Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kohteet Kreikka Rodos

Rodoksen löydöt vol. 2

keskiviikko, 31 toukokuun, 2017

Laitetaan vielä muutamat Rodoksen täsmätärpit jakoon ennen kesän reissuja. Rodoksen löydöt vol. 1 löytää tästä linkistä.

THE ROLOI KELLOTORNI (vanha kaupunki)

Tämän kohteen olisi voinut kyllä lisätä myös Rodoksen nähtävyyslistaan, mutta ehkä se on kuitenkin ”löytö”, sillä Roloita ei hehkuteta, kun puhe kääntyy Rodoksen nähtävyyksiin. The Roloi sijaitsee vanhassa kaupungissa ja on nimensä mukaisesti kellotorni. Sisäänpääsy maksaa 5 Euroa ja sillä pääsee ihailemaan näkymiä vanhan kaupungin yli ja saa kaupan päällisiksi drinksun baarissa.

OVELIX JA NIOHORI, budjettiruokaa (Griva 57 ja I. Kazouli)

Ovelix on pieni Dinan perheineen pyörittämä snack-baari, josta saa hyviä gyros-lautasia edulliseen hintaan. Ovelix on ollut samassa paikassa jo silloin, kun oma pituus ei yltänyt kuin metriin.

Niohori löytyy nykyään myös Lonely Planetin listoilta, mutta sieltä on saanut hyvää kreikkalaista perusruokaa jo iät ajat. Meidän perheessä Niohori kulki pitkään nimellä ”autotalli”, sillä emme silloin bonganneet ravintolan oikeaa nimeä mistään. Nykyään Niohori ei enää muistuta niin paljoa autotallia, eikä siellä varmaan myöskään juokse rottaa pöydän alla. Tämäkin on siellä koettu ja aina palattu takaisin.

KREMASTI, NEITSYT MARIAN JUHLA

Jos vierailet Rodoksella elokuun 15. hujakoilla, kannattaa hurauttaa 12 kilometrin päähän kaupungista, Kremastin kylään, jossa on joka vuosi kunnon pirskeet Neitsyt Marian juhlapäivän kunniaksi. Kremastin kaunis kirkko (Panagia Katholiki) on tällöin täyteen ammuttu, mutta markkinahumussa on ihan muuten vaan mukavaa.

MAVRIKOS, LINDOS (keskusaukio)

Mavrikosta on hehkutettu useammassakin julkaisussa. Mavrikoksen löytää helposti Lindoksen keskusaukiolta. Yli 70 vuotta toiminut perheomisteinen ravintola on onnistunut säilyttämään aidon kosketuksen. Täällä kreikkalainen salaatti näyttää ja maistuu juuri siltä kuin pitääkin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.