Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Bengalurussa

Ote Lonely Planetin sivuilta: ”Rebranded Bengaluru in November 2006, the city more commonly known as Bangalore is not an obvious charmer. The crazy traffic, associated pollution and creaking infrastructure of this IT boom town will fast drive you demented.”

Bengaluru oli minulle entuudestaan aivan tuntematon paikka ja Lonely Planetin kuvaus ei ollut omiaan innostamaan pikaisella visiitillä. Bengaluru on kuitenkin ollut ehkä se mieluisin paikka tällä reissulla, lähinnä sen takia että Bengalurussa pääsin kokemaan ja näkemään ihan pienen palan paikallista elämää hotellien, hotelliravintoloiden, kokoushuoneiden ja hotellin ilmastoitujen autojen sijasta.

Bussin kyytiin ehtii juosten vielä senkin jälkeen kun auto on jo liikenteen seassa. Bussien kirkkaat väritykset kilpailevat paikallisten naisten vaatetuksen kanssa.

Kookoksen sisältä löytyvä kookosvesi maistuu turisteille pilleillä, paikalliset nauttivat juoman suoraan kookoksesta.

Kantamukset kulkevat kätevästi päänpäällä.

Bussien, autoriksojen ja mopojen joukosta löytyy vielä myös hevosvetoisia pelejä.

Ja mitä uutta Mumbaista? Ei oikeastaan mitään. Tästä kaupungista olen nähnyt tämän hotellin melkein joka kulman, lähimmäksi hotellin ulkopuolista elämää pääsin nauttimalla illallisen hotellin katolla. Hieman ahdistavaa. Huomenna onneksi pääsen tutkimaan kaupunkia, pitkälti tosin taksin ikkunasta ja uusista kokoushuoneista käsin!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Lauri Pietikäinen 08.10.2010 at 16.57

  Näkyyhän tuolla Bengalurussakin olevan vaikka minkänäköistä kulkuneuvoa.
  Ja ainakin kuvien perusteella vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta.
  Saattaisi kyllä aikaa myöten väenpaljous alkaa ahistamaan, kun oikein vilkkaan valassafaripäivän parisataa vierastakin tuntuu sellaiselta ihmismassalta , että sen jälkeen on saatava olla jonkin aikaa ihan yksin.

 • Reply satuvw 09.10.2010 at 10.19

  Jep, ahdistaa kyllä, Mumbai vielä enemmän. Mahtavia paikkoja käydä katsastamassa, mutta sitä ”omaa tilaa” olisi kyllä vaikea löytää jos tuolla asustaisi. Nyt kotimatkalla oikein jo innolla odotan Norjan ”tyhjyyttä” :)

 • Reply Heli 13.10.2010 at 11.05

  Ensimmäisestä utuisesta kuvasta tulee mieleen kaukaiset paviljongit ;) Olikohan se jokin 80-luvun tv-sarja??

 • Reply satuvw 13.10.2010 at 19.04

  Multa mennyt sarja ihan ohitse! Mutta tuolla tuntui kyllä siltä että kirkasta päivää ei ollutkaan. Aina hieman utua tai olisikohan ollut ”smog” / päästöjä…

 • Leave a Reply