Suomen suurin matkablogiyhteisö

Afrikan auringon alla

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta (katso ao. kuva, paikka: jossainpäin Saksaa, aika: 01.00) selvisimme kuin selvisimmekin lennolle Munchenistä kohti Ugandan Entebbeä. Koska Internet-yhteydet olivat kiven alla reissun aikana, tässä pikainen kooste reilusta kahdesta aurinkoisesta viikosta Valkoisen Niilin aalloilla.

Paikka: Uganda ja siellä Hairy Lemon saari. Suunnitelmista huolimatta emme käyneet Bujagali-putouksella melomassa ns. ”1. päivän” pätkää. Sen sijaan vietimme kolme päivää safarilla Murchison’s putouksilla. Upeeta!
Aurinkoa: joka päivä aamusta iltaan sadekauden läheisyydestä huolimatta. Koettiin kuitenkin muutama lyhyt mutta mahtavan voimakas trooppinen myrsky ukkosineen ja raekuuroineen.
Melontaa: joka päivä! Aamuisin vesi oli niin matalalla että Club Wave oli toiminnassa (3. aalto Nile Specialin jälkeen). Iltaisin aikaa vietettiin Nile Specialilla. Aallolle päästäkseen tarvittiin köysisysteemi jonka kanssa minulla oli suuren suuria ongelmia. Mutta aallolle päästyäni luvassa olikin sitten lennokasta ilmaa isojen pomppujen muodossa! Meloimme kerran myös ns. ”2.päivän” pätkän.

Lomailemassa: lukemista, lukemista ja lukemista. Aamu- ja iltamelonnan välissä ei ollut paljon muuta tekemistä kuin rentoutuminen kirjojen parissa. Siinä vaiheessa kun omat- ja osittain muidenkin kirjat oli tullut luettua, oli aika siirtyä pelaamaan pokeria lukemisen sijasta. Onneksi panoksena oli vain juomat, muuten olisi voinut tulla kallis reissu!

Tienpäällä: safari! Kuultuamme saksalaisten ystäviemme raportin safarista Murchison’s putouksille, päätimme noudattaa heidän esimerkkiä ja käydä katsastamassa kyseinen paikka henkilökohtaisesti. Oli täysin vaivan (noin 9h ajomatka suuntaansa) ja rahan arvoinen reissu! Elefantteja, virtahepoja, krokotiilejä, apinoita, erilaisia antilooppeja…. Virtahevot tuli koettua myös hieman liian läheiseltä etäisyydeltä, tai siltä ainakin tuntui. Yövyimme leiirntäalueella minkä läheisyydessä virtahevot ruokailivat yön pimeinä tunteina, ja pitivät ajoittain aikamoista melua. Onneksi meillä oli turvana pieni nuotio, pari lyhtyä ja paikallinen vartija aseenaan keihäs (!!!). Nuku siinä sitten…
Ruokaa: olimme Hairy Lemonin kokkien armoilla sen pari viikkoa kun saarella asustelimme. Ruoka oli hyvää, mutta yksitoikkoista. Vapaaehtoisesti en koskaan enää halua aamupalaksi yhdistelmää ciabatta – munakokkeli – kidneypapumössö… Safarille mentäessä ja palatessa pysähdyimme Kampalassa New York Kitchenissä ja koskaan aikaisemmin tonnikalasalaatilla täytetty bageli ei ole maistunut niin hyvältä!
Kohokohtia: tietenkin Nile Special (aalto, ei olut), boda boda ”jääteläauto”, safari ja isot elefantit, aurinko
Reilut kaksi viikkoa Ugandan auringon alla menivät kuin siivillä, mutta oli kyllä ihana palata takaisin Eurooppaan ja 1) päättää mitä haluaa päivittäin syödä 2) päättää mitä haluaa päivittäin tehdä (muutakin kuin meloa ja rentoutua) 3) saada mahan ehkä taas joskus toimimaan normaalisti???
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply