Suomen suurin matkablogiyhteisö

Katsaus Kreikkaan

Välttääkseni ison mega-postauksen tekoa ajattelinpa jakaa Kreikan kuulumiset muutamaan pienempään mega-postaukseen. Ja aloittakaamme matkan päätarkoituksesta: melonnasta. Reilu viikko sitten talouskriisissä painiskelevan Kreikan talousongelmat eivät vielä näkyneet katukuvassa, ei niin Ateenassa kuin vuoriston kylissä tai kaupungeissakaan. Muutamaa paikallista lainatakseni: ”Hallituksella on ongelma, kreikkalaisilla ei”. Mutta se siitä ja itse asiaan.

Vietimme suurimman osan viikosta Lounais-Kreikan vuoristossa. Mieheni oli lupautunut vetämään pari British Canoe Unionin sertifioimaa kurssia kreikkalaisen Brainwaves Kayak Schoolin vetäjän ja pitkäaikaisen asiakkaansa Spyrosin pyynnöstä. Tästä johtuen emme seikkailleet Arachtos- ja Kallaritikos- jokia kauemmaksi, mutta näitä tulikin sitten melottua muutaman kerran…

Työrupeama alkoi BCU:n ”Basic White Water Safety & Rescue” kurssilla. Kurssin sisältö tiivistettynä: miten toimia joella kun kaikki ei mene suunnitelman A mukaan. Toisin sanoen ihmisten ja melontavälineiden ”reskutusta” (= pelastamista), kajakin irrottamista kinkkisistä paikoista ja heittoköyden käsittelyä.  Harjoituksia tehtiin ensin maalla….

… ja sitten vesillä.

”Reskutuskurssin” lisäksi Simon veti BCU:n ”neljän tähden” melontakurssin. Siitä ei sen enempää kuin että kurssi on tarkoitettu omien melontataitojen ja ryhmässä melomisen ja ”johtamisen” kehittämiseen.

Kreikassa meloessa kannattaa hankkia vuokraamosta kunnon kulkupeli. Spyrosin jenkkiauto oli täydellinen mutkaisille ja usein ”ei niin kovin huolletuille” vuoristoteille. Kannattaa myös ottaa huomioon että ajomatkoissa kestää ja kauan. Joskus myös erittäin kauan. Onneksi meillä oli mukana oma kuski, Spyrosin tyttöystävä Elena, joka odotteli meitä aina melontapätkän lopussa lounaan kera.

Kuvankauniita kanjoneita, turkoosia vettä & aurinkoa. Kreikka on ehdottomasti melontaparatiisi III-luokan koskimelonnalle! III-viitaten jokien vaikeusluokituksiin. Kahden joen perusteella ei nyt kovin kokonaisvaltaista kuvaa maan melontatarjonnasta pysty muodostamaan, mutta jokien vaikeusasteen noustessa jokien luonne kuulemma myös hieman muuttuu ”ei niin rentouttavaksi” useiden siivilöiden ja undercut:tien johdosta. Tähän loppuun kuitenkin vielä näitä kauniita rentouttavia melontamaisemia, samalla kun unelmoin auringosta Slovenian vesisateessa. Joka vain jatkuu. Ja jatkuu…

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply