Suomen suurin matkablogiyhteisö
Luksushotellit Yleinen

Hotel Sukhothai – Bangkok

perjantai, 6 toukokuun, 2016

Sukhothai on Bangkok klassikko. Bangkok on kaupunki, jossa hotelli-intoilijaa hemmotellaan oikein urakalla. Viiden tähden hotellin saa edullisesti verrattuna Eurooppaan tai Lähi-Itään ja valinnan varaa riittää. Koska uusia upeita hotelleja nousee kuin sieniä sateella, arvostuksen saaminen ja säilyttäminen vaativat oikeasti hyvän hotellijohdon ja pitkäjänteistä työtä. Sukhothaissa tässä on onnistuttu ja sen takia se olikin pysynyt hotellien ”dreamlistallani” jo pitkään.

DSC_1239

Uusi 102

Sukhothai erosi meidän normaaleista Bangkok hotellivalinnoista siinä, että kyseessä on matala rakennus. Jotenkin rinnastamme Bangkokin automaattisesti upeisiin näkymiin, korkealta. Olimme Bangkokissa tällöin vain yhden yön, joten uskalsimme ottaa riskin ja testata jotain erilaista.

HUONE

Varasimme Executive Suite huoneen Hotels.comin kautta. 136 euron hinta 76 neliön huoneesta oli mielestäni kohtuullinen, joskaan siihen ei kuulunut aamupala. Huoneen sisustus oli thai-tyylinen ja sisälsi paljon puuta. Vaikka itse tykkään enemmän skandinaavisemmasta tyylistä, oli huone thaityyliin kaunis. Kylppäri vei varmaan 25 neliötä kokonaisneliömäärästä, sen verran iso se oli. Perinteisesti kylppärissä oli erillinen kylpyamme ja suihku ja kylpytuotenörtille tarpeeksi ihmeteltävää (löytyi perusshampoot, rasvat, hammasharjat ja extrana myös loofah).

Perheelliselle tuo iso huone oli hyvä valinta. Poika sai nukkua semirauhassa ja me pystyimme katsomaan televisiota ja seurustella erillisellä alueella. Ainut mitä jäin kaipaamaan huoneeseen oli liukuovi tuon makuutilan ja olohuoneen väliin. Sen olisi hyvin mahduttanut siihen, sen verran paljon huoneessa oli neliötä. Voi olla tosin, että fengshuit olisivat menneet sekaisin.

Uusi 100 Uusi 101

PALVELUT JA PALVELU

Yksi yö rajoitti palveluiden käyttöä hotellissa. Olimme kuitenkin varanneet lentokenttäkuljetuksen hotellin kautta. Normaalisti otamme aina taksin, mutta olihan se mukava istahtaa hotellin ilmastoidun S-sarjan Mersun kyytiin, jossa kylmät pyyhkeet ja vesipullo annettiin käteen ennen kuin kerkesit kissaa sanoa.

Vaikka huonehintaan ei kuulunut aamiainen, ostimme sen erillisenä 1000 bahtin hintaan. Aamiaishuoneessa huomasi, että kyseistä hotellia suosii aika pitkälti liikematkailijat. Meidän pojan lisäksi en tainnut nähdä ketään muuta lasta. Aamiaiselle ei tarvinnut jonotella ja tarjonta oli taattua viiden tähden laatua.

Olisimme halunneet testata hotellin kehuttuja ravintoloita, mutta matkustusväsymyksestä johtuen tilasimme huoneeseen huonepalvelun kautta green curryt, phad thait sekä mangoa ja sticky riceä. Ruoka oli erinomaista, kauniisti aseteltu ja huonepalvelun hinnat kohtuullisia ottaen huomioon hotellin tähtiluokituksen. Hotellin ravintola Celadon on valittu kaupungin parhaaksi ravintolaksi Travel and Leisure lehden toimesta.

Aamupäivästä kerkesimme käydä pikauinnilla allas-alueella, joka noudatti samaa tyylikästä linjaa kuin muukin hotelli. Allasalueella oli mukavan pehmeät aurinkotuolit, rauhallinen tunnelma ja kohtelias palvelu. Muutenkin palvelu hotellissa oli ensiluokkaista. Check in hoitui huoneessa ja check out oli hetkessä ohi. Taattua thailaatua, en yhtään ihmettele, että hotelli on pitänyt statuksensa jo vuosikausia.

sukhothai_sunday_brunch_at_colonnade sukhothai_spa_botanica_entrance Sukhothai Pool_5

SIJAINTI

Sukhothai sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä Sathorn roadilla, mutta yllätyksekseni pysyi tarjoamaan hyvinkin rentouttavan ja rauhallisen fiiliksen. Hotellialueen hyvin hoidetussa puutarhassa kävellessä ei olisi uskonut olevansa keskellä kiireisintä Bangkokia. Olemme olleet pariin otteeseen viereisessä Banyan Tree hotellissa, joten tunsimme seudut jo aikaisemmilta kerroilta. Hotellista on n. 10-15 minuutin kävelymatka lähimmälle skytrain asemalle Sala Daengille ja Silomin ruokapaikat sekä markkinat ovat kävelymatkan päässä.

Uusi 104 Uusi 103

Suosittelisin Sukhothaita etenkin pariskunnille ja bisnesmatkaajille, jotka kaipaavat tyylikästä rauhaa Bangkokin vilskeestä. Me emme tunteneet oloamme epämukavaksi, vaikka meillä oli lapsi mukana, mutta usean vilkkaan ja kirkuvan lapsen kanssa en valitsisi Sukhothaita.

Plussat ja miinukset yhden yön perusteella:

+ Thaityyliset, klassiset huoneet ja tyylikkäät yleiset tilat

+ Erinomainen palvelu

+ Seesteinen tunnelma ottaen huomioon sijainnin

+ Hyvät ravintolat

– Pitkähkö kävelymatka skytrainille

* Kuvat ravintolasta, uima-altaasta sekä spa Botanicasta saatu käyttöön Sukhothai hotellilta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.