Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit Suomi

Testissä Sokos Hotels Torni – Helsinki

lauantai, 21 toukokuun, 2022

Talo täynnä historiaa. Historia ja hotellit tuovat mieleen tasan kolme hotellia Suomessa, Pohjanhovin, Kämpin ja Tornin. Viikonloppuna testissä ollut Torni avautui huhtikuussa 2022 useamman vuoden remontin jälkeen, joten pääsimme testaamaan lähes korkkaamattoman huoneen. Hyvin ajoitettu remppa, jos miettii remppavuosia 2020-2021 hotellibisneksen kannalta. Miehen synttärit, mikä loistava syy varata staycation kahdestaan.

SOLO SUPREME KING

Olin varannut  Solo Queen huoneen ja toivonut huonetta mahdollisimman korkealta synttärisankarin toiveesta. Enpä muista koskaan saaneeni hotellilta puhelua ennen sisäänkirjautumista , jossa pahoittelevat, ettei toivottu näköalahuone ole enää vapaana, mutta kelpaisiko vähän parempi huoneluokka ammeella ja parvekkeella. No kelpasihan se ja mikä huone olikin. Solo Supreme King kategoriasta löytyi nimensä mukaisesti iso sänky, amme sekä parveke. Kesällä parvekkeelta on mukava katsella keskustan katutunnelmaa, nyt toukokuussa oli vielä hieman liian vilposta.

Se mikä näissä huoneissa yllätti, ei ollut juuri remontoitu tyylikäs ilme vaan ne yksityiskohdat, jotka yleensä puuttuvat ketjuhotelleista. Tornin omalla logolla brändätyt lasit ja kenkälusikka, valot, jotka tulevat päälle astuessasi kylpyhuoneeseen sekä The White Companyn ja Ritualsin ihanat kylpytuotteet. Valosuunnitteluun oli selkeästi käytetty aikaa. Pyyhkeet ja kylpytakit vetivät muhkeudessaan vertoja jopa Ritz Carltonille. Huoneesta löytyi myös taidetta, tosin omiin silmiin pisti kaikki muut kohokohdat (taidegeeni jäänyt puuttumaan). Enpä muista missään muussa hotellissa ihastelleeni hiustenkuivainta.

Minibaari, tallelokero ja silitystarvikkeet löytyivät kaapista, samoin tyyliin mätsätyt kengänhoitotarvikkeet. Säilytystilaa oli hyvin kahden hengen reissulle, perheenä varaisin ehkä vielä astetta isomman huoneen, jos monta päivää on reissussa. 


BAARIT (+muut palvelut)

Tornin baari. Siitähän hotelli suurimmilta osin tunnetaan. Itselleni suuremman wau-efektin teki American Bar, joka oli avattu vanhalle paikalleen kupolikaton alle ja tuotu takaisin pyöreä old school tiski. Ateljee baari houkutteli näkymillään porukkaa sen verran paljon lauantain alkuillasta, että concierge joutui myymään jo ”ei oota”. Itse kävimme vain piipahtamassa ylhäällä.

Hotellin uusi ravintola OR jäi meiltä väliin, sillä olimme varanneet jo pöydän Ventunosta. Aamiaisen nautimme kuitenkin siellä ja pääsimme tutkailemaan remontin tuloksia. Aamiainen oli onnistunut, tosin ei nyt verrattavissa isojen resorttihotellien mega-aamiaisiin munanpaistopisteineen, mutta laadukas ja tarjottavien asetteluun oli laitettu ajatusta.  Yhtä jäin kuitenkin kaipaamaan..Nutellaa. Muista ketjuhotelleista poiketen Tornissa appelsiinimehu ja kahvit tarjoillaan vanhan ajan tyyliin pöytiin. Self-service-suomalaisten kauhu, mutta ulkomaalaisten uskon arvostavan. Vähentää myös ylimääräistä seikkailuryysistä ravintolan kapeilla kujilla.

Hotellista löytyy myös kuntosali, sauna ja Irkkupub O’Malley’s.
SIJAINTI

Sijainti Tornilla on, no aika priima. Toiselta puolelta katua pääsee suoraan Forumin kauppakeskukseen ja vastapäätä Kalevankadulla on Stadin paras viinibaari Vin Vin. Muihin kaupungin huveihin pääsee jalan ja Mansku ratikoineen on kulman takana.

Palvelu oli mutkatonta. Sisäänkirjautuessa kello kolmelta oli muutaman hengen jono ja oma huoneemme ei ollut vielä tuolloin valmis, mutta saatiin huone muutaman minuutin odottelun jälkeen. Ihailimme sillä aikaa onnistunutta remonttia aulatilassa.

Destination Loma antaa Tornille 4,5 tähteä. Erinomainen suoritus Sokos Hotelleilta. Melkein unohdin tämän olevan ketjuhotelli. Ketjuhotelleissa ei ole mitään vikaa, itse asiassa viime vuosien kokemukset etenkin Sokos Hotelleista ovat olleet oikein hyviä, Torni vaan pääsi yllättämään, positiivisesti.

+ erittäin onnistunut remontti, tyylikäs yleisilme

+ huoneen yksityiskohdat, parveke ja amme

+ laadukkaat kylpytuotteet ja kunnon sadesuihku

+ sijainti keskellä Helsinkiä, helppo mennä, helppo tulla

-Tarvitsen Nutellaa croissanttien kanssa (kuten huomaat, nurisemista ei ollut oikein mistään).

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 22 toukokuun, 2022 at 11:19

  Täytyypä pitää Sokos Hotel Torni mielessä seuraavaksi kun Helsingissä tulee yövyttyä. Tampereella on Tornissa muutamaan kertaan tullut käytyä eikä siitä oikein valittamisen aihetta löydy, joten uskon Helsingin Torninkin olevan mielyttävä kokemus.

  • Reply destinationloma maanantai, 30 toukokuun, 2022 at 18:01

   Itsellä oli jo Tampereen Torni varattuna hiihtolomalle, mutta päädyttinkin Kanarialle. Ilmeisesti kannattaa testata myös Tampereen versio.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.