Suomen suurin matkablogiyhteisö

Laatikollinen ruokaa

Ja toisena viikkona peräkkäin meillä oli näin tiistaina heti aamun valjetessa ruokaisa ”joulu”. Nimittäin läheiseltä Riverfordin maatilalta saapui yllätyspaketti ajankohtaista luomuruokaa, lähinnä kasviksia ja hedelmiä, mutta olipa mukana myös ruisleipää (!!) ja tofua.

Näiden laatikkokokeiluiden johdosta on tullut kokkailtua paljon sellaisista raaka-aineista jotka eivät olisi koskaan päätyneet kauppakassiin ostosmatkalla. Erittäin hyvää ja välillä myös erittäin epäonnistunutta ruokaa on tullut kokeiltua mm. punajuurista, selleristä ja lehtikaalista.

Miten syödä ”oikein” on ollut meillä kovastikin keskustelunaiheena viime aikoina, varsinkin kun yksi ystävistäni tähtää slalom-melonnassa olympialaisiin ja sekä opiskelee että tekee töitä harjoittelun ohella. Ja jostain pitäisi saada riittävästi energiaa. Ystäväni laittoikin minut lukemaan Patrick Holfordin ”The New Optimum Nutrition Bible” – kirjaa, joka on kovinkin silmiäaukaiseva. Ei muuta kuin hyvästit vehnälle, maitotuotteille ja sokerille… Tai ehkä ei kuitenkaan. Jouluiseen (ja toivottavasti lumiseen) Suomi-lomaan ei ole enää kovinkaan paljoa aikaa ja mielessä kummittelevat jo Pantterit ja joulutortut!
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply