Suomen suurin matkablogiyhteisö

New York, New York

”Hotel New York is a tribute to all the travellers of the past, present and the future.” 


”A memory of the departure of thousands of emigrants, full of hope and anticipation, who set sail to their new homeland.”


”In Hotel New York, on the banks of the River Meuse, guests are the centre of the attention.”


Harhaanjohtavasta otsikosta huolimatta en ole New Yorkissa. Ikävä kyllä. Sen sijaan löysin itseni Hotelli New Yorkista, Hollannin Rotterdamista. Satamakaupungin karujen maisemien keskellä ja jo ensimmäisen työmatkaviikon aikana ketjuhotelleihin väsähtäneelle reissaajalle hotelli oli erinomainen piristys. Yksilöllinen, täynnä tunnelmaa ja erikoisia yksityiskohtia. 
Hotellin vilkas ravintola on paikallistenkin suosiossa. Ja samaa ruokalistaa ei varmasti löydy naapurikaupungin ”hotelli New Yorkista”. 

Jokainen huone on erilainen ja huoneet ovat ISOJA! Kummasti tavaratkin levittäytyvät matkalaukusta isommalle alueella tilan kasvaessa… Ja yhdelle henkilölle kaksi isoa sänkyä ovat enemmän kuin riittävästi. 

Näyttää kivalta juu, käytännöllisyyden kanssa on ehkä vähän niin ja näin. Mutta tämän huoneen tunnemaan nämäkin sopivat kuin nenä nassuun. 
Tiedätkö mistä sänkysi, patjasi, peittosi ja tyynysi tulevat? Minäpä tiedän! :) Ja tyynyjä on on mistä valita. Minä valitsin sen pienen ja pehmeän. 
Yöpöytä joka toimii samalla laatikostona. 

Lisäpisteet hotellille lähtevät ilmaisesta netistä. Hollannissa näyttää nimittäin olevan käytäntönä se että langattomasta joutuu maksamaan. Omasta mielestäni langattoman pitäisi hotelleissa kuulua jokamiehen oikeuksiin. Saa nähdä kuinka kauan vielä menee siinä että hotellipomotkin tämän tajuavat. Rotterdamiin voisin kyllä tulla uudestaankin, ihan vain Hotelli New Yorkin takia. Täytyy tosin tunnustaa, muuta en kaupungista hotellin lisäksi oikeastaan nähnytkään… 

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply nella 15.09.2010 at 4.51

  Aivan ihana paikka! Missä hinnoissa huoneet pyörivät? Tai taitaa tuo löytyä kotisivuiltakin, pakko käydä tsekkaamassa :) Adam pitäisi muutenkin ottaa haltuun paremmin, ja tässä olisi oiva vaihtoehto kaupungiksi/hotelliksi!

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 15.09.2010 at 5.08

  Eikö! :) Meidän huoneet taisivat olla 135€ kategoriassa. Työkaveri hoiti varaukset joten hirveesti ei tullut kiinnitettyä huomiota hintaan… :) Näkymä oli parkkipaikalle, mutta eipä sitä niin kovin tarvinnut ulos katsella. Halvimmat huoneet näyttäisivät olevan 99€ ja kattoterassi lähtisi 250 eurolla… Se muuten kannattaa vielä muistaa että aamupala EI kuulu hintaan. Maassa maan tavalla. Eli se lisää hintaa vielä vajaalla parilla kympillä. Mutta kyllä suosittelen!

 • Reply Liisa 15.09.2010 at 5.55

  Wautsi, sinä olet jo Hollannissa. Siellä monien tulppaanien maassa. Kuulostaa hyvältä ja näyttää hyvältä tuo hotellinne, aivan luxusta.

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 15.09.2010 at 6.19

  Jep, Hollannissa ollaan! Tulin itse asiassa jo sunnuntaina, jäi viikonloppu vähän lyhyeksi…Onhan tää aikas luksusta näin vaihtelun vuoksi, mutta kyllä sitä kotiinkin jo kaipaa. :)

 • Reply Eveliina 15.09.2010 at 7.28

  Onpa hauskan näköinen paikka, todellakin erilainen kuin jonkun ketjun hotelli. Pitääpä pitää mielessä, jos vaikka Hollantiin joskus eksyn, että tuommonen paikka sieltä löytyy. :)

