Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit

Ensimmäinen Airbnb kokemus – Dubai

sunnuntai, 18 maaliskuun, 2018

Airbnb, tuo kiistelty majoittamismuoto oli valinta meidän 11 päivän majoitukseksi Dubain reissulla. Dubaissa kalustetut huoneistot ovat kovassa huudossa suuresta expat-väestöstä johtuen ja näitä riittää myös Airbnb tarpeisiin. Se mikä tekee Dubain Airbnbstä houkuttelevan lomalaisen kannalta, on talojen varustustaso. Lähes kaikista Dubain pilvenpiirtäjistä löytyy uima-allas, kuntosali ja monesta lisäksi saunatilat eli aika otolliset palvelut lomalaisen tarpeisiin.

Meidän ei tarvinnut plärätä koko Dubain tarjontaa läpi, sillä ystäväni oli juuri laittanut asuntonsa Airbnb palveluun ja vuokrasimme kohteen häneltä. Tämän takia kynnys testata Airbnb palvelua oli hyvinkin matala. Tärkeintä meille oli sijainti entisen kotitalon vieressä, jotta poika pääsi näppärästi parhaan kaverin kanssa leikkimään, kaksi makkaria, keittiö ja tietenkin se uima-allas.

Airbnb applikaatio toimi meillä ihan odotetusti ja koska kyseessä oli ystävän asunto, kävimme keskustelua muutenkin koko ajan privaatisti. Maksu tapahtui normaalisti Airbnb appin kautta. Me saimme avaimet asuntoon talon yövahdilta ja seuraavana päivänä ystävällinen Iva kävi juttelemassa, tuomassa loput avaimet ja kulkukortit. Häneltä olisi saanut tarvittaessa varattua välisiivoukset ja meillä oli hänen numeronsa mahdollisia lisäkysymyksiä/ongelmatilanteita varten.

ASUNTO JA MITÄ SIELTÄ LÖYTYI?

Tanjan kauniista asunnosta löytyy tilaa 190 neliön verran. Päämakkari on iso ja siellä yöpyy helposti kaksi aikuista ja kaksi lasta. Pienemmässä makkarissa on tilaa kahdelle aikuiselle. Asunnossa oli valmiina vauvansänky, varapedit ja syöttötuoli. Lisäksi asunnosta löytyy turvaistuimet ja leluja lapsille eli voin lämpimästi suositella asuntoa lapsiperheelle. Kirsikkana kakun päällä pesukone ja kuivuri. Lapsellisille ei tarvitse varmaankaan hehkuttaa niiden olemassaoloa. Dubaityyliin molemmilla makkareilla on omat kylpyhuoneensa ja eteiskäytävässä on vielä erillinen wc. Kaappitilaa löytyy runsaasti.

Keittiö oli iso ja siellä on kaikki mitä tarvitsi ruoanlaittoon. Kattiloiden, haarukoiden ja muiden tuiki tarpeellisten tavaroiden lisäksi sieltä löytyi Nespresso-keitin. Nespressokapseleita saa ostettua läheisestä Marina Mallista. Keittiössä oli neljän hengen pieni pöytä, jossa yleensä nautimme aamiaista näkymiä ihastellen. Olohuoneessa on isompi ruokailupöytä kunnon dinnerin nauttimiseen ja sohvat löhöilyyn. Tunsin omistajapariskunnan sisustustyylin jo aikaisemmilta Dubain ajoilta, mutten ollut nähnyt asuntoa remontin jälkeen. Tämä asunto hemmotteli hauskoilla yksityiskohdilla ja taiteella. Ihan mahtavaa! Taiteeksi voi melkein kutsua myös näkymiä isoista, lattiaan saakka ylettyvistä ikkunoista. Marina iltavalaistuksessa on mykistävä. Näkymästä voi nauttia vaihtoehtoisesti myös parvekkeelta.

Talon katolla on uima-allasalue porealtaineen. Vaikka uima-altaan päällä on kattoa suojaamassa aluetta, löysimme aina aurinkopaikan kevyen rusketuksen saamiseen. Allasalueella on lapsille oma, pieni polskutteluallas. Talosta löytyy kuntosali ja sauna, jotka jäivät meillä testaamatta. Talon alakerrassa on oma lemppari kynsipaikkani, The White Room, josta saa myös hierontaa ja kasvohoitoja (kyseinen kauneushoitola on vain naisille tarkoitettu).

SIJAINTI JA PARI YLEISVINKKIÄ

Asunto sijaitsee Al Seef Towerissa, Cluster U:ssa JLTllä eli Jumeirah Lakes Towersin alueella. Jos vuokraat asunnon JLTn alueelta, kannattaa aina pitää mielessä klusterin kirjain, sillä tämän avulla taksikuskit löytävät perille. Läheskään kaikki kuskit eivät tunne talojen virallisia nimiä. Meidän jonottaessa taksia lentokentältä, eräs suomalainen perhe yritti saada taksikuskille perille heidän majoitusosoitettaan. Heille oli annettu vain talon nimi, eikä ollenkaan klusteria. Satuin kuulemaan heidän keskustelunsa taksikuskin kanssa ja talo sattui olemaan meidän vanha kotitalo, joten pystyin antamaan tarkat tiedot kuskille.

JLTn alue sopii erinomaisesti lapsiperheille, sillä alueella sijaitsee iso puisto, josta löytyy tekemistä sekä isommille, että pienemmille. Lisäksi alue on yks harvoista, joissa voi kävellä helposti vaunujenkin kanssa. JLTllä on myös hyvä ravintolatarjonta ja hinnat kohtuullisempia, kuin pahimmilla turistialueilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että useat ravintolat ovat itsenäisiä toimijoita, eikä niillä ole alkoholilisenssejä. Alueelta löytyy kuitenkin muutama hotelli (Pullman, Bonnington, Mövenpick ja Armada), joten yhteydessä olevista ravintoloista saa myös alkoholituotteita. Talon yhteydessä on pieni supermarket ja läheltä löytyy myös Spinneys, jossa on hieman laadukkaampi tarjonta.

