Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ympyrä sulkeutuu


(View Canada kayaking & roadtrip in a larger map)
Noin kolme viikkoa sitten aloitimme Kanadan matkamme Canmoresta Calgaryn lähistöltä. Ja nyt olemme takaisin Canmoressa. Mittarissa on yli 5000 kilometriä, helteestä ei ole enään tietoakaan ja lomaa on jäljellä vain muutama päivä.

Vancouverista matkamme jatkui Okanagan viinialueen läpi kohti Nelsonia, ja sieltä Albertan ja Saskatchewan provinssien rajalle Medicine Hat:iin. Paikkojen nimet Kanadassa ovat ehdottoman viihdyttäviä, vai miten olisi ”Head Smashed in Buffalo Jump” (jyrkänne), ”Medicine Hat” (kaupunki), ”Moose Factory” (kunta), ”Saint-Louis-du-Ha! Ha!” (kaupunki) tai ”Dildo” (kaupunki)?
Medicine Hat sijaitsee tasaistakin tasaisemmalla preerialla, ja jos siellä ei asuisi mieheni sukulaisia, emme olisi sinne koskaan eksyneet. Simonin rautainen isosetä Frank asuu alunperin tanskalaisen vaimonsa Kajan kanssa lähellä kaupungin keskustaa ja vietimme heidän luonaan muutaman rentouttavan päivän. Ja Simon sai Kajalta tarkat ohjeet siitä että Satua ei saa enään viedä melonta/haikkaus/pyöräilymatkoille tällä reissulla. Kaikki tämä sen vuoksi että nukuin pitkälle aamupäivään yhtenä aamuna ja olen selkeästi ylirasittunut…

Ajomatka Medicine Hatistä Calgaryyn ei tarjoa kuskille kovinkaan paljon virikkeitä. Onneksi tulossa on mutka. Varokaa!
Matkamme varrelle on mahtunut paljon niin hyviä kuin vaikeitakin hetkiä. British Columbian kosket eivät ehkä näyttäneet parhaita puoliaan tällä reissulla, mutta alueelta löytyy ehdottomasti maailman luokan jokia – kunhan vedenkorkeudet ovat kohdallaan. Takaisin voisi tulla, mutta sitä ennen on monia muita paikkoja jotka odottavat näkemistä ja kokemista.
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply