Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit Kreikka

Mythos Beach Resort- Afandou, Rodos

sunnuntai, 16 lokakuun, 2022

9 yötä perhelomaa ja rentoutumista. Olin pikkasen tulisilla hiilillä ennen hotelliin menoa, sillä olin varma, että meidät olisi ”ylibuukattu”. Rodoksen hotellit olivat täynnä heinäkuussa ja hinnat tapissa. Olin varannut Mythos Beachin joulukuussa, kun Krista Kiuru uhosi koulujen sulkemisella ja kesän hotellihinnat matelivat pohjamudissa. Heinäkuuhun mennessä hinnat olivat vähintään tuplaantuneet ja joka paikassa myytiin eioota.

MITEN TOIMI?

Tultiin hotellille taksilla noin yhdentoista pintaan aamupäivästä. Olin varautunut neljän tunnin huoneodotteluun, sillä virallinen check in aika oli kolmelta. Tätä varten oli mm. pakattu uima-housut ja kevyemmät vaatteet käsimatkatavaroihin. Mitä vielä, tuntuu kuin meitä olisi odotettu, huoneavain ojennettiin suoraan käteen ja toivotettiin tervetulleeksi. Muutenkin respan henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Myös ennen reissua meileihin vastattiin nopeasti.   

En tiedä oliko koronalla tekemisensä, mutta palvelu oli lähes poikkeuksetta hymyilevää ja tehokasta. Esimerkkinä, vanhempien huoneen ovi ei mennyt lukkoon, joten mainittiin siitä illalliselle mennessä respaan. Tullessa takaisin syömästä, ovi oli jo korjattu. Uloskirjautuminen otti muutaman hassun minuutin. Olimme maksaneet huoneen tullessa, joten hotellilaskulle jäi 3€:n jäätelö allasbaarista, joka ei kuulunut all inclusive pakettiin.


STUDIO HUONE

Olimme varanneet kaksi studiohuonetta. Huoneissa oli mukavasti tilaa ja siellä oli keittomahdollisuus. Jääkaapista löytyi muutama vesipullo valmiina. Itse huone ja kylppäri tarvitsevat lähitulevaisuudessa remppaa, kuluneisuutta oli havaittavissa. Mitkään kuluneisuudet eivät tosin haitanneet meidän lomanviettoa, ainoastaan visuaalista silmää. Molemmissa huoneissa oli tilava parveke pöytäryhmällä ja kuivaustelineellä. Kaupanpäälle saimme mukavan näkymän merellepäin. Kylppäri oli aika kompakti, mutta sinne oli mahdutettu amme. Kylpytuotteet puuttuivat perussaippuaa lukuunottamatta.

Meidän huoneet sijaitsivat rauhallisemmalla alueella, kaksikerroksisessa rakennuksessa, josta oli lyhyt matka myös rantaan. Huoneita löytyy myös päärakennuksesta, mutta niihin kantautuu varmaan enemmän ääntä. Osasta merinäköalallisista huoneista löytyi myös oma, pieni uima-allas. Wifi toimi välillä huonommin, välillä paremmin, kreikkalaiseen tyyliin.


MITÄ LÖYTYY HOTELLIALUEELTA?

”Rhodes hotels with football field”. Siitä googleen syötetystä lauseesta lähti meidän tämän kertaisen hotellin metsästys. Vanhempi himofutari ei kuulemma kestänyt yhdeksää yötä ilman futiskenttää. Kun pienemmälle seikkailijalle sattui löytymään vielä kivannäköinen lastenallas vesiliukumäellä, oli aika done deal. Futiskenttä merinäköalalla olikin joka ilta kovassa käytössä ja vierestä löytyi myös koriskenttä ja tenniskentät. Minigolf löytyi toiselta puolelta hotellialuetta ja beachvolleykenttä sekä treenialue meren puolelta. Lapsille oli leikkitelineet uima-allasalueen vieressä.

Uima-altaita löytyi kolme kappaletta. Yksi aktiviteettiallas, isompi allas ja rauhallisempi allas lähellä rantaa. Aktiviteettialtaassa järjestettiin vesijumppaa ja vesipallopelit. Ranta oli ihan vieressä ja rannalla oli ilmaiset aurinkotuolit, mutta varoituksen sana, vanhemmilla ihmisillä saattaa vedestä nouseminen olla työn ja tuskan takana. Pohja on liukkaita, teräviä kiviä täynnä eli uimatossut mukaan. 