JLTltä on lyhyt kävelymatka Marinaan. Al Seef sijaitsee lyhyen kävelymatkan (pari hassua minuuttia) päässä Damacin metroasemasta, jonka tunnelia pitkin pääsee näppärästi myös Marinan puolelle. Marina Mall ostoskeskukseen kävelee noin 10-15 minuuttia, riippuen tahdista. Metrotunnelista lähtee myös paikallinen raitiovaunu, jolla sujauttaa hetkessä JBRn (Jumeirah Beach Residence) alueelle. Sieltä löytyy ravintolatarjontaa, biitsi ja lapsille leikkipaikka.

Tämän Airbnb asunnon löytää helpoiten laittamalla kielivalinnaksi suomen ja alueeksi JLTn. Asunto on Airbnbssä nimellä Tanja’s beautiful 2br family friendly apartment. Sitä se kyllä onkin, kaunis ja lapsiystävällinen. Lämmin suositus.

(Kuvissa näkyy elämisen jäljet lasten hypittyä lakanoissa jne. Saavuimme asuntoon aamuyöllä, joten emme valitettavasti päässeet kuvaamaan asuntoa niin siistinä, kuin se oli saavuttaessa. Mutta sitähän se lomakin on, elämää, jossa näkyy ne jäljet.)

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply auringonpaistetta sunnuntai, 18 maaliskuun, 2018 at 11:22

  Ihanan näköinen asunto! Täytyy ehdottomasti pitää mielessä seuraavaa Dubain matkaa varten:) olimme viimeksi Al Barshan alueella ihan Emirates Mallin vieressä ja se sijainti miellytti myös, mutta seuraavan kerran haluaisin majoittua juuri Marinan tai JLT:n alueella.

  • Reply destinationloma sunnuntai, 18 maaliskuun, 2018 at 12:02

   Kiva kuulla. Suosittelen lämpimästi sekä JLTn aluetta että myös Marinaa. Turistina niissä pääsee mukavasti kävelemään, mikä ei Dubaissa ole mikään itsestäänselvyys. Lisäksi, jos asunto/hotelli on metron lähettyvillä, on moni nähtävyyskin aika näppärästi saatavilla. Dubain ruuhkat voivat olla todella rasittavia ja olenkin sanonut monelle kaverille, että kannattaa miettiä myös noita julkisten olemassaoloa, vaikka taksit ovatkin halpoja.

 • Reply Anna Lena maanantai, 19 maaliskuun, 2018 at 21:34

  Löytyy myös muita ihania asuntoja ja edullisesti, ystävällinen palvelu ja kaikki on otettu huomioon. Deirassa minä asuin ja oli hieno kokemus, omistaja haki kentältä meidät.

  • Reply destinationloma maanantai, 19 maaliskuun, 2018 at 22:51

   Mukava kuulla, että muillakin mennyt valinnat nappiin. Netistä kun saa monesti lukea vain niitä negatiivisia kokemuksia.

 • Reply Maipsi tiistai, 20 maaliskuun, 2018 at 10:57

  Kiva lueskella muidenkin Dubain kokemuksia ja nähdä ohteita eri vinkkelistä 🙂 Vierailimme Dubaissa maaliskuun alussa ja rakastuin arabialaiseen tunnelmaan kovasti! Blogissani lisää tunnelmia ja kuvia 🙂 Aurinkoa kevääseen <3

  • Reply destinationloma tiistai, 20 maaliskuun, 2018 at 13:39

   Kiitos kommentistasi. Käyn mielelläni lukemassa itsekin Dubain kokemuksia eri blogeista (eli suuntaan heti lukemaan blogiasi ?). Lämmintä kevään odotusta!

 • Reply Willimies torstai, 22 maaliskuun, 2018 at 10:22

  Valitettavasti me emme pidä luxuskaupungeista, joten todennäköisesti jää kokematta. Toisaalta varaamistamme majoituksista airbnb:n kautta vain Floridassa on ollut poikkeuksellisen heikko toiminta. Majoitus joko peruttu koneen ollessa laskeutumassa joten tieto peruutuksesta tuli jälkeenpäin ja piti mojoittua motelliin. Toinen oli tuhoeläinten vuoksi ala-arvoinen.
  Kaverini on käynyt usein dubaissa, mutta hän ei olekkaan enää niin luontomatkailukykyinen. Kaunista tietenkin Dubaissa on myös minun mielestäni vaikken haluakkaan kovin tehokkaasti rakennettuun maailmaan matkoillani.

  • Reply destinationloma torstai, 22 maaliskuun, 2018 at 21:27

   Meillä oli myös korkea kynnys testata Airbnbtä Dubaissa, sillä negatiivisia kokemuksia olen kuullut aika paljon (Airbnb, booking.comin kautta varatut huoneistot etc.). Tämän asunnon jaoin mielelläni, sillä suomalaiselta vuokratessa luottamus on korkeampi ja uskon, että moni kipuilee samojen epävarmuustekijöiden kanssa tuohon maailman kolkkaan matkustaessa. Toivottavasti saitte rahat takaisin Airbnbltä, ainakin sääntöjen mukaan näin pitäisi tapahtua. Kiitos kommentistasi, vaikkei Dubai teidän tyylinen paikka olisikaan. Onneksi maailmassa on upeita paikkoja kaikkiin mieltymyksiin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.