Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Salou

PortAventura ja FerrariLand Salou

lauantai, 9 heinäkuun, 2022

LIPUT JA MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

Ostimme liput suoraan PortAventuran sivuilta. Olimme reissussa kesäkuun toisella viikolla, joka ei ollut vielä korkeinta sesonkia PortAventurassa. Kahden päivän, kahden puiston (PortAventura+FerrariLand) liput maksoivat yhteensä n. 223€, 59€ per aikuinen ja 52€ per lapsi (junior lippu). Alle 30€ per päivä per henkilö oli mielestäni hyvä hinta näinkin suurelle huvipuistolle.

Lippujen osto etukäteen kannatti, sillä molempina päivinä lipputiskille oli jonoa. Printtasin liput varan vuoksi (kyllä, olen boomeri), mutta latasin ne myös kännykkään. Puiston sisäänkäynnille oli jonoa varsinkin torstaina, kun bussilastilliset koululaisia ryntäsi samaan aikaan. Ensimmäisenä päivänä, joka oli keskiviikko, olimme porteilla n. 20 minuuttia yli kymmenen. Tällöin jonotimme vain parisen minuuttia. Torstaina laiskottelimme ja olimme perillä n. 10.50 ja kärsimme 45 minuutin jonotuksesta epämääräisessä rykelmässä.

LAITTEET

Ensimmäisenä päivänä aloitimme kierroksen Far West alueelta. Jotenkin tuntui, että kaikki muut rynnivät jonnekin muualle, sillä kävelimme suoraan sisälle useihin laitteisiin. Toisena päivänä mies ja vanhempi poika lähtivät heti aamusta jonottamaan Shambhala vuoristorataan ja 5v:n kanssa suuntasimme Sesamo Aventura alueelle. Kahden päivän aikana kerkesimme käydä oheiset laitteet:

 • Tami Tami (hauska minivuoristorata, toimi 5v:n kanssa loistavasti) x2
 • Coco Piloto (ylhäällä rauhallisesti kulkeva lentokone)
 • El Huerto Encantado (leikkipuisto Sesamo Aventuran alueella)
 • El Salto De Blas (ylös alas köydestä vetäen)
 • Kiddie Dragons (poika kävi yksin, oli vähän liian pliisu jopa nuoremmalle)
 • La Granja De Elmo (rauhallinen traktoriajelu, joka upposi 5v poikaan)
 • Mariposas Saltarinas (ylös ja alas polkien, linnanmäkimäinen laite pienille)
 • Magic Fish (ylättävän hauska veden päällä kalalla surffailu)
 • Kontiki (vanha kunnon ”viikinkilaiva” toimii aina)
 • Shambhala (auetessaan oli Euroopan nopeimpia ja korkeimpia, vanhemman pojan mielestä aivan jäätävää settiä, kuulemma Taiga Lintsillä on ihan pliisu tähän verrattuna)
 • Tea Cups (laite, jossa perheen isä meinaa aina laatata)
 • Área Infantil (leikkipuisto China-alueella, jossa pienempi poltti sormensa auringon kuumentamassa liukumäessä..nousi vesikelloille)
 • Cobra Imperial (sarjassamme turhuksien turhuus)
 • Stampida (Far West alueen vetonaula, joka kerkesi hajota jo kerran ennenkuin mies ja vanhempi poika pääsivät testaamaan..itsellä olisi jäänyt väliin)
 • Tomahawk (viisivuotiaan lempparilaite, hänelle täydellinen vuoristorata) x4
 • Wild Buffalos (autotörmäys, josta päästiin kaikki ehjin nahoin pois)
 • Carousel (perinteinen karuselli Far West alueella, jossa pyörittiin useamman kerran, kun odotettiin poikia Stampidan jonosta) x3
 • Crazy Barrels (ensimmäinen laite, joka testattiin ja ajoi asiansa)
 • El Diablo Tren De La Mina (vuoristorata, joka toimi hyvin kaikille)
 • El Secreto De Los Mayas (kuumottava labyrintti)

Jonotus, jonotus, jonotus. Siihen kannattaa tottua, jos haluaa teinien suosimiin laitteisiin eli niihin hurjimpiin. Mies ja vanhempi poika jonottivat tunnin ja 20 minuuttia sekä Stampidaan että Shambahlaan. Oli kuulemma sen väärtti. PortAventura oli viisi vuotiaan kanssa aika kiitollinen. Ainoat mihin nuoremman kanssa jonotettiin oli muutama minuutti Tomahawkiin, 10 minuuttia El Diablo Tren De La Minaan, samat 10 minuuttia vanhemman kanssa Kontikiin ja 20 minuuttia Magic Fishiin. Muihin laitteisiin selvittiin minuutin, pari jonottamisella tai käveltiin suoraan sisään. Etenkin Sesame Aventura on helppo kiertää lapsen kanssa, koska laitteet ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Muissa paikoissa saakin kävellä jalat kipeiksi.

Laitteisiin oli pahimmillaan parin tunnin jonot, kun vilkaistiin jonotusaikoja taululta. Tämän takia jäi väliin esim. Tukkijoet ja vastaavat. Esityksiä olisi myös ollut monta per päivä, muttei päädytty katsomaan kuin Shrekin laulua, kun satuttiin kävellä vahingossa ohi. 26 laiteajelua kahteen päivään oli silti kelpo suoritus, sillä ei optimoitu eikä suunniteltu etukäteen mitään laitevierailuja. Go (went) with the flow.

FERRARI LAND

FerrariLand meinasi jäädä meillä käymättä (oltiin ajateltu sen olevan liian samanlainen Abu Dhabin Ferrari Worldin kanssa), mutta Ferrari Landin vetonaula eli Red Force houkutteli miestä sen verran, että pakkohan sinne oli päästä toisena päivänä. FerrariLandiin pääsee näppärästi suoraan PortAventurasta, mutta kannattaa huomioida, että Ferrarin alue suljetaan jo klo 16. Menimme itse sinne kahdelta, joka oli liian myöhään Red Forcen kannalta, jonne oli lähes kahden tunnin jono. Kaikkiin muihin laitteisiin käveltiinkin suoraan sisään, kun oltiin ensin saatu mahat täyteen Cavallinno ravintolassa. FerrariLandissa oli todella vähän porukkaa myöhäisiltapäivällä eli, jos PortAventuran massat alkaa ahdistaa, kannattaa suunnata tänne.

Oheiset laitteet testattiin ruokailun jälkeen runsaassa tunnissa:

 • Maranello Grand Race (5vlle mukava laite)
 • Kids Tower (nimensä mukaisesti pienemmille)
 • Kids Podium (perusleikkipaikka)
 • Junior Red Force x5 (vanhempi poika ylipuhui laitteen käyttäjät ja veti viisi kertaa non stoppina, 5v oli tästä myös ihan täpinöissään)
 • Flying Dreams (4D/5D maailman ympäri Ferrarin kyydissä. Käytiin isomman pojan kanssa kahteen otteeseen, meidän lemppari Ferrari Landin puolelta)
 • Crazy Pistons (heilutin, toimii pienemmille)
 • Champions race (autolaite pienemmille)

MUITA HUOMIOITA

Asuimme Saloussa, jonka keskustasta on muutaman kilometrin matka PortAventuraan. Kannattaa miettiä kävelyn järkevyyttä varsinkin kesäkuukausina, sillä pelkästään jo puistossa välimatkat ovat varsinkin pienille pitkiä. Meillä oli auto käytössä koko viikon ja mentiin sillä suosiolla puistoon. Parkkipaikka puiston sisällä maksoi 12€ per päivä. Kadun varrella olisi myös ollut paikkoja, mutta en perehtynyt niiden hintoihin, voipi olla, että olivat jopa ilmaisia. Oma auto oli siitä näppärä, ettei tarvinnut jonottaa taksia, kun väsyneenä lähtee puistosta. Puiston vieressä on useampi teemahotelli, joiden hintaan kuuluu sisäänpääsy PortAventuraan, mutta itse olin todella tyytyväinen ratkaisuun ottaa hotelli keskeltä Salouta. Tuolta alueelta on kuitenkin reipas kävelymatka keskustaan ja parkkipaikat ovat varsinkin viikonloppuisin kortilla.

Keskiviikkona, jolloin olimme ensimmäistä päivää, puisto oli huomattavasti rauhallisempi kuin torstaina, jolloin heti aamusta saapui bussilasteittain teinejä koulureissuille. Kaaos oli sen mukainen. Viikonloput skippaisin suosiolla ainakin kesäaikoina. Teemapuistojen appit toimivat yleensä moitteetta, mutta PortAventuran jonotusajat eivät näkyneet itselleni kunnolla. Disneyn app oli paljon toimivampi. Jonotusaikoja näki muutamalta taululta, mutta niitäkään ei joka kulmalla ollut.

Ruokaa saa useasta ravintolasta, mutta kaikki tietty ryntää sinne samaan aikaan eli puoli kahden ja puoli kolmen välissä. Söimme ensimmäisenä päivänä ruuhka-aikaan La Palma hamppasetin, joka oli rehellisesti ihan kuraa. Hampurilaisaterian hinta oli 13€ hujakoilla. Vesipullot maksoivat 2,90/500ml ja 3,75€/1l. Mediterranean alueella oli kivemman näköisiä ravintoloita. Toisen päivänä jätettiin syönti Ferrari Landin alueelle, mikä oli onnistunut ratkaisu. Tennarit, shortsit, toppi/t-paita ja vyölaukku oli aika optimaalinen asustus kesäkuumalla. Molempina päivinä lämpötila nousi 32-35 asteeseen ja aurinko porotti, joten 50 SPF tuli tarpeeseen.

Kaksi päivää oli oikein sopiva aika PortAventuraan. En usko, että olisin jaksanut kolmatta päivää putkeen. Sen sijaan yksi päivä olisi ollut aivan liian lyhyt aika. Viisi vuotiaan kanssa puisto oli oikein otollinen. Hän ei päässyt vielä hurjimpiin laitteisiin, joten meidän ei tarvinnut turhia jonotella. Aika moneen laitteeseen pääsi tasan 120cm pituudella. 11 vuotias oli tietty haltioissaan taas hurjemmista laitteista. Alue oli hienosti rakennettu ja omaan silmään mukavin paikka oli vehreä Polynesia. PortAventurasta jäi hauskat muistot ja kyllähän tuolla voisi vierailla toistekin, jos Barcelonan lähialueille saattuu tulemaan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 9 heinäkuun, 2022 at 16:50

  Nämä olivat itselleni täysin tuntemattomia kohteita, mutta toisaalta en ole Barcelonassa tai Saloussa käynytkään. Mutta kivalta kuulostava vierailukohde joka tapauksessa, jossaa mielellään vierailisi, jos tuolla päin olisi. Varmaan pari päivää tosiaan olisi sopiva aika.

  • Reply destinationloma sunnuntai, 10 heinäkuun, 2022 at 11:07

   Lapset, mikä ihana tekosyy kiertää kaiken maailman huvipuistot! Ei olisi tullut varmaan muuten mentyä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.