Apollo tarjosi sporttitunteja ja ohjelmaa, mutta näihin oltiin pettyneitä. Vetäjät eivät olleet niin mukaansavetäviä mihin ollaan totuttu isommissa hotelleissa ja urheiluohjelmaa lapsille/nuorille oli yllättävän vähän. Itse joutui kyttäilemään kelloa milloin ohjelma alkaa. Onneksi löydettiin altaassa palloa pompotellessa samanhenkisiä norjalaisia ja taskalaisia, joiden kanssa vedettiin kunnon futismatsit aina iltaisin. Lasten disco oli iiiiiso pettymys lapsille. Apollon toimesta pari vetäjää lauloi ja tanssi kännykästä soitetulla spotifylistan lastenrallatusten mukana. Tuli ikävä RIU ja Amada Colossos hotellin kunnon lasten showta. Näistä ohjelmista jäi vähän väkisin väännetty fiilis, joka ei napannut ohjaajia eikä lapsia.

Hotellista löytyy myös hintavahko supermarketti. Kävimme itse pariin otteeseen isommissa supermarketeissa Rodos-Kalithea tien varressa, sillä myös Kolymbian supermarkettien valikoimat olivat aika suppeita.

RUOKA

Meillä oli käytössä all inclusive, sillä hintaero pelkkään aamiaiseen oli vähäinen. Amalthia ravintolan ruoka oli todella hyvää, etenkin kreikkalaiset ruoat. Verrattuna viime talven Puerto Ricon RIU Vistamarin all inclusive tarjontaan, Mythos Beach vetää selkeästi pidemmän korren. Buffet oli vaihteleva ja joka ilta perinteisesti teemaillat. Tottakai siellä tietyt asiat toistuu, mutta kokonaisuutena erittäin onnistunut. Allasbaarin lounastarjontaa ei käytetty, mutta gyrosta näytti ainakin löytyvän. Kävimme yleensä syömässä lounaan buffetravintolassa. Snackseja sai hakea allasbaarista, samoin jäätelöä, tosin ei brändipuikkoja vaan valmiiksi purkitettua pakettijäätelöä.

Iltaisin istuttiin hotellin Ariadne Lounge baarin terassilla, jonka edustalla oli monena iltana ohjelmaa taikurista tanssiin ja sirkustaiteilijoista livemusiikkiin. Baarimikko oli kohtelias herrasmies ja coctailit maistuvat. Meillä jäi testaamatta Aktis ravintola ja sen baaritilat, joilla näytti olevan oma kannattajakuntansa. Alkuillasta pelasimme air hockeytä ja muita pelejä hotellin alakerrassa. Nämä pelit olivat maksullisia eli eivät kuuluneet all inclusive pakettiin.


MILLAINEN FIILIS JÄI?

Meille jäi kokonaisuutena erinomaisesti onnistunut loma hotellissa. Mythos Beach sijaitsee aika syrjässä, joten auto/skootteri on suositeltava. Meillä oli käytössä auto melkein koko loman, jolla huristelimme läheiseen Kolymbian kylään, Afandouhun, Rodoksen kaupunkiin sekä katsomaan läheistä Epta Pigesin/Seitsemän lähteen aluetta. Hotellin henkilökunta oli erittäin ystävällistä, huoneet siistejä kuluneisuudesta huolimatta, ruoka erinomaista ja lapsille viihdykettä. 

Hotellin asiakaskunta koostuu skandinaaveista mikä oli ainakin meidän kaksikielisille lapsille kiva, sillä leikki- ja peliseuraa löytyi helposti. Emme olleet itse Apollon matkalla vaan olin varannut erikseen Finnairin suorat lennot ja hotellin Expedialta. Maksoimme 9 yöstä 1599€ studiohuoneessa, all inclusive paketilla (kolmesta hengestä), mikä varsinkin ruoan tason huomioon ottaen oli erittäin hyvä hinta. Destination LOMA antaa Mythos Beach Resortille 3,9 tähteä, hyvän hinta-laatusuhteen omaava rento lomahotelli, jota voi lämpimästi suositella.

+ Viihtyisä hotellialue, plussaa isosta futiskentästä

+ Poikkeuksetta ystävällinen henkilökunta, josta ei näkynyt stressi, vaikka olimme reissussa korkeimpaan sesonkiin.

+ Kreikkalaiset ruoat erinomaisia, muutenkin All Inclusive-paketille sai vastinetta

+- Syrjäinen sijainti, toisaalta rauhallinen alue mikä taas on plussaa

-Päiväohjelma vaatimatonta urheilullisille lapsille

-Hotellin huoneet tulevat tarvimaan pientä upliftiä lähitulevaisuudessa

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 lokakuun, 2022 at 19:53

  Kuulostaa rentouttavalta 9 yön matkalta. Ilmeisesti tenniskenttiä ei ollut? Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävältä vaikuttava hotelli, kun palvelukin oli ystävällistä, ruoka hyvää. Eipä sitä paljoa muuta rentouttavaan lomaan tarvitsekaan.

  • Reply destinationloma sunnuntai, 16 lokakuun, 2022 at 22:40

   Tenniskentät löytyivät koris-ja futiskentän vierestä ja näyttivät olevan kovassa käytössä. Voin lämpimästi suositella hotellia, erittäin hyvä hintalaatusuhde!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.