Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissunaisen juustokakku

Kaksi syytä tähän postaukseen:

 1. Tämä oli niin hyvää että tästä piti tehdä postaus jo kesällä vaikka kamerasta loppuikin akku ja en saanut otettua kakusta edes kuvaa
 2. Huomenna suuntana on OSLO ja vielä ehdin kyselemään siellä aikaa viettäneiltä että missä sitä kannattaisi oikein käydä ja mitä kannattaisi nähdä ja maistella? Oslossa meneekin sitten koko viikonloppu, pitäkäähän sunnuntaina peukkuja että yksi nimeltä mainitsematon suomalaisrouva selviäisi puolimaratonista! 
Aiheena on siis reissunaisen, tai miksi ei miehen, helppo ja herkullinen juustokakku ilman uunia. Kärsin uunin puutteesta oikeastaan koko viime vuoden, vaikka nyt kun sellainen kotoa löytyy niin ei sitä kovin usein tule käytettyä. Mutta kakku on joka tapauksessa täydellinen reissaajille joilta kuitenkin löytyy jonkin sortin jauhopeukaloa. Resepti  löytyi Lunni leipoo blogista. 
Pohja:
125 g Digestivejä
75 g voita/margariinia
Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Levitä seos tiiviisti vuoan pohjalle (20-25 cm) ja laita jääkaappiin odottamaan. 
Täyte:
300 g Philadelphia-sulatejuustoa
1 rkl sitruunan mehua
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250 ml kuohukermaa
Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen varovaisesti. Kun seos on tasaista, kaada se vuokaan. Anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli (käytännössä meillä kakku taisi kestää kaapissa tunnin…)
Päälle:
1/2 litraa tuoreita mansikoita/muita tuoreita marjoja
Koristele kakku juuri ennen tarjoamista marjoilla. Meillä kakku meni hetkessä viiden hengen suihin, suurempikin kakku olisi kelvannut! 
Kuva: täältä
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Tuula 24.09.2010 at 4.54

  Nam, tuota on kokeiltava!Oikein mukavaa Oslo viikonloppua!!!

 • Reply Liisa 24.09.2010 at 5.43

  Kiitos ohjeesta ja onnea puolimaratooniin, sinä se aikamoinen nainen oot!!

 • Reply Avletto 24.09.2010 at 6.29

  Oslossa kannattaa minusta käydä syömässä lämmitetty omnenapirakka jäätelöllä ja kermavaahdolla siinä Stortingetin edessä olevassa lasikahvilassa. (Jos se vielä on olemassa heh.)Tøyenissä on kivoja etnokauppoja, sieltä saa erikoisjuttuja , mm mausteita ja teetä, granaattiomenia ja muita kivoja hedelmiä, vuohituotteita myös.Kieli on usein paikalllinen tai englanti (ainakin oli aikoinan)En osaa sanoa nykyisistä ruokapaikoista, mutta jos oltais 80-luvulla niin minä sinuna menisin, tai siis miehesihän tarjoaisi maratonin kunniaksi aterian, Ridderhallen nimisessä paikassa.Riekkoa tai merikrottia.Tässä minun kulinaristiset vinkit, kun se maratoni on varmaan riittävä sightseeingi ja ulkoaktiviteetti.Onnea koitokseen.

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 25.09.2010 at 7.04

  Kiitos kaikille! Nyt nautitaan ihanan laiskasta lauantai-aamusta (ja toimivasta nettiyhteydestä) hotellihuoneen sängyltä käsin. Ei herätyskelloa, aaah….Avletto kiitos vinkeistä, täytyypä käydä maistamassa omenapiirakkaa ja kurkkaamassa etnokaupat. Mies uhkaa lähteä kohti kotia jo sunnuntai-aamuna, kannustukset eivät kuulemma kiinnosta kun itse kävelee kepeillä. Hmm….. Eli maraton ateriat taitavat jäädä väliin!

 • Reply Karkki 26.09.2010 at 15.26

  Nam!! Ihanan herkullinen ja niin raikkaantuntuinen kakku! :D Tuota täytyy kokeilla kun taas saadaan mansikoita.

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 26.09.2010 at 21.00

  Juu, sinänsä ohje tuli hieman myöhään että mansikka-aika on jo ohitse… :) Mutta tuleehan se kesä sieltä taas!

 • Leave a Reply