 • Reply Heli 15.09.2010 at 8.02

  Tuosta hotellista muistui mieleen New York Kávéház (kahvila) Budapestissa, joka on joitakin vuosia sitten remontoitu menneen ajan loistoonsa. Onkohan New York tarkoittanut ihmisten mielissä aikoinaan jotakin erityisen hienoa? Ainakin muistellen sitä kahvilaa ja katsellen kuvia hotellista (jota tosin näyttää modernisoidun) niissä näyttää olevan jotakin samanlaista henkeä :)

 • Reply kalastajamuija ja lappilifestyle 15.09.2010 at 8.55

  Hämäsit:) Mä luulin, että olet päässyt Isoon-Omenaan:) Wau mikä hotla! Tiedän itsekin myyntityötä tehneenä, että hotellimajoituksiin kyllästyy helposti. Mutta tuollainen helmi tav. hotellejen joukossa piristää aina:) Ihana!!!

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 15.09.2010 at 12.34

  Eveliina – hotelli on tosiaan visiitin arvoinen. Ja harvemmin sitä kai suosittelee visiittiä hotelliin… siis kaupungin sijasta :) Heli – ilmeisesti New Yorkissa on jotain hohtoa! Aika jännä juttu. Mutta tuolla hotellilla on kyllä New Yorkin kanssa historiallinenkin linkki. Hotellin tiloissa oli aikoinaan Holland-Amerika Lijn (laivayhtiön) toimisto. Viimeinen laiva Rotterdamista Nykiin seilasi 1971 ja HAL:n pääkonttori muutti Seattleen saman vuosikymmenen loppupuolella. Näin hotellin sivuilta sujuvasti suomentaen… :) Voi kun olisinkin Nykissä kalastajamuija! No mutta onhan tämäkin, melkein… Vaikka mikä sitä tässä auringonpaisteessa istuessa kahvilassa, viimeinen asiakaskäynti tänään oli ohitse jo 13:00. Ei paha. Eilinen olikin piiiitkän pitkä päivä.

 • Reply Avletto 15.09.2010 at 13.36

  Hieno Hotelli tuo New York.Kyllähän tuolla aikansa viihtyis.Kävitkös siellä itäosissa maata ja saitkos ostettua tuliaisia.Rotterdam on minulle täysin tuntematon. Meidän Leonora laiva siellä kyllä kerran oli esittäytymässä yksillä matkamessuilla

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 15.09.2010 at 14.33

  Nyt on tullut käytyä idässä, pohjoisessa ja lännessä. Seuraavaksi etelä. Tai ilmeisesti siis kaakko. Pitää vielä katsoa kartasta :) Itselleni ostin jo alennusmyynneistä kahdet shortsit kun kesää kohti mennään, mutta muuten on vielä tuliaiset ostamatta. Työkaverikin haluaa juusto-ostoksille eli mennään varmaan huomenna.

 • Reply kalastajamuija ja lappilifestyle 16.09.2010 at 14.23

  Minkälaista työtä teetkään? Siis myytkö jotain ja minkälaisia asiakkaita sinulla on? Varmasti selviää blogistasi, mutta jos jaksat niin vastaisitko ihan pintapuolisin tähän:) Takk og ha det:)

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 16.09.2010 at 18.11

  Juu ei selviä blogista :) Aloitin vasta viime viikolla uudet työt. Ja se mun pieni esittely tuolta blogin yläpalkista (mitä kaipailitkin oman blogisi puolella) on kadonnut johonkin. Täytyypä korjata. Markkinoin & myyn kansainvälisesti (saksankielisiä maita lukuun ottamatta) Skandinaviaa ja Suomea. Erilaisille matkatoimistoille. Eli meidän pulju on ns. "incoming tour operator". Ja vastuullani on KV-tiimi. Haastavaa ja mukavaa. Ainakin näin 9 päivän kokemuksella! Selventääkö näin lyhyt selvennös?

 • Reply rva ruusunen 17.09.2010 at 4.50

  Tipu! Mondo odottaa uutta kotia luotasi, laitatko minulle osoitteesi vaikka tänne:marynell at live.it:)

 • Reply Satu Vänskä-Westgarth 17.09.2010 at 20.53

  Ou jee! Laitan viestiä huomenissa kun nyt uni jo painaa kovasti päälle. Ihanaa, viikonloppu!!! :)

 • Reply kalastajamuija ja lappilifestyle 19.09.2010 at 19.42

  Selvensi vähän:) Ja kuulostaa mielenkiintoiselta:) Tsemppiä Suomen myyntiin;) Ja ihania noi kuvat.. pyörät ja goudat!!!

 • Leave a Reply