Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kotona! Ja vähän Mumbaista…

On vaikea edes käsittää että vielä muutama ilta sitten katselin auringonlaskua Mumbain rannikolla. Viikon työrupeama Intiassa oli mahtava kokemus, mutta kotiinkin oli ihana taas palata ja päästä itse kokkailemaan hieman ”ei-niin-tulista” ruokaa. Näistä kolmesta vierailemastani kaupungista –  Mumbai, Bangalore ja Delhi, Mumbai oli ehdottomasti hektisin. Koska kaupunki on rakennettu niemimaalle, tilaa levittäytyä ei ole ollut joten kaupunki on kasvanut ylöspäin ja kaduille. Kuitenkin kaupungin asukkaat ovat erittäin ylpeitä kaupungistaan ja kutsuvatkin sitä ”mahdollisuuksien kaupungiksi”. Et välttämättä tarvitse koulutusta tai erityisosaamista, jos vain teet kovaa töitä sinulla on mahdollisuuksia päästä vaikka mihin. Tätä unelmaa kaupungissa ovat monet toteuttamassa.

Paikallinen pesula. Täällä pestään monien hotellien, koulujen ja sairaaloiden pyykit. Ilma oli niin kostean huuruinen että kuvista ei meinannut saada tarkkoja sitten millään…

Hindujen kalenteriin mahtuu monenlaista juhlaa ja juuri nyt oli alkamassa Navratri (nav=yhdeksän, ratri = yötä). Juhlanviettotavat vaihtelevat ympäri maata, alla kuvaa yhdestä Mumbain monista temppeleistä. En mene sen enempää yksityiskohtiin ketä tai keitä jumalia tällä juhlalla kunnioitetaan, oppaamme kertoi niin yksityiskohtaisesti eri juhlista että täytyy tunnustaa, en ulkomuistista pysty toistamaan kaikkia näitä tietoja…

Intiasta jäi päällimmäisenä mieleen tietynlainen suvaitsevuus. Hindutemppeli, katolinen-kirkko ja islamilainen temppeli voivat löytyä aivan vieri vierestä, ja ainakin paikallisen oppaamme mukaan hän saattaa silloin tällöin pistäytyä kirkossa temppelin sijaan. ”Samoja jumaliahan tässä kunnioitetaan” hän totesi. Ja pikaisella Mumbain turistikierroksellamme hän veikin meidät juuri useisiin temppeleihin ja kirkkoihin… Ja rannalle Alla kuvaa temppelissä laulaen rukoilevista naisista.

Intian kuulumiset ovat nyt sitten tässä ja on aika palata arkisempiin aiheisiin! ”Delhi-belly” taisi tulla vältettyä ja nyt nautin täysillä aamun pikkupakkasista kostean kuumuuden sijaan.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply kalamuija ja lappilifestyle 12.10.2010 at 21.53

  Tervetuloa takaisin kylmaan Norjaan:)
  Mekin tehtiin tanaan Tikkamasalaa.. eli makin olen ollut vahan niin kuin ulkomailla:)
  Mihinkas pain seuraavaksi suuntaat?

  • Reply satuvw 13.10.2010 at 4.58

   Kiitos! Mukava olla takaisin kylmässä Norjassa. :) Vaikka ei täällä etelässä taida vielä ihan niin talvista olla kuin siellä pohjoisessa. Seuraavaksi on suuntana eksoottinen Suomi! Pikkuveljen hiljattain maailmaan saattamalla pikkuprinsessalla on nimittäin nimiäiset ja ylpeä täti lähtee tutustumaan veljentyttöön. :)

 • Reply Lauri Pietikäinen 12.10.2010 at 23.28

  Tulikos se aito sari ostettua. Olen ollut Intia linjoilla tänään minäkin ,eikä pelkästään kalastajamuija, kun turskan kanssa tarjosin currykastiketta heehhehheh.

 • Reply satuvw 13.10.2010 at 5.07

  Saria ei tullut ostettua, minikurta sen sijaan kyllä. Minikurta on vähän kuin kotoinen tunika, ei niin eksoottinen etteikö sitä tulisi käytettyä. Naureskelin täällä teidän intialaisille aterioille, minulle kelpaa pieni tauko intialaisesta ruuasta vaikka kasa mausteita keittiössä odottaakin. Oi kuinka ihanaa onkaan syödä ihan tavallista puuroa aamupalalla! :)

 • Reply Heli 13.10.2010 at 11.01

  Nyt alkoi tekemään mieli intialaista ruokaa teidän muiden juttuja lukiessa. Mistäköhän saisi äkkiä…

 • Reply satuvw 13.10.2010 at 19.03

  Oslossa on ainakin yksi hyvä ravintola – Jaipur, ihan siinä kävelykadun tuntumassa keskustassa, mutta sinnekin on tietty vähän matkaa. Ei intialaista minulle kiitos vielä! :)

 • Leave a Reply