Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit Suomi

Original Sokos Hotel Tripla – Helsinki

tiistai, 9 maaliskuun, 2021

Hääpäivän staycation ja kauhea säätö. Meillä oli varattuna alun perin St. Georgesta Ateljee huone, mutta viimeisimmät koronarajoitukset iskivät kylpyläpuolen kiinni hotellivierailta ja aamiainenkin olisi pitänyt hakea omaan huoneeseen, joten päädyimme siirtämään St. Georgen myöhemmälle keväälle (wappu, here we come). 

Päivän varoitusajalla nappasin huoneen Sokos Hotel Triplasta. Vielä 2000-luvun alkupuolella St. Georgen vaihtaminen Sokos hotelliin olisi tuntunut kuin Chanelin suihkusaippuan olisi vaihtanut Doveen, mutta onneksi ei enää vuonna 2021. Hotellifiilistelijänä tulee hitsin kiva fiilis, että osa ketjuhotelleistakin on löytänyt oman äänensä hotelliscenessä, eivätkä uppoa siihen jättimassaan. Ja joo, niitä ei voi verrata johonkin pieneen putiikkihelmeen, mutta ei ole tarkoituskaan. Ennen olisin karttanut hääpäivänä hotellia, jossa on yli 400 huonetta. Nyt ei tarvinnut.

HUONEET

Yksi vaatimus oli huoneelle ja se oli kylpyamme. Sen takia huonetyypiksi valikoitui SuperiorX. En ole ihan varma löytyykö Junior Suitesta kylpyamme, sillä nettisivuilla se esitetään muodossa ”suihku tai amme” ja toinen potentiaalinen eli saunasviitti ei ollut varattavissa päivän varoitusajalla. Ei haitannut.

Huoneemme 1306 sijaitsi kulmassa, josta oli molemmista ikkunoista huikea näköala ympäri eteläisen Helsingin, pilkahtipa sieltä oma kotitalokin. Uusi hotelli tarjosi uutuuttaan kiiltävän huoneen, jossa ei näkynyt nuhjuisuutta. Tyyli oli skandinaavisen riisuttu, johon puiset yksityiskohdat toivat hieman lämpöä. Kylpyhuone oli sisustettu omaan silmään oikein tyylikkääksi. Eikä löytynyt Doven puristettavaa suihkushampoota vaan Dermosilin kauratuotteet, jotka tuoksuivat raikkaalta. Huoneessa oli vedenkeitin, minibaari, hiustenkuivain, Chromecast, tallelokero, kylpytakit ja slippersit. Säilytystilaa oli niukasti, joten huone sopii lyhyelle reissulle. Viikon kestäville reissuille miettisin upgradausta sviittiin.

Maksoimme SuperiorX huoneesta 108€ aamiaisella kahdelle (hotellin omilta sivuilta S-bonus hinta). Kannattaa oikeasti maksaa se parikymppiä enemmän kuin perushuoneesta, sillä niistä ei löydy minibaaria, kylpyammetta eikä muhkeita kylpytakkeja. Näkymätkään eivät yleensä vedä vertoja X huoneelle.


PALVELUT

Hotellista itsestään löytyy viihtyisä Kylä aulatila, kuntosali, sauna ja aamiaisravintola, mutta periaatteessa hotellista löytyy kaikki mitä Triplalla on tarjottavanaan. Parasta oli se, että kökössä kelissä ei tarvinnut lähteä ulos. Kaiken sai Triplasta.

Museokortti pääsi taas käyttöön, kun Musiikkimuseo Fame oli auki ja päästiin fiilistelemään Suomi-musiikin aarteita. Iso suositus myös The Tower ravintolalle, jossa kävimme nauttimassa häränposkihampurilaiset. Todella miellyttävä hidden gem Triplan 4. Kerroksen kulmassa, jossa ihana Muonion tyttö Susanna tarjoili meille. 

Aamiainen ravintola Bölessä oli erittäin positiivinen yllätys. Olin ajatellut aamiaisen olevan sitä peruskauraa vähän huonommalla massalaadulla, mutta Sokos Hotel Triplasta löytyikin luomua, tuorepuuroa, kasa gluteenittomia tuotteita, hyvää Fazerin leipää ja maistuvaa appelsiinimehua. Esillelaittoon oli kiinnitetty huomiota. Veti vertoja useammalle 5 tähden hotellin aamiaiselle.

MITÄ MUUTA?

Tulimme hotelliin omalla autolla hieman etuajassa. Auto kannattaa pysäköidä 3. kerrokseen ja seurata punaisia Sokos hotelli-merkkejä. Saimme auton ihan hissien juureen, josta pääsi näppärästi ylös vastaanottoon. Pysäköinti maksaa 25€ per päivä (maksetaan saman tien hotelliin). Oltaisiin periaatteessa voitu tulla vaikka ratikalla, mutta HSL:n hintojennosto ratikkalipulle teki välirahan niin pieneksi, että mukavuus iski. Ja laiskuus, varsinkin, kun ulkona satoi räntää. Oltaisiinhan me voitu vaikka kävellä. Ehkä sitten kesällä.

Check in hoitui suht sutjakkaasti, check out parissa sekunnissa. Tultiin tuntia ennen virallista sisäänkirjautumisaikaa ja koronasta johtuen päästiin samantien huoneeseen. Vartin yli kolme oli kauhea jono sisäänkirjautustiskeillä (kun lähdimme Tripla-kierrokselle aulatilan ohi). Palvelu oli mutkattoman ystävällistä. Hääpäivän vietto oli huomioitu käsinkirjoitetulla kortilla ja pullolla kuohuvaa. Tästähän tulee jo pienen putiikkihotellin tuntua.

Destination LOMA nautti myöhäisestä hääpäivän vietosta ja oli erittäin positiivisesti yllättynyt Sokos Hotelli Triplasta. 4 tähteä ja papukaijamerkki.

+ Hinta-laatusuhde kohdillaan

+ SuperiorX huoneen näkymät oli huikeat

+ Sijainti Triplassa ja sen kaikki palvelut ulottuvilla ilman kenkien kastumista

+ Laadukas aamiainen

– Vedenpaine suihkussa (tiedän, on ympäristöystävällinen)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 14 maaliskuun, 2021 at 00:37

  Kivalta kuulosti tuo teidän hääpäivän hääpäivän staycation. Itselleni usein perus-mukavat hotellit hyvässä seurassa ovat useimmiten erittäin miellyttäviä kokemuksia. Ja Sokos Hotel Tripla näyttää ja kuulostaa kivalta. Mukavaa lukea sitten myöhemmin kokemuksenne St. Georgesta.

  • Reply destinationloma maanantai, 19 huhtikuun, 2021 at 09:29

   Totta! Meilläkin perushotellit ovat monesti voittaneet enemmän tähtiä saaneet hotellit. Samoista asioistahan se onnistuminen on kiinni (tähdistä riippumatta) eli että perusjutut toimii hyvin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.