Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Vuoden 2017 mieleenpainuvimmat matkailukokemukset

lauantai, 30 joulukuun, 2017

Vuoden 2017 matkavuoden tärkein sana oli vauva. Uuden perheenjäsenen myötä matkat suunniteltiin sopimaan myös perheen pienimmälle. Pienen nyytin syntyminen maaliskuussa rauhoitti alkuvuoden eli vuoden ensimmäinen kunnon ulkomaan matka tapahtui vasta heinäkuussa. Ohessa vuoden 2017 reissujen mieleenpainuvimmat kokemukset.

VUODEN YLLÄTTÄJÄ – KREETA

Itse olin käynyt Kreetalla kerran aikaisemmin ja matka oli tuolloin jotenkin väritön ja mauton. Kreeta näyttäytyi toisella kerralla aivan eri valossa, positiivisessa mielessä. Kreetalla riitti näkemistä, hotellit olivat hyviä ja saari toimii hyvin lasten kanssa. Tänä vuonna testasimme Kolymbarin ja Georgioupolin pikkukylät. Seuraavaksi haluaisin nähdä Agios Nikolaoksen puolen ja käydä Spinalongan saarella.

VUODEN ERIKOISIN RAVINTOLAKOKEMUS – WAKKANAI SUSHI, ROVANIEMI

Sen piti olla romanttinen, tapaninpäivän illallinen aviomiehen kanssa Rovaniemen paljon puhutussa sushipaikassa. Mieleenpainuva siitä kyllä tulikin, tosin hieman eri tavalla kuin ajateltiin. Oltiin tehty pöytävaraus hyvissä ajoin. Paikalle tullessa meille erotettiin pöytä ison seurueen vierestä. 20 sentin väli ei paljon privaattikeskusteluja kaivannut. Pöytäseurueen asiat tulivat kyllä tutuiksi.

Paikassa on hyvinkin self service meininki, mikä on hieman erikoista, kun paikka ei kuitenkaan ole mikään pikaruokala eikä hinnat halvimmasta päästä. Ennen ruokien saapumista mies sai olut marinaadin paidalleen, tarjoilijan kaataessa pullon tarjottimelta. Sattuihan sitä, mutta yleensä pyydetään anteeksi ja tuodaan pyyhkeitä ilman, että asiakkaan tarvitsee itse pyytää viiden minuutin päästä. Pöytäkin jäi pyyhkimättä. Tämän lisäksi meidän pöytään tuotiin viereisen seurueen ruokia, oma wokkimme tuli riisillä, kun oltiin tilattu nuudeleilla ja soijakastiketta joutui pyytämään, kun sitä ei ilemstynyt edes selfservice tiskille.

Takkuisesta palvelusta ja olutmarinaadista huolimatta ruoka oli todella hyvää. Aion antaa Wakkanaille uuden mahdollisuuden, vaikka olenkin sitä mieltä, että sesonkikiireessä ravintolan taso mitataan.

VUODEN HERKULLISIN LOUNAS, TOM & SERG, DUBAI

Tom & Serg ravintola Dubaissa oli duunikavereiden kanssa vakkari lounaspaikka jo siellä asuessa. Kävimme miehen kanssa testaamassa sitä myös tämän vuoden reissulla. Seurauksena oli reissujen herkullisin lounas. Ravintola sijaitsee Al Qouzin teollisuusalueella eli sinne ei yleensä eksy sattumalta, mutta jos jostain syystä käyt ACE rautakaupassa Dubaissa ollessa, pysähdy ihmeessä tänne lounaalle.

VUODEN PARAS NÄHTÄVYYS – SHEIKH ZAYED GRAND MOSKEIJA, ABU DHABI

Ei siihen mihinkään pääse, tämä suuri moskeija on vaan kertakaikkisen upea rakennus. Tämän vuotisella Abu Dhabin reissulla menimme ihailemaan moskeijaa illan suussa. Rukousaikana, auringon laskiessa tunnelma moskeijan sisällä ja ulkopuolella oli maaginen. Paikka on hieno myös ihan päiväsaikaan.

VUODEN PARAS HOTELLIKOKEMUS – ANEMOS LUXURY GRAND RESORT, GEORGIOUPOLI

Parhaiten tätä hotellionnistumista kuvaa arvostelun ensimmäinen lause ”äiti tykkää ja poika tykkää”. Tarkemman arvostelun voi lukea linkistä Anemos Luxury Resort. Lyhykäisyydessään: kauniit huoneet, upea hotellialue, hyvä ruoka ja sujuva palvelu. Toimii lapsilla ja aikuisilla.

VUODEN MATKAILUPETTYMYS – BAB AL QASR HOTEL, ABU DHABI

Kuvat lupasivat paljon, mutta realiteetti tarjosi paljon vähemmän. Uloskirjautuessa jouduin kysymään, että onko tämä hotelli oikeasti vielä auki, niin monta palvelu/tarjontafloppia kertyi kolmeen yöhön. Tarkempi arvostelu on vielä tulossa myöhemmin. Moni kakku päältä kaunis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.