mukava paasta viela huipulle ennen lumia. Tuo ut.no on hyva. Toinen huiputuksiin keskittynyt sivu on toppomania (http://www.toppomania.info/meny.php?meny=toppturer).

  • Reply satuvw 25.10.2010 at 17.41

   Kiitoksia linkistä! Tuo olikin minulle aivan uusi tuttavuus. Kyllä sinne vuorille vieläkin kerkiää ennen lumentuloa, ehkä… :) Vähän oli jo lumen/kuuran jonkinlaista sekamuotoa reitin varrella. Mutta niitä kunnon lumihuippuja me vain katselimme hyvän matkan päästä.

 • Reply kalamuija ja lappilifestyle 25.10.2010 at 19.56

  Ihana jentetur taas:) ja hyvä että työ maistuu!!! ps. ja kiitos vielä kerran siitä tv-kaistasta. Eilen katsoin monta suomalaista ohjelmaa:) ja niin huippu kun voi kelata mainokset ja kaiken turhan pois. (ja huomata että moni ohjelma voisi kestää puolet vähemmän ja siltä sisältää kaiken tarvittavan saman)

  • Reply satuvw 25.10.2010 at 20.00

   Ollaan näköjään samaan aikaan linjoilla. Jep, on kivaa kun töissä on kivaa, siellä kun kuitenkin kuluu suurin osa ajasta! Mainosten määrä on kyllä valtava, mutta ei Suomessa vielä mitään verrattuna rapakon taakse, huh… Mukavia yötöitä TV:n katselun parissa! :)

 • Reply Lauri Pietikäinen 27.10.2010 at 7.53

  Mukava kuulla, että töihin meno sinua noin paljon innostaa, että sitä oikein odotat.Hyvä:) Silloin kyllä jaksaa siirtymiset innolla, eikä raja vapaa-ajan ja työn välillä ole hankala. Minullakin on sellaiset työt, Että oikein innolla menen, joitain lyhyitä lamakausia lukuunottamatta. Joskus vaan valittaa ja kitisee vanhasta muistista :)
  Olihan taas maisemat. Kyllä tuolla Norjan katolla olisi mahtavaa tehdä pitkiä vaelluksia. Varmaan ihan yhtä kiehtovaa kuin Kebnekaisen maisemissa.

 • Reply satuvw 27.10.2010 at 17.00

  Joo, eiköhän niitä lamakausia tule työssä kuin työssä. Kuten minulla eilen. Mutta tänään jo kirkastui joten eihän tuollaiset pienet mitään. Kebnekaisesta en tiedä mutta Norjassa on kyllä käsittämätöntä kuinka paljon pinta-alasta on vuoristoa. Tai ainakin kukkuloita!

 • Leave a Reply